FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 287

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 lut 2007, 19:11

Rijkaard oczywiście zdementował plotki o rzekomym odejściu zdecydowanie zapewniając, że dalej chce trenować Barcelonę. Ciekawe w co teraz uderzy prasa :think: Przpyszczam, że mogą kontynuować wątek Samuela Eto'o, który nie został powołany na mecz z Valencią na własną prośbę. Do meczu z Liverpoolem (na który ma być gotowy) mają czas, aby nakręcić coś w stylu: "Eto'o poza kadrą na szlagier kolejki! Konflikt trwa dalej?".

Awatar użytkownika
Barça_Hincha
Ja tu tylko nabijam
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Barça_Hincha » 17 lut 2007, 19:24

Mentor pisze:który nie został powołany na mecz z Valencią
Dokładnie. Już nawet teraz ciągną ten wątek. Ale zdecydowanie jak bym był na miejscu Mistera nie patrzył bym na wszystkie poltki dotyczące Eto'o i dałbym mu się wykurowac do końca i byłby gotowy na mecz z Liverpoolem. Zobaczymy o czy jutro będzie "dudniała" hiszpańska prasa :zgon:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 lut 2007, 20:57

Kod: Zaznacz cały

Valdés, Giuly, Márquez, Xavi, Iniesta, Jorquera, Puyol, Oleguer, Edmílson, Belletti, Motta, Messi, Ronaldinho, Deco, Gio, Zambrotta, Gudjohnsen, Saviola.
Wraca Eidur, pewnie zagra w wyjsciowym składzie. Oby był w formie. Brakuje Eto'o jednak skoro odczuwal jeszcze skutki kontuzji to lepiej niech dalej sie leczy, a wroci, moze na Athletic. Na Liverpool i tak nie bedzie gotowy. Mam nadzieje na długi wystep Messiego, oczywisice od pierwszych minut 8) Iniesta takze nie bedzie zły :wink:

Wiecej osłąbien po stronie gospodarzy brakuje podstawowych zawodnikow :arrow: Canizaresa, Vincente, Barajy. Pomoc jest bardzo osłabiona. Barcelona ostatnio zanotowała zwyzke, Valencia gra bardzo nierówno w ostatnich spotkaniach, wiec sa spore szanse na komplet.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 lut 2007, 21:12

Najbardziej cieszy absencja Vicente. W sumie to Hiszpan częściej się leczy niż gra, ale kiedy już jest na murawie to gra bardzo dobrze. Jutro nie będzie nam zagrażał. Canizares to wielki bramkarz, ale historia pokazuje, że dosyć często miał okazję wyciągać piłkę z bramki po strzałach piłkarzy Barcelony a więc trudno powiedzieć na ile będzie to osłabienie gospodarzy :wink:

Nie wiem czy Messi zagra od początku. Trudno powiedzieć. Wstrzymam się tym razem od dywagacji :wink: W linii pomocy chcę widzieć Iniestę, Deco i kogoś z dwójki Edmilson/Motta. Trzeba się nastawić na walkę w środku pola. Opcja z Marquezem na dm-ie pewnie nie wchodzi w grę a przynajmniej jest mało realna. W ataku tym razem szansę od początku powinien dostać Eidur.

Kibice Los Ches mogliby się ożywić :roll: Przecież jest ich trochę na forum :roll:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 lut 2007, 21:29

Messi jutro wedlug mnie nie zagra od pierwszych minut. Mysle, ze lepiej go oszczedzic i wpuscic na ostatnie 20 minut, by pozniej z Liverpoolem mogl zagrac od pierwszych minut. W pomocy rzeczywiscie Iniesta i Deco powinni zagrac. Chociaz uwazam, ze z Liverpoolem bedzie nam potrzebny Xavi. Dlatego nie wiem kto z dwojki Xavi/Iniesta powinien usiasc na lawke w meczu z Liverpoolem.

Ja bym sie nie zdziwil gdyby Marquez gral jako DM, choc rzeczywiscie bardziej prawdopodobna jest wersja z Motta jako def pomocnikiem. W ataku Giuly i chyba rzeczywiscie Eidur. Dawno juz nie mial okazji pokazac w jakiej jest formie. Jak mu dobrze by poszlo to pewnie wyszedl by i z Liverpoolem.

