Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 235

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 16 lip 2011, 13:24

http://www.chelsealive.pl/n-21654-modri ... ansfer.php

Proszę bardzo, źródło: The Guardian. Mało?

Teraz sytuacja wygląda tak, że Spurs żądają 30 mln funtów za Lukę, co przy ostatniej ofercie Chelsea (27 mln), nie wydaje się dużą rozbieżnością. Ponoć Modrić jeszcze dziś ma zameldować się w Londynie.

Tymczasem Lukaku był już jedną nogą w Chelsea, a dzisiaj czytam, że Arsenal złożył za niego ofertę w wysokości 14 mln funtów.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 lip 2011, 13:37

Prezes obiecal Berbie po 1 sezonie ze w nastepnym go sprzeda jesli pojawi sie oferta MU, Berba rozegral 2 bardzo dobry sezon a Levy to olal.Berba zaczal sie obijac w meczach,skoro Prezes jest niepowazny to on sam postanowil poleciec w uja.Levy zatwierdzil transfer 15 min przed zamknieciem okna,mial potem aluzje ze w sumie sie na niego nie zgodzil i chcial dac sprawe do FA(ale sie wycofal).JUz wtedy wiedzialem ze kiedys spursi za to bekna, potem byly jaja z Bentem,teraz sa z Modricem.Tottenham od paru lat nie potrafi kupic wielkiego gracza poza zdesperowanym VDV.Nikt nie chce miec do czynienia z Prezesem ktory traktuje pilkarzy jak wlasnosc i lamie slowo za slowem.Dziwne dlaczego Tylu pilkarzy odmawia Spursa.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 lip 2011, 13:56

Sorry Giggs ale przesadzasz, jaką właśność? Zaczynasz pieprzyć jak Blatter czy inny Platini w sadze o Ronaldo o jakimś niewolnictwie. Ktoś tych zawodników siłą zmusza do podpisania kontraktu czy co? Kontrakt obowiązuje w DWIE STRONY. Tak zawsze jak zawodnik podpisze czteroletni kontrakt na 30 tys funtów i po dwóch latach świetnej gry chcę albo podwyżkę albo odejdzie to wtedy prezes musi się ugiąć, ale już żeby zawodnik jak przez dwa lata gra fatalnie nie mieści się w składzie to żeby obniżył swoją tygodniówkę i zgodził się na mniej uposażenie w związku ze słabszą grą to nigdy do czegoś takiego nie dojdzie i nie znajdzie się chętnego.
Nie wiem jak było z tymi rzekomymi słownymi umowami, jedna strona mówi tak druga tak, więc jest słowo przeciwko słowu. Więc po prostu zamiast na gębę się z kimś umawiać wpisuję w kontrakt kwotę odstępnego w rozsądnych granicach i problem z głowy. Takie gadanie że prezes mi obiecał? Chłopie podpisałeś kontrakt na 5 lat, nikt CIę do tego nie zmuszał, mogłeś tego nie robić, zgodziłeś się na takie i takie warunki, wiec teraz stul dziób, siedź cicho i jak coś to możesz tylko prosić i tak to powinno wyglądać. I bardzo dobra postawa Levego, tak samo bym postępował z tymże poza tymi umowami słownymi, jeśli rzecz jasna bym się z kimś umówił to bym dotrzymał słowa, ale jeśli nie to wobec obowiązującego kontraktu tylko i wyłącznie odemnie zależy czy ci pozwolę odejść wsio.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 lip 2011, 14:23

Jesli Levy mowi ze nie sprzeda Luki i nie ma takiej opcji to widac ze ma pilkarza za swoja wlasnosc skoro wypowiada takie slowa kiedy pilkarz chce odejsc.To inna sytuacja kiedy np Chelsea by oferowala 40 mln funtow za Luke a ten sam by nie chcial odejsc.Zapominasz ze kontrakt to umowa o prace, jesli masz umowe na rok masz wpisany okres wypowiedznia itp wpizdu nigdzie nie ma napisane ze musisz grac dozywotnio w danym klubie.Zawsze sie daje 4-5 letnie kontrakty by gracza sprzedac za wiecej kiedy bedzie chcial odejsc.Dalej nie rozumiem problemu, kontrakt to umowa o prace i tyle, zawodnik podpisuje gra pobiera wyplate.
Zawodnik nie ma w kontrakcie zapisu ze musi go wypelnic do konca,przeciez zawsze moze odejsc(pamietasz sytuacje z Obim? :rotfl: )
Kamil masz dziwne podejscie do wielu spraw, wezmy pod uwage gracza z kontraktem ktory konczy sie za rok np Nasri.Moze byc taka opcja ze facet wypelni kontrakt i odejdzie za Friko, dlaczego wiec wielu prezesow na swiecie woli sprzedac na sile gracza rok przed koncem kontraktu zamiast dac mu go wypelnic?SKoro podpisywali na 5 lat to dlaczego nie dadza go do cholery wypelnic? Czujesz roznice?Teraz Berba powiedzialby SAF te zostaje na rok i nie podpisuje nowego.

