Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 275

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 27 sie 2018, 9:14

RoyKeane pisze: Ten Malarz to zastępuje kogoś czy normalnie miszcz Polski ma takiego patałacha w bramce?
Do tej pory siedziałem cicho, gdy sie wszyscy nad nim spuszczali, ale szczerze, to dla mnie zawsze był mierny średniak. Samo to, że mistrz Polski nie posiada żadnej alternatywy na bramce może świadczyć jak nieudolnie zarządza się zespołem za rządów loczka.
Kojiro pisze: Jak na napastnika, który strzela 1 bramkę na 4 mecze, to chyba nie o to chodziło Legii przy transferze.
Kante jeszcze nie jest taki zły, piłka się go słucha, umie kopnąć tam, gdzie chce, więc w tym zespole jest to ogromna zaleta, zatem sądzę, że jeszcze będą z niego ludzie.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 27 sie 2018, 9:18

Kojiro pisze:
Diamen23 pisze:
Kojiro pisze: Kto w ogóle ściągał Kante, to jakaś magia miała nastąpić, że miał się zrobić super snajperem?
jak oglądam Legię to Kante zwykle gra całkiem dobrze i widać, że się stara. Akurat duet Carlitos - Kante wydaje się, że to jedyny dobry pomysł w Legii.
Jak na napastnika, który strzela 1 bramkę na 4 mecze, to chyba nie o to chodziło Legii przy transferze.
Bo to defensywny napastnik, wiecie - gra tyłem do bramki, dogrywanie do partnera z ataku, zastawianie się, w takiej roli dorobek bramkowy schodzi na drugi plan. A tak na poważnie, to w tym całym marazmie w jaki popadła Legia Kante to jeden z nielicznych, który wygląda jakby mu się chciało więc jego akurat bym się nie czepiał.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 614
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 27 sie 2018, 9:26

Rojiblanco pisze:Pazdan się zmęczył na MŚ i jeszcze nie jest gotowy. Przecież ten cymbał pluje na kibiców. Czym on się zmęczył?
Czekaj, czekaj... Ale to chyba nie on sam, tylko Pinto takie banialuki opowiada? Więc o co pretensja do Pazdka, skoro to trener sądzą go na ławce? Trochę niesprawiedliwe.
RoyKeane pisze:Ten Malarz to zastępuje kogoś czy normalnie miszcz Polski ma takiego patałacha w bramce?
Rojiblanco pisze: Do tej pory siedziałem cicho, gdy sie wszyscy nad nim spuszczali, ale szczerze, to dla mnie zawsze był mierny średniak.
Malowany akurat wybronił Legii mnóstwo meczów. Nie kumam czepiania.

To, co w tej chwili leży, to środek pomocy, bo Cafu gra stojanowa i boki obrony (bo gra Hołownia a grał też stoper Wieteska).

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 27 sie 2018, 9:35

10 pisze: Czekaj, czekaj... Ale to chyba nie on sam, tylko Pinto takie banialuki opowiada? Więc o co pretensja do Pazdka, skoro to trener sądzą go na ławce? Trochę niesprawiedliwe.
Z tego co wyczytałem na tt, to sam Pazdek mówił, że nie jest jeszzcze gotowy.
10 pisze: Malowany akurat wybronił Legii mnóstwo meczów. Nie kumam czepiania.
Angelo Hugues w Wiśle Kraków też miewał dobre interwencje. Po prostu sprowadzając do takiego klubu rezerwowych, nie można oczekiwać sukcesów.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 614
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 27 sie 2018, 10:37

Rojiblanco pisze:
10 pisze: Czekaj, czekaj... Ale to chyba nie on sam, tylko Pinto takie banialuki opowiada? Więc o co pretensja do Pazdka, skoro to trener sądzą go na ławce? Trochę niesprawiedliwe.
Z tego co wyczytałem na tt, to sam Pazdek mówił, że nie jest jeszzcze gotowy.
Serio?
:shock:

Rojiblanco pisze:
10 pisze: Malowany akurat wybronił Legii mnóstwo meczów. Nie kumam czepiania.
Angelo Hugues w Wiśle Kraków też miewał dobre interwencje. Po prostu sprowadzając do takiego klubu rezerwowych, nie można oczekiwać sukcesów.
Tyle że Hugues walił babol na babolu, a Malarz w perspektywie trzech ostatnich sezonów jest najrówniejszym grajkiem Legii. Nie jest może wirtuozem gry nogami, ale błędy to u niego rzadkość. A genialnych interwencji ma mnóstwo. Jest stary, ale czepianie się go tylko na podstawie metryki jest bez sensu.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 27 sie 2018, 11:11

