Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 233

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 maja 2008, 20:20

Ale jakich pilkarzy maja Niemcy, a jakich Polska? Im latwiej jest juz teraz grac przyzwoicie. Poza tym zdanie o innym etapie przygotowan jest jak najbardziej sluszne, bo te przygotowania mozna robic w rozny sposob. Czesc naszych graczy ma braki w przygotowaniu fizycznym i musi to nadrobic, czesc ma braki w przygotowaniu techniczno-taktycznym i tez musi to nadrobic. Poprzez intensywne treningi. Nie ze wszystkimi jest taka sytuacja, ale w pewnien sposob na reszte tez to wplywa. Niemcy nie maja takich problemow, stad do Euro przygotowuja sie inaczej, maja inne treningi i nie padaja na ryje. Popatrz np. na Chorwatow - czy oni zachwycaja? W swoim czasie wszystko sie wyrowna. Zakladajac oczywiscie,ze kazdy zrobi przez ten pozostaly czas to co do niego nalezy tak jak powinien.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 maja 2008, 20:34

RealFan pisze:Ale jakich pilkarzy maja Niemcy, a jakich Polska?

Jednak z drugiej strony z kim gralismy jacys amatorzy + slabeusz w nie najmocniejszym skladzie. Brak 2-3 skladnych akcji przez 180 minut to nie wina potencjalu, bo sorry, ale Gargula, MAjewski, Murawski, Dudka i inni potrafia normalnie tak rozegrać.

Jak mozna miec braki w przygotowaniu fizycznym, mialo nie byc powtorki z Janasa.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 maja 2008, 20:40

Jarzinho pisze: Jednak z drugiej strony z kim gralismy jacys amatorzy + slabeusz w nie najmocniejszym skladzie. Brak 2-3 skladnych akcji przez 180 minut to nie wina potencjalu, bo sorry, ale Gargula, MAjewski, Murawski, Dudka i inni potrafia normalnie tak rozegrać.

Jak mozna miec braki w przygotowaniu fizycznym, mialo nie byc powtorki z Janasa.
:lol: Ten występ mnie nie dziwi specjalnie. Przygotowanie fizyczne jest budowane od nowa, jak od dawna się można było spodziewać. Powody do paniki będziemy mieli, jeśli na Śląskim z Danią (?) zagramy tak samo źle. Na razie to są tylko ostrzejsze treningi i mam dziwne wrażenie, że te mecze nie są żadnym wyznacznikiem dla Leo, w jakiej kto jest formie. Holender dobrze wie, że teraz trzeba piłkarzy teraz zajechać, żeby wycisnąć z nich naprawdę 100%.
Bez paniki, Leo nie robi źle, cały świat robi podobnie. Inna rzecz, że nasi piłkarze są tak słabi fizycznie, że później te mecze wyglądają, jak wyglądają - są zmęczeni. Na razie wcale nie jest źle.
Jedynym powodem do zmartwienia są wypowiedzi jakiś pseudopiłkarzy, którzy mówią, że nie mieli motywacji. Takich wywalić na zbity pysk z kadry.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 maja 2008, 21:21

Saganowski, Majewski i Pazdan/Garguła ?
Moja trójka do odpadnięcia :]

Co do meczu, to na pewno widać różnicę w porównaniu z wczorajszym "widowiskiem" Roger całkiem nieźle, to samo Żurawski, Fabian póki co bezrobotny, może w drugiej połowie pokaże co potrafi.

Oby z Żewłakowem nie było nic powaznego.

Najsłabszy moim zdaniem aktor na boisku to ten pan: Obrazek

kilka razy nieudanie próbował minąć na skrzydle rywala, kilka razy faulował, kilka razy był faulowany. Spowalnia akcje, zdecydowanie lepsze są lewą stroną. Oby Błaszczykowski wrócił na Niemców, albo chociaz Smolarek.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 27 maja 2008, 21:23

