Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 2660

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6528

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 09 wrz 2025, 9:53

Cześć, słyszeliśmy że jesteś wyłączony komunikacyjnie to mamy dla Ciebie proste rozwiązanie.
Spoiler:

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 934

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 09 wrz 2025, 10:09

Boromir pisze:
09 wrz 2025, 9:53
Cześć, słyszeliśmy że jesteś wyłączony komunikacyjnie to mamy dla Ciebie proste rozwiązanie.
Spoiler:
A jak Cie nie stac na prawko i samochod, to wiadomo, zmien prace, wez kredyt - taki mamy klimat :)

Niewiarygodna jest ta ekipa rzadzaca - taki kapital zaufania mieli, a zapisza sie jako najgorsza koalicja w historii, teraz juz tylko pytanie jak bardzo przebija dno.

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1773
Kibicuję: WRE

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 09 wrz 2025, 10:19

Wiecie, wyłączenie komunikacyjne niejedno nosi imię:

:boruta: :boruta: :boruta:

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 936

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 09 wrz 2025, 10:39

Platforma jakieś musiała badania przeprowadzić i im wyszło, że młodzi wolą Konfederację albo Razem. Jakoś trzeba zapunktować u najmłodszych.No to podumali, podumali i wymyślili. Widać efekt burzy mózgów. Jestem pod wrażeniem diagnozy problemu i zaproponowanego rozwiązania.
Ja im podpowiadam, że nie ma co się krępować!Prawko od 16 roku jak w USA. Ale pod jednym warunkiem!Tylko jak młodzież kupi elektryki. Planeta mniej będzie płonąć.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1994
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 09 wrz 2025, 10:44

19B10 pisze:
09 wrz 2025, 10:19
Brzmi zabawnie, ale jeżeli to prawda, to jest to ogromna porażka rodziców i społeczeństwa. Dziecko trzeba przygotować do życia, a jak widać po informacjach o młodszym pokoleniu, obecni ~45-50 latkowie oraz nauczycieli w zbyt wielu przypadkach zawiedli. Mi w prawdzie nigdy tato nie dał tankować, ale często mnie namawiał, żebym z nim chodził i obserwował, czy to jak tankuje, czy jak płaci, czy pomagałem myć samochód albo sprawdzać ciśnienie w oponach. Teraz przy tankowaniu pamiętam, że jedyną moją obawą przy kilku pierwszych razach było podjechanie pod dystrybutor, bo jeszcze nie bardzo czułem odległość, czyli kwestia czysto techniczna. Niemniej, wiedziałem, że sobie poradzę i nie minęło parę miesięcy i nie miałem z tym najmniejszych problemów

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 934

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 09 wrz 2025, 11:23

Nie wiem czy to dobry watek, ale odzyl temat debaty prezydenckiej i starcia Stanowskiego z arcykaplanka propagandy. Sledzicie co tam sie dzieje? Niezle kuriozum i przy okazji uruchomienie partyjnych aktywistow w atakach na KS. No nie powiem, ze wczorajszym odcinek zle sie ogladalo - licze, ze przybierze to podobny format co jego seria z Gazeta Wyborcza.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 936

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 09 wrz 2025, 11:36

Przema pisze:
09 wrz 2025, 11:23
Nie wiem czy to dobry watek, ale odzyl temat debaty prezydenckiej i starcia Stanowskiego z arcykaplanka propagandy. Sledzicie co tam sie dzieje? Niezle kuriozum i przy okazji uruchomienie partyjnych aktywistow w atakach na KS. No nie powiem, ze wczorajszym odcinek zle sie ogladalo - licze, ze przybierze to podobny format co jego seria z Gazeta Wyborcza.
Ponoć Kanał Zero próbuje dostać koncesję. Może o to chodzi?

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2456
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 09 wrz 2025, 11:38

19B10 pisze:
09 wrz 2025, 10:19
Wiecie, wyłączenie komunikacyjne niejedno nosi imię:

XD

Za 10 lat 67% badanych w przedziale 18-24 będzie się bało otworzyć lodówkę z powodu możliwości wypadnięcia ketchupu z drzwiczek.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4308
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 09 wrz 2025, 12:00

Gorzej jak z biedy nie będzie nawet keczupu w tej lodówce:)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3284

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 wrz 2025, 12:06

Tak w nawiazaniu do powyzszego przypomnial mi sie tekst ktory czytalem jakis czas temu a ktory setnie mnie ubawil.
https://holistic.news/lek-przed-telefon ... ka-rozmow/
W jednej z największych brytyjskich firm finansowych młodzi pracownicy uczą się, jak rozmawiać przez telefon. Choć może to brzmieć zaskakująco, coraz więcej osób z pokolenia Z ma z tym poważny problem – stresują się, unikają dzwonienia i wolą pisać.
Dla młodszych pracowników rozmowa telefoniczna może być źródłem paniki. E-mail czy wiadomość to dla nich naturalna forma kontaktu, ale rozmowa głosowa to coś, co wymaga odwagi i doświadczenia
Slabowite te mlodego pokolenia. Ubieraja sie jakby byli zaprawionymi zbieraczami zlomu a boja sie otworzyc drzwi albo zadzwonic.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 09 wrz 2025, 12:45

Też mnie ten artykuł rozbawił. Szczególnie po tym jak sobie przypomniałem, że gdy na studiach chciałem sobie dorobić w call center to też miałem szkolenie z:
Uczestnicy ćwiczą rozmowy z klientami, budowanie relacji, prowadzenie trudnych dialogów oraz reagowanie na sytuacje wymagające empatii
PS studia skończyłem 15 lat temu, jak większość tego pokolenia Z rzeczywiście nie potrafiła odebrać telefonu lmao.

Efektem tej zmiany są również problemy systemowe. Brytyjski urząd statyczny musiał zmienić metodę prowadzenia badań społecznych, ponieważ młodzi ludzie nie odbierali telefonów, co utrudniało zbieranie danych dotyczących bezrobocia. Obecnie instytucje publiczne coraz częściej przechodzą na ankiety online
.

Ja tam nie wiem, poważnym redaktorem który musiał napisać artykuł pod tezę nie jestem.
Ale problemy Brytyjskiego Urzędu Statystycznego mogą wynikać w tej samej mierze z obawy młodych ludzi przed odbieraniem telefonu co ze zwykłą bynajmniej nie chorobliwa niechęcią do odbierania gdy dzwoni nieznany numer. Szczególnie po czwartej w trakcie jednego tygodnia, rozmowie z miłą panią która chce sprzedać mi do mieszkania w bloku fotowoltaike :)

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 09 wrz 2025, 12:56

https://wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7 ... =BoxOpImg3

Btw troche przesada. Czy w latach 80 w DE ktos w szkołach uczył polskiego albo w latach 2000 w UK?

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1288

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 09 wrz 2025, 17:35

https://www.gov.pl/web/obrona-narodowa/ ... -do-polski

Będąc apartyjnym i nie przydzielając nikomu sukcesu w pozyskaniu tych pieniędzy. Świetna informacja dla naszego bezpieczeństwa. Prawie 30% pieniędzy z programu SAFE pójdzie dla Polski. Mają być wydane w PGZ. Oby

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1368

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 09 wrz 2025, 20:20

WRESZCIE coś pozytywnego od tego rządu. Mnóstwo kasy, spokojnie starczy na:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki