Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 255

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 maja 2010, 12:30

Aker pisze:onadto Trabzonspor podobno już ustalił warunki wykupu kapitana Głowackiego z Wisłą teraz już tylko Arek musi się dogadać z Turkami
:shock: :shock: :shock: :shock: Na starosc wyjezdza :shock: :shock: :shock: myslalem ze jego czas na wyjazd juz minal

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 24 maja 2010, 13:10

Boromir pisze:Może mi umknęło, ale nie pamiętam na ile Kasperczak podpisał kontrakt. Zostanie na następny sezon?
z tego co się orientuję miał umowę, że jeśli nie zdobędzie mistrzostwa albo skompromituje się na arenie międzynarodowej to zarząd może rozwiązać z nim umowę już teraz albo po rundzie jesiennej. Ogólnie ma umowę do końca sezonu 2011. W Wiśle to w ogóle jest śmiech, trener żyje ze świadomością, że lada moment może stracić pracę, prezes to samo. Ogólnie nerwówka i jak tu myśleć o wzmocnieniach.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 26 maja 2010, 11:06

Tak jak już pisałem, wzmocnienia nie są raczej planowane za to przychodzi czas pożegnać kilku zawodników. Wg Gazety Krakowskiej przesądzone jest odejście 5 piłkarzy, a są nimi: Issa Ba (nie przedłużenie kontraktu z powodu kontuzjogenności Senegalczyka), Pablo Alvarez (wysokie zarobki + kontuzjogenność), Mariusz Jop (nie muszę komentować dlaczego), Georgi Christow (forma, a w zasadzie jej brak) i Konrad Gołoś (to co u Christowa). Ja dodałbym do tego grona jeszcze Juszczyka, jemu też się kontrakt kończy, osobiście bym go nie przedłużał, ale zobaczymy co wymyślą w zarządzie.
Aha i jeszcze jedno info, Rafał Boguski na 99% podpisze w najbliższych dniach nowy kontrakt. Obecnie ma do czerwca 2012, przedłuży do 2015.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6655

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 maja 2010, 11:14

Po tym co napisałeś to jestem zdania, że możecie podzielić los Legii z tego sezonu i zostać w przyszłym bez pucharów. Jakim cudem Cupiał nie planuje wzmocnień? Jak chce odzyskać tytuł, skoro Lech dostanie duże pieniądze i już się wzmocnił? Do tego jeszcze chcecie zwolnić Juszczyka, który moim zdaniem bronił lepiej od Pawełka... To chyba nie tędy droga...

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 26 maja 2010, 11:27

Boromir pisze:Do tego jeszcze chcecie zwolnić Juszczyka, który moim zdaniem bronił lepiej od Pawełka
Nie zupełnie się zgadzam z tym stwierdzeniem... Chciałbym widzieć Wisłę w nowym sezonie z jakimś porządnym nowym bramkarzem, a Pawełka na ławce.
To czy Juszczyk zostanie jest uwarunkowane tym czy Wisła znajdzie nowego bramkarza wreszcie. Jak nie to pewnie przedłużą kontrakt z nim.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 maja 2010, 11:38

Skoro Cupiał nie daje kasy na wzmocnienia to skąd chcecie nowego bramkarza? Znowu będziecie testować ich 30, a potem nie zakontraktujecie nikogo?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 maja 2010, 15:41

Boromir pisze:Skoro Cupiał nie daje kasy na wzmocnienia to skąd chcecie nowego bramkarza?
Stąd na przykład co na Kirma, Łobodzińskiego, Jirsaka, Ćwielonga, Niedzielana i Marcelo.

Wpadnij jeszcze do kilku innych tematów typu GKS Bełchatów ( tam możesz napisać "nie przedłużacie kontraktów, jak chcecie się rozwijać"), Ruch Chorzów ("nie spłacacie długów, jestem zdania, że podzielicie los ŁKS-u"), rzuć paroma uwagami "nie tędy droga", też będzie fajnie. Nie wszystkie kluby mają kasę, by rzucać ponad milion euro na sezon na same transfery, to raz. Dwa: ledwo Lech wygrał majstra to stał się wszechwładcą ligi, a ledwo Wisła przegrała raz mistrzostwo, to już ma być poza podium. Jaka liga, tacy znawcy.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 maja 2010, 16:02

piwus pisze: Wpadnij jeszcze do kilku innych tematów typu GKS Bełchatów ( tam możesz napisać "nie przedłużacie kontraktów, jak chcecie się rozwijać"), Ruch Chorzów ("nie spłacacie długów, jestem zdania, że podzielicie los ŁKS-u"), rzuć paroma uwagami "nie tędy droga", też będzie fajnie.
Czy to są drużyny aspirujące do miana najlepszej ekipy dekady? Nie wydaje mi się. Czy to są ekipy aspirujące do tytułu w przyszłym sezonie? Nie wydaje mi się. Czy może też ma mi się nie wydawać, że Wisła będzie o ten tytuł walczyć?
piwus pisze:Dwa: ledwo Lech wygrał majstra to stał się wszechwładcą ligi, a ledwo Wisła przegrała raz mistrzostwo, to już ma być poza podium. Jaka liga, tacy znawcy.
Lech nie stał się wszechwładca ligi, ale w tym momencie Wisłę przewyższa, a na dodatek jeszcze się wzmocni. Legia również zapowiada wzmocnienia. Tymczasem z tego co czytam, to Wisła zamiast kupować będzie się pozbywać. Nie mój interes, żebyście byli silni. Lament po stracie mistrzostwa już jest, żebyście jeszcze bardziej nie cierpieli, jak np w sezonie 06/07.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 26 maja 2010, 16:11

