Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 235

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 lut 2007, 19:38

John Travolta pisze:a Arsenal nie moze złapac odpowiedniego rytmu.
i tu jest problem, wierzymy do konca.

Sedzia ['] jak za takie wejscie w Premiership sie dostaje czerwien to ja dzieki. :?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 03 lut 2007, 20:10

Początek drugiej połowy to zdecydowanie ożywienie się gry Kanonierów. W końcu przebudził się Thierry podrywając do gry cały zespół. Później Senderos :? Nie rozumiem dlaczego Wenger zostawił go na boisku w drugiej połowie, widać było że dzisiaj chłopak sobie nie radzi. Czy należała się czerwień? Tak. Gracz Boro (nawet nie wiem dokładnie kto) wychodził sam na sam a Philipe bezpardonowo ściął go z nóg. Gdyby nie geniusz Thierry'ego to czekałaby nas kolejna porażka, na całe szczęście znów pokazał klasę. Remis... kolejny... a mieliśmy zacząć walczyć o mistrza...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 lut 2007, 20:17

RóżA pisze:Gracz Boro (nawet nie wiem dokładnie kto) wychodził sam na sam
czy to czasem nie byl sam wykonawca rzutu karnego :) :arrow: Yakubu

Ogolnie sprawiedliwy remis, lecz trzeba przyznac ze bramka dla Arsenalu to maly prezent Boro, gdyz wiekszosc graczy byla zaabsorbowana tym co zrobil Jens (albo precyzyjniej - tym przed czy ledwo sie uchronil), troche tam manifestowano zdaje sie i obrona nie dala rady sie dobrze sutawic co precyzyjnie wykorzystal T.
Poza tym dobre prostopadle podanie Denilsona
RóżA pisze:a mieliśmy zacząć walczyć o mistrza...
:rotfl:

Arsenal zgubil pkt a ja nie przegralem przez niego kasy - zyc nie umierac :twisted: :mike:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 lut 2007, 20:27

czeher pisze:Ogolnie sprawiedliwy remis,
Jakbym nie byl kibicem Arsenalu to bym sie z toba nie zgodził. Boro gralo lepiej.
czeher pisze:Poza tym dobre prostopadle podanie Denilsona
Zajebiste! Aliadiere wychodzil sam na sam, ale Pogatez nieźle to przecial.
Toure najlepszy obrońca na boisku. Pokazal chlopak klase w kilku starciach z napastnikami Boro. Poza tym to on byl tym co podawal do Ade, ktory zgral do Henka a ten wiemy co zrobił.
Rosicky najlepszy w ekipie Arsenalu.
RóżA pisze:Remis... kolejny... a mieliśmy zacząć walczyć o mistrza...
Po meczu z MU wszystko fajnie sie ukladalo. (w ogole w styczniu gralismy bardzo dobrze). Jednak nie ma co sie ludzic. Mistrza miec nie będziemy, przegraliśmy go na początku sezonu. Sukcesem bedzie trzecie miejsce.

EDIT
Nie mam pojęcia kto był faulowany. Powtórek nie chce mi się na razie ściągać Razz
na 100% Yakubu. W poprzednim poscia napisales, ze Senderos go scial z nog? No to bedziesz musial sobie te powtórki jeszcze raz obejrzeć. Zlapal go za ramie a ten upadl w stylu Cristiano Ronaldo. Oczywoscie karny sie nalezal, ale nie czerwona kartka.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2007, 20:30 przez guru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 03 lut 2007, 20:27

Nie mam pojęcia kto był faulowany. Powtórek nie chce mi się na razie ściągać :P

Rzeczywiście Jens zrobił sporo zamieszania, wyglądało to jakby zapomniał że trzyma piłkę w rękach :lol: Ale jak to powiadają: cel uświęca środki :P Tym bardziej że przepisów nie przekroczył.

