Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 231

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 14 maja 2009, 19:48

macie holenderskiego trenera więc hiszpańska prasa knuje spisek.

http://www.defensacentral.com/real_madr ... h-van-gaal

Moim zdaniem nie jest to wcale nieprawdopodobne i niemożliwe.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 14 maja 2009, 20:02

Że niby co tam jest napisane, bo nie znam hiszpańskiego :wink:

Ale domyślam się. VdV+kasa= Ribery w Realu.

Powiem jedno słowo: zapomnijcie.

Awatar użytkownika
#7#
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: #7# » 14 maja 2009, 20:23

Akarin pisze:Że niby co tam jest napisane, bo nie znam hiszpańskiego :wink:
Ale domyślam się. VdV+kasa= Ribery w Realu.
Powiem jedno słowo: zapomnijcie.
ja też nie znam hiszpańskiego , może ktoś to streścić :roll: :?: albo przynajmniej dać odpowiednik niemiecki lub angielski jeżeli jest oczywiście :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 maja 2009, 8:24

Jeśli Ribery rzeczywiście miałby opuścić Bayern (a nie jest to takie pewne, wbrew wyobrażeniom dziennikarzy hiszpańskich i kibiców Realu czy Barcelony), to chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby powiązanie jego transferu z C. Ronaldo - czyli Ronaldo do Realu, a Ribery do Man Utd :P Myślę, że w ten sposób wyciągnęlibyśmy lepszą kasę niż przez wiązanie się z wymianami typu van der Vaart czy Hleb. A tychże rzeczonych (lub innych) za kasę z transferu Francka moglibyśmy sobie i tak spokojnie kupić :wink:

Ale to wszystko spekulacje. Na razie wyjaśniliśmy obsadę trenera. Teraz van Gaal będzie musiał zająć się planowaniem składu na przyszły sezon - może stwierdzić, że bez Ribery'ego sobie go nie wyobraża i to będzie koniec spekulacji.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 25 maja 2009, 15:49

Bayern podobno nie pozwoli Franckowi odejść nawet jeśli taka będzie wola zawodnika, ciekaw jestem jak rozwinie się sytuacja. Wiadomo , że Bawarczycy muszą zrobić małą rewolucję w składzie a utrzymanie w zespole Ribery'ego może okazać się trudne.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 25 maja 2009, 16:16

Moim zdaniem Ribery moze sobie odejsc nawet za darmo, nie zalezy mi na nim w zespole. Nie chce grac to niech wypierdala i nikt juz o nim pamietal nie bedzie, a w Barcelonie czy Realu tylko sie zmarnuje jak duza czesc zajebistych pilkarzy ktorzy musza grzac tam lawe bo konkurencja za duza.

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 25 maja 2009, 17:01

:haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

Martinho
Internetowy napinacz

ta ranga obrazuje więcej niż 1000 słów

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 25 maja 2009, 17:04

no i co to ma do tego? Luker Skład B. Wyjdz z tematu Ekstraklasy :)

EOT

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 25 maja 2009, 17:20

Martinho ma trochę racji. Jeżeli Ribery ma tak płakać to niech odejdzie, ale jak już gra u nas to lepiej jak wyciągniemy za niego konkretną kasę. Na pewno nie będę za nim płakał, bo spokojnie da się go zastąpić. Każdy mówi, że Franckowi należy się wielki szacunek bo wiele dla Bayernu zrobił, trochę to śmieszne. Co on znowu takiego wielkiego zrobił? Zagrał jeden bardzo dobry sezon, drugi dobry i od razu ma być wpisany jaki legenda bo kosztował 25 mln euro? Piłkarze, którzy zrobili wiele dla Bayernu to m.in - Khan, Scholl, Effenberg, Lizarazu, Sagnol - ich można wielbić, ale Francuza... skończmy z tym. Jeżeli teraz mówi się, że zawodnik zrobił wiele dla klubu bo rozegrał dwa dobre sezony (prezentując się dobrze- w europie), to uważam, że futbol spadł na psy. Jeżeli Franck poprowadzi nas do zwycięstwa w LM, będzie przez cały sezon pokazywał klasę i nie marudził, to powiem to co wszyscy mówią teraz - tak on wiele zrobił dla Bayernu. Ale osoby mówiące, że jest legendą wystawiają się na ośmieszenie i muszą być tego świadome.

Co do transferów to zobaczymy jak będzie. Jeżeli przyjdzie Zhirkov i Srna, to nie będę miał nic przeciwko odejściu Lahma. Można za niego wyciągnąć kasę, która starczy na Zhirkova i połowę Chorwata, a z pewnością Rosjanin nie jest gorszym zawodnikiem od Niemca. Potrzeba jeszcze - bramkarze, prawego pomocnika, rozgrywającego, napastnika i chyba środkowego obrońcę. Nie wiem co się stało z Martinem (myślę, że jego żenująca gra jest związana z przecudownymi metodami Klinsmanna), ale na pewno on nie może tak grać. Masa błędów w jego wykonaniu. To nie może tak wyglądać za rok. Jestem za odejściem Schweinsteigera, doceniam jego miłość do Bayernu, ale rozegrał trzeci sezon z rzędu na niskim poziomie. Poza tym możemy oddać Borowskiego, van Buytena, Lella, Ottla - za tych piłkarzy spokojnie da się wyciągnąć z 12 mln euro, a ławki nie osłabimy. Mam wrażenie, że Baumjohann wcale nie będzie gorszym rezerwowym niż Tim. Pożyjemy, zobaczymy ;) Jest już trener wysokiej klasy, teraz czekam tylko na zawodników ;)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 25 maja 2009, 17:26

Pelart pisze:Bayern podobno nie pozwoli Franckowi odejść nawet jeśli taka będzie wola zawodnika, ciekaw jestem jak rozwinie się sytuacja. Wiadomo , że Bawarczycy muszą zrobić małą rewolucję w składzie a utrzymanie w zespole Ribery'ego może okazać się trudne.
Ja powiem tak - do Was Ribery, do nas Robben i Sneijder. Umowa stoi? :lol:

Tak serio, to naprawdę nie wiadomo co będzie w temacie Ribery'ego i innych transferów wokół Bayernu. Najbliższe dni o tym zdecydują. Więcej nie dam rady dzisiaj napisać, bo jestem w locie :wink:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 25 maja 2009, 17:36

Ja powiem tak - do Was Ribery, do nas Robben i Sneijder. Umowa stoi? :lol:
hmm zamiast Snajdera damy wam VDV , pasi :D?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2434
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 maja 2009, 18:01

a zamiast robbena 20-25 mln :P

etus - dlaczego chcesz sie pozbyc robbena? konkrety. odpisz w temacie realu, nie bedziemy zasmiecac bawarczykom watku.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2277
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 25 maja 2009, 18:29

Metal pisze:Martinho ma trochę racji. Jeżeli Ribery ma tak płakać to niech odejdzie,
Podzielam zdanie Wasze.Jak będzie odstawiał fochy i nie będzie chciał grać to najlepiej opchnąć go za 30 mln bo jak mówi pewna maksyma z niewolnika nie ma pracownika.
Wielką historią Bayernu też nie jest bo zagrał dopiero dwa sezonu i jakoś moim zdaniem na gracza z charyzmą i przywiązaniem to on predyspozycji nie ma.
Metal pisze:Jeżeli przyjdzie Zhirkov i Srna, to nie będę miał nic przeciwko odejściu Lahma.
No ciekawa opcja, ale uważam, że powinien jeden z nich przyjść, jak sobie przypominam to gracz CSKA grał w defensywie podczas ME, a Srna gra też na obronie, ale wiem, że moga grać w pomocy, ale jak wydawać pieniądze to na jednego bo po co Bawarczykom dwaj zawodnicy na taką samą pozycję ?
Metal pisze:Potrzeba jeszcze - bramkarze,
Popieram, nie będę się produkował, żeby pisać co sądzę o Rensingu bo szkoda czasu na tego chłopaka.
Metal pisze:Jestem za odejściem Schweinsteigera, doceniam jego miłość do Bayernu, ale rozegrał trzeci sezon z rzędu na niskim poziomie.
Dziwi mnie to trochę, choć już ustabilizował swoją formę to moim zdaniem nie gra tak źle, kiedy Bayern go potrzebuje to potrafi stanąć na wysokości zadania, uważam, że dalej może stanowić o sile Bayernu.
Metal pisze:oza tym możemy oddać Borowskiego, van Buytena, Lella, Ottla
Oprócz Tima nikogo mi nie szkoda bo reszta to piłkarze, którzy nie są na poziomie Mistrza [ ehh byłego :? ], słabi, można za nich parę drobnych wyciągnąć.Borowskiego mi szkoda bo na prawdę w Werderze grał świetnie, co owocowało grą w Reprezentacji, no ale widocznie Bawaria mu nie służy, szkoda bo stracił rok czasu.
Mam obawy, że to samo może spotkać Olica, którego osobiście lubię, bo takich mrówek na boisku nie ma wielu.

