Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 295

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
red85

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 09 kwie 2009, 12:32

Czepiliście się jednego fragmentu wypowiedzi jednego użytkownika, który w gruncie rzeczy później nieco zmienił swoją postawę. Jeśli każdy z nas z takim uparciem drążył jeden temat, to dalej w najlepsze trwałyby dysputy o środkowym napastniku Ronaldo, o Rio czy Vidcu, którzy rzekomo nie nadają się do Barcy, Torresie "bezsprzecznie najlepszym zawodniku w PL", czy też Hiszpanii, która rzekomo zmiażdżyła Anglię.

A o czym prawi mentor, to chyba nawet on sam na dobrą sprawę nie wie. Dyskusja zeszła na inne tory, a tutaj nagle ponownie pojawia się temat Carrick-Toure :boje się:
Może nie śledziłem dokładnie, ale nie wydaje mi się, by kibice Barcy zgodni twierdzili, że Yaya tak często jak Carrick zagrywa crossy na nos. Jedynie obalili tezę MGiggs'a.
O co więc chodzi? Od dobrych kilku wypowiedzi nikt nie zabierał głosu w tej sprawie, już nie mówiac o tym, żeby uparcie bronić stanowiska jednego z userów, który zresztą sam - jeśli mnie pamięć nie myli - wyjaśnił o co mu chodziło.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 kwie 2009, 12:34

o Rio czy Vidcu, którzy rzekomo nie nadają się do Barcy
Zapomniałeś dodać. O Rio drewnie bez techniki :mrgreen:
Napisałem choć słowo na temat Carrick - Xabi Alonso?
Spójrz wyżej, a dojdziesz o co mi chodzi.
Zła wiadomość - to oznacza, że jesteś głupi jak my.
Nigdzie nie wyzywałem kogoś od głupków za to , ze ma inne zdanie niż ja. Więc nie pisz bzdur.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 kwie 2009, 12:40

Kamil232 pisze:Spójrz wyżej, a dojdziesz o co mi chodzi.
Nie mogę spojrzeć wyżej. Jak przystało na kibica Barcelony jestem tak zadufany w sobie, że na wszystkich i wszystko spoglądam z góry.

Dobrze by było gdybyś odpisując mi skupiał się na tym co pisałem ja. Nie odpowiadam za opinie innych. Po co więc piszesz mi coś o Xabim Alonso?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 kwie 2009, 12:42

Równie dobrze mogę napisać po cholere w temacie Barcelony Ty mi pisałeś o tym Toure?
Odpowiedz sobie sam na pytanie, dlaczego tak uczyniłeś, uzyskasz zapewne odpowiedź dlaczego tak jak uczyniłem.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 kwie 2009, 12:45

:lol:

Kończmy ten teatrzyk. Idę ponurkować z Messim. Papatki.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 kwie 2009, 12:48

Już pisałem dlaczego napisałem o tym nurku Messiego. Gdyby nie wpisy twoich kolegów po szalu, nie odezwałbym się ani słowem. EOT.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 kwie 2009, 12:51

2 razy już wyjaśniałem o co chodzi.3 raz już nie będę tego pisał.Za niedługo wg Tych kryteriów nie będzie szlo ocenć żadnego kopacza. Ktoś powie że Xavi ma najlepsze podanią na świece, 2 napisze że Dudka podaje podobnie i da linki. Nie będzie szło napisać że Xavi lepiej podaje bo w linkach widać identyczne podanie Dudki.
Napisałem już o co mi chodziło więc Mentorze czytaj ze zrozumieniem.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 kwie 2009, 20:52

Canna, Samuel, jedni z najlepszych w czasie transferu do Hiszpani. Metzelder pewnie wygra znou jakis medal na MŚ, grając świetnie, Woody pewnei jeszcze pogra sobie w reprezentacji, a przychodził z dobra renomą. Dlaczego kibic Barcy nie mzoe napisać, ze Rio czy ktos inny nie pasuje do La Liga a przedewszystkim do gry Barcy, dlatego, ze jest z MU czyli jest najlepszy. Nie wyobrazam sobie Terryego, Rio, Vidicia itd. w Barcelonie, to nie oznacza zaraz, że mowie, ze ktos z nich jest gorszy od obecnych zawodników Barcy. Dzisiaj gdyby Pep pewnie miał do wyboru Evansa i Pique na 100% wybór padłby na Katalończyka i to nie dlatego, ze jest wychowankiem itp.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 09 kwie 2009, 22:35