Thierry przy bramce zachował się idealnie, przede wszystkim bardzo ładnie zgasił piłkę. Reszta była już tylko formalnością 8)

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 03 lut 2007, 20:45

Tym bardziej że przepisów nie przekroczył.
Wydawało mi sie ze juz wyszedł z piłką poza pole karne :roll:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 lut 2007, 20:46

John Travolta pisze:Wydawało mi sie ze juz wyszedł z piłką poza pole karne Rolling Eyes

Wyszedl, ale tylko jedna noga. Natomiast pilka byla w obrębie pola karnego.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 lut 2007, 23:49

darowalibyście sobie takie posty ...

Moim zdaniem nie powinno być karnego. Senderos położył mu rękę na ramieniu, a ten poczuł kontakt i upadł. Z drugiej strony powinna być kartka dla Jensa - za wyjście z piłka poza pole karne.
Riley znów się nie popisał, nie wiem dlaczego on ciągle sędziuje.

remis sprawiedliwy, żadna z drużyn dziś nie przeważała na tyle, aby zasłużyć na wygraną. Szkoda - bo w pierwszej połowie moglismy zagrać lepiej. Bardziej agresywanie. Nie ma się co łudzić, że uda sie mistrzostwo w tym sezonie zdobyć - trzeba walczyć o lokatę z Liverpoolem i o jak najwyzsze miejsce w LM.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 lut 2007, 23:57

fieldy pisze:Moim zdaniem nie powinno być karnego. Senderos położył mu rękę na ramieniu, a ten poczuł kontakt i upadł. Z drugiej strony powinna być kartka dla Jensa - za wyjście z piłka poza pole karne.

Co do karnego mam watpliwosci. Faul był, zerwona kartka takze, jednak widziałem tylko jedna powtorke, z ktorej wynikało, ze "moze" był, moze nie. Nie wiem co z tym Jensem, i dlaczego mial niby dostac kartke. Wyszedł z pilka, słabo widocznie ogladałem.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 04 lut 2007, 0:43

fieldy kartka dla Jensa? Nie, nie. Jens wyszedł poza pole karne tylko jedną nogą przy czym ręce wraz z piłką nadal pozostawały w jego obwodzie. Obejrzyj dokładnie powtórki :wink:
Kartka według mnie się należała. Karny też. Senderos mimo wszystko odpychał Yakubu a ten umiejętnie się przewrócił.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 04 lut 2007, 11:00

fieldy pisze:Moim zdaniem nie powinno być karnego. Senderos położył mu rękę na ramieniu, a ten poczuł kontakt i upadł
on go powalil a nie "polozyl reke na ramieniu"-czerwona kartka ewidentna(jako ze Yakubu wychodzil "sam na sam" z bramkarzem) z tym ze mnie sie wydawalo ze Senderos zaczynal go faulowac przed szesnastka.
a Lehmann tez dal czadu jak przec sedzia ze wsciekloscia odbil pilke o zieme-w sumie zolta kartka to najnizszy wymiar kary :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lut 2007, 14:55

http://static.arsenal-mania.com/images/ ... 2-1024.jpg
tapeta upamiętniająca mecz z ManU 8)

Piłkarzem stycznia w Arsenalu kibice wybrali .... Julio Baptiste. Zapewne największy wpływ na decyzje kibiców miały jego 2 występy w Carling Cup.
Drugie miejsce zajał Cesc, a 3 Henry.
Tak jak przed miesiącem trafiłem [Gilberto, przed Adebayorem] tak teraz w ogóle nie trafiłem - bo sam wybrałem Rosickiego.
Nasi gracze grali w reprezentacjach wczoraj.
Gilberto u siebie :D grał z Portugalią, wynik znany.
Hoyte i Walcott grali w reprezentacju U21 przeciwko Hiszpanii. [2:2]
Dziś wystapią Cesc z Anglikami, Flamini z Argentyną [powołany jest, czy zagra, to się okaże], Rosicky zagra przeciwko Belgom [Tomasa wybrano najlepszym graczem minionego roku w Czechach 8)]

mam wielką nadzieję, że obejdzie się bez kontuzji.
Ostatnio Titi i Gallas po meczu kadry [też towarzyskim, gdzie musieli grać cały mecz .. .Titi grał cały, Gallas - nie pamiętam, ale pewnie też] musieli pauzować. Gallas do tej pory nie wrócił na boisko.

