mete Flamini także zagrał swietny mecz , pokazał czym różni sie pokolenie młodych gniewnych od starych przejedzonych sukcesem dm-ów Milanu .

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 05 mar 2008, 18:22
George Jung

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 05 mar 2008, 18:23
Łukasz_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 05 mar 2008, 18:35
Łukasz_ pisze:Milan wczoraj pasował stylem do PL. Grali bez pomysłu, byle kopnąć do przodu
Hanni
Post Wyświetl pojedynczy post autor: czajek » 05 mar 2008, 18:41
czajek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 05 mar 2008, 18:53
George Jung

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 05 mar 2008, 19:12
Stereotypy w piłce przeważnie biorą się na podstawie kilku meczy. Ogarnąć mogą sie tak samo wszyscy ci którzy ligę włoską tylko z obroną wiążą i ostatnie 5 lat Milanu nazywają jednym wielkim przypadkiem.George Jung pisze:argument rodem z pewnej strony o Barcelony , gdzie wszyscy uwazaja ze w Anglii gra sie kopnij biegnij. ludzie ogarnijcie się .
Łukasz_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 mar 2008, 19:16
możesz mi powiedzieć w którym sezonie? przez ostatnie 8 lat nie było włoskiego zespołu w Finale!(sic!) halo człowieku mamy rok 2008, a nie 1999...to juz nie te lata, zgadza się na przełomie wieków Serie A była najlepsza. Parma,Inter,Lazio,Milan,Inter,Juve, Roma było mnóstwo świetnych zespołów, teraz jest tak w Anglii, a Calcio od kilku lat sięga coraz niżej i w tej chwili są daleko za PL i nawet PD;] potwierdza się ten sezon, jesli wszystko pójdzie zgodznie z planem wszystkie zespoły odpadną w 1/8. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy Serie A jest teraz słaba i niech się przyrównuje do Bundesligi, a nie do PL.jesli chodzi o porownanie lig to przypominam o tym jak rezerwy 18 druzyny w serie a graly w finale pucharu uefa
Extra i dlatego mówię, że Milan był w lepszej sytuacji i nikt nie wie jak to by się skończyło gdyby United które w zeszłym sezonie było niesamowite by zagrało pełnym składem.jak to,druzyna gra bez trojki obroncow?niemozliwe!kontuzje w pilce?pierwsze o tym slysze
O wybacz pomyliłem się, Milan nie gra 2 miesiące i odpoczywa 10, tylko gra 5 miesiący i odpoczywa 7.widac to bylo po tym ze w styczniu byl na 13 miejscu a w kwietniu na 4
ten progres punktowy to nie wynik walki w lidze.po prostu inne druzyny nie stawialy sie na mecze
no wlaśnie utwierdziłeś mnie w przekonaniu. Bez całej obrony Milan 13 miejsce w Lidze, to bez całej obrony dostalibyście wiecej niż Roma.ragedia przy kontuzjach to jest wtedy gdy milan sezon temu mial kontuzjowanych 8 podstawowych obroncow(maldini,nesta,cafu,jankulowski,kaladze,serginho,bonera)a musieli grac costacurta,simic,grimi i ktos tam jeszcze
Sądze, że drużyna któa nie wygrywa u siebei pół roku z pewnością spadałby z PL ;] Taaaa w PL gra się tylko byle kopnąć do przodu i dlatego nawet Henry przyznawał, że w PD ma wiecej czasu na przyjęcie piłki pomyślenie bo w Anglii ktoś od razu przy nim był. I dlatego również przyznał, że w Anglii gra się dużo dużo szybicej. No ale jak sie widzi PL raz na ruski rok, albo słucha szpeca Rafała Steca w TVP to sie gada takie głupoty.Kamil232 ah ta PL. Kraina mlekiem i miodem płynąca. Liga włoska spuściła ostatnio z tonu ale sama jest sobie winna poprzez różnego rodzaju afery. Potrzeba kilku sezonów żeby wszystko wróciło do normy. A Milan w PL miałby szanse w ogóle załapać się na UEFA ?
Popatrz na Pirlo sprzed sezonu - dwóch bo ten ma fatalny i nie pisze głupot, reszty nawet nie chce mi się komentować.
Milan wczoraj pasował stylem do PL. Grali bez pomysłu, byle kopnąć do przodu
Otóz to. Miałem do czynienia z takimi szpecami, najmśmieszniejsze jest to, że jak sie spytałem ile meczy PL widzieli to się okazało, że prawie żadnegoargument rodem z pewnej strony o Barcelony , gdzie wszyscy uwazaja ze w Anglii gra sie kopnij biegnij. ludzie ogarnijcie się .
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 mar 2008, 19:46
Akarin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 05 mar 2008, 20:24
Łukasz_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: misio » 05 mar 2008, 20:27
Kamil232 pisze:Extra i dlatego mówię, że Milan był w lepszej sytuacji i nikt nie wie jak to by się skończyło gdyby United które w zeszłym sezonie było niesamowite by zagrało pełnym składem
milan wtedy zaczynal sezon z punktami karnymi,nie mial przygotowac przed sezonem i mial cala obrona kontuzjowana,stad 14 miejsce.gdyby nie grali w ogle byliby ostatni.a tak awansowali na 14 miejsce.Kamil232 pisze:O wybacz pomyliłem się, Milan nie gra 2 miesiące i odpoczywa 10, tylko gra 5 miesiący i odpoczywa 7
z tym ze w meczu manu z roma roma miala jakies akcje i na pczatku grala calkiem niezle,stwarzala zagrozenie a kazdy strzal manu to byl golKamil232 pisze:no wlaśnie utwierdziłeś mnie w przekonaniu. Bez całej obrony Milan 13 miejsce w Lidze, to bez całej obrony dostalibyście wiecej niż Roma.
misio