Marcin87 pisze:Nie napiszę wiele ciepłych słów na temat rezerwowego bramkarza Manchesteru.Wczoraj błąd błędem poganiał.A to złe wybicie piłki toczącej sie w jego stronę WOLNO a to złe podanie.Jedną sytuacje wybronił wślizgiem.Deczko to za mało.
Ale jeszcze nie to mnie dziwi,martwi,śmieszy?
Zachowanie Kuszczaka.Wszędzie w wywiadach powtarza że chce być pierwszym bramkarzem Reprezentacji.Zuchwalstwo i buńczucznośc.czy jakoś tak
Jak na razie Artek Boruc jest 1 w naszej kadrze.I długo nim pozostanie.
Z Kuszczaka robi się polska Krystyna Ronaldo.Bez kitu
Kuszczak jak dla mnie jest równym bramkarzem jak Boruc a nawet Fabian - choć nie wiem czemu taka podnieta z niego w TV skoro był 3 bramkarzem Arsenalu. Ale do rzeczy. Kuszczak ma mówic, ze nie chce byc 1 bramkarzem repry? To chyba lepiej, koleś ma ambicje. Ale wg Ciebie powinen powiedzieć: "Jadę na EURO aby być 2-3 bramkarzem jako turysta, mam gdzieś treningi bo i tak jestem rezerowy" :lol: Pomyśl.

Boruc ostatnio w lidze szkockiej póścił kilka ładnych szmat - warto dodać, ze w tej "lidze" są trudne mecze TYLKO z Rengersami a "Artek" popełnia klopsy z Hibernianem! :roll: Po za tym ma nadwagę - a to zaje mu "+" tylko na wadze gdy go lekarz klubowy waży :lol:

Także trochę szacunku dla Tomka, który w MU zagrał w tym sezonie kilka bardzo dobrych spotkań a jego interwencja znów jest jedną z lepszych w Premiership. Ale ja Ci wybaczam, bo zaglądasz tylko na onet.pl i śmiejesz się z "śmiesznych" postów: "a kto pamięta bramkę z 4324metrów?"

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 27 maja 2008, 21:25

Mecz o niebo lepszy niż wczoraj, właściwie nie ma co porównywać, dużo składniejsza gra, choć pozostawia jeszcze sporo do życzenia.

Łobodzinski do zmiany, fatalny jego występ, tylko kto za niego może wejść ? Oby Kuba się zdarzył się wyleczyć. Ogólnie prawa strona słaba. Bardzo dobrze mimo jednej straty gra Lewandowski, nieźle Wawrzyniak, byłem jego przeciwnikiem, jednak teraz uważam że ma szanse nawet na podstawowy skład. Wasyl tak bardzo średnio, Golański jest od niego sporo lepszy, tyle że Wasyl to jeden z ulubieńców Leo.

Świetnie że Maciek w końcu strzelił, jednak zastanawia mnie jedno, jeżeli to jest jedyny nominalny napastnik to dziwne że bierze się często za rozgrywanei, wraca do II linii. Krzynówek po za jednym strzałem nic nie pokazał, jednak o niego się nie martwię zbytnio.

Roger na razie także średnio, jednak to jego pierwszy mecz (tego z II ligą nie licze), więc potrzebuje trochę czasu. Właśnie kto wie dlaczego jego bramka nie została uznana ? Spalonego nie było, piłki w boisku to o co chodziło ?

Mam nadzieje że w II połowie strzelimy jeszcze z dwie bramki. Liczę na Ebiego, tylko żeby go Leo nie dał na skrzydło, choć to może być jedyne sensowne rozwiązanie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 maja 2008, 21:27

Jarzinho pisze: Jednak z drugiej strony z kim gralismy jacys amatorzy + slabeusz w nie najmocniejszym skladzie. Brak 2-3 skladnych akcji przez 180 minut to nie wina potencjalu, bo sorry, ale Gargula, MAjewski, Murawski, Dudka i inni potrafia normalnie tak rozegrać.
Juz myslalem, ze umiesz wyciagac wnioski z calosci posta.

Braki w przygotowaniu fizycznym nie sa wina Beenhakkera. Ci racze pojawili sie na zgrupowaniu majac te braki i teraz musza to nadrobic. Ale co tu tlumaczyc. W kolko to samo.

Dzisiaj gramy skladem bardziej optymalnym i gra jest juz lepsza. Fajerwerkow nie ma, ale nie pora na to.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 27 maja 2008, 21:30

fieldy pisze:Saganowski, Majewski i Pazdan/Garguła ?
Moja trójka do odpadnięcia :]
Ja w życiu bym nie wyrzucił Majewskiego. Grał słabo, ale to tylko dla tego że musiał grać na prawej stronie, on musi grać w środku i tam gra bardzo dobrze. Jednak coś czuje że Leo jednak go usunie :cry:

Co do Saganowskiego to zdecydowanie lepiej się prezentuje niż Matusiak.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 maja 2008, 21:52

RealFan pisze:Braki w przygotowaniu fizycznym nie sa wina Beenhakkera. Ci racze pojawili sie na zgrupowaniu majac te braki i teraz musza to nadrobic. Ale co tu tlumaczyc. W kolko to samo.

Nie popelnic błedów Engela i Janasa motto przewodnie kadry Leo. DZisiaj piszemy, że ponownie jest tak samo, tu jest brak profesjonalizmu ze storny pilakrzy jak i sztabu, bo watpie, zeby zawodnicy mieli jakies zalecenia co maja robic po sezonie. Nie wyobrazam sobie, ze we Francjii czy innej liczacej sie kadrze, zawodnicy przyjezdzaja z brakami i trzeba z nimi pracowac nad podstawami. To jest kpina niedlugo sztab bedzie liczyl 25 osob i co oni wszyscy robia.

Naprawde wierzycie w to, ze reprezentacjia np. Hiszpanii pracowała ostatnio nad poprawa przygotowania fizycznego. Dla mnie jesli zawodnik by przyjechal na zgryupowanie i mial braki to powinien dostac w pape i wiecej sie nie pojawic, tak jak tu była mowa o zaangazowaniu.

Krzynowek wchodzi z samolotu na boisko i nie ma problemow i potrzeby. To jest dla mnie profesjonalizm.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 maja 2008, 22:24

Asteniu pisze:Ja w życiu bym nie wyrzucił Majewskiego. Grał słabo, ale to tylko dla tego że musiał grać na prawej stronie, on musi grać w środku i tam gra bardzo dobrze. Jednak coś czuje że Leo jednak go usunie
no ja też, to nie jest trójka, którą ja bym odesłał [choć napisałem, że moja :P chodzi o to, ze to mój typ] to 3, którą moim zdaniem Leo wykreśli.

Choć po zastanowieniu się to Gargułe chyba Murawskim bym zamienił.

W drugiej połowie Krzynówek grał słabiej, choć był bardzo widoczny, to masę piłek zepsuł, praktycznie wszystko grał niecelnie.

Smolarek ładnie się wprowadził.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 27 maja 2008, 22:25

Średni mecz Polaków. Martwi mnie brak dobrego wykonania stalych fragmentów gry. Jak bedziemy mieli ze szkopami dwa rogi i oba poslemy w aut to bedzie ciezko.

Ciesze sie ze polsat ma mistrzostwa, bo jakbym mial sluchac i ogladac Gmocha, Zabie Oczko i Szaranowicza przez miesiac to chyba by mnie pojebalo. Po co biora Jusko do komentowania skoro Szpak nie da mu skonczyc jednej mysli? Szpak zawsze wie najlepiej co Juskowiak chce powiedziec :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 maja 2008, 22:40

http://www.pilka.pl/index.php?ls=EURO20 ... show=88614

no to teraz wszyscy w niedzielę do kościoła [Chłopaczek nie musi] i modlić się, aby Kuba doszedł do siebie :|

Dziś Łobodziński grał słabo, ale bez Kuby i bez niego może być słabo ...