Z Ronaldo byla inna sprawa, facet mowil ze zostaje po czym dawal niejasne sygnaly ze chce odejsc.Po rozmowie z SAF doszli do wniosku ze odejdzie do Realu za rok bo mu jest potrzebny.Jak myslisz co by sie dzialo gdyby za rok Gill oferte z Realu wywalil do kosza?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 lip 2011, 14:51

Zapominasz ze kontrakt to umowa o prace, jesli masz umowe na rok masz wpisany okres wypowiedznia itp wpizdu nigdzie nie ma napisane ze musisz grac dozywotnio w danym klubie.
Piłkarze chyba nie mają wpisanego okresu wypowiedzenia co? Ale są pewnie zapisy o zerwaniu kontraktu i kwotach odszkodowaniach, w normalnej robocie jak podpisujesz podobną umowę to chyba jest podobnie co? Chcesz zerwać płać odszkodowanie i odwrotnie jak twój pracodawca zrywa kontrakt w trakcie obowiązywania to też musi Ci wypłacić odszkodowanie, wiec wszystko jest spianie jasno i wyraźnie.
I owszem nigdzie nie ma napisanie, że musisz grać dożywotnio dlatego podpisuje się kontrakty na dany okres np. 5 lat, podpisałeś więc się zobowiązałeś do gry w tym klubie przez 5 lat to wszystko.
Zawodnik nie ma w kontrakcie zapisu ze musi go wypelnic do konca,przeciez zawsze moze odejsc
Co to znaczy, że nie ma zapisu że musi go wypełnic do końca? Wg. Ciebie w każdej chwili może go sobie zerwać? Bez jaj. Skoro podpisał na 5 lat to przez 5 lat jest związny umową jeśli chce wcześniej odejść to MUSI uzyskać zgodę drugiej strony, bez niej może sobie fikać, jest związany papierem więc jakby np. jakiś prezes się uparł i stać by go była na to, to ma prawo się nie zgodzić na żaden transfer, jak się zawodnik chce boczyć niech sę boczy nie gra jego problem, ale ja go nie sprzedam i tyle prezes ma do tego prawo by coś takiego uczynić.
Kamil masz dziwne podejscie do wielu spraw, wezmy pod uwage gracza z kontraktem ktory konczy sie za rok np Nasri.Moze byc taka opcja ze facet wypelni kontrakt i odejdzie za Friko, dlaczego wiec wielu prezesow na swiecie woli sprzedac na sile gracza rok przed koncem kontraktu zamiast dac mu go wypelnic?SKoro podpisywali na 5 lat to dlaczego nie dadza go do cholery wypelnic? Czujesz roznice?Teraz Berba powiedzialby SAF te zostaje na rok i nie podpisuje nowego.
No i bardzo dobrze tak jak prezes ma swoje prawa tak i zawodnik. Podawałem już przykład z chęcią obniżenia zarobków przez Prezesa zawodnikowi w związku ze słabą postawą, zawodnik ma prawo się nie zgodzić? Ma, podpisaliśmy kontrakt na 4 lata na 30 tys, nie wpisałeś do kontraktu że ta pensja jest uzależniona od mojej formy więc teraz płać i nie fikaj. To samo w twoim przykładzie, podpisaliśmy kontrakt na 5 lat, chcesz mnie sprzedać po czterech? trudno ja nie chcę odchodzić, mam jeszcze rok ważny kontrakt i zostaje. Ma do tego zawodnik prawo? Ma chce zostać niech zostaje, a prezes nic nie będzie mógł zrobić i będzie musiał mu jeszcze przez rok w zwiazku z umową płacić.
Z Ronaldo byla inna sprawa, facet mowil ze zostaje po czym dawal niejasne sygnaly ze chce odejsc.Po rozmowie z SAF doszli do wniosku ze odejdzie do Realu za rok bo mu jest potrzebny.Jak myslisz co by sie dzialo gdyby za rok Gill oferte z Realu wywalil do kosza?
Mówiłem już, że jakbym komuś dał słowo, ze go sprzedam za rok to bym go sprzedał. Więc w to w ogóle nie wchodzę. Mówię tylko o tym, że kontrakt obowiązuje dwie strony, także gdyby Fergie i Gill nie dali słowa Ronaldo, ze za rok go puszczą, tylko się uparli, ze go nie sprzedadzą to Ronaldo mógłby sobie nie trenować , strajkować, nawet niech se kończy kariere, gdyby Gill się uparł to by go nie sprzedał i miałby do tego jak największe prawo i nie ma to nic w związku z niewolnictwem, podpisał kontrakt na 5 lat chce odejśc po 3, to najpierw jak muszę się zgodzić i tyle.