To tylko Twoje gdybanie. Pewne jest natomiast to, że już jeden trener, który przez wielu uznawany jest za najlepszego, zdecydował się na Evansa, a nie na Pique. To fakt. Z resztą nie chce mi się nawet dyskutować.
Dlaczego kibic Barcy nie mzoe napisać, ze Rio czy ktos inny nie pasuje do La Liga a przedewszystkim do gry Barcy, dlatego, ze jest z MU czyli jest najlepszy.
Bla, bla, bla. Jakieś kompleksy najwidoczniej macie, bo nie znajdziecie tutaj ŻADNEGO usera, który by twierdził, że każdy zawodnik United jest najlepszy na świecie na swoje pozycji. Co najwyżej mowa była o 2-3 zawodnikach i to w kontekście ostatnich dwóch sezonów. To Wy za to wywyższacie niemal wszystkich(!) począwszy od Valdesa, poprzez Marqueza, Puyola, Pique i całą resztę.

Już niejeden raz na tym forum widzieliśmy, jak potraficie(fani PD) umniejszyć wszystko co tylko nie dotyczy ligi hiszpańskiej. W tym jesteście faktycznie naj.

I na koniec - masz prawo do swojej opinii. Tak samo jak ja mam prawa do wyrażenia swojego zdania na ten temat. Nie rozumiem tylko jednego - czemu wobec tego ja mam być tym nieobiektywnym ? :boruta:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 kwie 2009, 18:06

Ufff. To pierwsza reakcja po tym spotkaniu. Zagraliśmy po raz kolejny kiepski mecz, na szczęście znów udało się wywalczyć 3 oczka. Martwią mnie jednak te błędy w defensywie, bo Evans ponownie bardzo niepewny. Foster bronił przyzwoicie, ale przy straconym golu jednak się nie popisał. Największe brawa moim zdaniem należą się Rooney'owi, który moim zdaniem był dzisiaj najlepszy na boisku. Posłużyła mu nawet ta gra na lewym skrzydle. No i trzeba wspomnieć o Machedzie, który jest chodzącym szczęściem. Wystarczy, że pojawi się na boisku, a piłka go znajdzie. Dziś po strzale Carricka futbolówka odbiła się od jego nóg i kompletnie zmyliła Gordona.

Brawo panowie za to zwycięstwo. Mimo, ze styl nie powala, to myślę że trzeba być dla piłkarzy wyrozumiałym. Oni naprawdę wkładają w ten sezon ogromnie dużo sił i to widać na tym etapie. Potrafią jednak zdobywać nadal punkty i po tym poznaje się mistrzów.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 11 kwie 2009, 18:10

Pytanko mam.
Co jest z Kuszczakiem, że Foster broni jak nie ma van der Saara?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 11 kwie 2009, 18:11

Pół metra wolniejsze wodanie i Vidic znowu by popełnił błąd do footbolowych jaj.Bramka to czysta kpina Fostera który poza bramka dość fajnie, niestety tragicznie zagrały boki obrony przez co mielismy mase dośrodkowań w pole karne gdzie królował Jones. Smutne że tak słaba ekipa nas tak kolokwialnie mówiąc jechała.Carrick koljny mecze tragednia na szczęscie zaliczył przypadkową asyste. Najlepsi w naszym zespole to Rooney..długo nic i chyba Scholes. Obrona strasznie niepewna,atak statyczny pomoc nic nie kreująca.Z taką grą odpadniemy z Porto..

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 11 kwie 2009, 18:11

Akarin pisze:Co jest z Kuszczakiem, że Foster broni jak nie ma van der Saara?
Nie wiem, ale wg mnie Foster jest lepszy od Kuszczaka. Na onecie coś czytałem, że Kuszczak na wylocie jest.

Macheda znów gol. :shock:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 kwie 2009, 18:18

Na szybko :

- Rooney i Carrick najlepsi w naszych szeregach. Nie rozumiem krytyki Michaela, bo dzisiaj grał co najmniej dobrze.
- Evans jak dla mnie ok. Lepiej niż Vidić
- Słabiutko Park, Berbatov i Tevez
- kolejny mocno przeciętny mecz, ale trzeba przyznać, że ustawienie było mocno eksperymentalne. Aby jednak myśleć o obronieniu pierwszego miejsca oraz przejściu Porto, musimy grać lepiej

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 11 kwie 2009, 18:22

Redzie co takiego zagrał carrick poza asystą(przypadkową) i masą podań na 3 metry?
Zero wyjscia do pressingu.zero prostopadłych piłek(no może 1) zero crossów, zero zabrania się z piłką na przodu. wszystko statyczne i nieporadne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”