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 mar 2008, 20:34
To mnie nie dziwi. Nie każdy zna się na piłce.Akarin pisze: I również nie mogę zrozumieć pewnych mądrości pana Wilmore.
Dokładnie.Łukasz_ pisze:Przyznać fakt że Arsenal wygrał nie jest rzeczą trudną bo nie ma żadnych wątpliwości że byli lepsi
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 mar 2008, 20:36
spory były różneŁukasz_ pisze:Jakieś pamiętne spory dotyczące spotkań Milanu z Bayernem ?
tak, ale dostrzegam nasze słabości, a mi chodziło o to, że Ty czasami nie dostrzegasz. I o to mi chodziłoŁukasz_ pisze:Myślę że podobnie myślisz o Bayernie ?
Wilmore pisze:To mnie nie dziwi. Nie każdy zna się na piłce. Smile
Akarin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 gru 2011, 16:14
Po pierwsze, nie jest w ogole powiedziane, ze na San Siro Gervinho zagra. Wyjezdza bowiem na PNA, a Wenger mowil, ze musi dac zawodnikom 2 tygodnie przerwy. Mozliwe tez, ze zlapie tam uraz czy cholera wie co.W przeciwieństwie do Gervinho poza meczem z Chelsea Theo mnie nie przekonuje technicznie. Iworyjczyk ma szerszy wachlarz zagrań, lepsze warunki, też jest bardzo szybki, a Theo nadal nie rozwinął się tak, jak należy. W LM, gdzie szybkość nie będzie już tak istotna, a zespół nie będzie się tak otwierał, zdecydowanie bardziej obawiam się gracza lepiej operującego piłką i bardziej nieobliczalnego.
Na San Siro w 2008 wybiegla defensywa zlozona z Sagni, Gallasa, Senderosa i Clichy'ego. W tym sezonie mamy lepszego Vermaelena, Koscielnego i prawdopodobnie Santosa na lewa obrone. A nawet Gibbs jest lepszy niz Clichy w mojej skromnej opinii. Dodatkowo w obwodzie sie szweda Mertesacker Ponadto bramkarz. Szczesny > Almunia. Ciezko to nazwac obrona tragiczna.i co najważniejsze tragiczną w defensywie.
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 gru 2011, 16:21
Oglądałem nie tylko najważniejsze wasze mecze z tego sezonu, ale i sporo meczów Lille sprzed roku, więc opinię na jego temat wyrobiłem sobie już jakiś czas temu. Jest on moim zdaniem zdecydowanie bardziej wszechstronnym, nie tylko taktycznie, piłkarzem od Walcotta, który wciąż nie zrobił postępu, o jaki go posądzałem.Ale nie wiem, ile Wilmore meczow ogladales, na pewno mniej niz my, wiec tez ciezko wyrobic sobie rzetelna opinie na podstawie jednego czy dwoch spotkan.
W moim przekonaniu o ile Arsenal sprzed trzech lat był ekipą ciekawszą, bo częściej grywali liderzy ze sobą, o tyle Milan już na pewno zrobił duży krok naprzód. Bardzo wiele będzie zależało od tego, kto się zdoła wyleczyć. W listopadzie mówiono, że Cassano może wrócić na przełomie lutego i marca, więc może złapie ogon w rewanżu, będzie bardzo przydatny.A nawet Gibbs jest lepszy niz Clichy w mojej skromnej opinii.
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 gru 2011, 18:18
Ciekawe. Gervinho jest bardzo ale to bardzo frustrujacy, marnuje okazje na potege, nie potrafi czasem prostej bramki z kilku metrow strzelic. Byc moze potrzebuje jeszcze troche czasu na adaptacje. Nie wiem. Ja osobiscie jestem daleki od jego krytyki jak niektorzy, dam mu czas i mysle, ze sie rozwinie i bedzie nas bradzo cieszyl. Moze juz w lutym?Oglądałem nie tylko najważniejsze wasze mecze z tego sezonu, ale i sporo meczów Lille sprzed roku, więc opinię na jego temat wyrobiłem sobie już jakiś czas temu. Jest on moim zdaniem zdecydowanie bardziej wszechstronnym, nie tylko taktycznie, piłkarzem od Walcotta, który wciąż nie zrobił postępu, o jaki go posądzałem.
Prawda, ze w 07-08 byl bardzo dobry. To byl bodajze najlepszy sezon Clichy'ego w Arsenalu. Ale jesli chodzi o poprzedni sezon czy sezon 09-10, to zdecydowana wiekszosc kibicow Arsenalu wolalaby Anglika zamiast Francuza.I wystarczająco dużo meczów Arsenalu oglądałem, by być poważnie zaskoczonym czytając takie wypowiedzi:
Magnum
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio