Liverpool (zbiorczy) - Strona 297

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 17 kwie 2011, 22:06

Według mnie dawanie nawet tych 10 minut 16 latkom to spora przesada. Wyjdzie taki młodzian na boisko zrobi jakieś głupie błędy po których padnie jakaś bramka i już psyche będzie miał walniętą i przed kolejnym występem będzie nasrane w gaciach. Oni są po prostu za młodzi i mogą się słabymi występami rozwalić psychicznie a dobrze wiemy że to najważniejszy element dla każdego piłkarza - bez mocnej psychiki ani rusz - nie ma sensu ich narażać niepotrzebnie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 kwie 2011, 23:10

Daaaamian pisze:Prostackie zachowanie Wengera.
czesiek pisze:Wenger to jest jednak dupek... Nie wiem za co ma pretensje do K.D. reki nie podal...

chociaz teraz patrze to chyba bylo jednak podane. no trudno. jakby ktos nie zauwazyl to jeszcze raz wrzucam. :lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 kwie 2011, 23:27

Ponoć Damien Comolli był dzisiaj na meczu PSG - Lyon, gdzie obserwował Mamadou Sakho.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 kwie 2011, 2:17

Co z Carragherem? Piszesz, że wszystko w porządku - ale tzn co? Bo to dosc powaznie wygladalo, maska tlenowa i w ogóle.. po prostu się otrząsnał i już jest OK?

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 18 kwie 2011, 13:09

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 kwie 2011, 13:43

Magnum, skończyło się na lekkim wstrząśnieniu mózgu. Carragher po meczu nie pojechał do szpitala, tylko został w szatni i oglądał spotkanie. Po meczu ponoć wyszedł na boisko pokazać się kibicom (nie wiem czy to prawda, niestety tego nie widziałem).

Stopa, nie ma wątpliwości co do tego, że Jose Enrique i Ashley Young są wysoko na liście życzeń. Jestem również przekonany, że jakieś rozmowy między klubami były już prowadzone. Jednak jest zdecydowanie za wcześnie, by mówić, że wszystko jest dogadane. Nie bierz za bardzo do siebie tego newsa.

Właśnie przeczytałem na polskim forum, że Liverpool stara się pozyskać menadżera Norwich - Paula Lamberta do sztabu szkoleniowego (zakładam, że w miejsce Sammy'ego Lee). Lambert pracuje w Norwich drugi rok. W pierwszym sezonie wygrał League One, a teraz znajduje się na trzecim miejscu w Championship.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 kwie 2011, 22:08

Balazs Dzsudzsak dobry jest? Mam nadzieję, że jakiś fan ligi holenderskiej szybko udzieli odpowiedzi. :wink:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 18 kwie 2011, 22:23

Kilka spotkań Dzsudzsaka widziałem, więc chyba mogę się wypowiedzieć :wink: Zapewne obecnie najlepszy skrzydłowy Eredivisie, bardzo bramkostrzelny, do tego dobrze wykonuje stałe fragmenty gry. Ale ciężko powiedzieć jak by sobie dał radę w Liverpoolu na tle PL, bo jednak takie słabiutkie angielskie Wolverhampton to chyba lepszy zespół niż np. Roda.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 kwie 2011, 5:32

A więc, żeby Liverpool był w Lidze Europejskiej nie zajmując piątego miejsca, Manchester City musi zająć to piąte miejsce i wygrać FA Cup. Miejsce w LE z tytułu FA Cup powędruje do Stoke City tylko jeśli Manchester City będzie w LM w następnym sezonie. Jeśli City zajmą piąte miejsce, szósty zawodnik PL będzie w LE. To w sumie oznacza, że.. Liverpool może musieć PRZEGRAĆ z Tottenhamem żeby znaleźć się w LE. :lol:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 19 kwie 2011, 16:01

Angielska Federacja Piłkarska (FA) potwierdziła, że menadżer Liverpoolu, Kenny Dalglish nie zostanie ukarany za użycie niecenzuralnego słownictwa w kierunku Arsene'a Wengera w czasie niedzielnego spotkania z Arsenalem Londyn.

Do incydentu z udziałem obu szkoleniowców doszło w doliczonym czasie gry, gdy sędzia podyktował dla "The Reds" rzut karny. Z decyzją tą nie mógł pogodzić się Francuz, a słownie zaatakował go Dalglish, co wyłapane zostało w telewizyjnej transmisji.

W ostatnim czasie za używanie nieodpowiedniego słownictwa w obecności kamer zawieszeniem na dwa mecze ukarany został Wayne Rooney, co wywołało już oskarżenia w stosunku do federacji dotyczące stosowania podwójnych standardów. - To dość oczywiste, że kontekst zdarzenia z udziałem Rooneya był zupełnie inny - odpowiedział jednak na ten argument rzecznik FA cytowany przez "The Mirror".

Z opinią tą zgadza się także dyrektor federacji ds. rozwoju futbolu, Trevor Brooking. - Napastnik United zaprezentował reakcję wprost do kamery - podkreślił. - Od momentu podjęcia tamtej decyzji nie spotkałem nikogo, kto uznałby, że nie była ona słuszna.
Widać, że są równi i równiejsi :roll:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 kwie 2011, 16:41

Pawel875 pisze:Zapewne obecnie najlepszy skrzydłowy Eredivisie
Mało powiedziane. Po odejściu Suareza do Liverpoolu Dzudszak to zdecydowanie najlepszy piłkarz całej ligi. Szybki, przebojowy, dobrze wyszkolony technicznie, obdarzony dobrym uderzeniem i ogromną precyzją w dośrodkowaniach dzięki czemu zalicza sporo asyst. Ale bramek też strzela sporo jak na pomocnika. PSV nie rozpatruje nawet ofert poniżej 20 mln euro.
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2011, 16:56 przez emdżej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 kwie 2011, 16:55

Mało powiedziane. Po odejściu Suareza do Liverpoolu Dzudszak to zdecydowanie najlepszy piłkarz całej ligi.
Pelna zgoda. Bardzo szybki i dynamiczny skrzydlowy. Swietnie wykonuje stale fragmenty gry. Moze grac na lewej jak i na prawej stronie. Jeden z moich ulubiencow :mrgreen:

Awatar użytkownika
Xabier17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Xabier17 » 20 kwie 2011, 12:32

na lee skrzydło bardzo kogoś potrzebujemy. Skoro mówicie, ze jest dobry, to czemu miałby nie przenosić się na Anfield :)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 20 kwie 2011, 14:54

Xabier17 pisze: Skoro mówicie, ze jest dobry, to czemu miałby nie przenosić się na Anfield :)
No właśnie dlatego :lol:

A na poważnie to widziałem parę razy tego gracza w lidze i zdecydowanie się wyróżniał. Ale pamiętajmy, że mimo wszystko to liga holenderska, jej poziom nie jest zbyt wysoki i nie raz już zdarzało się, że ktoś będący tam gwiazdą nie radził sobie w mocniejszej lidze. Nie mówię, że tak będzie też w tym przypadku, być może chlopak z miejsca zawojuje Premier League(jeśli w ogóle do transferu dojdzie, na razie wszystko jest w sferze plotek). Sugerowałbym jedynie trochę wstrzemięźliwości.

Awatar użytkownika
Xabier17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Xabier17 » 20 kwie 2011, 22:07

Cris7- bardzo duzo moglbym wymienic pilkarzy, którzy przechodząc z ligi holenderskiej do mocniejszej, stali się tam gwiadami. Owszem było kilka niewypałów np. Babel). Ja za transferem jestem na TAK zwłaszcza kiedy poczytałem sobie troche o nim.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”