Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 281

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 maja 2007, 20:02

Katastrofa, beznadzieja, superhipertragedia

Jestem w szoku. Chyba nikt nie spodziewał się takiej tragedii w tym meczu. Defensywa ogląda za kare najnudniejsze mecze Calcio, żeby zobaczyć jak powinni zagrać. Toldo :roll: Już po pierwszych 5 minutach można było sobie zdać sprawę, że to nie nasz dzień, kolejne 10 tylko utwierdziły mnie w tym przekonaniu. Dacourt zero walki w środku pola, nieużyteczny w ofensywie, słaby w odbiorze. Do słabej gry jamprezowicza Adriano można się już było przyzwyczaić. Nawet Recoba, który za niego wszedł, niczego nie wniósł. Brawo dla Romy, przede wszystkim dla Manciniego. Mnóstwo rajdów i wymuszeń fauli (ok. 4 żółte kartki na nim Interistów). Totti też bardzo dobrze, w zasadzie obie drużyny były dzisiaj jak niebo i ziemia. Może bramki Crespo coś pomogą.

Ciągle wierze i jeszcze nie gratuluje Romie.
Tiamo

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 09 maja 2007, 20:31

Ja napiszę od siebie, że nadszedł chyba czas na pozbycie się niektórych zawodników i zastąpienie ich jakimiś młodszymi lub bardziej zdolnymi. Toldo, Cordoba, Recoba, Adriano nie zagrali zbyt wielu meczów w tym sezonie i chyba ani jednego, w którym spisaliby się dobrze (nie mówię bardzo dobrze, wystarczyłoby dobrze). Obrona dzisiaj nie istniała. Nawet najlepszy obrońca w tym sezonie w Serie A - Materazzi - zniżył się do poziomu Cordoby. Najbardziej zdenerwowało mnie to, że mniej więcej od 70 minuty Inter nie walczył. Przy wyniku 5-2 powinni wykrzesać z siebie jakąkolwiek ambicję i spróbować strzelić bramkę. Porażka 3-5 byłaby do odrobienia, ale oni po prostu nie robili nic. To się zemściło bramką Panucciego.

Sero ja już nie wierzę. Nie wierzę w to, że w przeciągu kilku dni forma wróci i zagrają tak jak w lidze na Olimpico. Gratuluję Romie Pucharu. Inter - Scudetto, Roma - Coppa Italia, Milan - Champions League?

PS: Napisałbym jeszcze Juventus - Mistrz... Serie B, ale niektórzy kibice Juventusu mogliby to wziąć jako napinkę ;)

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 09 maja 2007, 20:47

Martin Pellegrino pisze:S: Napisałbym jeszcze Juventus - Mistrz... Serie B, ale niektórzy kibice Juventusu mogliby to wziąć jako napinkę

Co innego zostaje ci po takim meczu w wykonaniu Interu? :lol:

Inter bez Zlatana nie istnieje. Tyle mam do powiedzenia.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 09 maja 2007, 20:52

Lakier pisze:Co innego zostaje ci po takim meczu w wykonaniu Interu?
Nie oceniaj zespołu po jednym meczu. Roma kilkanaście dni temu przegrała 1-7 i co to oznacza?

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 09 maja 2007, 21:04

Martin Pellegrino pisze:
Lakier pisze:Co innego zostaje ci po takim meczu w wykonaniu Interu?
Nie oceniaj zespołu po jednym meczu. Roma kilkanaście dni temu przegrała 1-7 i co to oznacza?
Mowie o koncowce sezony w wykonaniu Interu. No i oczywiscie o meczach w ktorych nie gral Ibra oraz w ktorych prezentowal sie ponizej przecietnej. Tak wiec moge smialo stwierdzic, ze Ibra = sila dzisiejszego Interu.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 maja 2007, 21:17

Lakier pisze: Ibra = sila dzisiejszego Interu.

Fakt że gra bez Ibry nie wygląda tak dobrze (i efektownie) jak z Ibrą. Dziś zabrakło jednak nie siły ognia, a środka pola i defensywy, która chcąc nie chcąc była podstawową z wyjątkiem bramkarza.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 10 maja 2007, 8:56

No fakt, przez to, że nie było Ibry straciliśmy 6 bramek :lol: W ofensywnie wcale nie było tak tragicznie. W sumie dwie bramki, słupek i kilka innych sytuacji w normalnym meczu by wyfraczyło do uzyskania dobrego wyniku. Po prostu fatalnie zagrało 3 z 4 obrońców, zgłasza w pierwszych 15 minutach stali jak kołki i się przyglądali.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 10 maja 2007, 13:31

Jak podaje hiszpańska prasa "AS", Real Madryt już co najmniej dwa tygodnie temu zaczął rozmawiać w sprawie kupna napastnika Interu Mediolan - Adriano.

Prezydent Interu Massimo Moratti spotkał się z dyrektorem klubu z Madrytu Jose Sanchezem, Ernesto Bronzettim i agentem piłkarza Gilmarem Rinaldim

:zgon:
Że też jeszcze ktoś go chce

Niech idzie, bo mnie drażni jego gra od dawna. Obecna cena też nie jest duża, pewnie ok. 15-20 mln euro, ale jeśli teraz go nie sprzedamy to później może kosztować jeszcze mniej. A tak i klub coś dostanie i Adriano będzie miał wkońcu inne warunki (choć mediolańskie dyskoteki nie są chyba złe skoro tak często je odwiedza), a co za tym idzie może odzyska formę. Pomyśleć, że jeszcze 2 lata temu Roman dawał 80 milionów ...

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 10 maja 2007, 14:24

Dobrze, ze podaje to AS, uspokoilem sie troche :wink: Adriano w obecnej dyspozycji jest nam w ogole nie potrzebny, poza tym prawdopodobnie z wypozyczenia wroci Soldado. Bardziej naglace sa wzmocnienia innych pozycji, dlatego spodziewam sie, ze takze ten news, jak wiekszosc AS'a okaze sie sciema.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 maja 2007, 14:26

Trudno jest cos konstruktywnego napisać po takim spotkaniu.

Szkolne błedy w obronie, asysty piłkarzy Romy przy bramkach, pasywność, brak motywacji. Zresztą trwająca od meczu z Palermo. Zgadzam się, że końcówka w wykonaniu Nerazzurrich wygląda na dogrywanie sezonu. Szkoda, bo warto było udokumentować swoje panowanie w Italii. Przy odpowiednim poziomie motywacji, jezeli Roma była w stanie ograć nas 4 bramkami to i Inter jest w stanie się zrewanżowac. Bedzie cholernie trudno, ale wierzę.
Martin Pellegrino pisze:Cordoba
Wg mnie troche przesadzasz, bo Cordoba wiele wnosi do gry Interu, mimo iż w tej chwili jest rezerwowym. Nie można oceniac przydatności piłkarza po jednym spotkaniu. Idać takim tokiem kilku piłkarzy Romy nie miało by w ogóle szans wygrać z Interem, bo po blamazu z ManU.

Gratulacja dla Romy, bo prawdopodobnie wygrała Puchar Włoch w wielkim stylu. Ale pamiętajcie: ten mecz mozna porównać do tego co Inter zrobił z innymi zespołami w Serie A w tym sezonie. Swoją drogą dziwne, że wszystkie puchary które zdobywa Inter tracą na wartości. W tamtym roku Coppa Italia była pucharem pocieszenia, a tym roku Serie A jest słaba jak nigdy. No ale to nie na temat :P. Jeszcze raz gratulacje.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 10 maja 2007, 15:32

Według mnie Cordoba jest najsłabszym środkowym obrońcą Interu w tym sezonie. I nie piszę tego tylko po wczorajszym meczu, bo wczoraj gorzej od niego zagrał ten najlepszy, czyli Matrix. Cordobę obserwuje bacznie prawie od początku sezonu i niestety, ale ilość bramek, w które był zmieszany jest naprawdę bardzo duża, mimo iż nie grał wcale tak dużo.
Sero pisze:Że też jeszcze ktoś go chce
Nie wydaje mi się, aby ktoś zdrowy na umyśle cichłby dać za niego jakiekolwiek poważne pieniądze. Tak, więc liczę na Real :P

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 maja 2007, 17:45

Zico_FCI pisze:Według mnie Cordoba jest najsłabszym środkowym obrońcą Interu w tym sezonie.
Zaraz, zaraz mówimy o sezonie w którym Inter w lidze przegrał jeden mecz a wiele zagrał na zero z tyłu. Ok mozna i tak, przyjmijmy taką wartość. Ale... Przez lata Cordoba był opoka naszej obrony, moze grac na każdej pozycji w defensywie, niby z jakiego powodu mamy pozbywać się ławki rezerwowych (choc w tym sezonie nie ma pewniaków, głownie przez kontuzje), która to jest głownym źródełem sukcesów. Nie widze racjonalnych przesłanek aby pozbywac się Ivana, nawet jeśli nie grał tak jak w poprzednich sezonach.

W tym sezonie Inter tworzy druzynę i nie wiem czemu miałby się kogoś z niej pozbywac z powodu jednego słabszego meczu czy słabszego sezonu (moza poza Adriano z pobudek finasowych). Trochę zaufania dla Manciniego i piłkarzy, pokazali że praca idzie w dobrym kierunku. I bez narzekania, krytykanctwa, konsekwentnie do celu.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 10 maja 2007, 18:21

Babel pisze:Zaraz, zaraz mówimy o sezonie w którym Inter w lidze przegrał jeden mecz a wiele zagrał na zero z tyłu
Ale hola, hola. :P W tym sezonie straciliśmy już 30 bramek w lidze. Więcej niż Lazio, Roma i Fiorentina, tyle samo co Milan. Według mnie jest to zdecydowanie za dużo biorąc pod uwagę różnicę punktową. To, że sezon był dobry nie oznacza, że nie można rozliczyć poszczególnych zawodników z ich gry. Według mnie Cordoba ma słaby sezon, ale nie pisałem nic o sprzedawaniu go. Tak w ogóle to trudno mi sobie wyobrazić Ivana w innym klubie. Akurat w obronie mieliśmy najmniej problemów z kontuzjami, więc tak słaba momentami postawa tej formacji jest dla mnie zaskoczeniem. A to co oni wyprawiają w ostatnich meczach pominę milczeniem. Może nie widać tego po wynikach, ale jeśli ktoś ogląda mecze to wie, o czym piszę.

Według mnie ta końcówka sezonu i przede wszystkim ten wczorajszy mecz to delikatne przegięcie. Rozumiem, że może przyjść słabsza forma na koniec tak udanego sezonu, ale wczoraj przesadzili. Przegrywać 2-6 nie wypada mistrzowi Włoch z kimkolwiek by nie grał i jakiekolwiek nie byłby to rozgrywki. To jest finał i jak się już do niego dojdzie to trzeba dać z siebie wszystko, a nie położyć się na murawie i czekać aż przeciwnik będzie ładował kolejne bramki. To że najlepszy w Interze w tym meczu był staruszek Figo, który już wygrał w swoim życiu wszytko i po sezonie odchodzi też o czymś świadczy.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 maja 2007, 8:18

Zico_FCI pisze:W tym sezonie straciliśmy już 30 bramek w lidze. Więcej niż Lazio, Roma i Fiorentina, tyle samo co Milan

Zico bronić musi cała drużyna, a skoro jest nastawiona ofensywnie to i ciężej grać skutecznie w obronie. Zresztą mecze w których traciliśmy sporo bramek kończyły się wynikami po 4-3, 3-2 dla nas i co by nie patrzeć strzeliliśmy najwięcej goli w lidze. Jeśli zaś chodzi o indywidualną ocenę Cordoby to wstrzymam się do samego końca sezonu, choć narazie muszę przyznać, że miał lepsze lata. Pozbywanie się jednak takiego piłkarza (jak wspomniał Babel na każdą stronę obrony) nie wchodzi w grę. Potrzebny będzie nawet Samuel, który w tym sezonie grał naprawde mało gdyż w LM defensywa przez zawieszenia będzie poważnie osłabiona.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 14 maja 2007, 13:26

Kolejny słaby mecz w defensywie, na szczęście lepszy w ataku. Po bardzo nerwowym spotkaniu pokonujemy Lazio 4-3. W bardzo dobrej formie po kontuzji jest Hernan Crespo, który jednak walczy o wykupienie go przez Inter z Chelsea, a 3 gole wczoraj to dobra kontynuacja jego gry w tym sezonie. Napisze z pamięci i jeśli się nie myle to ma już 13 goli w Serie A i może jeszcze na mecie wyprzedzić Zlatana w klasyfikacji najlepszych strzelców drużyny. Zwycięstwo zapewnił Matrix swoją niezawodną główką.
Mancini jednak musi zmienić nastawienie piłkarzy przed rewanżem z Romą. Ba! myślę, że w takiej sytuacji nie trzeba będzie ich specjalnie mobilizować. Przez Rome nie świętowaliśmy mistrza u siebie, z Romą przegraliśmy pierwszy mecz w lidze i z Romą doznaliśmy finałowej klęski. Jeśli na San Siro strzelimy szybko bramkę to wszystko się może zdarzyć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”