Boromir pisze:Lech nie stał się wszechwładca ligi, ale w tym momencie Wisłę przewyższa, a na dodatek jeszcze się wzmocni.
Nie powiedziałbym, że Lech jest lepszy od Wisły. Pisałem już o tym. W Wiśle wypadł na koniec sezonu Brożek, on jako jedyny umiał coś strzelić. Jak go nie było to skuteczność się posypała. Jakby w Lechu Lewy się połamał pod koniec sezonu to zapewne mistrza by nie mieli. Teraz Lewy odchodzi, a Lech wątpię, by znalazł kogoś kto w pełni zastąpi Roberta, także w napadzie powinno być gorzej niż jest.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 maja 2010, 16:16

Boromir pisze: Czy to są drużyny aspirujące do miana najlepszej ekipy dekady? Nie wydaje mi się. Czy to są ekipy aspirujące do tytułu w przyszłym sezonie? Nie wydaje mi się. Czy może też ma mi się nie wydawać, że Wisła będzie o ten tytuł walczyć?

Lech nie stał się wszechwładca ligi, ale w tym momencie Wisłę przewyższa, a na dodatek jeszcze się wzmocni. Legia również zapowiada wzmocnienia. Tymczasem z tego co czytam, to Wisła zamiast kupować będzie się pozbywać. Nie mój interes, żebyście byli silni. Lament po stracie mistrzostwa już jest, żebyście jeszcze bardziej nie cierpieli, jak np w sezonie 06/07.
To miłe, ze troszczysz się akurat o Wisłę, nie o Ruch, ale dalej nie rozumiem dlaczego się nabijać, że i tak Wisła nie zdobędzie środków na transfery. To jakiś standard w Polsce, że wszyscy muszą mieć na to pieniądze? Ja bardzo szanuję wszystkie osoby wymądrzające się o skąpstwie, nieudolności, partactwie Wisły/Cupiała. Tymczasem ich świetnie zarządzane zespoły, dużo lepiej doinwestowane, w rubryce sukcesy są daleko w tyle za tym symbolem nieudaczności i cudacznym wybrykiem natury. Wisła od czterech lub pięciu lat nie wzmacnia się, tylko sprzedaje, od trzech lat jej miejsce miało być w środku tabeli, więc siłą rzeczy jej mistrzostwa były do zapomnienia. I stąd ja mam wrażenie, że Wisła była najlepszym zespołem dekady, a ty, że tylko aspiruje do tego miana.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 maja 2010, 19:48

To miłe, ze troszczysz się akurat o Wisłę, nie o Ruch, ale dalej nie rozumiem dlaczego się nabijać, że i tak Wisła nie zdobędzie środków na transfery.
Gdzie się nabijam, że jesteście biedni? Czy za stwierdzeniem brak wzmocnień rozumujesz tylko kupowanie zawodników za grube pieniądze? Czy np ściągniecie kogoś z wolnego transferu nie jest już wzmocnieniem?

Awatar użytkownika
lech98
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lech98 » 26 maja 2010, 22:25

@piwus
Rejsik miał racje, tylku Ruchu nie przewidział:)
"Piotr R - Teraz już nic nie zatrzyma Lecha. Idziemy na mistrza. A Wisła? Wisła to będzie oglądać nasze plecy. Lech, Wisła, Legia - tak to się zakończy."
Fajny podpis masz, podoba mi się. :D

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 maja 2010, 22:57

Ale Warta Wisly ani Legii nie wyprzedzila wiec Piotr R. po mistrza to moze sobie pojsc do Fryzjera :wink:
Legia również zapowiada wzmocnienia.
Legia przed tym sezonem rowniez sie wzmocnila a jak skonczyla to wszyscy widzimy. Wisla od lat ma model jaki ma szkoda tylko, ze skuteczny na coraz slabsza polska lige. Lech ma wreszcie tytul i zobaczymy co pokaze, ale...... pisanie ze Wisla nie jest druzyna dekady( poprzedniej) jest strzalem w stope. Z drugiej strony pisanie o aspiracjach druzyny o tytul najlepszej w obecnej dekadzie, ktora dopiero sie zaczela jest jakas fantastyka.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 27 maja 2010, 8:50

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html

Bardzo ciekawy artykuł no i obiektywna opinia Jarosława Szostka, byłego polskiego arbitra, eksperta jednego z telewizyjnych programów zajmujących się Ekstraklasą.

Od razu mi się przypomniał artykuł z weszło:
http://www.weszlo.com/news/4952

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 27 maja 2010, 17:38

Wisłę w nowym sezonie będzie ubierał Adidas. Wzór koszulek ma być na wzór Realu Madryt, za rok Adidas ma zrobić coś oryginalnego pod Wisłę, tak jak to zrobiła firma Umbro. Mniej więcej tak się to będzie prezentowało:

Obrazek

lub

Obrazek

A tak stadion na nowy sezon:

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”