W nowym sezonie gwiazdą będzie Van Gall. Mam nadzieję, że przyjdzie, poskłada fajny zespół [ może ktoś z rezerw przyjdzie ], wniesie nową jakość i nie pozwoli na taki wybryk jak w tym roku czyli mistrzostwo Wolfsburga.

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 25 maja 2009, 19:16

Mistrzostwo Wolfsburgowi to sprezentował Bayern. Nie mówię, że im się nie należało, bo jeżeli ktoś wykorzystuje błędy rywali to zasłużenie zdobywa mistrzostwo, ale chodzi mi o to że dzięki Klinsmannowi Wilki mają mistrza. Nie muszę chyba przypominać o frajersko straconych punktach z - Werderem u siebie 5:2, z Bochum 3-3 (do 81 min 3-1 dla FCB), z M'Gladbach 2-2 (2-0 dla FCB do 80 min), czy porażki na własnym stadionie z Koeln czy Schalke. Podopieczni Magatha mają się z czego cieszyć, ale pewnie wiedzą że połową sukcesu, ich sukcesu było zatrudnienie przez Bayern - Jurgena Klinsmanna. W sumie nie wiem czy mam się z tego cieszyć, czy nie. Wygląda na to, że włodarze zrozumieli iż menadżer ma duże znaczenie, a ktoś taki jak Klinsmann... hmmm niech zaczyna od klubu pokroju Hannoveru, czy Bochum.

Nie masz racji co do Schweinsteigera. On spowalnia każdą akcje, nie wnosi nic do ofensywy, nie potrafi sam zrobić czegoś z niczego. Cóż nie dla niego Bayern, który chce walczyć o zwycięstwo w Lidze Mistrzów. Jeżeli pojawi się oferta za Ribery'ego 70 mln to powiem wprost - nie mam nic przeciwko, ale tylko pod warunkiem że cała kwota zostanie wydana na nowych graczy.

Wiele osób chwali niby 'mądrą' politykę transferową Bayernu, ale dla mnie nie wygląda to tak pięknie. Po co wydawać co dwa lata kupę kasy? Po co wydawać 30 mln co rok na średniaków? Wystarczy jakby Bayern od sezonu 2000/01 kupował każdego lata, chociaż jednego wartościowego gracza, z światowej czołówki. Wtedy Bayern były mocarzem europejskim aż do dziś, ale Hoeness i inni panowie wolą wydawać te 30 mln na jakieś nieopierzone talenty. Mam nadzieję, że w końcu zrozumieli iż nie liczy się ilość, ale jakość. Podobnie robi ManU, a jak na tym wychodzi nie trzeba nawet mówić, bo to widać.

Jak będzie to zobaczymy, ja jestem jednak dobrej myśli ;) Jak van Gaal usunie z Bayernu takich pseudo piłkarzy jak Lell czy Rensing to jestem pewny, że czeka nas wspaniała przyszłość ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”