Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 2568

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 939

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 03 cze 2025, 10:48

Zygmunt-1 pisze:
03 cze 2025, 10:40
W poniedziałek rano przejrzałem media, ale czekam aż kurz opadnie, bo póki co to głównie hejt, bezsensowne ujadanie i oczernianie drugiej strony. Czyli wszystko co było przez ostatnie tygodnie, ale x2. Jesteśmy krajem politycznego fanatyzmu.
Media mediami, ale co sie dzieje w social mediach, chociazby na popularnym x. Polaryzacja spoleczenstwa z kazdymi wyborami jest coraz wieksza - jedynymi wygranymi tej sytuacji sa Donek i Jarek, bo wajcha co pare lat sie zmienia, ale nadal moze przyjac tylko 2 mozliwe polozenia, a w tym czasie ludzie sobie skacza do gardel w imie upatrzonych sobie politycznych lobuzow.

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 03 cze 2025, 10:53

Nawrocki pyka sobie w piłkę z dzieciakami na rynku, potem wyciska sztangę na siłowni, piesek go polizał to go przytulił i pocałował, to wszystko jest nagrywane i staje się viralem. A Trzaskowski reprezentuje tylko wielkie miasta i swoim zachowaniem przemawia tylko do osób z wykształceniem wyższym. A jak trzeba już zrobić coś więcej niż przemówienie na rynku, to chłop jest znany tylko ze sklejania szyby od drzwi na taśmę. I cały czas walkowany temat jego wykształcenia, że studiował na Oxfordzie. No ciekawe z kim będzie się bardziej utożsamiać większość Polaków, z prostym chłopem co sobie snusa weźmie podczas debaty, czy z kawiorowym bączurem co jest tłumaczem symultanicznym. Co może pójść nie tak xD

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1994
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 03 cze 2025, 11:29

Przema pisze:
03 cze 2025, 10:31
Jak zabawnie brzmia te obietnice zwiazane z TVP :witam:
Jest gdzieś pełen raport już? Bo z tego co widzę autor tweeta ma dostęp do danych niepublikowanych przez żadną poważną prasę, nawet PAP. Z tego co przeszukałem na szybko internety, to tylko gazeta.pl prezentuje tą wersję.

Don't get me wrong, ja się z tym zgadzam i wiedziałem to bez jakiegokolwiek raportu. Chciałem jednak podesłać kilku wyborcom PO, a nie lubię tego typu informacji wysyłać bez rzetelnego źródła.

Edit: tu komentarz OBWE. Ani słowa o poszczególnych mediach.

https://www.osce.org/odihr/elections/591860

Edit2: ok, mam. Nie do końca tak jak w tweecie, ale clou zachowane.

https://www.osce.org/files/f/documents/b/3/591926.pdf
Ostatnio zmieniony 03 cze 2025, 11:42 przez Mr.Chris, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 259
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 03 cze 2025, 11:38

futbolowa pisze:
02 cze 2025, 23:50
A jak widzę pierdolenie „odbierzmy prawo głosu mniej wykształconym” to autentycznie chce mi się rzygać.
Największym problemem tej psuedo elyty jest fakt, że oni mylą wykształcenie z inteligencją 🤷

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6198
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 cze 2025, 11:47

Sh00t pisze:
03 cze 2025, 11:38
futbolowa pisze:
A jak widzę pierdolenie „odbierzmy prawo głosu mniej wykształconym” to autentycznie chce mi się rzygać.
Największym problemem tej psuedo elyty jest fakt, że oni mylą wykształcenie z inteligencją 🤷
Inteligencja to umiejętność wyciąganie wniosków. Jakie wnioski wyciągnąłeś z 8 lat rządzenia PiSu? ;)

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 03 cze 2025, 12:31

sickstick pisze:
03 cze 2025, 11:47
Sh00t pisze:
futbolowa pisze:
Inteligencja to umiejętność wyciąganie wniosków. Jakie wnioski wyciągnąłeś z 8 lat rządzenia PiSu? ;)
Przede wszystkim, drogi kolego, jestem za rozbiciem duopolu, co powinno rozumieć się samo przez się, aczkolwiek nie to jest najistotniejsze w tym momencie. Wyraźnie czuć, że kogoś tu dupka zapiekła. Bardzo dobrze 😎

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6198
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 cze 2025, 12:46

Jestem za rozbiciem duopolu, ale skaczę z radości ze zwycięstwa kandydata PiSu. Najważniejsze to być w życiu szczerym z samym sobą, to przejaw... inteligencji ;) Przejawem inteligencji jest też radzić sobie w życiu na tyle, żeby twoja sytuacja zawodowa nie wymagała rządów partii socjalistycznej która zabiera bogatszym i daje biedniejszym, żeby nie klapali biedy.

Jak tak was tu od tygodni czytam, to dochodzę do wniosku że może obok DDK jestem tutaj najbardziej na prawo użytkownikiem tego forum.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 03 cze 2025, 12:50

sickstick pisze:
03 cze 2025, 12:46
Jestem za rozbiciem duopolu, ale skaczę z radości ze zwycięstwa kandydata PiSu. Najważniejsze to być w życiu szczerym z samym sobą, to przejaw... inteligencji ;)
Jak sie nie udaje w kolejnych wyborach rozbic duopolu, to przynajmniej na oslode zostaje porazka Tuska z przystawkami. Nic dziwnego - to jest bardziej szkodliwe dla Polski rozdanie niz wladza Pisu, ktorej nawet do dobrej bylo daleko.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4309
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 03 cze 2025, 13:08

sickstick pisze:
03 cze 2025, 11:47
Sh00t pisze:
futbolowa pisze:
Ja takie że % spełniają dużo więcej ze swoich postulatów niż PO, mimo że jako liberał się nie do końca z nimi zgadzam. Wystarczy? :)

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 03 cze 2025, 13:18

Oglądnijcie sobie od tego momentu, dzwoni elektorat Pisu. Tragicznie się jej słucha, bo słychać, że no niestety jest malo inteligentna, wręcz irytująca i głupia. Ale takie osoby to większość i Pis znalazł sposób aby do nich trafić, kupić ich czymś. Prościej się nie da.

PO woli kupić sobie deweloperów i właścicieli teatrów, czyli mniejszość. Droga donikąd.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 03 cze 2025, 13:20

sickstick pisze:
03 cze 2025, 12:46
Jestem za rozbiciem duopolu, ale skaczę z radości ze zwycięstwa kandydata PiSu. Najważniejsze to być w życiu szczerym z samym sobą, to przejaw... inteligencji ;)
Dopowiadasz sobie coś czego nie ma, troszeczkę to żałosne jednak. Dla mnie Karol Nawrocki to tylko mniejsze zło. PO podczas tej kampanii zaorało się samo, i to bawi. Potężna elyta 😎

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 03 cze 2025, 13:25

Przema pisze:
03 cze 2025, 12:50
Jak sie nie udaje w kolejnych wyborach rozbic duopolu, to przynajmniej na oslode zostaje porazka Tuska z przystawkami. Nic dziwnego - to jest bardziej szkodliwe dla Polski rozdanie niz wladza Pisu, ktorej nawet do dobrej bylo daleko.
Aż taką osłodą jest wygrana Jarka z Żoliborza? :)

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 03 cze 2025, 13:26

matt_ pisze:
03 cze 2025, 13:25
Przema pisze:
03 cze 2025, 12:50
Aż taką osłodą jest wygrana Jarka z Żoliborza? :)
Nie chodzi o to kto wygral, a o to kto przegral. Klasyczna definicja mniejszego zla, zwlaszcza w obliczu kiedy tu naprawde nie bylo dobrego,wiarygodnego kandydata formatu prezydenckiego, choc z duzym bolem to pisze wiedzac jaka przeszlosc ma prezydent elekt i z lekka obawa co jeszcze moze na niego wyjsc. We will see what time will tell jak to mowil klasyk.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 03 cze 2025, 13:27

Nie jestem przekonany, czy aby na pewno to Kaczyński jest tu "mniejszym złem".

Lepszy jest ktoś, kto proponuje sprowadzenie imigrantów czy ktoś, kto opowiada się przeciw a i tak opycha wizy na czarno?

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 03 cze 2025, 13:32

W kwestii imigrantow to oni akurat sa rowni sobie, ale nie jestem przekonany czy pis realizowal polityke cieplej wody w kranie, ktora miala zadowolic Polakow tak jak robi to koalicja. kolejne wybory parlamentarne beda przelomowe, jestem do tego stopnia zmeczony tym, ze jest mi wszystko jedno kto wygra - czy lewica czy prawica, ale niech tych dwoch dziadow juz politycznie zakopia razem ze swoimi przydupasami nieustannie dzielacymi narod.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”