AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2656

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 26 sie 2015, 18:49

Wznowiliśmy rozmowy z Sampdorią o Soriano.

SxE
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SxE » 26 sie 2015, 18:50

Zanim zaczniecie się znęcać nad Matrim, polecam sprawdzić jego statystyki z poprzedniego sezonu i porównać do ''wielkiego'' SuperMario.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 26 sie 2015, 18:53

To może porównać statystyki sprzed dwóch sezonów. Co nam z tego, że Matri w Genoi strzelał skoro w Milanie tego nie robi a póki co jest piłkarzem Milanu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2015, 18:55

Przypominam również, że Mario odchodząc z Milanu publicznie powiedział, że to był błąd że przyszedł do Nas. Raiola jechał po Baśce. Z Mario jest taki problem, że cokolwiek złego by zrobił to zawsze on lub Raiola znajdą jakieś wytłumaczenie - a to media angielskie, a to rasiści, a to Baśka ale Mario jest bez winy.

To jest też ważne. Nie można patrzeć tylko na aspekt sportowy, bo to tak nie działa, że tylko to się liczy w futbolu. Zresztą jak popatrzymy na aspekt sportowy to Mario w tej chwili to większy niewypał niż Matri.
To może porównać statystyki sprzed dwóch sezonów. Co nam z tego, że Matri w Genoi strzelał skoro w Milanie tego nie robi a póki co jest piłkarzem Milanu.
Wiesz, ale jak będziemy patrzeć na statystyki z przed dwóch czy więcej lat to na przykład bardzo łatwo będzie obronić transfer Torresa, Essiena, Kaki czy innych wielkich mistrzów ostatnich lat. Idąc tym tokiem rozumowania to jakby Boateng do Milanu teraz trafił to też łatwo to obronić. Właśnie takim rozumowaniem Gallianiego jestem w takiej sytuacji jakiej jesteśmy.

W czerwcu wierzyłem, że takie czasy już się skończyły. Niestety byłem w wielkim błędzie. W czerwcu pisałem, że chce mądrego i przemyślanego mercato. Takiego, które stworzy drużynę. Jak widać w Milanie pewnie rzeczy się nie zmienią dopóki decydentami w klubie będą Ci co są.

SxE
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SxE » 26 sie 2015, 19:04

seba82 pisze:To może porównać statystyki sprzed dwóch sezonów. Co nam z tego, że Matri w Genoi strzelał skoro w Milanie tego nie robi a póki co jest piłkarzem Milanu.
Dlaczego sprzed dwóch? Porównajmy od razu statystyki sprzed pięciu sezonów, a co tam!

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 26 sie 2015, 19:06

seba82 pisze:Galliani ma się opierać na wypożyczeniach z wykupem, co znacznie ogranicza pole manewru.
Czy ja wiem czy znacznie ogranicza? Inter ma właśnie taki plan na mercato i nawet nieźle mu wyszło. Lamele też tak chce ściągnąć więc też jest to jakiś sposób na transfery. Chyba, że chodzi Ci o to, że przyjęcie takiego systemu uniemożliwia zakontraktowanie Witsela, bo tu fakt, Zenit wątpię, że by go puścił na wypożyczenie z obowiązkiem wykupu.

Co do obrońców i analizy Wilmore to myślę, że Alex był/jest do odstrzału, ale nikt nie chce spełnić jego żądań finansowych, więc skoro nikt go nie kupi, a ktoś musi odejść to pozbywają się tego na kogo są chętni. Tylko, że wiadomo, kto dał Alexowi taki kontrakt. Zapata podobno zostaje bo podobał się Sinisy na Copa America oraz ze względu na Bacce. O ile w pierwszy powód jestem w stanie uwierzyć to drugi jest chyba takim trochę dorabianiem ideologii do sytuacji. I ja też bym inaczej skompletował listę naszych środkowych obrońców (Ely, Romagnoli, Rami, Zapata, Alex/Paletta). Ale mówię, tu dochodzimy do sedna problemu, że szczodrość Łysego przy dawaniu kontraktów potem odbija się nam czkawką. Przerabiane wiele razy i co gorsza Łysy nie uczy się na błędach (pensja Matriego czy teraz Luisa Adriano).
mete pisze:Bacca (30). Romagnoli (25), Bertolacci (20), Adriano (8).
Wszystko pięknie, tylko przecież nie wszystkie te transfery sa spłacane całościowo, część jest w ratach. Także 83 mln to my na pewno nie wydaliśmy.
mete pisze:W czerwcu wierzyłem, że takie czasy już się skończyły. Niestety byłem w wielkim błędzie.
Też miałem nadzieję, że idzie ku lepszemu, ale te ostatnie dni wskazują, że póki co nic się nie zmienia. Pewnie szykuje nam się niedługo akcja "Łysy musi odejść" :P