Osobiscie obstawiam jutro remis, jako ze czeka nas ciezki mecz w srode i pilkarze na pewno beda o tym myslec podswiadomie. Zreszta obserwujac dzisiejsze spotkania druzyn ktore graja dalej w lidze mistrzow, moge powiedziec, ze zespoly te wyraznie sie oszczedzaja na tygodniowe spotkania. Mimo to licze jutro na dobre widowisko.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 lut 2007, 21:46

mistyk pisze:lepiej go oszczedzic i wpuscic na ostatnie 20 minut, by pozniej z Liverpoolem mogl zagrac od pierwszych minut.
Przy czym jeżeli jutro zagra 20 minut to w meczu z Liverpoolem niewiele więcej. Głupotą byłoby nie dawanie mu szansy ogrania się a wpuszczenie na dłużej w meczu z The Reds.
mistyk pisze:Ja bym sie nie zdziwil gdyby Marquez gral jako DM
A ja bym się cholernie zdziwił bo bardzo rzadko (prawie wcale) trener decyduje się na taki wariant a mecz z Valencią to nie czas na eksperymentowanie.

Co do wyniku to jestem umiarkowanym optymistą. Liczę na minimum remis, ale wiem, że możemy wygrać. Forma raczej zwyżkuje a w meczach z Valencią na Mestalla za kadencji Rijkaard prezentujemy się dobrze. Valencia ostatnio dostała lanie od Getafe, ale oni nie pierwszy raz mają problemy z ekipą spod Madrytu tak więc sam nie wiem w jakim stopniu odzwierciedla to formę Los Ches.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 17 lut 2007, 21:51

Mentor pisze:Kibice Los Ches mogliby się ożywić :roll: Przecież jest ich trochę na forum :roll:

Przepraszamy tato :cry: :
Jarzinho pisze:Wraca Eidur, pewnie zagra w wyjsciowym składzie. Oby był w formie. Brakuje Eto'o jednak skoro odczuwal jeszcze skutki kontuzji to lepiej niech dalej sie leczy, a wroci, moze na Athletic. Na Liverpool i tak nie bedzie gotowy. Mam nadzieje na długi wystep Messiego, oczywisice od pierwszych minut

Ja też cieszę się z perspektywy występu Eidura w pierwszym składzie. Bo co by nie mówić, ale w moich oczach (wyłączając Ezquerro) jest to Wasz najsłabszy napastnik (co nie znaczy słaby) więc nasi obrońcy będą mieli łatwiejsze zadanie. Do tego dochodzi powracający do pełni sił Messi - tak długa przerwa w grze musi odcisnąć jakieś piętno na jego formie. Nie może być tak (nie może!), że Messi wróci od razu do dawnej dyspozycji. Także jeśli chodzi o atak Barcelony to jestem spokojniejszy. Gorszy kłopot to druga linia Barcelony... :?
Mentor pisze:Najbardziej cieszy absencja Vicente. W sumie to Hiszpan częściej się leczy niż gra, ale kiedy już jest na murawie to gra bardzo dobrze.

No nie wiem czy grał bardzo dobrze. Jeśli chodzi o samą "jakość gry" to na tym polu było raczej przeciętnie. Fakt faktem, że zaliczył sporo asyst i trzeba mu to oddać. Ale jego absencja raczej nikogo nie smuci, gdyż w dużo leszej formie jest Silva, który lepiej czuje się na lewym skrzydle niż na prawym (bo chyba raczej zagramy dwoma nominalnymi napastnikami i wtedy Silva nie byłby brany pod uwagę jako mediapunta). Także drżyj Mentorze!
Mentor pisze:W linii pomocy chcę widzieć Iniestę, Deco i kogoś z dwójki Edmilson/Motta.

No właśnie - tutaj klops. Środek pola zdecydowanie dla Barcy. U nas sam Albelda raczej nie powstrzyma całej linii Barcelony, ale to zdolny chłopak - może da rade :lol: .
Mentor pisze:Canizares

Co do Twojego pytania to odpowiem tutaj: zagra najprawdopodobniej Butelle. Jest młody i mało doświadczony (trzeba czegoś więcej na Barcelonę? :think: ) ale zdolny. W tym sezonie bronił już ze dwa razy i ogólnie wypadł poprawnie. Sprowadzony był na następcę Canizaresa więc coś tam w nim widzieli.
Mentor pisze:Ciekawe w co teraz uderzy prasa

A Wasze trybuny przystosowane są dla osób niepełnosprawnych? :>

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 lut 2007, 21:59

Pisakk pisze:Przepraszamy tato
ZOMZ na 2 tygodnie!
Pisakk pisze:A Wasze trybuny przystosowane są dla osób niepełnosprawnych?
A czemu Ciebie to interesuje, że tak (zupełnie bez aluzji! zupełnie!) zapytam :> :lol:

Nie sądzę, aby Eidur był w stanie zagrać gorzej niż Saviola ostatnio. Musiałby chyba położyć się koło linii bocznej.

