Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 28

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 23 paź 2005, 13:06

Widzę, że Wdowczyk nieźle prowadzi Waszą Legię. Legia ma niezły zespół, a na początku sezonu nie szło jej dobrze bo nie miała dobrego trenera. Teraz z Wdowcem możecie nawet zawojować Polskę i powrócić na tron dla mistrza. A ja osobiście mam nadzieję, że nasze zespoły spotkają się już w przyszłym sezonie i będzie to mecz na szczycie ekstraklasy.

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 23 paź 2005, 22:01

Legia Widzew to sa klasyki Ligi Polskiej,ciszył bym sie jakby znów sie odbył taki mecz,Legia wygrywa ale często 1 bramką i to trzeba zmienić,ale jak powiedzieł Sokołek:"Lepiej pięć razy po 1:0 niż raz 5:0 ":)

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 23 paź 2005, 22:08

w przyszłym sezonie klasyki Legia - Widzew..bardzo możliwe, ale ja bardziej będę sie cieszył z tria Legia-Pogoń-Zagłębie :D zajebiscie by było, oglądać takie mecze :D

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 23 paź 2005, 22:12

Ja na Legia Widzew na pewno bym pojechal,bo do warszawy mam sporo (Mieszkam w Rzeszowie)i dużo kasy mnie bilety na pociag kosztują,a do Łodzi to bym pojechal z jakimiś Ziomami z Stali Rzeszow.No 3 przyjaciół Legia-Pogoń-Zagłębie sie chyba zobabczy za rok w Ekstraklasie

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8659
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 paź 2005, 16:41

W Legii zima ma sie odbyc 'inwenteryzacja' :lol:
w klubie maja byc spore zmiany, ciekawe kogo one obejma, jedno jest pewne - Wdowczyk zostanie :)

z Legii ma odejsc 6pilkarzy :!: ciekaw jestem kto, mozliwe, ze bedzie to np. Magiera, Surma, Vukovic, ale jeszcze jakies 3 nazwiska - cos duzo zmian :)

a kto ma przyjsc w zamian :?:
lewy obrońca, lewy pomocnik i dwaj napastnicy.
Krajową listę życzeń Legii otwierają: Przemysław Pitry (Zagłębie Sosnowiec), Paweł Sobolewski (Jagiellonia Białystok) i Artur Chałas (Hetman Zamość).

fakt pisze:Działaczy olśnił też panamski napastnik Luis Tejada, występujący na co dzień w kolumbijskim klubie Envigado. Szefowie Legii gotowi są zapłacić za niego milion dolarów
ciekawe gdzie oni go widzieli :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

pozdro

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 24 paź 2005, 17:15

Cloner podobno będą to ci
Dariusz Zjawiński, Tomasz Sokołowski II, Marcin Chmiest, Ahmed Ghanem, Jacek Magiera, Marcin Burkhardt i Aleksandar Vuković.
Luis Tejada był gwiazdą ostatnich mistrzostw Ameryki Środkowej i Północnej.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 paź 2005, 17:40

Tomi pisze:Luis Tejada był gwiazdą ostatnich mistrzostw Ameryki Środkowej i Północnej.
aha, ja tez widzialem w TV Ronaldo i go sciagne za 40mln euro :lol:

http://fanslask.aha.pl/modules.phtml?na ... =0&thold=0

WIELKIE DZIEKI DLA KIBICOW SLASKA :)

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 24 paź 2005, 22:29

cloner pisze:Krajową listę życzeń Legii otwierają: Przemysław Pitry (Zagłębie Sosnowiec), Paweł Sobolewski (Jagiellonia Białystok) i Artur Chałas (Hetman Zamość).
Nie chcialbym byc zlosliwy, tudziez sie czepiac, ale o ile mi dobrze wiadomo, to przed rozpoczeciem sezonu tez siegneli po "kosmiczne wzmocnienia" z drugiej ligi. jak to wyszlo wszyscy wiedza. a teraz chca wymienic kilku kopaczy z doswiadczeniem ligowym na kilku drugoligowcow... powtorka z rozrywki? otoz nie! bowiem wsrod kandydatow jest Artur Chałas z przedostatniego Hetmana... przedostatniego w 3 lidze...
Trener nowy - polityka stara. ciekawe czy przed nowa runda nie zglosza Wdowczyka do gry.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 paź 2005, 10:52