Obrazek

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 sie 2018, 11:27

Powtórzę jeszcze raz. Ryba psuje się od głowy. Legia nie ma kompetentnego Prezesa i ludzi zarządzającym klubem. Wszystko co wypracował Leśny zostało zniszczone w imię.... zawiści, zazdrości? Dziś Legia cały czas pikuje w dół i nie widać, żeby było lepiej. Mioduski jako prezes klubu skompromitował się już wielokrotnie. Niestety dobrał sobie do klubu ludzi bez odpowiedniej wiedzy przez co mamy na boisku miernoty. W dodatku bez formy bo Mioduski i spółka doszli do wniosku, że Legia to samograj i nie potrzebuje trenera.
Piłkarze również nie są bez winy ale akurat w tym przypadku zacząłbym od porządnego przygotowania do sezonu ......

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 27 sie 2018, 11:28

10 pisze: Tyle że Hugues walił babol na babolu, a Malarz w perspektywie trzech ostatnich sezonów jest najrówniejszym grajkiem Legii. Nie jest może wirtuozem gry nogami, ale błędy to u niego rzadkość. A genialnych interwencji ma mnóstwo. Jest stary, ale czepianie się go tylko na podstawie metryki jest bez sensu.
Masz rację, po prostu jestem wściekły i najchętniej zaorałbym to, aby zaczął od nowa.

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 251

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 27 sie 2018, 11:41

Ja o Panu Malarzu aż takich dobrych opinii nie mam. Po pierwsze nie umie grać na przedpolu, łapanie piłek, wyjścia - kaplica. Po drugie, ciężko mu idzie łapanie strzałów w niego, ma dużo wybić przed siebie z czego poleciało kilka bramek. Owszem potrafi wykazać się refleksem na linii, na pewno ma błyskotliwy odruch bezwarunkowy, co pozwoliło mu obronić kilka beznadziejnych do obrony piłek, ładnie wyglądają też w jego wykonaniu robinsonady, jednak oglądając mecze, zawsze mam wrażenie, że coś się stanie głupiego pod tą bramką - coś jak swego czasu w Lechu z Kotorowskim.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 27 sie 2018, 13:48

RoyKeane pisze: Ten Malarz to zastępuje kogoś czy normalnie miszcz Polski ma takiego patałacha w bramce?
Akurat to jest w tej chwili chyba najlepszy bramkarz ekstraklasy, więc trudno raczej Legii w tej chwili o kogoś lepszego na tej pozycji.

Awatar użytkownika
EndriuK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EndriuK » 27 sie 2018, 15:33

Ci ludzie po prostu nie potrafią się nawet ze sobą dogadać. W sumie to nie ma co im się dziwić, jak co okienko sprowadzany jest nowy szrot i co pół roku muszą przyzwyczajać się do nowych mord. Może i nawet nie akceptują tego co dzieje się w klubie, ale nikt nie chce się wychylać. Pieniądze na koncie są, to po co krytykować prezesa czy klub. Coś w środku jest dziwnego, że tacy piłkarze nie potrafią wygrać choćby jednego ważnego meczu i dostają takie baty od słabiutkiej Wisły. W jakiej formie by nie byli powinni spiąć dupy, zebrać się razem i zapierniczać na boisku. Ciągle jest to samo, zawiedliśmy, nie możemy tak grać, jest nam wstyd ble ble ble.

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 225

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 27 sie 2018, 17:57

Delpiero14 pisze:
Akurat to jest w tej chwili chyba najlepszy bramkarz ekstraklasy, więc trudno raczej Legii w tej chwili o kogoś lepszego na tej pozycji.
serio ? w ostatnim ligowym i dwumeczu z Luksemburgiem raczej strasznie szmacił

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 29 sie 2018, 10:08

co takie ździwienie? by grać w ekstrakopance poziomy wyskokiego nie trzeba prezentować.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 06 wrz 2018, 13:36

Prawdopodobnie dla Kuchego przygotowana jest nowa propozycja kontraktu. Obecny obowiązuje do czerwca przyszłego roku i miałem szczerą nadzieję, że już zimą zostanie opchnięty gdzieś w okolice Jakucka, albo coś.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 06 wrz 2018, 14:05

Rojiblanco pisze: Prawdopodobnie dla Kuchego przygotowana jest nowa propozycja kontraktu. Obecny obowiązuje do czerwca przyszłego roku i miałem szczerą nadzieję, że już zimą zostanie opchnięty gdzieś w okolice Jakucka, albo coś.
legend się tak nie traktuje

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”