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 27 maja 2008, 22:43

Fieldy mam nadzieje ze odeslanie Garguły do domu nie przyszlo Leo do głowy bo to wg mnie to jedyny pilkarz ktory potrafi cos stworzyc w tej kadrze oprocz Kuby i Krzynowka. Ale znajac Leo i jego myśl taktyczną to i tak pewnie Garguła rozpocznie wszystko na rezerwie i nawet z Austriakami bedziemy grali super środkiem: Lewy(ktory potrafi cos zagrac wtedy gdy ma duuużo miejsca, a gdy jest ścisk to od razu sie gubi i wychodza takie kwiatki jak wtedy gdy gralismy z Anglikami, ale akurat on jest DMem wiec mozna to wybaczyc) oraz Dudka , ktory w obecnej dyspozycji dobrych zawodow nie rozegra. Tak więc mam nadizje ze jednak Garguła wskoczy do srodka bo nasza gra ofensywna to ostatnimi czasy(od meczu z Czechami włącznie)porazka. Poza tym wkurza mnie troche gadanie Szpaka, ze nie ma co sie przejmowac tymi meczami testowymi i ze przed mundialem w Niemczech ogralismy Chorwacje, a pozniej wiadomo jak było. TAK, tyle ze liczy sie wypracowanie jakiegos stylu, ktorego nie bylo 2 lata temu podczas szczesliwie wygranego meczu z Chorwacją i nie ma go dzis, no chyba ze naszym stylem jest asekuracyjne granie 2 def. pomocnikow i liczenie na to ze a noz widelec Krzyniu czy Kuba cos pociągną. Nie twierdze ze Leo jest slabym szkolenuiowcem bo jednak kadra jest poukladana i nie ma chaosu w grze ale mysle , ze powinnismy grac bardziej ofensywnie, odważniej a nie tak zeby zremisowac 2 mecze w grupie i pojechac do domu:/

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 maja 2008, 22:43

Jarzinho pisze: Naprawde wierzycie w to, ze reprezentacjia np. Hiszpanii pracowała ostatnio nad poprawa przygotowania fizycznego. Dla mnie jesli zawodnik by przyjechal na zgryupowanie i mial braki to powinien dostac w pape i wiecej sie nie pojawic, tak jak tu była mowa o zaangazowaniu.
Tego nikt nie napisal.
Jarzinho pisze: Nie popelnic błedów Engela i Janasa motto przewodnie kadry Leo. DZisiaj piszemy, że ponownie jest tak samo, tu jest brak profesjonalizmu ze storny pilakrzy jak i sztabu, bo watpie, zeby zawodnicy mieli jakies zalecenia co maja robic po sezonie. Nie wyobrazam sobie, ze we Francjii czy innej liczacej sie kadrze, zawodnicy przyjezdzaja z brakami i trzeba z nimi pracowac nad podstawami. To jest kpina niedlugo sztab bedzie liczyl 25 osob i co oni wszyscy robia.
Braki najbardziej widoczne sa u Matusiaka, bo on podczas pierwszej czesci sezonu prawie nie gral i okres przygotowawczy to tak, jakby go nie bylo - poszedl na marne, a w Wisle nie nadrobil brakow. Czyms normalnym jest, ze ktos, kto przez zalozmy pol sezonu nie gra spotkan nie ma odpowiedniego przygotowania fizycznego. Ci, co wystepowali regularnie maja przewage i to widac, ale koniecznosc pracy z czescia graczy odbija sie rowniez na reszcie. Tylko faktem jest tez to, ze im to nie zaszkodzi. Podobnie sytuacja wyglada, jesli ktos mial kontuzje. Po urazie tez trzeba sie mniej lub bardziej odbudowac. Ale ten okres powoli mija.

Piotr - Polska grajac inaczej niz dwojka DM zostalaby zjedzona. Nie mamy do tego zawodnikow. Przede wszystkim za duze bylyby luki w defensywie. Obroncow mamy solidnych, ale nie wybitnych i o tym nalezy pamietac.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 27 maja 2008, 22:50

A co do Matusiaka to temat juz oklepany ale musze. Powoluje sie napastnikow ktorzy albo pol sezonu siedzą, a drugie pol nic nie strzelają(wide Rado) oraz tych ktorzy siedza jeszcze więcej(wide Sagan). Ale oczywiscie komu by przyszlo na mysl powolac krola strzelcow ligi polskiej. No bo i po co, jak nie umie stzrelic z niczego to go nie bierzmy i tyle...
Cały czas jednak licze ze ten Lindeman cos zrobi z Radkiem i jescze bedziemy mieli z niego pocieche na tym Euro :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”