Krzysztof Jarzyna pisze: Nie chcialbym byc zlosliwy, tudziez sie czepiac, ale o ile mi dobrze wiadomo, to przed rozpoczeciem sezonu tez siegneli po "kosmiczne wzmocnienia" z drugiej ligi. jak to wyszlo wszyscy wiedza. a teraz chca wymienic kilku kopaczy z doswiadczeniem ligowym na kilku drugoligowcow... powtorka z rozrywki? otoz nie! bowiem wsrod kandydatow jest Artur Chałas z przedostatniego Hetmana... przedostatniego w 3 lidze...
Trener nowy - polityka stara. ciekawe czy przed nowa runda nie zglosza Wdowczyka do gry.
hehe :D wcale nie jestes zlosliwy :D po prostu napisales prawde
nie wiem o co biega w tych transferach :D
moze Wdowczyk jest dobrym trenerem, ale te transfery przypominaja te wakacyjne :lol:

pozdro

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 25 paź 2005, 11:27

Krzysztof Jarzyna
Nie chcialbym byc zlosliwy, tudziez sie czepiac, ale o ile mi dobrze wiadomo, to przed rozpoczeciem sezonu tez siegneli po "kosmiczne wzmocnienia" z drugiej ligi. jak to wyszlo wszyscy wiedza. a teraz chca wymienic kilku kopaczy z doswiadczeniem ligowym na kilku drugoligowcow... powtorka z rozrywki? otoz nie! bowiem wsrod kandydatow jest Artur Chałas z przedostatniego Hetmana... przedostatniego w 3 lidze...
widze jestes typem kibica który chce wielkich nazwisk w klubie któremu kibicujesz :P
Uwazam ze polityka sciągania młodych piłkarzy jest w 70% trafna bo np. wiadomo ze kazdy transfer moze sie nie sprawdzic ale moze tez byc odkryciem sezonu!!
Wdowczyk wie najlepiej kogo mu potrzeba a pozatym poco płacic dużą kase za graljka z ekstraklasy skoro w nizszej lidze gra o podobnych umiejętnosciach i jest za mniejszą kase!!!
Taka Wisła kupiła jakiegos porugalczyka, słowaka i jakos gwiazdami nie zostali :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 paź 2005, 12:26

luk1208 pisze: Uwazam ze polityka sciągania młodych piłkarzy jest w 70% trafna bo np. wiadomo ze kazdy transfer moze sie nie sprawdzic ale moze tez byc odkryciem sezonu!!
Wdowczyk wie najlepiej kogo mu potrzeba a pozatym poco płacic dużą kase za graljka z ekstraklasy skoro w nizszej lidze gra o podobnych umiejętnosciach i jest za mniejszą kase!!!
Taka Wisła kupiła jakiegos porugalczyka, słowaka i jakos gwiazdami nie zostali :P
hmmm, Legia juz kupila zima duza ilosc mlodych pilkarzy, i nie wyszlo jej to na wielki plus, kupila takze 2.ligowcow, i rowniez efekty kiepskie ;)
wg mnie nie powinni pozbywac sie Vukovicia, on jeszcze sobie przypomni jak sie dobrze gra, wierze w niego :)

na odstrzal - Magiera, Sokolowski, Poledica, Surma,
Zjawinskiego oraz Smolinskiego bym wypozyczyl gdzies do 2.ligi :)

pozdro

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 25 paź 2005, 12:45

luk1208 pisze:Taka Wisła kupiła jakiegos porugalczyka, słowaka i jakos gwiazdami nie zostali
Chciałbym powiedzieć, że obaj przyszli za darmo i obaj mieli zostać zmiennikami wyłącznie. No chyba, że dzidek Penksa miał grać za Franka Twoim zdaniem? W tuym sezonie nikt z nowo przybyłych nie miał zostać gwiazdą. W przeciwieństwie do Klattów, Chmiestów, których transfer został rozdmuchany przez prasę do absurdalnych rozmiarów. A to były tylko zakupy w Biedronce.
Naprawdę nie ma co porównywać Wisły do Legii, bo to dwie różne bajki. A cieszyć się z z krakowskich niedociągnięć nie macie za bardzo powodu, bo z tego co pamiętam, to macie jeszcze gorzej :roll:.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 25 paź 2005, 20:23

Apropo Waszej dyskusji:

Czystka w Legii

Zimą w Legii szykuje się rewolucja. Co najmniej pięciu zawodników będzie musiało opuścić Łazienkowską. Właściciele klubu przeznaczą na transfery dwa mln zł. Menedżer i trener Dariusz Wdowczyk podziękuje Aleksandarowi Vukoviciowi, Tomaszowi Sokołowskiemu, Jackowi Magierze i Ahmedowi Ghanemu. Ta czwórka musi szukać sobie nowych pracodawców. Dariusz Zjawiński zostanie wypożyczony do innego klubu.

Pierwszy będzie Guel

Miejsce Vukovicia zajmie na środku pomocy Tchireussouy Guel. Reprezentant Wybrzeża Kości Słoniowej przyjdzie do Legii za darmo. W tym tygodniu podpisze kontrakt z klubem.
Wiosną w pomocy zobaczymy także 24-letniego Marcina Lachowskiego, który zastąpi w kadrze Jacka Magierę. Do ataku Legii dołączy 26-letni Przemysław Pitry. Obaj to obecnie piłkarze Zagłębia Sosnowiec. Wedle naszych informacji będą kosztować Legię 500 tys. zł.

Trener Wdowczyk chce też wzmocnić lewe skrzydło swojej drużyny. Kandydatem na obrońcę ma być 19-latek z Hetmana Zamość Artur Chałas. Do pomocy Wdowczyk zatrudni reprezentanta Polski, 26-letniego Marcina Kaczmarka z Korony Kielce (za milion złotych) i jego rówieśnika Pawła Sobolewskiego z Jagiellonii Białystok (300 tys. zł). Tę formację może też wzmocnić inny gracz Korony, 25-letni Robert Kolendowicz. Zasili on zespół Legii tylko w wypadku, gdyby w sprawie któregoś z dwóch wcześniej wymienionych piłkarzy działacze Legii nie osiągnęli porozumienia z przedstawicielami Korony i Jagiellonii.

Jeśli Kaczmarek trafi do Legii z Korony, będzie to bez wątpienia hit transferowy. Piłkarz w zeszłym sezonie grał w drugoligowym KSZO Ostrowiec. Już wówczas Legia chciała go kupić. Właściciel KSZO Mirosław Stasiak twierdził, że sprzeda go do MSV Duisburg. Ostatecznie Kaczmarek trafił za 800 tys. zł do Korony. Dwa tygodnie temu zadebiutował w kadrze w meczu z Islandią.

Młodzież do rezerw

Skład uzupełni napastnik Lechii Gdańsk, 16-letni Robert Hirsz (50 tys. zł), który był z Legią na zgrupowaniu w Olecku. Do drużyny rezerw mają trafić: Michał Janota (15 lat, pomocnik, UKP Zielona Góra) i Tomasz Cywka (17 lat, napastnik, Gwarek Zabrze). Na testy do Legii trafią zawodnicy serbskiej młodzieżówki, którą prowadzi były stołeczny szkoleniowiec Dragomir Okuka: Nenan Milijas, Igor Burzanović i Dusko Tosić. Zimą właściciele Legii, grupa ITI, mają zamiar przeznaczyć na transfery 2 mln zł.

Źródło: Życie Warszawy

Nie ma mowy o odejści Burego - to był wymysł Faktu
cloner pisze:aha, ja tez widzialem w TV Ronaldo i go sciagne za 40mln euro
Może jakiś scaut go oglądał ale to raczej też jest info ala Fakt :D
cloner pisze:wg mnie nie powinni pozbywac sie Vukovicia,
A wg mnie on razem z Magierąjest pierwszy do odstrzału.
piwus pisze:Naprawdę nie ma co porównywać Wisły do Legii, bo to dwie różne bajki.
Właśnie :wink:
Ostatnio zmieniony 25 paź 2005, 20:34 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 25 paź 2005, 20:32

Po pierwsze - jak dla mnie w Legii moze nawet grac Marcin Daniec. i tak juz jest smiesznie.
luk1208 pisze:widze jestes typem kibica który chce wielkich nazwisk w klubie któremu kibicujesz
Po drugie - wywnioskowales to z jednego zdania? brawo, Wielki Brat jest pod wrazeniem.
luk1208 pisze:Uwazam ze polityka sciągania młodych piłkarzy jest w 70% trafna bo np. wiadomo ze kazdy transfer moze sie nie sprawdzic ale moze tez byc odkryciem sezonu!!
No ale z tego co wiem, to ci nowi maja zastapic tych, ktorzy teraz graja w pierwszym skladzie. wiec jezeli wszyscy nie okaza sie odkryciami, to bedzie tak zwana lipa. dla Legii, oczywiscie.
A poza tym, to Twoja metoda przypomina cos w stylu - kupmy 100, przeciez z nich na pewno jeden bedzie dobry.
luk1208 pisze:Wdowczyk wie najlepiej kogo mu potrzeba a pozatym poco płacic dużą kase za graljka z ekstraklasy skoro w nizszej lidze gra o podobnych umiejętnosciach i jest za mniejszą kase!!!
Chmiest i Klatt mielibyc lepsi od Wlodarczyka, ba - nawet od Saganowskiego (po ktorym nikt nie plakal gdy odchodzil - byly przeciez nowe gwiazdy). co z tego wyniknelo - wszyscy widzieli.
cloner pisze:Smolinskiego bym wypozyczyl gdzies do 2.ligi
czyzby Smolinski juz nie byl najwiekszym talentem polskiej pilki? meteoryt? :>

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 25 paź 2005, 20:38

Krzysztof Jarzyna pisze:Chmiest i Klatt mielibyc lepsi od Wlodarczyka, ba - nawet od Saganowskiego
To było chyba Twoje zdanie
Krzysztof Jarzyna pisze:po ktorym nikt nie plakal gdy odchodzil - byly przeciez nowe gwiazdy
Masz błędne informacje
Krzysztof Jarzyna pisze:czyzby Smolinski juz nie byl najwiekszym talentem polskiej pilki?
Nie, Korzym był :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”