TRENING PIŁKARSKI !!! - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 07 maja 2005, 0:44

wszystko fajnie tylko szkoda ze nie podałeś żródła tego artykułu, przyzwoitość by wymagała

http://ekulturystyka.net/modules.php?op ... =0&thold=0

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 10 maja 2005, 21:54

bellus pisze:wszystko fajnie tylko szkoda ze nie podałeś żródła tego artykułu, przyzwoitość by wymagała

Nie podalem źródła bo znalazłem kilka roznych stron na ktorych byl ten sam tekst z opisem jak ćwiczyć. :D

Gość

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość » 10 maja 2005, 22:01

Dziś był trening na Tamelu i jestem wyczerpany najpierw jakieś pachołki my mijali i strzelali obiema nogami puźniej wysuwanie trenerowi a on podaje do trenującego i ten....It shoots

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 10 maja 2005, 22:30

Nowaczek pisze:Dziś był trening na Tamelu i jestem wyczerpany najpierw jakieś pachołki my mijali i strzelali obiema nogami puźniej wysuwanie trenerowi a on podaje do trenującego i ten....It shoots
Po co to pisales :?: Tu kilkanascie osob trenuje w klubie i sie niechwala ze byli na treningu. A tak przy okazji fajny trening- dwa cwiczenia :twisted:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 10 maja 2005, 22:43

bobi pisze:
bellus pisze:wszystko fajnie tylko szkoda ze nie podałeś żródła tego artykułu, przyzwoitość by wymagała

Nie podalem źródła bo znalazłem kilka roznych stron na ktorych byl ten sam tekst z opisem jak ćwiczyć. :D
ale to wypadało by chodź jedną z tych kilku stron podać

jak ktoś chce poćwiczyć wyskok, tak maksymalnie to macie kilka linków

http://strball.fateback.com/kangaroohops.html - Kangaroohops!

http://strball.fateback.com/jump_attack.html - Jump Attack

http://members.lycos.co.uk/wyskok/strona/wyskok/aa2.htm - Air Alert2

http://members.lycos.co.uk/wyskok/stron ... /aa3pl.htm - Air Alert3

http://strball.fateback.com/super_dunks2.html - Super Dunks2

http://strball.fateback.com/super_dunks3.html -Super Dunks3

to jest link ogólnie do rozwoju górnej cześci ciała, gdyby ktoś nie wiedział co to jest wyciskanie francuskie, etc.

http://www.kulturystyka.pl/atlas/ramiona.htm#triceps

tylko najważniejsze, pamiętajcie to są treningi ciężkie nie można jako szary człowiek z ulicy do nich podejść bo np. kolano Ci wysiądzie i będizesz musiał miec operacje łękotki - mierzcie siły na zamiary
pamiętajcie też o swoim wieku, wiadomo ze nie możecie cwiczyc, mając 15 lat tak jak 25 lotek. Rozsądek ważny.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 11 maja 2005, 16:30

Ja narazie nie chodzę, treningi i mecze sa w czasie moich zajęć szkolnych, jak miałbym się zwalniać z budy co trochę to ja dziękuję bardzo. Poza tym mają innego golkipera więc ja dziekuuję bardzo, byłem w piewrszym składzie swego czasu, potem słabsza forma, ława rezrwowych i tak się narazie, mało optymistycznie kończy. W lato odzyskam formę :D :D :D

Trening...hmmm- Codziennie przebiegnąć 40 km 8) 8) 8) Dobrze zrobi

myky
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

trening piłkarski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myky » 21 paź 2006, 17:17

trening.abajt.pl - pierwsze i jedyne forum poświęcone treningowi piłkarskiemu. Na stronie znajduje się wiele porad dotyczących gry w piłkę nożną, taktyki, odżywiania, a także wiele informacji o kontuzjach.

Dodatkowo przy forum cały czas pracuje grupa ludzi, którzy zawsze starają się pomóc i odpowiedzieć na pytania forumowiczów.

Zapraszam!

malolatpxp
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

prosba

Post Wyświetl pojedynczy post autor: malolatpxp » 21 maja 2008, 14:57

Siemka. Bardzo zaciekawiło mnie te forum i naprawde tego szukałem :). Mam 14lat gram w klubie juniorow młodszych ( do lat 17 ) powoli sie wybijam ostatni mecz zagrałem w podstawowej 11, dla mnie to duze osiagniecie. Moglby mi ktos napisac trening przystosowany do mnie? Mam 14 lat, 182cm wzrostu, waze 61kg jestem szybki dobry technicznie i mam siłe w nodze... Niestety umiem grac tylko prawą nogą mógłby mi ktos napisać jak mozna najszybciej nauczyc sie grac z lewej nogi? Prosze o trening przystosowany do mnie ;D, z gory thx

malolatpxp
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: malolatpxp » 23 maja 2008, 9:56

hello? ;/

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 23 maja 2008, 10:03

Co hello :/ wszyscy maja sie zleciec i ci trening dzieciaku zrobic :/

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 23 maja 2008, 10:04

malolatpxp pisze:mógłby mi ktos napisać jak mozna najszybciej nauczyc sie grac z lewej nogi?
:angry2:

Może próbuj nią strzelać? Wiem, genialna myśl.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: TRENING PIŁKARSKI !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 kwie 2009, 11:15

troche podciagam pod temat bo chlopaki zaczeli ciekawa dyskusje.....
cloner pisze:
Wilmore pisze:Żart polega na tym, że talentów jest naprawdę sporo, ale infrastruktura blokuje wszystko.
Może nie tyle sama infrastruktura (choć na pewno też), ale moim zdaniem przede wszystkim brak odpowiednich trenerów dzieci i młodzieży. Najczęściej dostają oni grosze od miasta bądź klubu, a nie tak to powinno wyglądać. (ale to temat na inną dyskusję)
To juz mamy dyskusje......

Infrastruktura w cale nie jest taka zla. Tzn bla polega na tym ze dobre boiska sa tylko dla seniorow a maluchy cwicza na kartofliskach.... z drugiej strony orlikow itp boisk jest tak duzo ze dzieciaki jak tylko sie upra to maja dobry teren na trening. Przynajmniej lepszy niz poprzednie pokolenia.

Trenerzy- tu sie zgodze. Najczesciej sa to mlodzi ludzie z pasja ktorzy tylko na poczatkach swej kariery wykonuja nalezycie swe obowiazki. potem niestety nadchodzi moment wygrywania. Zamiast bawic i uczyc dzieciakow gry wpaja im sie zwyciestwo i walke o wynik. Potem mamy wielkich szybkich i silnych chlopakow bez dobrego przyjecia pilki czy tez przegladu pola zeby nie pisac juz o jakimkolwiek dryblingu.
Co do finansow to sie nie zgadzam ze zarabiaja az takie grosze. Wiadomo ze trenerka na samym poczatku to biznes dodatkowy i to wlasnie wtedy zarabia sie te 5 stow. Problem tkwi jezeli ktos wybiera trenerke jako swoj jedyny zawod.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 kwie 2009, 11:39

1. Jak dzieciaki się uprą - fajnie, ale nie będą mieli trenera ze sobą, a z dwudziestu piłkarzy o talencie Ronaldo czy Kaki nic nie wyjdzie, jeśli 20 lat będą grać tylko ze sobą na boisku. Infrastruktura jest fatalna - pracowałem w życiu w czterech klubach i widziałem pracę w kilku zachodnich. Nawet, cholera, na Cyprze warunki do rozwoju technicznego w początkowym okresie edukacji piłkarskiej są lepsze. U nas w klubach brakuje wiele - począwszy od boisk, na tyczkach i dobrych piłkach skończywszy.
2. Trenerów nie mamy głupich, problem polega na tym, że jeśli ktoś nie ma środków dodatkowych/języka, potrzebnego do stażu, dokształcania się, czytywania materiałów zagranicznych, to nic z nich nie będzie. Ja miałem w życiu sporo szczęścia, na brak pieniędzy nie narzekałem, ale przy okazji nie olewałem możliwości na dokształcenie się - wyjazdy zagraniczne na przykład. Kilku moich niegłupich kolegów już zmieniło zawód przez to właśnie, że nie wyciągali oczekiwanych pieniędzy, a perspektyw nie było większych. Ból polega na tym, że nie ma żadnego wsparcia dla trenerów i tak naprawdę karierę w Polsce nie robią najlepsi - bo wiedzę mamy w kraju ograniczoną i opanować ją do perfekcji potrafi wielu - a ci, których stać na więcej.
Aczkolwiek nigdy trenerka nie była moim jedynym zawodem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 kwie 2009, 15:12

Ja mogę powiedzieć jak to wygląda u mnie w Bytomiu. Kiedyś dzieciaki trenowały tylko na boiskach żwirowych, "piaszczysto-ziemianych" :wink: Obecnie prawie nikt już na nich nie ćwiczy (choć wiadomo, grup młodzieżowych jest sporo, więc muszą gdzieś się zmieścić). Albo sztuczna nawierzchnia (oświetlone boisko), albo boisko trawiaste (w innej dzielnicy), kilka różnych hal, do dyspozycji wszelkie bajery jak odnowa, sauna, itp.

Jak wygląda to u trenerów, nie wiem, ale raczej nie najlepiej.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 kwie 2009, 16:05

cloner pisze:Jak wygląda to u trenerów, nie wiem, ale raczej nie najlepiej.
Z tego się ucieka. Ja posadę trenera młodzieży mam tylko do końca sezonu - później odchodzę do lepszej i dużo ciekawszej pracy. Zarabiam nieźle, dorabiam czymś innym, ale satysfakcja mierna - co z tego, że przez ostatnie kilka lat widziałem kilkunastu przyszłych Błaszczykowskich i Smolarków, skoro męcząc się, by ich czegoś nauczyć, słyszę, że po 2/3 latach treningów oni poszli na studia i na piłkę leją? - albo jeśli już się trafi ciekawy zawodnik, to zaraz się też trafi ******** manager, który mu obieca złote góry. Bardzo niewielu juniorów, z którymi miałem styczność, wybiło się, po części pewnie też z mojej winy, choć potencjał mieli wielki. Ba, 3/4 pierwszoligowców ma potencjał X razy większy, niż obecny poziom. Po co trenerzy mają mieć kilka treningów po X godzin w tygodniu, zgrupowania, męczyć się z bandą gówniarzy (jeśli trafi się nawet chłopak o normalnej psychice, to kumple szybko go zniszczą lub zmienią i później zniszczą) za takie pieniądze?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”