WKS Śląsk Wrocław (zbiorczy) - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 27 lip 2005, 1:34

To jest lewa obrona.Rodriguez zagrał ostatnio na tej pozycji i nawet strzelił gola.Ogólnie zagrał nei zły mecz.

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 27 lip 2005, 10:44

Rom$on pisze:Mierzejewski by wystarczył napad Ulatowski-Mierzejewski dawałby radę. Ale kogo na obronę??
Ja narazie martwie sie atakiem. Pan Łukasz (za którego dostałem wp :p) niestety woli powalczy o wyjściową 11 w Żagłębiu niż mie ja pewną we Wrocławiu.
piwus pisze:Juz miałem dac bana człowiekowi, który mnie wpowadził w błąd . . Przeca to nie Tosiek ze Szczecina
Ja nie napisałem że to Antoni :wink:

Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 27 lip 2005, 11:38

xaver pisze:
Rom$on pisze:Mierzejewski by wystarczył napad Ulatowski-Mierzejewski dawałby radę. Ale kogo na obronę??
Ja narazie martwie sie atakiem. Pan Łukasz (za którego dostałem wp :p) niestety woli powalczy o wyjściową 11 w Żagłębiu niż mie ja pewną we Wrocławiu.
piwus pisze:Juz miałem dac bana człowiekowi, który mnie wpowadził w błąd . . Przeca to nie Tosiek ze Szczecina
Ja nie napisałem że to Antoni :wink:
A ja bym wolał żeby Mierzejewski grał w Śląsku. Tutaj nam pomoże, bo mało mnie obchodzą wyniki zagłębia. Ale Obroną też trzeba się martwić bo Szczot (on jest z reguły defensywnym pomocnikiem), Sztylka, Rodrigo, Lis, Rudolf, Ignasiak i Wielka niewiadoma - Naskręt to trochę mało.

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 29 lip 2005, 14:38

"W chwili obecnej w kadrze Śląska znajduje się 20 zawodników. Poniżej moje przemyślenia na temat wartości piłkarskiej poszczególnych formacji i zawodników.

Bramkarze – dwaj solidni golkiperzy. Konkurencja w postaci Hryńczuka powinna dobrze zrobić Janukiewiczowi, który ostatnio nie czując oddechu na plecach poczuł się zbyt pewnie.

Obrona – zdecydowanie brakuje solidnego bocznego obrońcy. Pewnymi punktami są Ignasiak i Wołczek, jednak brakuje drugiego bocznego defensora. Lipiński i Rudolf często popełniają błędy. W przypadku absencji Ignasiaka, zmuszony będzie go zastąpić Sztylka, który bardziej przydałby się w środkowej strefie boiska.

Pomoc – najsilniejsza formacja. Tyły zabezpieczać mogą Sztylka, Szewczyk i Flejterski. Piłki w środku pola rozdzielać piłki ma także Dudek, miejmy nadzieję, że do formy po kontuzji wróci także Małecki. Na flankach szaleć będą Budka, Ostrowski i Wan. Jest także uniwersalny Rosiński i młody Witkowski.

Atak – odejście Wielgusa skomplikowało sytuację. Kosztowniak jest chimeryczny, pozostało liczyć na bramkostrzelnego Ulatowskiego. Sprowadzenie napastnika było priorytetem i tak we Wrocławiu zawitało dwóch szczecinian Kowal i Kamrowski.

Ubytki: Szkoda odejścia Wielgusa, a także Lisa, przydali by się drużynie. Kasprzycki, Wróbel i Hajdamowicz mieli swoje szanse i ich nie wykorzystali Dla Szczota po konflikcie z trenerem nie było miejsca w zespole. Filipczak, Kowalczyk i Jaroszewski wobec dużej konkurencji mieli nikłe szanse na grę.

Nowi: Tercet nowych graczy z pewnością będzie wzmocnieniem. Budka i Dudek od razu wskoczyli do pierwszej jedenastki. Hryńczuk zwiększy konkurencję w bramce. Trudno coś bliżej powiedzieć o możliwościach graczy Pogoni. Kowal uchodzi za duży talent, Kamrowski wystąpił w dwóch sparingach Śląska, ale gola nie zdobył.

Kto jeszcze?: W pierwszej kolejności potrzebny jest solidny napastnik oraz boczny obrońca. By uzupełnić kadrę przydałby się także środkowy defensor. Szkoda, że nie zakontraktowano Robaka, Ziajki, Solarza, Gizy. Ewentualnie Naskręta, Nakielskiego, Podstawka.

Nie pograją: Z powodu dużej konkurencji w pomocy małe szanse na grę będą mieli Flejterski i Wan.

Optymalne zestawienie: Jeśli wszyscy zawodnicy byli by w dobrej formie to ustawiłbym ich w taki, dość eksperymentalny sposób: Janukiewicz – Wołczek, Ignasiak, Rudolf – Sztylka – Budka, Małecki, Dudek, Ostrowski – Rosiński - Ulatowski."
źródło slasknet.com

Awatar użytkownika
cYc86
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cYc86 » 31 lip 2005, 21:57

no i ŚLĄSK-kujawiak-1:0!!Brawo Śląsk :!: w nastepnej kolejce musicie wygrac z babajaga :twisted: ŚLĄSK I LECHIA!! OOOO, ŚLĄSK I LECHIA OOOO :!:

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 01 sie 2005, 9:06

No Śląsk, wygrali z Kujawiakiem a on jest przymierzany według ekspertów do pierwszej ligi. Z Jagielonią też bedzie trudno, szanse sa 50%-50%.

