AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2667

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2015, 20:08

Ważny test dla Sinisy. Chciał sprzedać Nocerino, ten grywał mniej od Poliego czy Montolivo, odejście Antonio nie wyszło i dzisiaj wychodzi w pierwszym składzie. Wspomniana dwójka dałaby to, co ma docelowo dać dzisiaj Nocerino, więc albo Mihajlovic stawia na niego, bo wygrał rywalizację sportową, albo chce go zareklamować potencjalnym kupcom czy dać mu szansę na pożegnanie z kibicami. Mam nadzieję, że chodzi o to pierwsze, bo klub jest w delikatnym momencie.
Wejście Suso do pierwszego składu potwierdza moje wcześniejsze komentarze na temat słów Sinisy o rywalizacji między AMC. Rywalizacji nie wygrał żaden. Obawiam się jednak, że Sinisa wychodzi ze złego założenia - w meczach z takim Empoli u siebie wcale nie będzie więcej miejsca z przodu, a bardziej potrzeba inteligencji i kreatywności.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 sie 2015, 20:10

A Zielinski w pierwszym skladzie. Juz ostrze sobie zeby na ten mecz.

Polecam tez zwrocic uwage na mlodziutkiego Assane Diousse, ktory zagral naprawde niezle spotkanie z Chievo tydzien temu.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 29 sie 2015, 20:12

Spodobał mi się ten post MarcinaW. Napisał prawdę którą fajnie się przeczytało.

Jak pisałem wczoraj. Dzisiaj ważny sprawdzian bo jeżeli nie ogramy Empoli lekko i przyjemnie to będzie bardzo słabo i jasno da nam do zrozumienia, że będziemy oglądać wiele "miłych" dla oka spotkań. Mam nadzieję, że Miha wyciągnie więcej od piłkarzy. Simeone potrafił z niektórych przeciętniaków zrobić fajnych graczy to i może Serb da radę. Jednak jeżeli dojdzie do rotacji niewymuszonych względem poprzedniego meczu to nie będę zadowolony bo zacznie się to co widzieliśmy w ostatnich latach. Jeżeli Suso ma być naszym zbawieniem to ja z tego miejsca podziękuje.

Co piszę na tym transparencie :?:

Jeżeli Witsel przyjdzie to będzie można zmienić nieco ocenę Gallianiego. Tylko jak przyjdzie to nie wiem co w tym klubie robi Nocerino oraz Kucka.

Będą jaja jak Raiola podaruje Zlatana Juventusowi.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2015, 20:16

Slim91 pisze:Jeżeli Witsel przyjdzie to będzie można zmienić nieco ocenę Gallianiego. Tylko jak przyjdzie to nie wiem co w tym klubie robi Nocerino oraz Kucka.
Witsel ma do pozycji Kucki tyle, co do pozycji Alexa. Tak Słowak, jak i Brazylijczyk mogą być równie spokojni o zastępowanie z ławki "swoich" graczy, gdy Witsel gra na zupełnie innej pozycji i hipotetycznie zastępować go będą inni (Poli, Nocerino, może nawet Montolivo).

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 29 sie 2015, 20:17

#Mediaset are also reporting that #Milan have offered Zenit a €3M loan with an obligation to buy at €22M over 4 yrs.
:pray:

Sky says that Berlusconi decided to not attend Milan-Empoli because of the planned Curva Sud's protests against Galliani.
Wspieram zawsze ale prawdzie w oczy nie spojrzę. Super podejście.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1290

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 sie 2015, 20:21

Co to [k****] za opcja wypożyczenia. Kupować i tyle, no ludzie nie wierze jak ten pedał wydał wszystkie pieniądze i teraz wchodzi w gre tylko wypożyczenie...

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6208
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 sie 2015, 20:22

Ja bym zaryzykował stanięcia w obronie Balo. Rok temu chcieli go wszyscy, ciągnął Milan za uszy praktycznie w pojedynkę, a po jednym słabym roku traktuje się go jak jedno wielkie piłkarskie nic - moim zdaniem niesłusznie. Owszem, zmarnował swój ogromny potencjał i raczej już niestety graczem światowego topu nie będzie, ale to wciąż piłkarz który może dać wiele Milanowi i reprezentacji. Pomijam problemy z głową. W jeden rok nie zapomina się jak się gra w piłkę. Jeśli faktycznie wszyscy uważają Balo za niewiele znaczące wzmocnienie, to ja chętnie pójdę z kimś w zakład że się odbuduje i w drugiej części sezonu będzie absolutnie kluczowym zawodnikiem Milanu.

Trochę szyderczo, ale trochę też prawdziwie - AG rok temu wyciągnął za Balo duże pieniądze, a teraz sprowadza do z powrotem za grosze. To jest bardzo dobry ruch AG.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2238
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 29 sie 2015, 20:25

sickstick pisze:Trochę szyderczo, ale trochę też prawdziwie - AG rok temu wyciągnął za Balo duże pieniądze, a teraz sprowadza do z powrotem za grosze. To jest bardzo dobry ruch AG.
Zapomniałeś wspomnieć, że to wypożyczenie bez opcji wykupu gracza.

