Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 kwie 2013, 10:53
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 kwie 2013, 10:54
Ale jak Burneika stał na środku 3/4 rundy, to było ok?cloner pisze:Burneika szedł do przodu, Ozdoba uciekał - to był główny argument dla sędziego.
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 kwie 2013, 10:56
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 28 kwie 2013, 10:58
lukinis131
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 28 kwie 2013, 11:02
Kesz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 28 kwie 2013, 11:10
Niestety jak widać takie walki najbardziej elektryzują hołotę na trybunach . Brakowało dopingu dla Grabowskiego , Drwala a nie brakowało dla litwina z siłownii... Wiadomo , że takie walki nie są potrzebne , jednak to jest marketing . Burneika w Polsce przyciągnie więcej osób niż Drwal czy Grabowski , mimo że ma zerowe umiejętności. KSW odchodzi już od tych pokazówek , zdobyli już uznanie . MMA Attack też przestanie . Jedynym plusem takich walk jest to , że jednak rozpromowały ten sport w Polsce .Kesz pisze:Jestem tego samego zdania, co prawda, ta walka to było z góry cyrkowe widowisko i ciekawostka całej gali, bo poziomu sportowego żadnego nie reprezentowała, jednak przyznam bez bicia, że jak już zdyskwalifikować to obu zawodników. Burneika był pasywny, czekał tylko aż rywal mu się rzuci w ramiona z kolei Ozdoba czekał na jakiś zryw byczka i aby go skontrować. W ostatnich rundach było zdecydowanie widać, że Burneika widząc reakcje sędziego, będzie robił swoje, kręcił śrubę w środku ringu i czekać na swoją szansę a ostrzeżenia sędziego wręcz zmuszały Ozdobe by to on zaatakował, a ten świadomy tego, po prostu czekał na swoją szansę, moim zdaniem tak jak w 1 rd dostali obaj kartki z ostrzeżeniem, tak w drugiej powinno być podobnie i Ozdoba i Burneika powinni dostać kartki, wówczas w 3 rundzie, jeśli obraz walki się nie zmieni, to dyskwalifikacja obu. Burneika po prostu lepszy cwaniak, stronniczy sędzia działał na jego korzyść i to wykorzystał.
Ozdoba jednak jest mentalnym zwycięzcą tego pojedynku, to on dwa razy powalił byczka, on zadał więcej celnych ciosów i rozbił łuk brwiowy rywala, chucherko jakie o 50 kg mniej waży, jechało z kulturystą jak ze szmatą. Jednak ta walka pokazała, że błędem jest organizować tego typu pojedynki.
Na tej gali oglądaliśmy naprawdę świetne potyczki, wspaniały powrót Drwala, bardzo chciał bym zobaczyć jego walkę z Khalidovem, mogli by zrobić wielką galę MMA w Polsce KSW vs MMA Attack, do tego efektowny występ Piechoty, zaimponował mi też swoją walecznością Jotko a nie co rozczarował Grabowski.
Gala była naprawdę dobra, ale znacznie jej poziom obniżyła walka dwóch tchórzy, gdzie jeden na co dzień pakuje w siebie odżywki i podnosi żelastwo a drugi wywija z gołą dupą i jest tj. męską dz...ką. Nie chce takich walk, jak mam oglądać takich kolesi, to mogę iść pod byle pub albo dyskotekę/klub nocny i zobaczę to samo a nawet na wyższym poziomie...
lukinis131
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 28 kwie 2013, 11:23
Kesz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 28 kwie 2013, 11:29
lukinis131
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 kwie 2013, 13:30

MGiggs

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 kwie 2013, 13:40
Po pierwsze ciężko uznać to za walkę, a już na pewno nie za sport (o czym napisałem w 1 poście), po drugie ta walka powinna być przerwana już w 1 rundzie, lecz sędzia doskonale zdawał sobie sprawę, że musi ja pociągnąć jak najdłużej. Cyrk i tyle.MGiggs pisze:Mentalny wygrany ozdoba ? facet co 3 rundy spierdalał od walki?
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 kwie 2013, 13:43
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 28 kwie 2013, 13:46
nie lubie tego pisać, ale "nikt ci nie kazał oglądać". dzieki takim walkom wspomniana hołota przychodzi na gale, zlatują sie reklamodawcy itp, dzieki czemu organizatorzy mają hajs na zorganizowanie kolejnej gali, gaże dla normalnych zawodników itpNie chce takich walk, jak mam oglądać takich kolesi, to mogę iść pod byle pub albo dyskotekę/klub nocny i zobaczę to samo a nawet na wyższym poziomie...
rekinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 kwie 2013, 13:48
Sądzę, że jak idę na solo z kimś, to ten ktoś nie spierdala. Taki co spierdala raczej nie idzie świadomie na solo. Dlatego dla mnie to cyrk, dali dwóch gości (jeden hobbysta, czuję, że jakby kazali mu żreć robaki z gównem za kasę, to też w przerwie pomiędzy rzucaniem sztangą by to robił), a drugi to nawet nie wiem jak go określić - striptizer, bajkopisarz. Różnica wagi to ponad 50kg, zero pojęcia z obu stron o MMA. Kpina z ludzi, że takie coś się transmituje, choć wiadomo, jak to baba z wąsami, wozili taką po miastach, aby frajerzy płacili za dziwolągi.MGiggs pisze:idziesz na solówke i Twój rywal spier..... caly czas.