I nie wiem gdzie tu widzisz dziwne podejście? Mam już dośc zmanierowanych gwiazdeczek, które wywierają presje na właścicielach i Ci jej ulegają bojąć się pogorszenia stosunków w zespole i mętnej atmosfery. Podpisując kontrakt OBIE STRONY do czego się zobowiązują, zawodnik za podpis dostaję zwykle sowitą kasę, więc to jest zaiste chore, że typ który podpisał 5 letni kontrakt dostał za podpis z 2 mln funtów zarabia 100 tys i po roku czy dwóch mówi, ze już mu się tu nie podoba i chce odejść i prezes który się na to nie chce zgodzić jest wyzywany. Zresztą tak skoro podpisał ze mną kontrakt zapłaciłem mu sporę pieniądze to przez 5 lat jest moją własnością rzecz jasna w kwestiach sportowych. Dla mnie jest wszystko jasne, umów się dotrzymuje i obie strony mają je dotrzymywać.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 lip 2011, 15:12

Wez pod uwage ze popdisuje sie dlugie kontrakty by pozniej kogos drozej sprzedac :wink: Wszystko co piszesz jest dosc oczywiste tylko ta oczywistosc w zyciu roznie wyglada, dobrze wiemy co robia prezesi z kopaczami ktorzy nie chca przedluzyc kontraktu ktory konczy sie za rok.Taki Nasri wg prawa moze podpisac umowe juz w styczniu z tego co pamietam z nowym pracodawca. Pilkarze moga tez wykupic swoj kontakt choc nie wiem po ilu latach grania.
Dochodzimy do wniosku ze gracz jest zdany na laske szefa? Modric gra 3 lata w Spursach, dziwne ze chce odejsc? Powiedz co Levy zyskuje z tym ze go nie chce sprzedac? Da do rezerw? To sie fajnie mowi ale klub sobie strzela w stope.Po dzialaniach Levego cala masa napastnikow olala Spursow ktorzy do dzisaj mecza sie z Pawluczenko i innymi podobnymi.Sory ale gdyby inni prezesi w Prem postepowali jak levy to bylby istny koszmar.

Zenon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zenon » 16 lip 2011, 15:15

Kontrakt to nie jest umowa o pracę. Podlega innemu reżimowi prawnemu. Nie można przenosić zasad zawierania i wygasania tejże umowy do zasad podpisywania i wygasania kontraktów.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 16 lip 2011, 15:22

Kamil232 pisze:Mówiłem już, że jakbym komuś dał słowo, ze go sprzedam za rok to bym go sprzedał.
Myślę że się o to w ogóle Modrić'owi rozchodzi. Na początku jak powiedział że chciałby odejść do Chelsea zaznaczył od razy, że nie zamierza pisać TR z szacunku dla klubu i kibiców. Potem po spotkaniu się okazało że Luka podpisał taki długi kontrakt ze Spurs bo z Levy'm mieli "gentleman agreement" że Levy obiecał mu że jak jakiś większy klub się zgłosi po Luke to ten nie będzie robił mu problemów i pozwoli mu odejść. Widzimy ile słowa Levy'ego są wartę więc Luka doszedł do wniosku że jak on ma w dupie ich umowę to on też na to ch**a kładzie i piszę TR.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 16 lip 2011, 17:11

Chelsea have agreed to sign highly-rated teenage goalkeeper Thibaut Courtois on a five-year deal from Genk, the Belgian champions have announced.
I mamy pierwszy transfer :)

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 16 lip 2011, 18:16

Chelsea pokonała w ramach meczu towarzyskiego na Fratton Park Portsmouth 0:1. Samobójczego gola zdobył Tal Ben Haim. I chyba tylko tak można podsumować ten sparing. Gra Chelsea jest żałosna... Niby okazje strzeleckie były i Chelsea nie grała optymalnym składem, ale z takim przeciwnikiem jak Portsmouth powinna się dużo lepiej zaprezentować. Niektórzy zawodnicy nie są godni już gry na Stamford Bridge i powinni jak najszybciej odejść. Najwyższy czas przeprowadzić jakieś zmiany, bo 13 sierpnia rusza liga, a z obecnym składem nie mamy najmniejszych szans walczyć o mistrzostwo...

Bardzo mnie cieszy pozyskanie Thibaut Courtois :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lip 2011, 19:00

romantyk_emil pisze:. Niektórzy zawodnicy nie są godni już gry na Stamford Bridge
kto nie jest godny twoim zdaniem ?

Lukassch
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 16 lip 2011, 19:33

Tottenham nie może sprowadzić żadnego wielkiego zawodnika nie przez to, że Levy jest jak co poniektórzy twierdzą kimś na wzór handlarza niewolników. Powody są bardzo proste: wielkie nazwiska chcą zarabiać wielkie pieniądze i regularnie występować w Lidze Mistrzów. Tottenham ma określoną strukturę płac, której maksymalny poziom wynosi 65 tysięcy funtów tygodniowo. Jest to spowodowane między innymi tym, że White Hart Lane to stadion o pojemności jedynie ok. 36.000 miejsc. Levy zarządza klubem z głową i nie chce wprowadzić go na finansową mieliznę, nie ma więc mowy o tym aby nagle ktoś miał w Spurs zarabiać 130 tysięcy tygodniowo.

A Modrić na 100% pójdzie. Obecne zagrywki zarządu Spurs to po prostu podbijanie ceny, przy ofercie 35 mln funtów zaczną się zastanawiać.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 lip 2011, 22:21

Finanse finansami a ja mówie o tym jak traktuje piłkarzy, niech zrozumie że Spursi to odskocznia, tak samo jak wiekszosc angielskich klubów jest odskocznią do Spursów-tyle. jakby każdy robił podobne akcje jak Levy to piłkarze by się kisili w swoich 1 profesjonalnych klubach bo prezes miałby wizje wielkiego klubu.Niech Levy kupuje wielkich graczy,niech płaci im dobra kase.Jesli tego zrozumie nigdy nie zbuduje wielkiej ekipy a gracze bedą chcieli odejsc.Pisałem to kiedyś że SPursi się posypią. teraz Modric za rok Bale i pewnie VDV .Niestety żeby posiadać wielkie nazwiska trzeba miec mocne karty, Levy takich nie posiada.

Lukassch
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 17 lip 2011, 0:16

Levy niestety nie jest ani Szejkiem z City ani Romkiem, którzy mają w zanadrzu miliony funtów do wydania od tak. Pieniądze na utrzymanie klubu idą z pieniędzy zarobionych przez klub.

Tak poza tym mówiąc to obecnej sytuacji dużo winien jest Redknapp, który wcale nie jest tak dobrym trenerem za którego dużo ludzi go uważa. Gdyby nie jego kretyńskie decyzje w zeszłym sezonie (np. katowanie Bale'a bez formy aż złapie kontuzję i notoryczne pomijanie Kranjcara, który co najmniej dwa razy ratował Spursom zwycięstwa w lidze) sprawy prawdopodobnie miałyby się całkiem inaczej. Miał do swojej dyspozycji naprawdę mocny skład, ale że jest młotem, który o taktyce mało słyszał to wyszło jak wyszło.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 lip 2011, 0:37

Poruszasz teraz inna kwestie, to prawda, Bale bez formy grał z Krancjar który pięknymi strzałami wygral mecze z Sunderlandem i Boltonem z tego co pamiętam siedział na lawce, dodatkowo niepotrzebny zakup Pienara. Napastnikow Spursi mają słabych,Dafoe jest dobry jak ma dzien,Crouch jest jaki jest a A Rusek miał dobe tylko euro, z takim czymś wygrać nie idzie. Ok Levy nie szasta kasą ale niech zrozumi że nie jest Realem Madryt i piłkarze mają wyższe aspiracje niż gra w Kogutach.Bardzo lubie oglądac Spursów ale powinni znać swoje miejsce w szeregu.Modrić grał 3 lata i teraz chce odejsc. co w tym nienormalnego? Zeby normalny klub stawał się coraz lepszy trzeba kasy,spursi ze swoim stadionem nie powalaja i zaczyna się spirala.Niech zbuduja większy stadion i niech płaca graczą wiecej.Wszystko powoli ale taki powinien być kierunek bo tak zawsze beda przegrywali z lepszymi bogatszymi klubami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”