FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2360

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 23 cze 2018, 14:45

HMK pisze: Ponieważ mamy Kovacicia którego nie możemy wypuścić, a który sam otwarcie mówi (dzisiejsza MARCA) że najlepiej dla niego będzie opuścić Real gdzie dostaje za mało szans na gre. Żadne Alcantary nie sa nam potrzebne. Pomoc to.ostatnia pozycja gdzie potrzeba nam wzmocnień.
Ja nie jestem przekonany do Kovacicia, a Thiago mógłby być fajnym zastępstwem dla Modricia który już będzie miał we wrześniu 33 lata.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 23 cze 2018, 19:18

fillion pisze: Jakie Boca? Newells old boys jak cos.
+

Szymek029
Skład C
Skład C
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szymek029 » 01 lip 2018, 0:38

FC Barcelona zaprzecza, że interesuje się Willianem z Chelsea. [Sport]

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 01 lip 2018, 2:40

Messi bedzie sie starzal lepiej niz Ronaldo. No [k****] trzymajcie mnie.
Messi mial na starosc stac sie tym czym teraz jest dla Argentyny, czyli "swiatowej klasy rozgrywajacym". Jak to wypada aktualnie?
i sam sobie odpowiedziałeś
Ludzie, nie rozumiecie pilki noznej, to sie o niej przynajmniej nie wypowiadajcie.
:boruta:
Ja wiem, ze moody stara sie tworzyc tu od jakiegos czasu alternatywna rzeczywistosc, ale czy on naprawde potrzebuje klaunow z blaugrany do pomocy? Doskonale sam robi z siebie pajaca. Nie potrzeba mu pomagierow.
akurat jako JEDYNY w temacie potrafi swoje tezy uargumentować i obronić. Życzyłbym ci żebyś osiągnął taki poziom fachowej dyskusji na forum piłkarskim.
Dr. Moddy :wink:

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2337

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 01 lip 2018, 21:24

polecalem kiedys 'the players tribune', gdzie pilkarze bezposrednio dziela sie historiami ze swojego zycia. dzis wjechal artykul o paulinho, w ktorym opowiedzial miedzy innymi o kulisach swojego transferu do barcelony:
Messi szedł w moim kierunku. To było w czerwcu ubiegłego roku, graliśmy w Australii mecz towarzyski przeciwko reprezentacji Argentyny. Stałem z Willianem i innym zawodnikiem w okolicy piłki, czekaliśmy na rzut wolny. To nie ja miałem go wykonać.

Nagle Messi podszedł do mnie, popatrzył mi prosto w oczy i zapytał: - No to jedziemy razem do Barcelony czy nie?

To wszystko. Nie powiedział nic więcej. Odwrócił się i odszedł.

Nie miałem nawet czasu pomyśleć, powiedziałem po prostu: - Pojadę, jeśli tylko zechcesz mnie zabrać.

Ciężko odciągnąć mnie od gry, sprawić, żebym stracił koncentrację, ale od czasu słów Leo do momentu wykonania rzutu wolnego przez Williana myślałem tylko: "czy mówił poważnie, dlaczego to powiedział? O mój Boże, co się właśnie wydarzyło?".

W tamtym czasie byłem zawodnikiem Guangzhou Evergrande i ciężko byłoby uwierzyć komukolwiek, że Barcelona mogłaby być mną zainteresowana. Myślałem, że Leo po prostu żartował, jakby chciał mnie rozkojarzyć. Ale w końcu graliśmy tylko mecz towarzyski... więc może mówił poważnie?

Po meczu dałem jednemu z ochroniarzy moją koszulkę i poprosiłem, żeby przekazał ją Messiemu. Po chwili wrócił z szatni Argentyńczyków, trzymając koszulkę Leo. Dla mnie.

Wtedy pomyślałem: "co, jeśli to wszystko dzieje się naprawdę?".