Awatar użytkownika
DeViL DaM
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DeViL DaM » 01 sie 2005, 10:25

brawo slask!! oby tak dalej!! w ekstraklasie mamy juz jedna trojke sojusznikow! Arka Lech i Cracovia!! A w nastepnym sezonie bedzie kolejna!! WIELKA TROJCA!! SLASK WISELKA LECHIA GDANSK!! :) :twisted:

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 01 sie 2005, 13:35

Mikusinski pisze:Z Jagielonią też bedzie trudno, szanse sa 50%-50%.
Z JagieLLonią będzie dużo trudniej, duuuużo lepszy przeciwnik i w dodatku mecz na wyjeździe. Mam nadzieje na jeden punkt.
brawo slask!! oby tak dalej!! w ekstraklasie mamy juz jedna trojke sojusznikow! Arka Lech i Cracovia!! A w nastepnym sezonie bedzie kolejna!! WIELKA TROJCA!! SLASK WISELKA LECHIA GDANSK!!
Za rok tez będzie jedna trójca w pierwszej tylko Że Ś-W-L :wink:

Awatar użytkownika
mokotowiec
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mokotowiec » 09 sie 2005, 12:06

bylem na meczu Śląska z Kujawiakiem i gratuluje Śląskowi wygranej(sam mu kibicuje),miejmy nadzieje że awansuje do Ekstraklasy!

Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

WKS Śląsk!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 13 sie 2005, 20:36

Właśnie wróciłem z meczu Śląska!! O to moje spostrzeżenia:

wynik: 3:2 dla Śląska!!!!!!!

Strzelcy:
3'Koman (Podbeskidzie)
53'Ulatowski (WKS)
57'Wielgus (WKS)
63'Gierczak (Podbeskidzie) - tego gola nie powinno być, śedzia zawalił sprawę
86' Budka (WKS)

Oto składy obu drużyn:
Śląsk: Janukiewicz - Wołczek, Ignasiak, Rudolf - Budka, Sztylka, Szewczyk, Dudek(46 Wielgus), Rosiński(66 Witkowski) - Ulatowski, Kowal(90 Flejterski).

Podbeskidzie: Merda - Gorszkow, Zięba, Jankowski - Masternak, Kowalczyk(60 Pater), Koman, Kołodziej(58 Raczka), Makuch - Gierczak, Podstawek(80 Gorkiewicz).

Sędziuje:Robert Kubas (Rzeszow)

Widzów było grubo ponad 6 tysięcy, coś koło 7. Atmosfera nieziemska!! Kibice szaleli. Doping niesamowity. Napewno najlepsza publika w Polsce.
Sędzia niesłusznie zaliczył brmakę podbeskidzu, ponieważ wcześniej był faul na Radku Janukiewiczu. Najładniejszą bramkę strzelił Krzysztof Ulatowski. Słynny Oko zrobił piękny rajd w polu karnym i padł gol.
Kibiców z bielska było maksymalnie 20. W pierwszej połowie coś tam krzyczeli, ale jak były odpowiedzi z krytej do odkrytej to ich przytkało :P JAk na razie jesteśmy liderami tabeli. oby tak dalej!!

Viva Viva Viva WKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mark_p
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mark_p » 13 sie 2005, 21:03

JAk na razie jesteśmy liderami tabeli. oby tak dalej!!
dopiero minęły 3 kolejki..

myśle że po 10 kolejkach się okaże kto tak naprawde poza Jagiellonią będzie walczył w lidze o coś większego

Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 14 sie 2005, 13:25

mark_p pisze:
JAk na razie jesteśmy liderami tabeli. oby tak dalej!!
dopiero minęły 3 kolejki..

myśle że po 10 kolejkach się okaże kto tak naprawde poza Jagiellonią będzie walczył w lidze o coś większego
Niby 3, a już i tak to duży sukces jak na beniaminka!! Ciekaw jestem jak będzie wyglądał mecz z sosnowcem...

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 14 sie 2005, 13:38

Mam nadziej ze znow WKS znajdzie sie w pierwszej lidze.
1 miejsce po 3 kolejkach to nie wyczyn ale jak tak bedzie po ostatniej kolejce to wtedy bedzie mozna sie cieszyc.
CPWCŚ

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 14 sie 2005, 13:53

Mecz poprostu niesamowity.Emocje do samego początku, Śląsk większość meczu walił trochę głową w mur.Okres od minuty 20 bodajże, do końca to TYLKO ŚLĄSK i kontrataki Bielska.Kibice :arrow: najlepsi w Polsce :!:
TO MY KIBICE ŚLĄSKA, ZNA NAS CAŁA POLSKA ! Niesamowita atmosfera, dobrze że udało mi się dorwać Rom$ona, ale już na sam kuniec ;].CPWCŚ.

Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 14 sie 2005, 14:12

Bogi pisze:Mecz poprostu niesamowity.Emocje do samego początku, Śląsk większość meczu walił trochę głową w mur.Okres od minuty 20 bodajże, do końca to TYLKO ŚLĄSK i kontrataki Bielska.Kibice :arrow: najlepsi w Polsce :!:
TO MY KIBICE ŚLĄSKA, ZNA NAS CAŁA POLSKA ! Niesamowita atmosfera, dobrze że udało mi się dorwać Rom$ona, ale już na sam kuniec ;].CPWCŚ.
NA następny raz wyciągnę Cię na młyn!! Nie ma tak że wyjdziesz bez zdartego gardła :P

Cała Polska!! W Cieniu Śląska!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”