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 sie 2015, 19:08

SxE pisze:
seba82 pisze:To może porównać statystyki sprzed dwóch sezonów. Co nam z tego, że Matri w Genoi strzelał skoro w Milanie tego nie robi a póki co jest piłkarzem Milanu.
Dlaczego sprzed dwóch? Porównajmy od razu statystyki sprzed pięciu sezonów, a co tam!
Rookie mistake. Jeśli w tym temacie chcesz być ceniony, to musisz mieszać Matriego z błotem i z utęsknieniem wyczekiwać jego zgonu. To, jak gra, nie ma absolutnie żadnego znaczenia.

Ktoś tu krytykował już Bertolacciego - polecam wstrzymać się z jakimiś komentarzami na temat jego przydatności do momentu, w którym zacznie grać w pomocy jakkolwiek rokującej. Aktualnie co paręnaście minut zmienia strony (lol), do tego gra w sposób sobie obcy, bo takie mu narzucono zadania z uwagi na obecność Bonaventury w składzie. To jakby ustawić Antonelliego na środek obrony i dziwić się, że gra gorzej.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 26 sie 2015, 19:10

SxE pisze:To może porównać statystyki sprzed dwóch sezonów. Co nam z tego, że Matri w Genoi strzelał skoro w Milanie tego nie robi a póki co jest piłkarzem Milanu.

Bo chcę porównać wkład obu piłkarzy w wyniki Milanu, nie ich występy w Honolulu czy gdzie indziej.
Sprawdzenie bramek Matriego w Milanie długo nie zajmie, więc jak chcesz się cofać do śmiało.

Zresztą jak popatrzymy na aspekt sportowy to Mario w tej chwili to większy niewypał niż Matri.
Jak chcesz to porównać, w tym momencie, skoro piszesz żeby nie patrzeć w statystki. Zobaczymy w Styczniu co Mario wniósł lub czego nie.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 26 sie 2015, 19:15

Rookie mistake. Jeśli w tym temacie chcesz być ceniony, to musisz mieszać Matriego z błotem i z utęsknieniem wyczekiwać jego zgonu. To, jak gra, nie ma absolutnie żadnego znaczenia.
Rzeczywiście, z twarzy mi się nie podoba, więc się przyjebałem do chłopaka.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 26 sie 2015, 19:17

Emerald pisze:to jednak nieprzeciętny talent
Powiedz mi co on takiego nieprzeciętnego pokazał aby go tak nazywać :?:

Obrońca który trzymał poziom odchodzi na bezcenne wypożyczenie, a śmieszny Alex zostaje w klubie. Nie ogarniam. Transfer Ramiego potrafię zrozumieć bo najprawdopodobniej dało nam to, iż Sevilla zgodziła się na raty za Bakkę. Później kwiatki są tego typu takie, że gramy Ely'm na otwarcie sezonu. Prawdę mówiąc nie kosztowałoby nas to za wiele gdyby nasza obrona wyglądała tak: Coentrao - Roma - Miranda - Abate, a jestem pewien, że byłaby dużo silniejsza od tej z Ely'm(czy z kimkolwiek) i DSem szukającym formy od 2-óch lat.
Mates pisze:Ten kryzys giełdowy faktycznie może mieć jakiś wpływ, ale wobec tego skąd Inter ma kasę?
Sprzedał Kovacicia, a zamiast niego ściągnęli wcześniej Kondogbie. Reszta transferów to chyba wypożyczenie z przymusem/opcją wykupu.