kiedyś była taka zajebista kompilacja o Henrym

utwór był przerobiony z kawałka 50Cent - na potrzeby Henry'ego :P
tu macie ten utwór 8) -> http://www.yousendit.com/transfer.php?a ... D17EC7D419

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lut 2007, 13:51

W niedzielę gramy z Wigan. Emirates pewnie nie padnie, ale mecz będzie ciężki. Po pierwsze dlatego, że Wigan zajmuje miejsce w dole tabeli, a z takimi nam się gorzej gra w tym sezonie. Po drugie - Kontuzje nas nie opuszczają.
van Persie, Gallas, Freddie, Hleb, Eboue, Diaby, Baptista ... :?
w dodatku po czerwini z meczu z Boro pauzuje Senderos i nagle zostaliśmy bez środkowego obrońcy. Nie wiem, czy Djourou jest w 100% gotowy do gry od początku, zawsze może zagrać na środku obrony Hoyte, lub Flamini, ale to w ostateczności.
Jednak wierzę, ze wygramy - bo musimy. I mamy lepszych graczym nawet jak kilkoro jest kontuzjowanych, wciąż mamy kim straszyć.

Cesc został wybrany piłkarzem stycznia w Premiership 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 lut 2007, 0:15

Arsenal enter partnership with Colorado Rapids
Arsenal today enters into an exclusive agreement with Kroenke Sports Enterprises (KSE) — the leading live sports and entertainment group based in Denver - with the primary aims of building the Arsenal brand in the US; helping to improve the quality of football at MLS team Colorado Rapids and supporting grassroots football in the US.
Zajebiscie. :] No to Colorado Rapids jest nowym partnerem Arsenalu.
Duzo sie mowi, ze Kroenke jest bliski przejęcia Arsenalu. Zaskoczony nie jestem. Taka teraz moda w Angli. :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lut 2007, 13:19

Znane są już dokładniejsze informacje odnośnie kontuzjowanych graczy.

Do gry wracają Djourou, Baptista i Diaby, a Freddie i Hleb powinni wrócic do treningów 'na dniach'. Gorzej wygląda sytuacja Gallasa, Eboue i przede wszystkim Robina - tutaj nie wiadomo kiedy wrócą do gry, póki co musimy sobie jakoś radzić bez nich. Robin na pewno nie wróci na mecze z PSV i kto wie, czy w razie awansu będzie gotów na kolejną rundą :?

Wenger powiedział, że nie wypusci zawodnika na boisko zanim ten nie będzie w 100% zdrowy i gotowy do gry na pełnych obrotach. Nie możemy sobie pozwolić na kolejne kontuzje, teraz gdy powraca LM.

Oprócz kontuzjowanych graczy, na pewno nie zagra dziś Senderos - bo ma bana za czerwień. Jesli chodzi o Wigan to do gry wracają Heskey i Bains - czyli ważny napastnik i dobry obrońca. Jednak wydaje mi sie, że powinniśmy poradzić sobie z dzisiejszym rywalem.
Wigan wygrało 2 z ostatnich 14 meczy w lidze. Ostatni mecz wygrali z Portmouth 1:0. Po tej wygranej Jewell powiedział, ze nabrali pewnosci siebie i z większą wiara podchodzą do pojedynku z Arsenalem. Zobaczymy jak to będzie :D

składy:

* Jens Lehmann
* Kolo Toure * Justin Hoyte * Johan Djourou * Gael Clichy
* Gilberto * Francesc Fabregas * Tomas Rosicky * Julio Baptista
* Theo Walcott * Thierry Henry
ławka:
* Manuel Almunia * Denilson * Mathieu Flamini * Emmanuel Adebayor * Jeremie Aliadiere

Wigan:

* Chris Kirkland
* Emmerson Boyce * Matt Jackson * Fitz Hall * Leighton Baines
* Ryan Taylor * Josip Skoko * Denny Landzaat * Emile Heskey
* Lee McCulloch * Julius Aghahowa
ławka:
* John Filan * David Unsworth * Kevin Kilbane * Luis Valencia * Kristofer Haestad

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”