Jeśli chodzi o nasz atak to liczę na to, że Ronaldinho zagra drugi bardzo dobry mecz z rzędu. Rozumiem, że Racing to żaden wykładnik, ale widać było tam świeżość w poczynaniach Brazylijczyka a tego właśnie mu brakuje często.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 18 lut 2007, 7:44

Ja też cieszę się z perspektywy występu Eidura w pierwszym składzie. Bo co by nie mówić, ale w moich oczach (wyłączając Ezquerro) jest to Wasz najsłabszy napastnik (co nie znaczy słaby) więc nasi obrońcy będą mieli łatwiejsze zadanie. Do tego dochodzi powracający do pełni sił Messi - tak długa przerwa w grze musi odcisnąć jakieś piętno na jego formie. Nie może być tak (nie może!), że Messi wróci od razu do dawnej dyspozycji. Także jeśli chodzi o atak Barcelony to jestem spokojniejszy. Gorszy kłopot to druga linia Barcelony...
znakiem tego znasz sie. to dobrze. lubie dyskutowac z ludzmi ktorzy sie znaja na rzeczy. brawo.

szkoda ze zapomniales o wypalonym koniu z porto alegr ktory w 19 meczach ligowych strzelil 15 goli :( kryzys ['] kroscianko nad dunajcem

Awatar użytkownika
Barça_Hincha
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Barça_Hincha » 18 lut 2007, 11:18

Ja bym jednak liczył na wystep Savioli w meczu z Valencią, przede wszystkim liczyłbym ja jego zwinnośc i spryt co się w meczu na Mestalla przyda Barcelonie. Jako prawy skrzydłowy Messi (do 60 minuty), jako lewo skrzydłowy Ronaldinho. DP - Motta, 2 środkowy orońcy Puyol oraz Marquez, lewy obrońca Gio, prawy Zambrotta i kazał bym Im robic częste rajde po prawej jak i po lewej flance. Bramkarz oczywiście Valdes i na koniec jako wysunięty napastnik tak jak wspomniałem wcześniej dałbym Pibito(Saviolę). Czekam na wasze propozycje taktyczne :D

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 18 lut 2007, 14:44

Ja mysle ze zagra jednak Saviola strzela ostatnio duzo bramek i jest w formie. Ja osobiscie uwazam ze Barca wygra ten mecz a taki wygrany mecz moze dac im duzo pewnosci siebie co by pomoglo budowac taka forme jaka byla w zeszlym sezonie. Mysle ze bedzie 2:0. A co do L'poolu to wszystko bedzie zalezalo od taktyki jesli dobrze Barca zagra taktycznie to nir powinno byc problrmow bo L'pool to juz nie tak wymagajacy rywal jak dwa lata temu.

Pozdro for all

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 lut 2007, 14:50

majer13 pisze:Ja mysle ze zagra jednak Saviola strzela ostatnio duzo bramek i jest w formie.
Niestety znowu się pomyliłeś. Saviola ostatnio w ogóle nie strzela bramek i jest w bardzo słabej formie.

Nie ufaj Bravo Sport bo będziesz w zimie w sandałach chodził.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 lut 2007, 15:08

majer13 pisze: jesli dobrze Barca zagra taktycznie to nir powinno byc problrmow bo L'pool to juz nie tak wymagajacy rywal jak dwa lata temu.

Pozdro for all
To zdanie jest fajne, co znaczy zagrac taktycznie? :D Co przez to rozumiesz? Jakies wskazowki moze jak powinnismy zagrac?

Liverpool jest tak samo wymagajacy jak 2 lata temu. W lidze wtedy tez im nie szlo, a to, ze wygrali LM bylo dla wszystkich duzym zaskoczeniem.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 lut 2007, 16:13

CIekawi mnie skad wiecie w jakiej formie jest Gudi? Jak Ryjek wystawi Saviole w pierwszym to chyba bedzie dla was swego rodzaju policzek :lol:
Dla mnie to obojetne kto zagra byle by gral dobrze i strzelil bramke :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 lut 2007, 16:47

Mentor pisze:Niestety znowu się pomyliłeś. Saviola ostatnio w ogóle nie strzela bramek i jest w bardzo słabej formie.

Nie ufaj Bravo Sport bo będziesz w zimie w sandałach chodził.

Moze czyta miesisczniki... Saviola jest w słabej formie. Licze na wystep Islandczyka, bo poprostu trzebawiedziec w jakiej dyspozycji sa obaj. Eto'o nie zagra z Liverpoolem, przynajmniej od poczatku.
MEssi od poczatku, liczyłem na takie posuniecie juz w meczu z Racingiem, teraz nie potrafie sobie wyobrazic innaczej. DM, only Edmilson. Chyba, ze bedzie oszczedazny na LM. Obrona, tylko prawa flanka mnie ciekawi, albo kto zagra z Zambrotta, bo to jest pewniak. Ostatnio gra bardzo dobrze, chyba najsolidniejszy ostatnio nasz defensor, jeszcze troche wiecej rajdow lewa strona. Kolejny Włoch sie sprawdziwł w La Liga i to w Barcelonie. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”