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 28 kwie 2013, 15:17
Inicjował walkę ? bueh, dobre sobie. Wybacz ale akurat w tej kwestii uważam, że jeden jak i drugi wybitnie migali się od zwarcia, jeden i drugi czekał na jakąś reakcję przeciwnika. Jeśli chodzi o kwestę pasywności w ringu, to podtrzymuje, że obaj równocześnie powinni otrzymywać kary i dyskwalifikacja powinna być obustronna.MGiggs pisze:Werdykt zasłużony-Koks dostał 1 żołtą za ustawienie się siatką, a tak cały czas był w gotowiści walki jakkolwiek to brzmi to on inicjował walke to on gonił a że nie robił tego całe 15 minut..... to ozdoba uciekał ze strefy walki, jak koksu się przesuwał to ten spierdalał, kto więc unikał walki, rozumiem że Koksu miał zostac dys. bo nie gonił cały czas tancerzyka?
Nie, że migał się, bo obaj się migali od walki. Jednak Ozdoba w tych krótkich momentach gdy do owej "walki" dochodziło, to wychodził głównie obronną ręką, gdzie jak wspomniałem, dwa razy posadził Bruneikę i rozbił mu łuk brwiowy, właściwie w tym czasie Ozdoba miał wszelkie argumenty, by doskoczyć i nie dać wytchnienia przeciwnikowi, waląc ile siła dała.Mentalny wygrany ozdoba ?facet co 3 rundy spierdalał od walki?
![]()
Ruszyłem swoją wyobraźnię, co prawda jestem kawałem chłopa co ma 190 cm wzrostu. Jednak w szkole byłem kurdupel w okularkach, więc cofam się wspomnieniami, do czasów, gdy byłem zdystansowanym i najmniejszym w klasie dzieciakiem i wyobrażam sobie, że na przeciw mnie staje jakieś bydle, 2x cięższe, masywniejsze i wyższe... No i przyszło się z takim być, no to pierwsze założenie, to do byczka nie podchodzę, bo już jak mnie złapie, to kaplica, tak więc zataczam koło palanta kółka, tam gdzie nie będzie mógł użyć swojej lepszej ręki, szukam momentu, gdzie sam będę mógł na chwilę podskoczyć do niego, maznąć po ryju i odskoczyć i tak do skutku. Jak by spaślak chciał się na mnie rzucić, to zachowywał bym się jak Ozdoba w walce w Burneiką, szybko uciekał przed wściekłym bykiem, do momentu aż odpuści bo zabraknie mu tchu i znowu kółeczka zataczam i punktuje gdy mogę, ostatecznie, jak widzę, że typ jest zniechęcony, zmęczony i ma dość tego "punktowania" to zaczynam walczyć odważniej, więcej uderzeń na ryj, kopanie po nogach a gdy się zachwieje lub straci równowagę, to dokończyć dzieło zniszczenia.Teraz sobie wyobrazcie- umawacie się z kim na solówke....tak była za czasów starych czasów bo teraz Gimbzja raczej sobie pokrzyczą na fejsie. idziecie sie bic a wasz oponent cały czas sp...erdala jak go gonicie......czuje że wiecie o czym mówie.
Takie to pi...dolnięcie było, że takie chuchro było w stanie po takim ciosie spokojnie latać i nawet śladu nie było. Też coś, to jest ta siła nad która tak pracował Burneika ? Gdyby ten cios miał naprawdę odpowiednią siłę i dobrze wszedł, to po Ozdobie nie było by co zbierać, tylko byśmy go szukali między reflektorami na suficie. Już znacznie lżej wyglądające ciosy Ozdoby miały podobny efekt, czyli gleba przeciwnika a nawet rozkwaszone ryło, to w końcu, kto ma ten power ? Ozdoba jaki jednym ciosem mógł rozwalić łuk brwiowy czy Burneika, jaki był w stanie jedynie na sekundę powalić przeciwnika ?Jesli tak wyglada jechanie ze szmatą to ja nie mam pytan.....spierdalanie to nie jechanie ze szmata i dostanie takiego p...dolniecia
Kesz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 28 kwie 2013, 15:23
rzeznik
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio