Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 239

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
xpakusx
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xpakusx » 13 sie 2006, 11:29

z Diarre Aulas rząda 35mln to troszke duzo a pozatym jak by Diarra juz chcial przyjsc to dopiero w zimowym oknie no chyba ze Capello zechce sprzedac kogos z dwojki Robinho Baptista bo Diarra nie ma paszportu UE i nie ma w tej chwili juz miejsca dla pilkarzy z poza UE wiec na transfer trzeba poczekac do zimowego okna gdyz wtedy paszport otrzyma Baptista

dlatego mniej zabawy bylo by z Xabi'm ale no wiadomo ze Benitez go tak nie pusci

Mam nadzieje jednak ze w juz za pare dni skonczy sie pomyslnie sprawa Reyes'a i zostanie on nowym madritstas

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 13 sie 2006, 11:31

W Realu jest jedno wolne miejsce właśnie obok Robinho i Baptisty dla gracza non-UE

Awatar użytkownika
xpakusx
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xpakusx » 13 sie 2006, 11:52

hmmmm mnie sie wydaje ze Robinho Baptista oraz Diogo nie maja paszportow ale co do Diogo nie jestem pewien ale on raczej nie ma

EDIT: z ostatniej chwli :D

Real Madryt pokonal w swoim ostatnim sparingu w USA druzyne z Salte Lake City 2:0

bramki: 0:1 Van Nistelrooy(45'karny), 0:2 Robinho(64')

Sklad Realu:
Casillas (Diego López 46´); Salgado (Raúl Bravo 61´), Sergio Ramos, Cannavaro (Woodgate 70´), Roberto Carlos (Pavón 81´), Emerson (Juanfran 85´), Pablo García (Javi García 46´), Cicinho (Beckham 46´), Raúl (Robinho 46´), Cassano i Van Nistelrooy (Balboa 73´).

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 sie 2006, 12:25

Zaza

Ten pomysł to 30 mln + Ronaldo = Kaka. Mimo, że Brazylijczyk jest najbardziej bramkostrzelny w Realu na przestrzeni ostatnich lat to taka opcja by mnie satysfakcjonowała :P

Wiadomo, że Milan szuka napastnika, a Ronaldo bramki strzelać potrafi. Może nie biega zbyt dużo, nie angażuje się w defensywie, stoi jak Rasiak :P , ale ze skutecznością problemów nigdy nie miał. Wiadomo jednak również jaka była reakcja tifosich (czy jak to tam się określa fanów we Włoszech :P ) Milanu na ten pomysł. Ciekawe czy to ich nie zniechęci, ale kogoś sprowadzić muszą :P

Zainteresowania Rossonerich nie kończą się jednak na graczu Realu. Alternatywy są dwie. Pierwsza to Carlos Tevez. Jak już nie raz można się było przekonać, pozyskanie Argentyńczyka z Corinthians nie jest rzeczą prostą. Całkiem niedawno władze tego klubu podały jasno do zrozumienia, iż ten gracz nie opuści ich szeregów w najbliższym czasie :P I jeszcze jedno. Udziały w Corinthians Sao Paulo ma Romek z Chelsea. On również ma w planach sprowadzić w jak najbliższej przyszłości reprezentanta Argentyny na Stamford Bridge. Drugą opcją ma być Fernando Torres. Ooo...kto o Hiszpana nie zabiegał :lol: Real, Barcelona, Chelsea, Arsenal, Manchester...oni wszyscy przejechali się na próbach wyciągnięcia El Nino :P Teraz próbuje Milan :roll: Zobaczymy, ale gładko im to nie pójdzie :P

Wróćmy zatem do wątku. Real zabiega o Kakę, Milan chciałby :?: Ronaldo. Dla Calderona byłby to interes życia, a dla działaczy włoskiego klubu druga obok straty Shevchenki porażka tego mercato :P

Real jednak także będzie się musiał zdecydować. Jeśli Milan będzie nadal zabiegał o Ronniego to czy liczyć na taką właśnie wymianę, czy postarać się o Diarrę. Jest tylko jedno wolne miejsce dla gracza spoza UE. No chyba, że odejdzie także Baptista. Straty Robinho bym nie zaakceptował :P Mam nadzieję, że Capello mi tego nie zrobi 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sie 2006, 12:38

Diogo nie jestem pewien ale on raczej nie ma
Diogo ma wloski jesli dobrze pamietam.
A ostatnie miejsce jest szykowane dla Kaki :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 sie 2006, 12:42

RealFan pisze:Ten pomysł to 30 mln + Ronaldo = Kaka. Mimo, że Brazylijczyk jest najbardziej bramkostrzelny w Realu na przestrzeni ostatnich lat to taka opcja by mnie satysfakcjonowała

Mnie też :P bo mam jeszcze wieksza pewność że nic z tego :P Już widziałem Włoską wersje info Marcy w mercato rossonerich.

RealFan pisze:Wiadomo, że Milan szuka napastnika[...]

Ale nie takiego napastnika - takich strzelających w 5 metrów mamy - Ancelotti wie kogo szuka :]

RealFan pisze:Jak już nie raz można się było przekonać, pozyskanie Argentyńczyka z Corinthians nie jest rzeczą prostą.

Wiesz wiele zależy od tego ile tam Romek naprawde może - a tego nikt nie wiem...

RealFan pisze:Drugą opcją ma być Fernando Torres. Ooo...kto o Hiszpana nie zabiegał [...] Teraz próbuje Milan ...

Od 3 lat próbuje :roll: - jak nie teraz to nigdy :P Tylko Milan ma jedną przewage nad rywalami - stare ukłądy z Atletico i kasa [dług] :] Ma jeszcze taką przewage ze kluby La Liga przegrywaja na starcie. :roll: wiesz co mam na mysli ?

Wczoraj Milan pokonał Atletico 1:0 a wiele się pisało o tym meczu jako rozgrywce w loży honorowej El Riazor :P i tak nic nie bedziemy szybko wiedziec :?
RealFan pisze:Dla Calderona byłby to interes życia,

Ale chyba jednak nie dla niego - może jak poda sie do dymisji i przyjdzie ktoś nowy niż Calderon i Peja :P Bo narazie Galliani mówi Calderon ? nie znam :P :wink: Kto to muzyk :P

Przepraszam że tak odpisałem Ci szczekając :P ale poruszyłeś tyle spraw że wie :wink: Pozdro !

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 sie 2006, 14:34

Zaza pisze:Ale nie takiego napastnika - takich strzelających w 5 metrów mamy
No wiesz, akurat Ronaldo bramki spoza linii 16-stki umie strzelać. Spod jakiegoś dekla ten pomysł wyszedł :lol:
Zaza pisze:stare ukłądy z Atletico i kasa [dług]
Wiem, że dług jest. Jaki niestety nie :roll: Jak byś mógł to mnie uświadom ile on wynosi i skąd się wziął :wink:
Zaza pisze:Ma jeszcze taką przewage ze kluby La Liga przegrywaja na starcie.
W pewnym sensie...ale klubów Premiership to nie dotyczy, a jednak nie dały rady :roll:
Zaza pisze:Ale chyba jednak nie dla niego - może jak poda sie do dymisji i przyjdzie ktoś nowy niż Calderon i Peja Bo narazie Galliani mówi Calderon ? nie znam Kto to muzyk
I właśnie tylko to mi się nie podoba w obecnym zarządzie. Robią sobiewrogów :evil: Galliani raczej wie kto to jest Calderon, ale powiedzieć, że go nie lubi to tak jakby nic nie powiedzieć :(
Zaza pisze:Przepraszam że tak odpisałem Ci szczekając
Ze względu na Twą reputację i staż na tym forum jestem skłonny wybaczyć :lol:
Zaza pisze:ale poruszyłeś tyle spraw że wie
W końcu w jakiś sposób siebie dotyczą :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 sie 2006, 14:54

No coz nie da sie odejśc od "szczekanie" wiec znów wybacz :P :wink:
RealFan pisze:No wiesz, akurat Ronaldo bramki spoza linii 16-stki umie strzelać. Spod jakiegoś dekla ten pomysł wyszedł

Temat założony przez Martina w dziela "Piłka na świecie"pt: " Ronaldo Henry Shevhcenko... kto lepszy" :twisted:

RealFan pisze:Wiem, że dług jest. Jaki niestety nie Rolling Eyes Jak byś mógł to mnie uświadom ile on wynosi i skąd się wziął

Teoretycznie dług ma nie żyjący już Jesus Gil :? Ale klub teraz prowadzic [chyba syn] Gil a obowiązki spadły na klub - a czemu ? Cosmin Contra Javi Moreno - Ci dwaj a chyba jeszcze + Jose Mari i Albertini.
RealFan pisze:W pewnym sensie...ale klubów Premiership to nie dotyczy, a jednak nie dały rady Rolling Eyes

Ale kogo masz na myśli Chelsea ? Chyba nie sądziłeś ze po kupnie Shevchenki Jose siągnie Torresa ? On ma wizje gry taka że dwóch napastników ma starczy w zupełnośc - a teraz ma nawet trzech - Chelsea = siła = skrzydełka żądełka + wchodzący z drugiej lini Lampard.

MU ? wiesz nie skomentuje tego - napisze tylko kogo z obecnych piłkarzy którzy zmienili już barwy nie obserwował sir Alex Ferguson ? ...

RealFan pisze:I właśnie tylko to mi się nie podoba w obecnym zarządzie. Robią sobiewrogów

Wiesz to wygląda tak jak by Galliani w tych wyborach popierał kogoś innego :roll: I to sprawa że jestem pewny że nie zrobi interesu z Calderone ale i że teraz wyszło z kim trzymał :? i ciekawe co ma na mysli...

RealFan pisze:Ze względu na Twą reputację i staż na tym forum jestem skłonny wybaczyć

:oops: dziękuje :P Ale i tam mam bana jak Piwus i Niggaz wrócą :P :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 sie 2006, 16:42

Zaza pisze:Ale kogo masz na myśli Chelsea ? Chyba nie sądziłeś ze po kupnie Shevchenki Jose siągnie Torresa ?
Teraz nie. Ale kiedy Chelsea zabiegała o Torresa? Shevy jeszcze wtedy nie mieli w składzie. Te ich oferty 45 mln euro...A Atletico? Mówiło grzecznie "WONT :!: ", aż pan Abramowicz zrezygnował i postanowił kupić Ukraińca.

Z MU sprawa wyglądała trochę inaczej. Ferguson jak zwykle obserwował i jak zwykle szybko odpuścił. Wystarczyło raz powiedzieć "WONT :!: " i Szkot powiedział grzecznie "spadam z tąd" :P Nie walczyli tak jak ostatnio o Kuszczaka. I tak nic by nie wskurali :P

I jeszcze Arsenal. Swego czasu Wenger poszukiwał następcy dla Dennisa i wybór najpierw padł właśnie na Torresa. Było "WONT :!: " i poszukali gdzie indziej. Nie było co skrobać, skoro już tylu się zawiodło :roll:
Zaza pisze:Temat założony przez Martina w dziela "Piłka na świecie"pt: " Ronaldo Henry Shevhcenko... kto lepszy"
To nie o to chodzi, by teraz porównywać Ronaldo do Henry'ego czy Shevy. Do tego drugiego niby można bo to jego następcą miałby być Brazylijczyk. To jest jednak inny styl gry. Całkiem inny. Ronaldo jak chce to potrafi i dryblować i strzelać z dystansu i nawet podawać...Tylko właśnie jak chce :roll: Ostatnio jest leniwy i ograniczył się do tych bramek z pięciu metrów. Musi dostać takiego "kopa" i wtedy straci na wadze i znów zacznie grać jak należy. Przykład Cassano, też był gruby i wolny jak przeszedł do Realu. Jest teraz Capello i gość jest z innej bajki. Z Ronaldo będzie to samo bo Fabio da mu wycisk, albo biegasz, albo WONT :!: najlepiej do Japonii poćwiczyć zapasy z zawodnikami sumo :P Ancelotti zrobiłby z nim to samo :wink: Nie poznałbyś, że to on. Teraz tylko czekamy aż jeden z tych panów da mu wycisk :lol:

Z Calderonem sprawa wygląda trochę inaczej. Naobiecywał przed wyborami, namieszał tym socios w głowach, a teraz co? "Pocałujcie mnie w zadek"? Tylko trener ma być ten, o którym się mówiło? Sam widzisz. Dlatego jest tak zdesperowany z tym Kaką :roll: Galliani mówi "WONT :!: ", a Calderon rozumie "porozmawiamy później" i z tąd cała zadyma. Trudno się jednak dziwić. Robi co może, żeby nie być skreślonym u fanów już na starcie :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 sie 2006, 18:49

RealFan gdybanie - 1 września będziemy madrzejsi w tym temacie - bo wiesz - "wont" to jedno ale interesy drugie - głupi przykład - kryzys na miescie :P Ty idziesz kupić ganje i dajesz gotówke - nie ma jaranie "wont" Jak ide i mam :] A czemu ? bo mi wisiał jeszcze 100 z popszedniego interesu ? :] rozumiesz ? przepraszam bo wybrałem najgłupszy przykład jaki mogłem :lol: ale chyba rozumiesz co mam na myśli ? :wink: teraz to już nic nowego nie wymyśla tylko gotówke.

Pamietacie nasza rozmowa na temat pomocnika = złoto czyli drygenta drugiej lini o którym rozmawialiśmy - niech ktoś mi przyblizy "nastepce" Xabiego Alonso w RSSS mianowicie Xabiera Prieto [lat chyba 22] czy to jest tego pomocnik o podobnych zdolnościach drygowanie gra ?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 sie 2006, 21:17

Zaza pisze:1 września będziemy madrzejsi w tym temacie - bo wiesz - "wont" to jedno ale interesy drugie
Interesy, interesy...Jakim interesem dla Atletico byłaby sprzedaż najcenniejszego obecnie zawodnika w drużynie? Bo wiesz dług to jedno, a chwila obecna to drugie. Jakby mieli kim zastąpić Torresa to możnaby inaczej rozmawiać, ale właśnie...średnio spisujący się w La Liga Kezman i obok tego wyborowego strzelca brak. Maxi Rodriguez jest w stanie strzelić ponad 10 bramek w sezonie, lecz napastnikiem raczej nie jest. Aguero to wielka niewiadoma więc... :roll: Ustawienie z jednym napastnikiem i to tak grającym Serbem również do super pomysłów nie należy. El Nino to symbol tej drużyny i nie sądzę by byli bardziej ulegli względem Milanu, niż wcześniej innych klubów i dług nie ma tu nic do rzeczy.Spłaciliby go, a potem mażenie o budowaniu potęgi skończą się miejscem w środku tabeli :roll: Nie no fajny ten interes...Można kogoś kupić za tą gotówkę od Milanu, jednak kogoś kto będzie strzelał w sezonie około 20 bramek trudno trafić :P A przykład rzeczywiście głupi :P Często masz takie "kryzysy" :?: :lol:

Skoro pytasz o Xabiera Prieto to powiem Ci dość krótko, ale treściwie :P Talent chłopak ma, miejsce w pierwszym składzie Realu Sociedad również. W Hiszpanii uważa się go za naprawdę duży talent, jednak nie jest on najrówniejszy z piłkarzy. W tym względzie można powiedzieć taki Guti :P Potrafi grać naprawdę wybornie, a potrafi zagrać średnio. Jak gra zespół, tak gra on :roll: Może w lepszym klubie ustabilizowałby się. Jakiś czas temu zabiegały o niego czołowe kluby Premiership, jednak odeszły z kwitkiem. Wiadomo, ktoś musi tam grać. Młody Hiszpan ma predyspozycje na kogoś pokroju właśnie Xabiego Alonso, czy Xaviego. Predyspozycje...Ile to talentów już się marnowało :roll: Widziałem go w kilku zaledwie meczach poprzedniego sezonu (w dłuższym wymiarze czasowym) i można powiedzieć, że jest dobry, ale nie wyborny. Może taki się jednak stanie :wink: Ten sezon powinien być decydujący w jego karierze. Albo zabłyśnie, albo stanie się przeciętniakiem ligowym. Pamiętam jednak, jak w poprzednim sezonie strzelił bramkę Realowi Madryt :evil: A miało być krótko... :lol:
Ostatnio zmieniony 13 sie 2006, 22:02 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 13 sie 2006, 21:39

Mówiono że W Sociedacie jest też młody też dobry zawodnik a mianowicie Mikel Alonso tak tak brat Xabiego Alonso.Tylko nie wiem na jakiej pozycji gra.Jak mi się kojarzy to na DM-ie ale moge się mylić.Panowie nie róbmyz tematu o Realu tematu o Torresie :lol: :wink: :P No ale ok.Coś mi się wydaje że Atletico nie sprzeda swojego asa.Jak wspomniał RealFan to oni praktycznie nie maja nikogo żeby El Nino zastąpić.Moga oczywiśćie kupić ale będą musieli bardzo dobrego kupic a to trwa trochę czasu.Aaa moga Saviole żeby trochę Barcelone obciążyć :P Ok poczekamy zobaczymy.Ronaldo jest w Madrycie Torres też a Kaka w Mediolanie i siedzą i czekaja na dalszy rozwój sytuacji.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 13 sie 2006, 21:42

Zaza Xabiego Prieto 23 letniego już :)

RealFan Xabiego Prieto uważają za duży talent <lol> chyba tyko w Sociedad :/ zwykły piłkarz niczym się nie wyróżnia. Pasuje do takiego przeciętnego zespółu... niczym nie przypomina Xabiego Alonso...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 sie 2006, 21:54

Tobik33 pisze:Xabiego Prieto uważają za duży talent <lol> chyba tyko w Sociedad
Nooo...i zonk :wink: Zakłada się właśnie jego jako następcę Xabiego Alonso w Sociedad. Widziałeś jak on gra? Potrafi zagrać naprawdę świetne zawody, tylko jak pisałem jest straaaasznie nierówny :roll: Dlatego właśnie nie jest mu poświęcane wiele miejsca na pierwszych stronach gazet :wink: Od gracza Liverpoolu jest słabszy w grze defensywnej, to na pewno, ale rozegrać jednak potrafi :P Ciągle się uczy :wink: Ale dla Ciebie, ktoś, kogo nie postrzegają w Barcelonie jest słaby...no cóż, czego to zaślepienie nie robi z człowiekiem :P

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 13 sie 2006, 22:02

RealFan pisze:Nooo...i zonk :wink: Zakłada się właśnie jego jako następcę Xabiego Alonso w Sociedad.
Chyba tylko z nazwiska :/
RealFan pisze:Widziałeś jak on gra?
w kilku meczach poprzedniego sezonu tak i niczym nie zachwycił :/ zagrał chyba dobrze raz... a ty ile jego meczy widziałeś ?? pewnie kibicujesz nie Realowi z Madrytu tylko z Sociedad to sorki po nicku tak myśle... :/
RealFan pisze:Ale dla Ciebie, ktoś, kogo nie postrzegają w Barcelonie jest słaby...
i to mówi kibic Realu 8) po pierwsze nie napisałem że jest słaby tylko napisałem że to zwykły przeciętniak... to jest różnica... przęciętny>słaby
RealFan pisze:no cóż, czego to zaślepienie nie robi z człowiekiem :P
przykro mi że tak cierpisz :/ soczewki albo okulary pomogą... :/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”