Jednak po powrocie do Chin nie było mowy o transferze. Minął miesiąc, zapomniałem już o tym. Cieszyłem się grą. Później, w lipcu, pojawiły się plotki o zainteresowaniu Barcelony moją osobą.

Zadzwoniłem do mojego agenta i powiedziałem: - Na miłość boską, zaraz zwariuję! Powiedz mi, czy to wszystko prawda!

- To skomplikowane. Może tak, może nie - odpowiedział.

Napisałem do Neymara, zapytałem: - Czy to dzieje się naprawdę? Wiesz coś? Niedługo oszaleję.

On też nic nie wiedział przez całe zamieszenie związane z jego transferem do PSG.

Wiadomo, jak to jest z transferami. Nie można nikomu ani niczemu ufać. Dużo się wokół nich dzieje. Poza tym, szczerze mówiąc, dobrze czułem się w Chinach. Dobrze nam się tam żyło z żoną, poza tym nieźle grałem w piłkę.

W sierpniu, tuż przed zamknięciem okna transferowego, wydawało się, że nic już się w kwestii transferu do Barcelony nie wydarzy. W tamten weekend graliśmy o mistrzostwo Chin, zaprosiliśmy nawet przyjaciół z Brazylii.

Wtedy właśnie zadzwonił do mnie mój agent i powiedział: – Umowa gotowa. Musisz tylko przyjechać do Barcelony i ją podpisać.
lionel messi. pilkarz, trener, dyrektor sportowy. a gimby i tak powiedzo, ze ronaldo kompletniejszy :mrgreen:

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 08 lip 2018, 19:15

i znowu o paulinho. kariera tego goscia jest pieknie pokrecona :D

Obrazek

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1158
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 08 lip 2018, 19:27

sprzedaz czy te cioly zgodzily sie na wypozyczenia go?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2397
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 lip 2018, 19:28

Liga bez Cristiano i Paulinho to już nie będzie to samo. Eksodus gwiazd z Hiszpanii...

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 08 lip 2018, 20:22

Guang coś tam sprzedała go rok temu za 40 mln euro, a teraz go kupuje za 50 mln euro płacąc do tego 100% podatku, czyli w sumie 100 mln?

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 08 lip 2018, 20:31

fillion pisze: sprzedaz czy te cioly zgodzily sie na wypozyczenia go?
Zdaniem Gerarda Romero operacja nadal nie jest zamknięta. Trzeba poczekać, bo zamiarem klubu była sprzedaż, nie wypożyczenie. Chińczycy naciskają, brakuje szczegółów. Zdaniem Marcelo Bechlera, nie będzie to wypożyczenie, ale transfer za 50 mln euro. FC Barcelona wkrótce wyda oświadczenie.
Jednak wypożyczenie z wykupem
Jak informuje RAC1, opcja wykupu jest obowiązkowa i będzie wynosić 50 mln euro. Guangzhou Evergrande musi ją aktywować przed końcem roku.

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1158
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 08 lip 2018, 22:51

Klub zmienił treść komunikatu na oficjalnej stronie intrernetowej w języku angielskim i również podaje, że Guangzhou ma możliwość, a nie obowiązek wykupu Paulinho.

Jak to prawda to kolejny raz kompromitacja .

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 lip 2018, 9:03

Ten transfer to istny wałek.
Gerard Romero informuje na Twitterze, że kwestie prawne powodują, iż Chińczycy nie mogą OBECNIE dokonać transferu definitywnego i zapłacić za Paulinho. FC Barcelona zapewnia jednak, że Guangzhou zapłaci za Brazylijczyka 50 mln euro przed końcem 2018 roku. Odejście zawodnika ma zwolnić miejsce dla Arthura jako gracza nieposiadającego paszportu UE.
Jedno co można powiedzieć o Zarządzie Barcelony to jest fakt, że nie jest transparentny.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8568
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 lip 2018, 11:46

Takie walki tylko w skorumpowanej Hiszpanii. Jak nie lokacja Saudów to dziwne machlojki z chińczykami.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 09 lip 2018, 20:09

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki