Matura - Strona 26

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 29 wrz 2006, 22:56

Macie może pojęcie o stopniu tudności rozszerzonej fizyki ? :P Jeżeli wiecie coś o rozszerzonej matematyce to również proszę o jakieś informacje ;)

Do matury mam jeszcze trochę czasu, ale mam mętlik w głowie jeśli chodzi o fizykę. Obawiam się, że mogę sobie nie poradzić.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 30 wrz 2006, 10:05

rymownik pisze:Macie może pojęcie o stopniu tudności rozszerzonej fizyki ? Jeżeli wiecie coś o rozszerzonej matematyce to również proszę o jakieś informacje
to masz szczescie, bo zdawalem jedno i drugie ;)

Powiem tak...roznica miedzy podstawa a rozszerzeniem jest duza...nawet bardzo..

Ja np..na podstawie z Fizy i Matmy nie mialem problemow z jakims zadaniem...a o wyniku zadecydowly bledy rachunkowe..jak zawsze z reszta...a rozszerzenie..tu juz sie zaczely schody...na Matmie mniejsze..ale fizyka to dla mnie byl kosmos ;)..ale nie przejmuj sie moim gadaniem, jak jestes lepszy to dasz rade ;)

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 30 wrz 2006, 12:37

rymownik pisze:Macie może pojęcie o stopniu tudności rozszerzonej fizyki ? :P Jeżeli wiecie coś o rozszerzonej matematyce to również proszę o jakieś informacje ;)

Do matury mam jeszcze trochę czasu, ale mam mętlik w głowie jeśli chodzi o fizykę. Obawiam się, że mogę sobie nie poradzić.
poziom rozszerzony z matmy pisać będzie się teraz przez 180 minut, wcześniej 150.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2187
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 wrz 2006, 21:06

Berik pisze:Ostatnio mi cos wychowawczyni czytala, ze nie mozna jednak zmieniac Rolling Eyes
Można na pewno.
Tak było, jest i pewnie będzie.

Limansky ma rację - po prostu nauczyciele nie chcą robić sobie dodatkowej pracy, więc mówią, że te deklaracje są ostateczne. A nie są :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 wrz 2006, 21:49

Ja na całe szczęście maturkę mam dopiero za rok :P Ale już teraz wypadałoby się zacząć uczyć- przynajmniej z historii, bo później ciężko będzie ogarnąć cały materiał w ciągu miesiąca :roll: Poza angielskim, polskim, wspomnianej wcześniej historii zamierzam jeszcze zdawać WOS, ale zapewne przez ten rok moje plany spełzną na niczym i ostatecznie zdecyduję się na coś innego :P :lol:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 wrz 2006, 21:54

RóżA pisze:Ja na całe szczęście maturkę mam dopiero za rok Razz Ale już teraz wypadałoby się zacząć uczyć- przynajmniej z historii, bo później ciężko będzie ogarnąć cały materiał w ciągu miesiąca Rolling Eyes

:shock: :shock: :shock: Chlopie jak ty masz zamiar sie uczyc teraz i zapamietasz to bedziesz dla mnie geniuszem :shock: Jak jak bym sie miecha wczesniej uczyl to zapomnial bym :lol:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 wrz 2006, 22:00

Wiesz, opanowanie całego materiału z rozszerzonej historii wcale takie łatwe nie jest. Szczególnie że całą pierwszą klasę na historii niszczyłem lampiony kolegom z klasy i teraz nie mam pojęcia nawet co przerabialiśmy :lol: Do Polskiego zbytnio przygotowywać się chyba nie muszę, jedynie lektury przeczytać, a to góra miesiąc nauki :wink: O angielski nie martwię się w ogóle- liczę na co najmniej 80% z rozszerzonego. Jak już pisałem na 4 przedmiot jeszcze się nie zdecydowałem :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 wrz 2006, 22:03

RóżA pisze:Wiesz, opanowanie całego materiału z rozszerzonej historii wcale takie łatwe nie jest. Szczególnie że całą pierwszą klasę na historii niszczyłem lampiony kolegom z klasy i teraz nie mam pojęcia nawet co przerabialiśmy Laughing Do Polskiego zbytnio przygotowywać się chyba nie muszę, jedynie lektury przeczytać, a to góra miesiąc nauki Wink O angielski nie martwię się w ogóle- liczę na co najmniej 80% z rozszerzonego. Jak już pisałem na 4 przedmiot jeszcze się nie zdecydowałem Wink

Byc zorganizowanym to podstawa :wink:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 30 wrz 2006, 22:04

Jakie macie tematy na ustną? Ja w sumie zdecydowałem się w piątek dopiero bo nic tak naprawdę mi nie pasowało :P W każdym razie mam coś tam z motywem pielgrzyma.

gianbuffon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gianbuffon » 05 lis 2006, 18:04

Hej!
Mam ogromną prośbe do tych, którzy zdawali mature z polskiego, angielskiego i geografii. Mianowicie zastanawiam się, jakie książki kupić, aby się przygotować na mature. Proszę doradzcie mi, ktore z nizej wymienionych sa najlepsze:)
POLSKI:
1. repetytorium wyd.greg
2. rep. wyd. PWN matura na 100%
3. paszport maturzysty (Anna Kielar)
ANGIELSKI:
1. repetytorium wyd. oxford
2. r. longman
3. r. macmillan
4. r. greg
GEOGRAFIA:
1. repetytorium greg
2. r. PWN matura na 100%
3. vademecum operon
4. vademecum (slawomira jaszczuka)
5. paszport maturzysty(jan starzomski)

Jesli chodzi o angielski to slyszalem, ze najlepsze repetytorium jest z wyd. oxford i longman, ale nie wiem co jest w srodku, wiec nie jestem pewien. Dlatego prosze napiszcie jaka jest roznica pomoiedzy tymi, ktore wymienilem, poniewaz jesli nie ma zbyt duzej, to chyba najlepszym zakupem bylby r. wyd. greg. To samo dotyczy geografii, gdyz vademecum operonu podobno jest najlepsze, ale reperytoria wyd. greg sa za to bardzo tanie.

Jesli znacie jakies lepsze od tych, ktore wymienilem to podajcie nazwe i wyd. :)
p.s. Czym sie rozni vademecum od repetytoria??
BARDZO PROSZE O POMOC!!!

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 05 lis 2006, 18:29

Polski - nic nie rób, całe to gadanie o tym ze trzeba znac lektury to bzdura (wszystko masz w tekscie zrodlowym), ja nie przeczytalem zadnej lektury i z pracy nt. Chłopów dostalem 40/50.

Geografia - Polecam dwa razy przeczytac 3 tomy ksiązek wyd. Nowa Era (geografia 1,2,3) I jakis tydzien przed matura repetytorium takie jasno niebieskie z plyta CD :wink:

Angielski - Zdecydowanie polecam repetytorium Oxfordu

gianbuffon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gianbuffon » 05 lis 2006, 18:44

chodzi Ci o te ksiazki?? http://sklep.nowaera.com.pl/Default.aspx?seria=25 a moglbys cos napisac o tym repetytorium oxfordu?? tzn co jest w srodku, czy jest tam jezyk polski, czy wszystko po ang. itd.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2187
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 14 lis 2006, 16:38

Czy w całej Polsce pisze się jutro, pojutrze i w piatek próbną maturę, czy tylko mój region jest tak głupi?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 14 lis 2006, 16:47

futbolowa pisze:Czy w całej Polsce pisze się jutro, pojutrze i w piatek próbną maturę, czy tylko mój region jest tak głupi?
Moja dziewczyna tez jutro pisze mature, wiec to nie tylko w swietokrzyskim tak jest ;) Chyba tak jest w wiekszosci jak nie wszystkich okregach egzaminacyjnych w kraju

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 14 lis 2006, 16:53

gianbuffon pisze:chodzi Ci o te ksiazki?? http://sklep.nowaera.com.pl/Default.aspx?seria=25 a moglbys cos napisac o tym repetytorium oxfordu?? tzn co jest w srodku, czy jest tam jezyk polski, czy wszystko po ang. itd.
Tak, o te ksiazki mi chodziło :) , W tym repetytorium jest płyta Audio, jest jezyk polski, sa rozne cwiczenia (jak napisac list, rozprawke, opowiadanie....)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”