Reprezentacja Niemiec (zbiorczy) - Strona 4

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 28 maja 2006, 12:30

Bobohawk pisze:Jeśli chodzi o Smolarka to sprawa wygląda tak, że gdyby nie jego ojciec, wybitny reprezentant naszego kraju, zapewne Ebi nie grałby w kadrze Polski. To właśnie Włodzimierz Smolarek walczył o to, aby Ebi mógł grać w Polsce. Przekonywał selekcjonera, a wcześniej skupił uwagę na swojego syna PZPN-u gdy grał jeszcze w juniorach.
A teraz druga sprawa dotycząca Podolskiego i Klose. Ja się wogóle nie dziwię, że grają dla reprezentacji Niemiec. Dlaczego? Bo mimo tego, iż urodzili się w Polsce to niemalże odrazu z tego kraju wyjechali. W Niemczech się wychowali, tam nauczyli się grać w piłkę, tam podpisali swój pierwszy kontrakt i zarobili pierwsze pieniądze. Niemcy dbały o ich rozwój, a ze strony Polski nie było żadnego zainteresowania. Dopiero PZPN chciał ich gry w kadrze gdy oni coś osiągnęli. Na ich miejscu chyba każdy zrobiłby to samo. Oni Niemcy traktują Polskę jako swoją ojczyznę. Nie wyrzekają sie swego pochodzenia i chwała im za to. Nie wiem dlaczego tacy ludzie jak guru mają do nich o to pretensje. A nazywanie ich zdrajacami wogóle jest nie na miejscu i świadczy tylko i czyimś "rozumie".
Czy tylko to, że ojciec grał to nie powiem. Jest po prostu dobry i każdy chyba to widzi co nie?

Awatar użytkownika
Śmieszek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Śmieszek » 28 maja 2006, 13:12

To prawda Ebi masz racje że Smolarek gra dobrze i każdy to potwierdzi że jest dobrym graczem ale jego ojciec oczywiscie nie byl gorszy :)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 maja 2006, 13:30

Ebi pisze:Czy tylko to, że ojciec grał to nie powiem. Jest po prostu dobry i każdy chyba to widzi co nie?
1. Gdyby nie ojciec nikt by się nim w PZPNie nie zainteresował.
2. Gdyby nie upór ojca, Euzebiusz nigdy nie wybrałby Polski. O wiele bliżej było mu do gry w młodzieżówce Holandii. Sam o tym mówił.

Co wy piszecie o tym jak grał ojciec :shock:? Co ma piernik do wiatraka? Szwankuje zrozumienie tekstu, nikt nie pisze, że Ebi gra ze względu na dobra grę ojca, tylko z powodu jego ambicji. I dobrze.

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 09 lip 2006, 12:35

Reprezentacja Niemiec, prowadzona przez Jurgena Klinsmanna pokonała Portugalię 3:1 w meczu o 3. miejsce Mistrzostw Świata.

Moim zdaniem Niemcy zasługiwały na finał. Conajmniej

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 09 lip 2006, 13:00

Moim zdaniem Niemcy zasługiwały na finał. Conajmniej
:lol: :lol: :lol: :twisted: Zapomniales dodac, ze sedzia slowacki Michel tez zasluzyl na prowadzenie finalu, bo w meczu z Albicelestes sedziowal rewelacyjnie :oops:

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 09 lip 2006, 13:16

90% forumowiczów nie lubi Niemiec ze względu na przeszłość, ze względu na to że Klose i Podolski tam grają (gdyby zostali w Polsce ngdy by tak się nie wyszkolili), chodź połowa powie że ich nie lubi bo np. piłka tam jest siłowa. Nie mówcie mi że w Bundeslidze jest brzydka piłka. Średnia bramek w Bundeslidze na mecz jest większa niż w Anglii, Włoszech, czy Hiszpanii. Atmosfera na meczach jest wspaniała. Że w Anglii jest np. taki C.Ronaldo który grając efektownie nie gra zbyt efektywnie to nie znaczy że jest lepsza. Sama reprezentacja Niemiec pokazała na tych MŚ najładniejszy futbol ze wszystkich ekip. W meczu z Argentyną i tylko w tym jedynym meczu sędzia parę razy się pomylił, tak ale ogólnie nie sędziowano pod gospodarzy. W meczu z Włochami w 2 części dogrywki Niemcy częściej atakowali, nie chcieli kolejnego dreszczowca, może i dlatego że się bali karnych. Ale dla mnie wielka szkoda że Niemcy z Włochami spotkali się już w półfinale. Bez wątpienia należał im się finał. Piłka zyskała perspektywicznych graczy na przyszłość, choćby kilku z Niemiec.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 09 lip 2006, 13:27

