Polska kadra na Euro - Strona 25

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Polska kadra na Euro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 13 cze 2012, 1:37

Ja też nie rozumiałem krytyki Roberta. Dziś robił to do czego nas przyzwyczaił, dobrze grał tyłem do bramki, dobrze trzymał piłkę. Nie miał w zasadzie żadnego wsparcia, nie miał ani Kagawy ani skrzydeł bo Obraniak jakby zagubiony (swoją drogą zauważyliście, że współpraca Ludo z Lewym biednie wygląda?) a Kuba z Piszczkiem zaangażowani w grę na tyłach. Nie miał też praktycznie żadnych prostopadłych piłek bo i od kogo. Jak dla mnie dobry występ, walczył, szukał gry, zwyczajnie nie miał wsparcia. Sam całej defensywy przecież nie przejdzie, nie wymagajmy cudów.

Swoją drogą markę na świecie ma już świetną. Plotki plotkami ale widzę, że mnóstwo fanów United marzy o tym transferze obok transferu Modrica i nie są to wcale fani z Polski.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 cze 2012, 1:42

amien Perquis był jednym z bohaterów drugiej połowy meczu z Rosją. Kilka razy uratował nam skórę, choć był już mocno poturbowany. W pierwszej części gry po starciu z rywalem głęboko rozciął nogę. Później dwukrotnie niefortunnie upadł na rękę, która wciąż nie w pełni zagoiła się po złamaniu.

- Uraziłem ją tak samo jak wtedy, gdy została złamana. Czuję ból. Nie wiem, co dzieje się tam w środku. Jutro może pojadę na prześwietlenie – powiedział Perquis po spotkaniu.

Przy okazji przydałoby się zbadać też nogę Damiena, bo kontuzja nie wyglądała na zwykłe rozcięcie.

- Mam dziurę wielkości monety, takie dziesięć eurocentów. I głęboką na centymetr. Nie wiem, czy to jest na tyle poważna kontuzja, bym miał problem z grą w następnym meczu. Ten udało się dograć do końca. Czy ból przyjdzie jutro? Nie, ból już przyszedł – dodał nasz stoper.
żeby tylko on nie wypadł :pray:

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 13 cze 2012, 1:51

Jeszcze może Polanski wypaść, nie wiadomo na ile poważny był ten jego dzisiejszy uraz. No ale Czesi mają znacznie większe problemy, bo pod znakiem zapytania stoi występ Rosickiego.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 13 cze 2012, 1:52

- Numerem jeden w kadrze jest Wojtek Szczęsny i nie ma dyskusji. Dlatego jest szansa, że wróci do bramki w meczu z Czechami - powiedział Franciszek Smuda spytany o pozycję golkipera w ostatnim meczu grupowym
:?

pilkarz123
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pilkarz123 » 13 cze 2012, 10:09

Moim zdaniem dobrze. Pamiętajmy, że jak Szczęsnemu wyjdzie mecz to sam zatrzyma Czechów. Tytoń póki co zagrał jeden dobry mecz (z Grekami był karny i poza tym nie miał roboty).

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 13 cze 2012, 10:11

Za Polanskim bym tak nie płakał, w końcu jest Mierzejewski jaki wczoraj chociaż po wejściu podłączał się do akcji ofensywnych, czego zabrakło ze strony innych zawodników. Jednak jak by zagrał Polanski, to nie chciał bym widzieć Murawskiego w meczu z Czechami ... Chłopak się stara, ale nic nie wnosi do gry zespołu.
Co do bramkarza, jak wspomniałem w innym temacie - Szczęsny powinien wrócić do bramki, Tytoń nie grywał w meczach, brakuje mu ogrania, swoją robotę wykonał bardzo dobrze - Co prawda martwię się, że Wojtek zawali znowu jakąś bramkę, ale równie dobrze, może bronić jak w transie i być bohaterem meczu a wtedy będą go wszyscy w okół wychwalać.

Fajnie by było, jak by Rosicky nie zagrał w meczu we Wrocławiu, jak gra kadra Czech bez swojego asa, to widzieliśmy w drugiej połowie w meczu z Grecją

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 13 cze 2012, 12:09

Kesz pisze:Za Polanskim bym tak nie płakał, w końcu jest Mierzejewski
Tak tylko, ze Polanski rzadzi w odbiorze pilki a Mierzejewski w tym elemencie de facto nie istnieje...
Mam nadzieje, ze nie zagra Murawski i za niego ewentualnie Mierzej. Chociaz najbardziej chcialbym wreszcie zobaczyc Wolskiego.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 13 cze 2012, 14:00

Smudronka podobno za karę nie wystawi Obraniaka z Czechami :roftl3:

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 13 cze 2012, 14:29

Professor Chaos pisze:Smudronka podobno za karę nie wystawi Obraniaka z Czechami :roftl3:
:haha:
Zdziwiłem się że tak się zdenerwował Ludo, co mu jeden wolny i to jeszcze z takiej odległości? :whistle:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 13 cze 2012, 14:30

Kamil_77 pisze:
Professor Chaos pisze:Smudronka podobno za karę nie wystawi Obraniaka z Czechami :roftl3:
Zdziwiłem się że tak się zdenerwował Ludo, co mu jeden wolny i to jeszcze z takiej odległości? :whistle:
A ponoć za niego ma zagrać Mierzejewski :o

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 13 cze 2012, 14:39

Kamil_77 pisze:
Pomyśl z jego perspektywy... Ostatnia akcja meczu, rzut wolny - gdyby jego dogranie dało nam bramkę na wagę zwycięstwa, to był by jednym z bohaterów narodowych - To było by mu potrzebne w kontekście tego co się działo przed turniejem, gdzie negowano jego tożsamość narodową - Dotrzymał chłopak słowa, hymn Polski chyba śpiewał najgłośniej z naszych reprezentantów z kolei widać, jak bardzo mu zależy na tym aby zapisać się pozytywnie w pamięci kibiców, aby go docenili, chciał być tym ważnym elementem kadry, który wprawi w ogromną euforię Polskich kibiców - tej szansy mu nie dano... Nie pochwalam jego reakcji, ale staram się go zrozumieć i na dobrą sprawę ta zmiana nie była potrzebna, zwłaszcza, że to była już ostatnia akcja meczu i specjalnie nawet nie miała najmniejszego sensu ta zmiana bo nic nie wnosiła.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 13 cze 2012, 14:48

Jeżeli to w ogóle prawda to dziwicie sie? Przecież w każdym normalnym klubie za takie zachowanie jest albo odsunięcie od składu albo kara finansowa. Należy respektować decyzje trenera nawet jeśli wydają sie głupie. Przecież każdy pilkarz który schodzi nie jest zadowolony ale te niezadowolenie należy zostawiać dla siebie a nie je okazywać przed połowa świata jakaąpatrzy na ten mecz. Tak jak pisałem wczoraj, Smuda jak ma jaja to powinien jakos Obraniaka ukarać a najlepszą kara będzie ławka. Moim zdaniem wiele na jakości nie stracimy jeśli z tylu będzie Polański z Dudka albo Polański z Murawskim a z przodu jako 10 Mierzej. W drugiej połowie przecież zawsze można dac Obraniaka z ławki który podwójnie zmotywowany może będzie grał lepiej niż do tej pory.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6306
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 13 cze 2012, 17:14

To ja chyba oglądam mecze samych chamów, bo w co 3 spotkaniu które oglądam jakiś gracz tak reaguje na zejście z boiska. :boje się:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 13 cze 2012, 17:16

Niech Smuda zostawi Ludo w spokój, bo już wystarczająco przyczynił się do osłabienia tej kadry przed Euro.

Petrus
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Wasze oceny za mecz z Rosją

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Petrus » 13 cze 2012, 18:18

Jakie są wasze oceny w skali 1-10 za mecz z Rosją?

Oto moje:

Przemysław Tytoń - 7

Łukasz Piszczek - 7
Marcin Wasilewski - 8
Damien Perquis - 9
Sebastian Boenisch - 6

Rafał Murawski - 6
Eugen Polański - 8
Dariusz Dudka - 8

Jakub Błaszczykowski - 9.5
Ludovic Obraniak - 8
Robert Lewandowski - 6