Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 268

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 sie 2010, 15:32

Ty czy ja wiemy o tym, że ten i inne tytuły zostały kupione, ale nie wolno o tym powiedzieć
to ja mowie ze Wisla kupowala mistrzostwa. Odra tez chciala ale jej Cupial nie pozwolil. Tylko ciiii bo nie mozna o tym mowic.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 sie 2010, 15:35

Wilmore pisze:myślisz, że w przypadku Korony byłaby też taka zmowa milczenia?
Ja myślę, że np sprawa Zagłębia L., Korony K. to było coś w stylu rzućmy publice jakieś ofiary, to może nas nie ruszą. Pamiętajcie, że KORUPCJA w tym przypadku to nie tylko kupowanie/sprzedawane meczy za kasę. Było też coś takiego jak oddawanie punktów za przysługę, zawodnika itp.

to ja mowie ze Wisla kupowala mistrzostwa. Odra tez chciala ale jej Cupial nie pozwolil. Tylko ciiii bo nie mozna o tym mowic.
po 2000 roku Wisła podobno była bardzo delikatna w tych sprawa, a Cupiał na hasło KUPCZENIE robił w klubie dym, że wszyscy się tam bali.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 sie 2010, 15:42

po 2000 roku Wisła podobno była bardzo delikatna w tych sprawa,
Wisła przede wszystkim nie miała po co kupować - Żurawskiemu, Szymkowiakowi i Frankowskiemu nie było po co ustawiać meczów, oni sami pokazywali rywalom, gdzie jest ich miejsce. A mistrzowie wyraźnie słabi przez cały sezon - Zagłębie, Legia w ostatnich sezonach - to znakomity przykład tego, że nawet kluby bogate nie mogły inaczej uzyskać sukcesu. Przecież to jasne, że ustawianie meczów nadal jest, tylko trochę inaczej i ciszej jest załatwiane.
I nie musisz mi tłumaczyć, jak wygląda korupcja w futbolu, szlag mnie od paru lat trafiał, gdy jeszcze pracowałem w klubie, gdy dowiadywałem się, że jakiś młody wychowanek idzie gdzie indziej, bo tamten mecz ustawiono, a nie stać zespołu na spłatę i trzeba oddać "w mięsie". Dopiero w 2006 czy 2007 roku doszedł ktoś sprytny dopiero do tego, że przecież już w juniorach jest korupcja, no szlag człowieka trafia, gdy to się stwierdza po kilkudziesięciu latach takich praktyk.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 sie 2010, 15:55

Wilmore pisze:Dopiero w 2006 czy 2007 roku doszedł ktoś sprytny dopiero do tego, że przecież już w juniorach jest korupcja, no szlag człowieka trafia, gdy to się stwierdza po kilkudziesięciu latach takich praktyk.
Nawet dzieci w rozgrywkach międzyszkolnych kupują i sprzedają mecze. Rodzice w rozgrywkach juniorskich kupują sędziów, bądź opłacają trenerów aby ich pociecha zagrała. Już na tym etapie kończy się sport. I jak mamy mieć dobrych piłkarzy, jeżeli tatuś kupił trenera, aby jego kiepski syn kopał, czyli zajął miejsce kogoś bardziej zdolnego.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 13 sie 2010, 18:24

Wilmore pisze:Co do wspomnianego Bonetto - na ten moment jest to jeden z wyborów jednego z kandydatów na trenera Wisły. Nic nie jest dogadane jeszcze, choć to ruchy transferowe to kwestia dni po tym, kiedy jeden z trójki kandydatów - bardzo mało prawdopodobne, że wybiorą kogoś innego - podpisze kontrakt.
Możesz zdradzić te 3 nazwiska?

E: bo jak na moje oko to chodzi o Petrescu, Simeone i Jimeneza?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 sie 2010, 18:33

Tak, czekają na potwierdzenie Petrescu, Jimenez ma się pojawić na meczu z Ruchem, a jeden z tych trenerów jest podobno już dogadany - na 99% chodzi o Simeone.
Dzisiejsze dementi Ochalika wynika z tego, że zaczęli się inni trenerzy oddalać od Wisły, nie chcieli z Basałajem rozmawiać, bo już poszedł w świat news, że mają dogadanych trenerów, a tymczasem prawdopodobna jest ciągle opcja zatrudnienia kogoś z tej trójki - na pewno bardziej prawdopodobna niż dziś rano, zaczęły się pojawiać pewne komplikacje.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2884

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 15 sie 2010, 20:07

Wilmore pisze:Ciekawe, gdzie są ci krytycy Pawełka, którzy nie widzieli w nim nigdy dobrego bramkarza. Potwierdza się to, co mówiłem od lat, że potrzebny mu jest dobry zmiennik, jakim jest niewątpliwie Jovanic, żeby zacząć grać na bardzo wysokim poziomie.
Jednak potwierdza się też co mówi reszta od lat, Pawełek się popisał przy 1 bramce Ruchu dzisiaj.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 sie 2010, 20:39

Akurat trudno mu się dziwić, że w taki sposób się zachował, mając na słupku dwóch innych piłkarzy, których psim obowiązkiem było wybicie tej piłki. Pawełek błędu nie popełnił, dobrze się ustawił do rożnego.
Nie przy wszystkich bramkach golkiperzy ponoszą winę.

