Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 272

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 wrz 2010, 19:02

Paljić będzie grał na lewej obronie.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 10 wrz 2010, 19:04

taa doczytałem teraz... Nie jestem pewny czy to dobra opcja, Grosicki nim będzie kręcił jak chciał, a sam Dragan pewnie będzie dawał dupy w obronie jak Piotrek Brożek również cofnięty ze skrzydła.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 wrz 2010, 19:07

Jeśli Serb będzie grał na lewej obronie tak, jak Brożek, to jestem o defensywę spokojny. W końcu zdrowy Brożek na lewej obronie to absolutna czołówka ekstraklasy. :wink:

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 10 wrz 2010, 19:08

w sumie Cleber nie bedzie chcial grac na boku sam nie raz prosił trenera by stawiał go albo na środku albo na ławie więc pozostaje tylko opcja Dragana, no cóż sympatyczny z niego facet, mam nadzieje, że nie da ciała dziś. A co do tej czołówki to nie do końca bym się z tym zgodził. Ok jeśli chodzi o zadania ofensywne, włączanie się do akcji pomaganie, ale w odbiorze piłki i kryciu jest masa lepszych od niego moim zdaniem.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 10 wrz 2010, 19:34

no i jest skład Wisły: Pawełek, Cikos, Cleber, Bunoza, Paljić, Sobolewski, Wilk, Boguski, Żurawski, Rios i Brożek

Nie jestem pewny czy to czasem nie jest 3-4-3 :P zapowiada się ciekawy mecz :)

E. 4-5-1 gdy piłkę ma Jaga, a gdy my mamy piłkę będziemy przechodzić w 3-4-3 ;)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 wrz 2010, 21:07

Fajny meczyk w Białymstoku. Wisła dobrze zaczęła, wysoki pressing i szybki gol po ładnej składnej akcji. Szczególnie wyróżniał się na poczatku Rios , widać w nim potencjał świetną techniką. Poźniej siadł zaczął zbyt dużo grać sam. Szybka odpowiedź Grosickiego i poźniej mecz się wyrównał. Drugi gol dla Jagii to świetny odbiór Hermesa, Franek jak profesor wydymał Clebera, który go wyciął i równie po profesorsku wykorzystał karnego. Właśnie apropo Clebera, to zawalił przy obu golach i prezentuje się po prostu żenująco. Niepewny, pełno strat. Czas już go kimś zastąpić, niech już kończy karierę.
Fajna też była sytuacja jak Grosicki jednym zwodem położył na ziemi Wilka i Sobolewskiego :mrgreen: Niezwykle efektownie to wyglądało i pewnie gdyby to był trening to wszyscy by leżeli ze śmiechu na boisko :wink:

Ogólnie jak wspomniałem na początku jak na polską ligą to niezwykle miło się to ogląda. Zobaczymy co w drugiej połowie pokaże Wisła w pierwszej nie było źle jak starczy im sił na wysoki pressing i będą potrafili dalej tak rozgrywać atak pozycyjny krótkimi podaniami to może być ciekawie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 wrz 2010, 22:24

Karny Frankowskiego - palce lizać. Powiem szczerze, że mecz mi się podobał, ale zabrakło mi kropki nad i w wykonaniu Jagi. Wisła mogła ich skarać, gdyby Brożek troszeczkę mocniej dokręcił. Grosicki niby dobry mecz, ale przy tej sytuacji sam na sam - karygodne! Nie dość, że nie strzelił na czas, to jeszcze potem egoistycznie nie wyłożył Kascelanowi.

Pawełek - jak on musi łapać z przyjęciem na głowę, to nie mamy o czym rozmawiać. Młody golkiper nie wydygał, ale jak usłyszałem, że w przerwie schylając się rozbił sobie głowę, to nie mam pytań.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 10 wrz 2010, 22:40

Atmosfera wśród Wiślaków jest chyba trochę naruszona.
Nie wiem czy to słyszeliście, ale Żyżyński wspomniał że gdy prosił Brożka o wywiad ten odparł 'abyście pogadali sobie teraz z zagranicznymi graczami, bo ciągle od nas czegoś chcecie jak przegrywamy'

Tak ciekawego meczu dawno nie oglądałem w polskiej ekstraklasie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 wrz 2010, 22:58

kaczy pisze:Nie wiem czy to słyszeliście, ale Żyżyński wspomniał że gdy prosił Brożka o wywiad ten odparł 'abyście pogadali sobie teraz z zagranicznymi graczami, bo ciągle od nas czegoś chcecie jak przegrywamy'
wiesz, Wisła już dawno nie była tak międzynarodowa, więc zaczyna psuć sie atmosfera. Wg mnie Brożek jest trochę zbyt, jakby to określić, brakuje mi słowa. Chodzi mi o to, że zamiast szukać antidotum, to psuje atmosferę. Może to wynik frustracji? Wyjazd na zachód stał się abstrakcją, więc trzeba trochę ponarzekać?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 11 wrz 2010, 11:53

bartbuks pisze:Wyjazd na zachód stał się abstrakcją,
Miał swoją szansę na wyjazd i karierę na zachodzie, nie wykorzystał jej, klub ewidentnie mu w tym pomógł.
Teraz frustracja jest wielka i stąd te przejawy gwiazdorstwa.
Jeśli miał by jeszcze coś osiągnąć w europejskiej piłce, to będzie z pewnością kilkuletni epizod w średnim klubie. Na pewno nie w najlepszym.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 11 wrz 2010, 12:45

kaczy pisze:Miał swoją szansę na wyjazd i karierę na zachodzie, nie wykorzystał jej, klub ewidentnie mu w tym pomógł.
Teraz frustracja jest wielka i stąd te przejawy gwiazdorstwa.
Gdyby np Leo zabrał go na Euro, bądź klub chciał sprzedać w sezonie kiedy strzelał jak Kałasznikow, to każdy by się cieszył. Teraz, po kontuzji, niestety widać, że to nie ten Brożek, więc o czym mowa? Teraz nawet nikt się nim nie interesuje.

Anegdota, która miała miejsce przy Konwiktorskiej. Pewna dziennikarka, pewnej poczytnej gazety, podbiega do dziennikarzy i pyta: Który to jest Brożek, bo musi z nim rozmówkę zrobić. Najlepsze jest to, że mając doświadczenie, mając za sobą kilka sezonów w sportowej gazecie, ogarniała tylko i wyłącznie "Czarne Koszule" i trochę Legii - inne zespoły to była dla niej abstrakcja. :boruta:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 wrz 2010, 14:18

Być może pamięć mnie zawodzi, ale Paweł Brożek sam zawetował swój transfer do Fulham. :idea:
Co do sytuacji w Wiśle i prawdopodobnej atmosfery, to nie ma się co dziwić słowom Brożka. Co on ma powiedzieć, strzelił bramkę, wypracował Małeckiemu setkę, zabrakło mu szczęścia przy kolejnym strzale(słupek). To, że z tyłu czy obok siebie ma przeciętniaków czy dość słabych zawodników to nie może z tego się tłumaczyć. Jedni mówią, że woleli Wisłę od AZ Alkmaar czy gry w Bundeslidze, a nie wyglądają na takich, żeby to była prawda. Reszta z podobno utalentowanych i niezłych- Rios, Bunoza, Wilk wygląda słabo. Boguski drugi sezon piach, Żurawski to chyba efekt braku innego zawodnika, Cleber podobnie i niestety także Sobol, on zawsze dawał radę teraz powoli chyba zaczyna widać po nim wiek.
Być może Ci nowi-młodzi zaskoczą, może Chavez czy Boukhari będą wzmocnieniami, po Kowalskim, Żurawskim, Pawełku, Jirsaku czy Cleberze wielkich rzeczy już bym się nie spodziewał. W każdym razie w Ekstraklasie nie mają aż tak znaczącej straty, ale z brakiem postępu w grze z kolejkami może być coraz gorzej.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 11 wrz 2010, 14:32

Jarzinho pisze:Jedni mówią, że woleli Wisłę od AZ Alkmaar czy gry w Bundeslidze, a nie wyglądają na takich, żeby to była prawda.
Nie oszukujmy się. Czy koszykarz wolałby zagrać w zdobywcy Euroligi, czy może w cienkim zespole z NBA? Jak piłkarz opowiada takie bajki, to znaczy, że ogórek z niego jak cholera. Patrz Marijan A. z Legii Warszawa, który gdyby nie Legia, to by zapewne w Barcelonie VV zastąpił.
Jarzinho pisze:Cleber podobnie i niestety także Sobol
Wg mnie to są zawodnicy idealni do łatania dziur po kontuzjach, a nie do budowania drużyny. Sobol i Cleber mogliby naprawdę dużo dać jako zmiennicy, a nie jako podstawa przez 30 spotkań w lidze.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 13 wrz 2010, 16:05

Dzisiaj chciałem po złożeniu dokumentów na AGH podejść sobie przy okazji po bilety na Koronę. To co zobaczyłem przed Wiślackim Światem przerosło moje najśmielsze przypuszczenia. Ostatnio taką kolejkę pamiętam przed meczem z Barceloną. Coś mniej więcej na 3-4 godzin stania :o Odpuściłem sobie, może jak coś zostanie do jutra to jutro podejdę. Mam nadzieję że po wprowadzeniu nowych kart kibica Wisła stworzy możliwość zamawiania biletów przez internet, bo inaczej to nie wyobrażam sobie kolejek jak będzie otwarty cały stadion. No i muszą otworzyć więcej kas...

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”