Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 02 cze 2025, 23:31
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 02 cze 2025, 23:43
Devourer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 02 cze 2025, 23:50
Ale tutaj to działa w dwie strony. Wielokrotnie słuchałam ostatnio pań 70/80+ i ich wrzuty na Tuska, Trzaskowskiego i ich wyborców są dużo gorsze od tego, co słyszę na najbardziej napiętych meczach Rakowa.Devourer pisze: ↑02 cze 2025, 23:43To jeden z powodów dlaczego przegrali wybory. Od różnej maści "profesurów", celebrytów i innych "ą" i "ę" z salonów - cały czas wywyższanie się i pogarda dla reszty, więc duża część elektoratu łyka narrację i przez głosowanie na "postępowych" polityków uważa się za jaśnie panów oświeconych i teraz sączą jad, że im ciemny niewykształcony plebs z pokrytych słomą chatek na bagnach wybrał prezydenta.
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 02 cze 2025, 23:53
dias

Cristiano7
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 03 cze 2025, 0:04
Post który polajkował Cloner.piotrcies pisze: ↑02 cze 2025, 17:13Ale mam pieprzonego moralniaka po tych wyborach.
I nawet nie o te wyniki chodzi, tylko o ogólną atmosferę, czegoś takiego to nie pamiętam w żadnych wyborach, nawet tych najbardziej napiętych przed 1,5 roku. Nawet jak wchodziłem dziś do centrum handlowego, w którym pracuję, miałem wrażenie, że jakoś tak cicho i w ogóle.
Dziś naczytałem się mnóstwa tekstów o wyjeżdżaniu z kraju, o zjebanych wyborcach, którzy zniszczyli właśnie kraj, o wstydzie itd. Ok, w wyborach zawsze ktoś będzie niezadowolony, ale ludzie są prawie gotowi sobie oczy powydrapywać za te wyniki, to mnie mocno niepokoi i przeraża. I co najgorsze, wydaje mi się, że tu już nie chodzi o ten duopol partyjny, tylko te dwie Polski, które - nawet jeśli PiS i PO będą pogonione, będą się ogniskować wokół Mentzena i Zandberga lub kogokolwiek innego. I na moje życie codzienne to wpływu nie ma, po prostu mega mnie tak po ludzku to boli, że ludzie naprawdę zieją do siebie nienawiścią ze względu na politykę. Jedni drugim odmawiają polskości, drudzy pierwszych traktują jak mniej wartościową intelektualnie i moralnie część społeczeństwa. Pojebane to.
Mam nadzieję, że kiedyś to jeszcze będziemy mogli normalnie się ze sobą pokłócić bez takiej agresji i nienawiści, ludzie wrzucają jakieś statementy, że kto głosował na X lub Y niech usuwa mnie ze znajomych i nie odzywa się więcej do mnie. No kurde, naprawdę tyle gadania o godzeniu Polaków, a my sami tego nie chcemy. Trzeba podzielić kraj na pół chyba i wtedy każdy będzie zadowolony.
Powiedz proszę,czy to samokrytyka,czy może jesteś strasznym hipokrytą ?
Conrado

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 03 cze 2025, 0:06
Jeśli coś Cię przykrego spotkało w internecie kolego, to tutaj podstawa prawna, na którą możesz się powołać i działaj. Nie trzeba nic nowego wprowadzaćNie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia
johny batonik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 03 cze 2025, 0:12
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 03 cze 2025, 1:18
Nie pamiętasz pierwszych wyborów?Duma Katalonii pisze: ↑02 cze 2025, 8:54bo takiej sterty ostentacyjnego gówna jakie wylano na jednego kandydata to nigdy chyba nie było.
No dwóch, tyle że Duda ich ułaskawił (po raz wtóry),
Mam tak samo jak Ty... na Podlasiu.
Dopóki nie przyjdzie następny kataklizm, to tak trwa mać.piotrcies pisze: ↑02 cze 2025, 17:13Mam nadzieję, że kiedyś to jeszcze będziemy mogli normalnie się ze sobą pokłócić bez takiej agresji i nienawiści, ludzie wrzucają jakieś statementy, że kto głosował na X lub Y niech usuwa mnie ze znajomych i nie odzywa się więcej do mnie. No kurde, naprawdę tyle gadania o godzeniu Polaków, a my sami tego nie chcemy. Trzeba podzielić kraj na pół chyba i wtedy każdy będzie zadowolony.
Nie powiedziałbym, to była jednak druga frekwencja ever!
No dziś też do studia "Szkła kontaktowego" zadzwoniła pani z takim postulatem i Tomasz Sianecki ją strofował, ale moim zdaniem zbyt delikatnie...
No i zaczynam mieć wątpliwości?
Jakby na to nie patrzeć nasz nowy prezydent elekt, to taka trochę "Kariera Nikodema Dyzmy", a pamiętacie jak się skończyła?Devourer pisze: ↑02 cze 2025, 23:43To jeden z powodów dlaczego przegrali wybory. Od różnej maści "profesurów", celebrytów i innych "ą" i "ę" z salonów - cały czas wywyższanie się i pogarda dla reszty, więc duża część elektoratu łyka narrację i przez głosowanie na "postępowych" polityków uważa się za jaśnie panów oświeconych i teraz sączą jad, że im ciemny niewykształcony plebs z pokrytych słomą chatek na bagnach wybrał prezydenta.
yedraz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 cze 2025, 8:16

Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 03 cze 2025, 10:12
Maciek (interista)
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 03 cze 2025, 10:31
Przema
dias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 03 cze 2025, 10:40
Zygmunt-1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 03 cze 2025, 10:47
Ilka