Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 29

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 03 paź 2006, 14:58

kaczy pisze:Jak to jest potem ...? 2 druzyny z grupy wychodzą i gramy 1/8 finalu ?
3 wychodzą z grupy i do 24 zespołów dołącza 8 z LM.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 paź 2006, 15:12

Cześku Senegalczyka Keity nie znasz ?

Blackburn ma bardzo dobrych piłkarzy, ale głównie "walczaków"
Robbie Savage - chyba nikomu przedstawiać nie trzeba, Brett Emerton,
Dobrze grający głową Benny MCarthy, który swego czasu golem w 90 min wyeliminował ManU z LM :lol: wtedy co Porto z Mourinho wygrało.
mają też 2 byłych napastników Arsenalu :!:
Jeffers - on akurat krzywdy Wiśle nie zrobi, ale młody Bentley - juz może się po meczu Pawełkowi snić parę razy :D
w bramce zdaje sie ciągle występuje Brad Friedel, który też jest znany w Polsce.

Nie wiem jak tam z pozostałymi rywalami, ale z Blackburn Wisła raczej nie wygra, choć mają czesto słabsze dni

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 03 paź 2006, 17:14

fieldy pisze:Nie wiem jak tam z pozostałymi rywalami, ale z Blackburn Wisła raczej nie wygra, choć mają czesto słabsze dni
Bo tak powiedzial fieldy. Z Blackburn gramy u siebie wiec szansa jest. Kto sie spodziewal ze ogramy Schalke, Parme czy niemalze Lazio? Wisla to zespol z charakterem i u siebie na pewno nie straca punktow.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 paź 2006, 17:21

Martinho pisze:Bo tak powiedzial fieldy
i coś ci się w związku z tym nie podoba ?
Martinho pisze:Z Blackburn gramy u siebie wiec szansa jest.
napisałem, że nie macie najmniejszych szans ? napisałem, że raczej nie wygracie. Więc nie przypisuj mi słów, których nie napisałem
Martinho pisze:Wisla to zespol z charakterem i u siebie na pewno nie straca punktow.
bo tak napisał Martinho .... ty napisałeś, ze na pewno nie stracicie punktów, czyli twoim zdaniem wygracie oba mecze u siebie,
zobaczymy, kto był blizszy prawdy. Ja z moim: "raczej nie wygracie", czy ty, z twoim: "na pewno nie stracimy punktów", czyli de facto .. wygramy,

P.S. chcesz się napinac, to choć argumenty miej jakieś solidne :badziewie:
Ostatnio zmieniony 03 paź 2006, 17:38 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 paź 2006, 17:34

Martinho pisze:Z Blackburn gramy u siebie wiec szansa jest. Kto sie spodziewal ze ogramy Schalke, Parme czy niemalze Lazio?
kiedy to bylo :?:
Kto sie spodziewal, ze odpadneicie z Valarenga czy Tbilisi :think: i tak mozna odpijac pileczke w nieskonczonosc
Ale ty pewnie napiszesz, ze i tak lepiej sie zaprezentujecie niz ewnetualnie Legia na tle tych samych rywali
Martinho pisze:Wisla to zespol z charakterem i u siebie na pewno nie straca punktow.
z Iraklisem wygraliscie :think:
A jezeli juz wywolales pamietny sezon Wisly w eufa, to zdaje sie, ze wtedy lepiej gralsicie na wyjazdach
fieldy pisze:Cześku Senegalczyka Keity nie znasz ?
Bo ja wiem czy to ten Keita :?: tylu ich jest jak u nas Kowalskich czy w WKS Kone :lol:
Ostatnio zmieniony 03 paź 2006, 17:42 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 776

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 03 paź 2006, 17:36

z Nancy w Lotaryngi - Wisła zero punktów :) bo to naprawde solidna drużyna i to nie będzie fc Sevilla grająca na pół gwizdka czy tez Iraklis o zzgrozo ostyatnia drużyna w Grecji, to zwyciezca pucharu ligii we Francji drużyna bardzo ale to bardzo niebezpieczna u siebie :)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 03 paź 2006, 20:29

fieldy pisze:i coś ci się w związku z tym nie podoba ?
tak
fieldy pisze:napisałem, że raczej nie wygracie. Więc nie przypisuj mi słów, których nie napisałem
Uwazasz ze jak powiedziales ze raczej Wisla nie wygra to dajesz nam 50%? Bo na to wychodzi w twojej wypowiedzi. Raczej nie wygramy to naczy chyba ze jest niewielka a nawet znikoma szansa na zwyciestwo.
fieldy pisze:P.S. chcesz się napinac, to choć argumenty miej jakieś solidne
A co rozumiesz pod slowem solidne?
j1mmy pisze:z Nancy w Lotaryngi - Wisła zero punktów
Spoko, pozniej znowu bedziecie plakac ze kupony nie weszly...