Kolejne przypierdalanie się do Nocerino, a ten najwidoczniej spiął dupe i trenował ciężko i wygrał rywalizację z Polim czy Montolivo (trudne to nie było).Nie narzekałbym aż tak na niego, meczu nie zagrał a już jest jebany.Rok temu jak Mexes dostał szansę gry to był tu chwalony, że walczy, stara się, trenuje.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 29 sie 2015, 20:25

Trochę szyderczo, ale trochę też prawdziwie - AG rok temu wyciągnął za Balo duże pieniądze, a teraz sprowadza do z powrotem za grosze. To jest bardzo dobry ruch AG.
Na takich samych zasadach mogło mieć go połowę klubów Serie A. Tylko,że nikt go nie chciał. Nikt oprócz Milanu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2015, 20:26

gilardino11 pisze:Co to [k****] za opcja wypożyczenia. Kupować i tyle, no ludzie nie wierze jak ten pedał wydał wszystkie pieniądze i teraz wchodzi w gre tylko wypożyczenie...
Jezus maria :angry:
sickstick pisze:Ja bym zaryzykował stanięcia w obronie Balo. Rok temu chcieli go wszyscy, ciągnął Milan za uszy praktycznie w pojedynkę, a po jednym słabym roku traktuje się go jak jedno wielkie piłkarskie nic - moim zdaniem niesłusznie. Owszem, zmarnował swój ogromny potencjał i raczej już niestety graczem światowego topu nie będzie, ale to wciąż piłkarz który może dać wiele Milanowi i reprezentacji. Pomijam problemy z głową. W jeden rok nie zapomina się jak się gra w piłkę. Jeśli faktycznie wszyscy uważają Balo za niewiele znaczące wzmocnienie, to ja chętnie pójdę z kimś w zakład że się odbuduje i w drugiej części sezonu będzie absolutnie kluczowym zawodnikiem Milanu.

Wszystko fajnie, ja mam tylko dwa "ale":
1. Sprzedał go i tak za zbyt niskie pieniądze jak na obecny rynek;
2. Ściągnął go bez opcji wykupu w razie sprawdzenia się.

Ściągnięcie Balotelliego do klubu pokroju Milanu w tym okienku nie było żadnym majstersztykiem, natomiast brak opcji wykupu (opcji, nie obowiązku) właściwie dyskwalifikuje jakiekolwiek pochwały względem Gallianiego, chyba że w tym ruchu jest coś, o czym nie wiemy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sie 2015, 20:26

Ja się wcale nie dziwie, że kibice z Curvy nie będą na stadionie. Przynajmniej jakoś się starają coś zmienić. Pewnie rezultatów to nie przyniesie, ale lepszy rydz niź nic. To, że są fanami Milan to nie oznacza, że mają wszystko akceptować i na wszytko przyklaskiwać. Na dzisiejszy Milan iść to tak jak iść do kina a płacić jak za bilet do opery. Proste i logiczne. Galliani nie będzie im sikał na twara i wmwial, że to deszcz pada.

Ja marze o wyjeździe na Milan i pewnego dnia to zrobię, ale dopóki w klubie będzie się działo tak jak się dzieje to tego nie zrobie. Nie czuję się z tego pwoodu gorszy zwłaszcza, że taki wyjazd to w jakiś sposób dla mnie spore wyrzeczenie. Miałem jechać w tym roku, ale tego nie zrobię.

87 mln wydane na transfery i w pierwszym składzie wychodzi gość, który w Torino się nie przebił. I to nie dlatego, że kontuzje ale po prostu jest najlepszym graczem o tej charakterystyce. Oczywiście do Antka nic nie mam, bo gość daje z siebie wszystko, ale to pk prostu za mało.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6208
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 sie 2015, 20:29

seba82 pisze:
Na takich samych zasadach mogło mieć go połowę klubów Serie A. Tylko,że nikt go nie chciał. Nikt oprócz Milanu.
No i własnie tego nie rozumiem. Gość był gwiazdą nr 1 Milanu, podstawowym zawodnikiem reprezentacji, po czym rok później nikt go nie chce. Falcao od 2 sezonów nic nie gra i wzięła go Chelsea, Balo po 1 słabym roku jest niechciany przez nikogo. Myślę że bardziej ze względu na trudny charakter, bo umiejętności w rok chyba nie stracił.

Nie wiedziałem że nie ma opcji wykupu. W takim razie cofam słowa o dobrym ruchu AG.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 29 sie 2015, 20:33

Galliani: "There are negotiations for Witsel.We know he would like to join Milan but it's a very difficult deal."

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sie 2015, 20:36

Już pisałem wielokrotnie - to że gość klasy Witsela chce do nas przyjść w tym momencie to jak 6 w totka. On już dawno powinien u nas być, ale wiadomo jak to u nas z guru transferowym.

Maccaron
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maccaron » 29 sie 2015, 20:40

Na boga, od co najmniej kilku dni wiadomo, że piłeczka leży po stronie Zenitu...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”