meczu z Argentyną i tylko w tym jedynym meczu sędzia parę razy się pomylił, tak ale ogólnie nie sędziowano pod gospodarzy.
No jezeli uwazasz, ze nie podyktowanie 2 karnych to nie sedziowanie pod gospodarzy (w tym jedna nawet realizator nie pokazal, a w innych wrecz pokazywal powtorki do znudzenia :) ) to trudno z toba polemizowac.
W meczu z Włochami w 2 części dogrywki Niemcy częściej atakowali, nie chcieli kolejnego dreszczowca, może i dlatego że się bali karnych. Ale dla mnie wielka szkoda że Niemcy z Włochami spotkali się już w półfinale. Bez wątpienia należał im się finał.
No jezeli wg. ciebie przewazanie 2 czesco dogrywki znaczy wiecej niz przewaga przez caly mecz :) A tak na marginesie przypomne o 2 poprzeczkach na poczatku 2 czesci dogrywki, ale pewnie wtedy wracales z WC i tego nie zauwazyles :)
Ale dla mnie wielka szkoda że Niemcy z Włochami spotkali się już w półfinale. Bez wątpienia należał im się finał. Piłka zyskała perspektywicznych graczy na przyszłość, choćby kilku z Niemiec.
Pewnie Wlosi to sami staruszkowie :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lip 2006, 13:29

Luber0 pisze:Nie mówcie mi że w Bundeslidze jest brzydka piłka. Średnia bramek w Bundeslidze na mecz jest większa niż w Anglii, Włoszech, czy Hiszpanii.
na pewno jest wyższa ? niż we włoszech chociażby ? poza tym nawet jak jest wyżsa, to może na to wpływac słaba gra obronna niemieckich klubów :P
kluby z tego kraju w zeszłym sezonie kompletnie zawiodły w europejskich pucharach, chyba nawet w 1/4 UEFA CUP i LM nie było żadnego przedstawiciela tej ligi, więc chyba az tacy dobrzy nie są.
Liga angielska wydała na mundial najwięcej pikarzy :P Arsenal, Chelsea, ManU - po 16, 15, piłkarzy, ilu dały kluby niemieckie ?
Luber0 pisze:Że w Anglii jest np. taki C.Ronaldo który grając efektownie nie gra zbyt efektywnie to nie znaczy że jest lepsza.
zgadza sie, tylko, ze nikt nie twierdzi, ze Cristiano tą ligę czyni wielka. Juz niedługo ucieknie z wysp, a liga zostanie tak samo dobra jak do tej pory.

Oba finały europejskich finałów były hiszpański-angieskie, gdzie były w tym czasie kluby z niemciec ?
Luber0 pisze:Sama reprezentacja Niemiec pokazała na tych MŚ najładniejszy futbol ze wszystkich ekip
nie przesadzasz przypadkiem ? rozumiem, ze można im kibicować, nie mam nic przeciwko, bo niby dlaczego, ale żeby być aż tak zaślepionym ?
Francja [w późniejszej fazie mundialu] Argentyna, Włochy [przede wszytskim] WKS, te ekipy grały bardzo ładn piłkę, Niemcy dalej zasżły od np. WKS, ale nie oznacza toz egrali łandiejsza dla oka piłke - byli skuteczniejsi, mieli łatwiejszą grupę etc, ale nie grali ładniej.
assurbanipal pisze:o 2 poprzeczkach na poczatku 2 czesci dogrywki
słupek i poprzeczka [2 poprzeczki były w meczu Nemcy - Polska :lol: ]

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 09 lip 2006, 13:36

assurbanipal pisze:
meczu z Argentyną i tylko w tym jedynym meczu sędzia parę razy się pomylił, tak ale ogólnie nie sędziowano pod gospodarzy.
No jezeli uwazasz, ze nie podyktowanie 2 karnych to nie sedziowanie pod gospodarzy (w tym jedna nawet realizator nie pokazal, a w innych wrecz pokazywal powtorki do znudzenia :) ) to trudno z toba polemizowac.

Napisałem przecież że oprócz tego meczu to nie można mieć żadnych zastrzeżeń
W meczu z Włochami w 2 części dogrywki Niemcy częściej atakowali, nie chcieli kolejnego dreszczowca, może i dlatego że się bali karnych. Ale dla mnie wielka szkoda że Niemcy z Włochami spotkali się już w półfinale. Bez wątpienia należał im się finał.
No jezeli wg. ciebie przewazanie 2 czesco dogrywki znaczy wiecej niz przewaga przez caly mecz :) A tak na marginesie przypomne o 2 poprzeczkach na poczatku 2 czesci dogrywki, ale pewnie wtedy wracales z WC i tego nie zauwazyles :)

Po raz 2 raz widać że czytasz nie dokładnie . Pisałem w 2 częśći dogrywki tak i jak pod koniec spotkania w regulaminowaych 90 minutach. Drugie 120 minut z rzędu to jest męczące, zwróc na to uwagę.
Ale dla mnie wielka szkoda że Niemcy z Włochami spotkali się już w półfinale. Bez wątpienia należał im się finał. Piłka zyskała perspektywicznych graczy na przyszłość, choćby kilku z Niemiec.
Pewnie Wlosi to sami staruszkowie :)
No wiesz Podolski, Lahm czy Schweinsteiger a choćby Pirlo to jest różnica wieku. Chyba nie wiesz co znaczy perspektywiczny.

Mogę się mylić ale gdyby Portugalia grała w finale z Niemcami a Włosi by odpadli w ćwierćfinale (wkońcu mieli Australię i Ukrainę, chyba najgorzej trafili Włosi jak mogli ze wszystkich zespołów) to byś kibicował teraz Portugalii. Tak na marginesie chodziło mi o to że powinien być finał Włochy- Niemcy.

Ja nie przekonam Ciebie do swoich racji a ty Mnie do swoich, więc nie wiem czy warto jest kontynuować tę dyskusję. Każdy myśli po swojemu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lip 2006, 13:38

Ja nie przekonam Ciebie do swoich racji a ty Mnie do swoich, więc nie wiem czy warto jest kontynuować tę dyskusję. Każdy myśli po swojemu.
a ja cię przekonał ? skoro tak jestes nastawiony, to może nie warto na forum dyskusyjnym przebywać ?

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 09 lip 2006, 13:44

Jest wyższa. Schalke było choćby w 1/2 UEFY. Taki Werder np. miał wielkiego pecha by wyeliminować Juve. I czy pieniądze znaczą o sile zespołu czu atrakcyjności jego gry? Taki Real Madryt za pięknie nie gra i za dobrze też nie. Przez ostatnie 5 lat widoczny jest kryzys. Ale co się działo wcześniej. Z WKŚ się zgodzę, szkoda że trafili na tak trudną grupę, jestem pewien że z innej byli by w stanie wyjść i nawet może sprawić jakąś niespodziankę ale jak możesz porównywać Włochów grających z Ukrainą czy Australią zresztą z którą wygrali dzięki karnemu w 93 minucie. Niemcy grali najrówniejszy futbol i każdy mecz z ich udziałem był wielkim widowiskiem. Od samego początku do do końca. I znów przejawia się tak nienawiść to narodu który niemal zawsze się z Polakami nie liczył. Zresztą jak połowa Europy. Nie ma to jak być fanem tych co wygrywają. Od dwóch lat jesteś fanem Chelsea?

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 09 lip 2006, 13:45

fieldy pisze:
a ja cię przekonał ? skoro tak jestes nastawiony, to może nie warto na forum dyskusyjnym przebywać ?
Zastanów się nad tym pytaniem. Chwilka refleksji nie zaszkodzi

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lip 2006, 13:49

Luber0 pisze:Od dwóch lat jesteś fanem Chelsea?
tak, kocham ich ponad życie :lol:
Luber0 pisze:jak możesz porównywać Włochów grających z Ukrainą czy Australią zresztą z którą wygrali dzięki karnemu w 93 minucie. Niemcy grali najrówniejszy futbol i każdy mecz z ich udziałem był wielkim widowiskiem.
piszesz, ze Niemcy graja najładniejsza piłkę, to nie jest prawda.
Co ma do rzeczy fakt, że włosi grali z Australią, czy Ukrainą ?
Kiedy Niemcy grali z Polską, Kostaryka, czy Ekwadorem ?

Luber0 pisze:Niemcy grali najrówniejszy futbol
ale nie najłdaniejszy.
Luber0 pisze:I znów przejawia się tak nienawiść to narodu
wcale nie czuję nienawiści do nich, po prostu nie zgadzam się ze swtierdzeniem, jakoby grali najpiękniej ze wsyztskich ekip na mundialu,

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 09 lip 2006, 13:55

Gra się tak jak przeciwnik pozwala. Wiesz trudno jest stawrzać jakieś sytuację gdy się gra z dobrym przeciwnikiem. A wkońcu gra ofensywna wpływa na widowsko, a więc i na piękno futbolu. Ukraina napewno nie była aż tak wymagającym przeciwnikiem.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 09 lip 2006, 13:55

Jest wyższa.
Luber0 czy wiesz co to jest ranking UEFA? Pokazuje osiagniecia klubow z danych lig w europucharach... sprawdz sobie gdzie sa Niemcy :)
http://www.90minut.pl/ranking_uefa.php
Taki Real Madryt za pięknie nie gra i za dobrze też nie.
czekam niecierpliwie, kiedy ktorys z klubow niemieckich osiagnie takie sukcesy w Europie .... w tej chwili jest kryzys, ale inne kluby hiszpanskie dominuja Sevilla czy (niestety :) ) FCB

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”