Ja twierdziłem, żeby Gallianiemu nie dać kasy już w czerwcu. To okienko pokazał, że mistrzem negocjacji to on nie jest.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2015, 19:17

Jak chcesz to porównać, w tym momencie, skoro piszesz żeby nie patrzeć w statystki. Zobaczymy w Styczniu co Mario wniósł lub czego nie.
Matri i Balotelli w tamtym roku nie grali w Milanie. Można powiedzieć, że obaj "wrócili" do Milanu. I tak Matri jaki słaby by nie był to rok temu grał w piłkę, strzelał golę, trenował i nie sprawiał żadnych problemów. Natomiast Mario nie strzelał, nie grał w piłkę od kwietnia, nie trenuje.

Powtarzam jeszcze nie ma dzieła przypadku w tym, że Juventus, Roma, Fiorentina go nie chciały. Milan jakby się szanował to też by go nie wziął. Z wielu powodów a przede wszystkim sportowych. Powtarzam jeszcze raz - Mario pewnie coś strzeli, zapewne więcej niż Matri wcześniej, ale oprócz tego będzie masę kartek, wymachiwania łapami, człapania po boisku. Ucierpi na tym drużyna. Zapewne nie od razu, bo na początku będzie wszystko spoko, ale w pewnym momencie tak jak zawsze - bańka mydlana pęknie.

Mimo iż bardzo lubię Mario, wierzyłem w niego baaardzo długo to dla niego nie ma już ratunku.
Ostatnio zmieniony 26 sie 2015, 19:22 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 26 sie 2015, 19:20

Piszesz o Mario mniej więcej to co ja pisałem o nim przed pierwszym przyjściem do Milanu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2015, 19:21

Wtedy jeszcze wierzyłem, że da się coś z niego wycisnąć.

"Dajcie mu kasę" potwierdził wypożyczenie Paletty.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 26 sie 2015, 19:23

Dlatego jak nie wierzę w jakąś nadludzką przemianę i nie oczekuję od niego cudów. Jeśli będzie mu dane pograć i wniesie 80 % tego co dwa lata temu to sportowo wypadnie lepiej niż gdyby Matri miał siedzieć zamiast niego.
Oczywiście mam nadzieję, że skoro Balo już tu jest to Matri odejdzie na 100%.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 sie 2015, 19:25

Nie no, wyższym poziomem absurdu jest obwinianie Gallianiego o to, że Ely zagrał w pierwszej kolejce.
Mihajlovic go chciał, dostał go, miał do dyspozycji Palettę, Zapatę, Zaccardo, Mexesa, ale wolał Ely'ego. Skutki złe, ale decyzja taka była słuszna po presezonie. Gdyby Sinisa chciał, to by wystawił Palettę czy Zapatę. Nie chciał.
Problem, jaki mam z Gallianim w tej kwestii, to to, że męczymy się z Alexem zamiast się z nim pogodzić oddając w czerwcu Mexesa. Oddajemy Palettę, który jest naprawdę mocny, oddaliśmy Ramiego, a zostajemy z graczami słabszymi, głównie starszymi i też niekoniecznie chcianymi przez Sinisę. Można to było załatwić lepiej, choć to oczywiście nie zmieniłoby tego, że grałby z Fiorentiną Ely.

Te słowa Bobana o Balotellim są głupie. To nie tak, że Raiola wziął 18 latka i zrobił z niego piłkarską gwiazdę, tylko facet piłkarsko eksplodował talentem, szybko zaczął grać naprawdę dobrze jak na swój wiek, pokazując przy okazji przebłyski nieograniczonego talentu. To nie tak, że Balotelli nie ma potencjału - on go nie umie wykorzystać, bo nie ma psychiki właściwej profesjonalnemu piłkarzowi. Ale mówienie o tym, że Balotelli nie zasługuje na szum wokół siebie to błąd. Facet wieloma meczami zasłużył na metkę olbrzymiego talentu, tak samo jak wieloma błędami zasłużył na pogardę i niechęć ze strony kibiców klubów, które go ściągają.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”