Puchar Narodów Afryki (zbiorczy) - Strona 27

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: African Nations Cup

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 sty 2010, 21:53

Dobry menadżer, ale ... on chyba na stałe mieszka w Afryce
On nie jest menadżerem. Przynajmniej tak zapewnia - prowadzi jedynie szkółkę. Ale to mi śmierdzi.
To jasne, że mieszka w Zimbabwe, skoro ma tam szkółkę.
Jeśli chodzi o Polskę, to ma facet nosa do transferów, chyba prawie zawsze były udane.
Trudno się dziwić, skoro widzi ich na co dzień, a nie tylko na kasetach, jak niektórzy złotouści menadżerowie.

Ciekaw mnie więc pociągnięcie tego wątku Malawi przez Grabowskiego w świetle tego, co dziś zaprezentowali jako kadra.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8739
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 sty 2010, 22:05

Wilmore pisze:Ciekaw mnie więc pociągnięcie tego wątku Malawi przez Grabowskiego w świetle tego, co dziś zaprezentowali jako kadra.
W świetle dzisiejszego wyniku, warto byłoby się przyjrzeć zawodnikom tejże reprezentacji, może akurat któryś z graczy zechciałby zagrać w naszej, ubogiej polskiej lidze :wink:

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 11 sty 2010, 22:24

Trzeba się spieszyć , jak tak dalej Malawi będzie się prezentować , to już nam tych zawodników sprzątną z przed nosa :)

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 12 sty 2010, 12:29

Mecz Angoli z Mali obejrzałem i cieszę się że nie wyłączyłem. :D To jest Afryka ! :D

http://www.portalkibica.pl/aktualnosci/ ... fryke.html Tutaj wiecej o tym kontynencie i też gole z tego meczu...

Już kiedyś było podobne spotaknie, kiedy Burkina Faso strzeliła w 87 min na 4-1 a po trzech minutach było 4-4. :lol:
http://www.dailymotion.pl/video/x7w79p_ ... p-19_sport

Jestem jak najbardziej za Afryką. Ostatnio sporo tam piłkarskich imprez, kontynent piłkarski, dynamicznie rozwijający się futbolowo... Patrzę na skład Mali, które przecież jeszcze niczego nie osiagnęło i oni są przed Polską... daleko.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2277
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 12 sty 2010, 19:08

Egipt - Nigeria.

Jak na razie najlepszy mecz turnieju.Zdecydowanie najlepsze zespoły pod względem techniki, organizacji gry jak dotąd w imprezie.Nigeria trochę lepiej i szybciej operowała piłką co szczególnie było widać przy zmianie skrzydeł.Można zauważyć, że Nigeryjczycy lubią popisy na murawie - gra pierwszą piłką, piętkami.Jak z tym było ok to już gorzej z sytuacjami bramkowymi.Mieli tylko kilka, przeważnie wrzutka z boku bądź strzał z daleka [ tak bramkę strzelił Obasi ].Niczym więcej Orły mnie nie porwali bo może i Uche i Yakubu wraz z Taiwo robili wiatr, ale na defensywie Egiptu nie robiło to wrażenia.

Co do Egiptu.Po tym co dziś zaprezentowali jestem przekonany, że są to faworyci do tytułu.Przede wszystkim kolektyw - nie ma największej gwiazdy [ Aboutrika ], ale są inni, zdolni, przebojowi.Mogła się dziś podobać gra większości zawodników, ale mnie zaimponował Fathi oraz Hassan, który strzelił piękną bramkę.W defensywie świetnie Gomma oraz bramkarz El Hadary.Bardzo dobrze wymieniali podania, grali kombinacyjnie i mądrze.Fajny, Europejski styl gry, dobrze stosowany pressing.

Tylko żałować, że Faraonów nie będzie na Mundialu.
Podsumowując potwierdziły się moje domysły, że Nigeria to raczej zlepek świetnych piłkarzy, którzy nie są jednością, zaś Egipt to świetna drużyna, w której grają mało znani gracza, a prezentują świetne umiejętności.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 12 sty 2010, 21:01

Nie oglądałem tego spotkania , ale z tego co mówisz wynika , że Egipt gra tak jak grał 2 i 4 lata temu na PNA . Szkoda , żę ich nie będzie na mundialu , ale nie wiem jak to się stało że przegrali z Algierią , która nie potrafi nawet zremisować z Malawi .

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 12 sty 2010, 21:16

Interwencja bramkarza Mozambiku :lol: . Uwielbiam ten turniej :lol: Dobrze, że nic mu się nie stało

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 sty 2010, 21:19

Diamen23 pisze:Interwencja bramkarza Mozambiku . Uwielbiam ten turniej Dobrze, że nic mu się nie stało
Narazie chyba przebił wszystko co działo sie na boisku w tym roku na PNA. :lol:
Niezła narazie średnia bramek w spotkaniach, oby tak do końca.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 12 sty 2010, 21:33

Co takiego zrobił ?

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 12 sty 2010, 21:34

Dobrze , że mu nic się nie stało , ogólnie to też ciekawe spotkanie . Średnia goli narazie to : 3,8 na mecz czyli bardzo wysoka , pod tym względem zawiódł mnie mecz WKS . Myślałem , że Drogba coś strzeli :)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 12 sty 2010, 21:43

kaczy pisze:Co takiego zrobił ?
O mało sobie karku nie złamał. Chociaż nie ukrywam, że w pierwszej chwili wszystko dość śmiesznie wyglądało ... w drugiej zresztą też :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6691

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 sty 2010, 23:21

komentator wymiata :haha:

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 13 sty 2010, 1:53

Żaden tam komentator to Maciek Terlecki :mrgreen: swoja drogą co on robi komentując PNA bo znawca z niego afrykańskiej piłki raczej żaden :think:
Za to talent do gry w piłkę to on miał :witam:

Lepsze ujęcie Rafaela w akcji :mrgreen: komentarz na moje ucho holenderski :think:
http://www.youtube.com/watch?v=PZ_RyNBrsv0

0:37 chyba mówią po holendersku, że zrobił sobie kuku :lol:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 13 sty 2010, 9:19

Obejrzałem na razie 4 mecze i jedyna drużyna grająca cywilizowany(europejski) football to Egipt. Miło popatrzeć na dobrze zorganizowany, zdyscyplinowany zespół :spoko: Reszta to grupy ludzi ludzi podporządkowane kilku indywidualnościom, badź zespoły mogące być gwiazdami serii "Futbolowe jaja" :lol:

Ale jak mi już zlość przeszła, to PNA mi się nawet podoba :beer: . Pada dużo goli, zwodnicy biegają dryblują, wygłupiają się :D

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 sty 2010, 12:56

Przed dwoma laty urzekło mnie właśnie w PNA to, że drużyny grają taką radosną, ofensywną piłkę i pada dużo bramek. A tu proszę: w tym roku goli pada na razie jeszcze więcej (na razie rekord w całym turnieju to 99 goli). Egipt naprawdę pokazał, że są przede wszystkim świetnym zespołem, a nie zlepkiem indywidualności. Ale w końcu tam chyba pół drużyny gra w Al-Ahly. Nie wiem czemu trener Nigerii tak długo zwlekał ze zmianami skoro widać było, że "Super Orły" kompletnie nie radzą sobie z przodu. Czekałem z niecierpliwością na ten turniej i jak do tej pory się nie zawiodłem. Dziś zaczynają grę Kamerun i Tunezja. Starcie "Nieposkromionych Lwów" z Gabonem może być ciekawe ale też bardzo jednostronne, bo tak nieobliczalnym zespołem jest Gabon. Tunezja nie powinna mieć problemów z Zambią.

P.S. Bramkarz Mozambiku fikający kozła :lol:
P.S. 2 Groźny przydomek reprezentacji Gabonu: "Wiewiórki" :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”