Natomiast winę za dzisiejszy wynik ponosi Kulawik - to jego ulubieniec spowodował, że Wisła w środku pola nie istnieje, to inna jego sympatia, który na treningach prezentuje się gorzej od Bunozy, spowodował, że Wisła w obronie jest skazana wyłącznie na Clebera, który dziś nie ma prawa grać dobrze.
Kulawik postawił wszystko na jedną kartę. Jedyną jego szansą, by przekonać do siebie nadprezesa, było zrobienie z Kowalskiego i Rado piłkarzy decydujących o obliczu tej drużyny i lansowanie siebie na specjalistę od młodych. Tymczasem się ośmieszył, sam oddając trzy punkty Ruchowi jeszcze przed meczem.
Mam nadzieję, że Cupiałowi wystarczy cierpliwości na wykonanie planu, jaki przed tą drużyną postawił po wyrzuceniu Kasperczaka, i da specjaliście z zachodu czas na zbudowanie drużyny do zimy przyszłego roku.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 15 sie 2010, 21:47

Ja szczerze powiedziawszy nie bardzo przepadam za Wisłą dlatego drużynę powierzyłbym... Wilmorowi.

Ach. Zobaczyć spadek Wisły to naprawdę byłoby coś. 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 sie 2010, 22:04

Co by nie mówić to Kowalski wyrasta na kolejnego reprezentanta Polski, skoro grał Pazdan i Polczak to Mateusz tym bardziej. Dzisiaj swoimi umiejętnościami(brakiem) przebił obu byłych reprezentantów. Z obrońcami u nas zaczyna być prawdziwa tragedia co jeden to większy inwalida.
Wisła słabo wygląda, ale niech się nie boi, nikt poza Polonią nie wygląda dobrze. Z Lecha się śmieję, że nie zrobił transferów- przynajmniej tylu i tak jakościowych jakbym chciał- Legia i Wisła zrobiła masę i żal na tych chłopaków patrzeć.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 15 sie 2010, 22:25

Moim skromnym zdaniem ,ani Wisla ani Lech nie moze sie czuc lepszy od Jagielloni , Poloni czy tez Ślaska , Jaga w tym sezonie udowadnia raz za razem ze jest bardzo grozna i jezeli na wyjazdach beda grac normalnie to naprawdę moga mocno zamieszac ,kadrowo wcale nie sa gorsi , Lech Wisla ,maja zato zawodnikow ostro przereklamowanych pokazuja to pierwsze mecze az za dokladnie a co wiecej puchary

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 sie 2010, 22:31

Jarzinho pisze:Wisła słabo wygląda, ale niech się nie boi, nikt poza Polonią nie wygląda dobrze
Jaga i Slask wyglada konkretnie

Typy Ladbrokes (w nawiasie kurs)
Diego Simeone (3.50)
Dan Petrescu (3.50)
Wiktor Gonczarenko (7.00)
Czesław Michniewicz (10.00)
Rafał Ulatowski (11.00)
Rudolf Assauer (11.00)
Henrik Larsson (13.00)
Werner Liczka (13.00)
Gheorghe Hagi (16.00)
Tomasz Kulawik (16.00)
Gurban Gurbanov (21.00)
Jerzy Engel (51.00)
Dragomir Okuka (51.00)
Dariusz Wdowczyky (151.00)
Diego Maradona (401.00)

Jak dla mnie najlepsza opcja bylby Gonczarenko badz tez Assauer. Simeone Hagi czy Larsson to taki Maradona, Boniek - byly pilkarz a nie trener... Petrescu po powrocie jeszcze bardziej by zadzieral nosa, i byl bardziej butny, jeden taki Taras wystarczy...
Ulatowski napewno :lol: reszta to juz w ogole krok w tyl... Liczka :lol: Okuka

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 15 sie 2010, 22:35

Jakby przyszedł Petrescu, to pewnie znowu byłby płacz, że za ciężkie treningi, nie wiem, czy mu się będzie chciało tutaj wracać, gdzie go nie doceniano, a za granicą z drugiej ligi wyciągnął Unireę do Champions League i o mało nie wyszedł z grupy... szkoda tylko, że poszedł do Rosji

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 sie 2010, 18:57

Petrescu już prawie na pewno nie przyjdzie, dziś podobno odmówił Wiśle. Zostało więc w grze dwóch kandydatów, ale raczej trzymany w rękawie Simeone nie zostanie wykorzystany, bo najmocniejszy zdaniem prasy kandydat już ma mocno zbliżone stanowisko finansowe do propozycji Wisły i - jak zwykle - wszystko teraz zostaje w gestii Cupiała, który będzie decydować w najbliższych godzinach o tym, kto będzie nowym trenerem. Kulawik i kandydaci polscy zostali wykluczeni z gry i podobno wykluczony jest również scenariusz niespodzianki - kilka miesięcy temu już miał przyjść ktoś nowy, a wrócił Kasperczak - i wszystko rozbija się o finanse.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 16 sie 2010, 19:26

A ja coraz więcej głosów od osób silnie związanych z Wisłą słyszę że to jednak Jimenez będzie :) Jak dla mnie zdecydowanie najfajniejsza opcja... No ale zobaczymy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”