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 03 paź 2006, 20:51

j1mmy pisze:to nie będzie fc Sevilla grająca na pół gwizdka
Przepraszam bardzo, ale chyba nie bierzesz na serio wyniku tego malo waznego, towarzyskiego spotkania Krakowian z Andaluzyjczykami?
Martinho pisze:Z Blackburn gramy u siebie wiec szansa jest. Kto sie spodziewal ze ogramy Schalke, Parme czy niemalze Lazio? Wisla to zespol z charakterem i u siebie na pewno nie straca punktow.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 776

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 03 paź 2006, 21:45

Martinho pisze:Spoko, pozniej znowu bedziecie plakac ze kupony nie weszly...
Chyba wolałbym płakac nad tym , ze mi kupony nie weszły niz nad tym , że polski klub znów dał ciała. Jak patrze na tą wygraną cudem z Iraklisem , który nie jest przodownikiem w Grecji i pomyśśle że ta sama Wisła ma grać z taką Bazyleą czy innym Feyenordem... to prawdę powiedziawszy to Wisła wypada słabiej pod każdym względem i nie rozumiem czemu wszyscy się tak nakręcacie , że oni coś powalczą :)

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 03 paź 2006, 22:30

Juz sie martwicie naszymi porażkami?? coz jak ktos tam kiedyś powiedział o LM, warto sie tam dostac chocby sie mialo wszystko przegrac :)) LM zastap PUEFA bo to proporcjonalnie do jakosci i sily polskiej pilki.

chyba masz jakąs wybujałą fantazję na temat Wisły, mowiac ze poraz kolejny klub da ciała. Radzę zejsc na ziemie i realnie ocenic Wisłę. Dac ciała to moze klub ktory jest faworytem grupy np. Feyenoord, a nie Wisła. Rozumiem ze jak Mlada Boleslav nie ugra nic w swojej grupie to tez da ciała :D:D:D:D

Coz dla niektorych awans do fazy grupowej to zaden sukces, a nie wyjscie z grupy to danie ciała i totalna porazka. Otrząsnać sie chlopaki!! :))) Bo przed wami roztacza sie chyba Matrix. Moze napisza co poniektorzy co musi zrobić Wisła aby nie nazwac tego "daniem ciala" i totalną porazka i kompromitacją?? Wygrac PUEFA?? :)))

coz od lat polska druzyna nie mogla sie przebić nie tyle co do LM bo to wysokie progi ale do grupy PUEFA. Coz udało sie nam , mielismy szcześcia, ktorego braklo z Norwegami, ale wkoncu to do nas sie ono usmiechnęło.

I nawet jesli tam Wisła nie wygra zadnego meczu, to w tym sezonie nie musimy (kibice Wisły) sie za nią wstydzic jak przez ostatnie lata.

Wy juz wyrokujecie na co nas stać, chcielibyście by Wisla ciulała punkciki za pozostale kluby z ligi, zeby znow 3 miejsce dawało puchary. Niech sie wkoncu wezmą za gre inne zespoly chocby na poziomie zblizonym do Legii (pomimo wpadek ostatnio) i Wisły, ktore to jako jedyne cos robią w kwestii poprawienia rankingu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 paź 2006, 23:52

Martinho pisze:Uwazasz ze jak powiedziales ze raczej Wisla nie wygra to dajesz nam 50%? Bo na to wychodzi w twojej wypowiedzi. Raczej nie wygramy to naczy chyba ze jest niewielka a nawet znikoma szansa na zwyciestwo.
pisząc, że raczej nie wygra, mam na myśli, ze ... raczej nie wygra - czego tu nie rozumiesz ? nie znasz pojęcia "raczej" ? .. Apokalipsa :badziewie:
Martinho pisze:A co rozumiesz pod slowem solidne?
to co jest napisane w słowniku
fieldy pisze:zobaczymy, kto był blizszy prawdy. Ja z moim: "raczej nie wygracie", czy ty, z twoim: "na pewno nie stracimy punktów",
Marco pisze:I nawet jesli tam Wisła nie wygra zadnego meczu, to w tym sezonie nie musimy (kibice Wisły) sie za nią wstydzic jak przez ostatnie lata.
takie usprawiedliwienie na zapas ?
podobnie mówili kibice Amiki, gdy ta awansowała do fazy grupowej.
Też mówili, że uratowali honor polskiej piłki, że nawet jak nie awansują - to i tak dużo osiągnęli ... po meczach mówili już co innego, ba - wstydzili się porażek po 0:5, czy 0:3.
Nie mówie, że Wisła przegra tak wysoko wszystkie mecze, tylko, że mówienie, ze wstydu nie będzie - może czasem sie okazać błedne.
Życie wszytsko zweryfukuje.
Marco pisze:Wy juz wyrokujecie na co nas stać,
chyba logicznym jest, ze po poznaniu grupowych rywali trwa dyskusja o szansach na awans?
Marco pisze:chcielibyście by Wisla ciulała punkciki za pozostale kluby z ligi, zeby znow 3 miejsce dawało puchary. Niech sie wkoncu wezmą za gre inne zespoly chocby na poziomie zblizonym do Legii (pomimo wpadek ostatnio) i Wisły, ktore to jako jedyne cos robią w kwestii poprawienia rankingu.
ja osobiście bym nie chciał, bo :
- i tak w otwartym kanale pokazywac nie bardzo chcą
- żal patrzeć na popisy Lecha, Wisły P. czy Legii

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 04 paź 2006, 5:09

fieldy pisze:
Marco pisze:I nawet jesli tam Wisła nie wygra zadnego meczu, to w tym sezonie nie musimy (kibice Wisły) sie za nią wstydzic jak przez ostatnie lata.
takie usprawiedliwienie na zapas ?
podobnie mówili kibice Amiki, gdy ta awansowała do fazy grupowej.
Też mówili, że uratowali honor polskiej piłki, że nawet jak nie awansują - to i tak dużo osiągnęli ... po meczach mówili już co innego, ba - wstydzili się porażek po 0:5, czy 0:3.
a to Amika ma kibiców?? ;)

nie obchodzi co mowili kibice Amiki, jak sobie wyobrazali nie wiadomo co po tym awansie to potem bardziej ich zabolało bo liczyl sie dla nich zapewne tylko wynik nic wicej

Poza tym ja mam inne spojrzenie na sprawy czysto sportowe i dla mnie nie jest powodem do wstydu porazka 0:5 po walce ale porazka 0:5 bez walki i gry bez ambicji. czy mam sie wstydziec porazki z Barceloną 2:3, Realem 0:2, Lazio 1:2. Parma 1:1??? nie bo wiem ze pilkarze walczyli.

Poza tym nie ma tu zadnego usprawiedliwienia na zapas, jak ktos jest mądry to widzi jak gra Wisła i na co ja stać. a to ze ktos zyje jakimis tam wspomnieniami i wyobraza sobie kim to Wisła nie jest w Europie to dobrze o nim nie swiadczy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 paź 2006, 9:35

Amica miała kibiców, kiedy jeszcze istniała w pierwszej lidze i próbowała ratowac honor, teraz pewnie też jeszcze jacyś by się znaleźli, ale ja już ich nie spotykam

Marco pisze:nie obchodzi co mowili kibice Amiki
ale Amica to tylko przykład, najlepszy, bo tylko oni do tej pory grali w tej fazie, a że to był mały klub z małej wioski ? to już inna sprawa.
Oczywiscie Wisła może walczyć i przegrać jak mówisz - i wtedy wstydu nie będzie, ale kto da gwarancję, że ta Wisła rzeczywiscie nie da ciała ?
Że sie nie skompromitują katarstofalną grą ?
Nie masz tej pewności, mogą teraz grać ładnie dla oka, stwarzać sobie multum okazji strzeleckich po pieknych składnych akcjach, po czym przyjdzie mecz z Feye, lub Blackburn i Wisła może stanąć jak wryta.
I jeszcze raz zaznaczam - ja nie uwazam, że tak będzie na pewno, tylko, że taka możliwosć istnieje.
Pisze o tym, bo zauważyłem, że jesteś pewny swego [t takim sensie, że będziesz dumny z Wisły, tak czy tak] Ja ci mówię, abyś poczekał z takimi wypoiwedziami chociażby do pierwszej kolejki, zobaczymy co pokażą.
Oczywiscie Wisła nie powinna byc jakoś specjalnie sparaliżowana, czy to klasą rywala, czy ranga meczy - bo już w nie takich grach walczyli i z nie takimi rywalami. Jednak to jest inna Wisła, wielu nowych graczy, kto wie jak chociażby zagraniczni piłkarze, podejdą do meczy o dużo większą stawkę, niż ta, z jaką mają do czynienia w naszej lidze.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 04 paź 2006, 10:08

Widzisz ja jestem dumny z Wisły zawsze i wszedzie o kazdej porze dnia i nocy. I nic tu nie zmienią wyniki sportowe, nawet te kompromitujące, a to ze ktos bedzie pisal ze kompromitacja wstyd to mnie akurat nie rusza. Za duzo przezylem juz z Wisłą zeby sie przejmowac tym co kto pisze na interenecie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 paź 2006, 10:50

No OK, tylko, że teraz piszesz tylko o sobie, a wczesniej pisałes o kibicach Wisły ... chyba, że masz na myśli [nie wszytskich kibiców Wisły] tylko twoich znajomych, którzy tak jak ty podchodzą do tych spraw.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”