MŚ 2006: Grupa C - Argentyna, Holandia, SiC, WKS - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Beck$
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Beck$ » 06 cze 2006, 18:15

Morrow pisze:O ile nie zaskoczyło mnie, że nie pojechali Davids i Seedorf bo obaj oprócz słusznego wieku są także piłkarzami kłótliwymi to szczerze zdziwiło mnie pozostawienie w Holandii Huntelaara
Szczerze mówiąc ja byłem w szoku że Van Basten nie zabrał tak utalentowanego młodziana jak Huntelaar, nie dość że "napukał" tyle bramek w lidze (około 30-stu) to jest zawodnikiem głodnym sukcesów zarówno w reprezentacji jak i w rozgrywkach klubowych i europejskich.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 cze 2006, 19:04

Pora coś napisać w tematach o mundialu. Dlaczego wybrałem ten temat? - bo w tej grupie graja dwie drużyny którym zawsze kibicuje na każdej imprezie - Argentynie i Holandii. Jest też tu reprezentacja WKSu której kibicowałem na ostatnim PNA. Do Serbów nic nie mam ale mam nadzieję że będą dostarczalycielami punktów. Jak usłyszałem skład tej grupy to sie trochę zawiodłem bo z trzech drużyn (nie liczę naszych orłów których stawiam ponad wszystko i wszystkich) którym będe kibicował jedna odpadnie już po pierwszej rundzie :cry: a miałem nadzieje że wszystkie cztery z wyżej przeze mnie wymienione zdominuja tą imprezę :wink: Tak coś czuję że WKS nie stoi w tej grupie na straconej pozycji i może pokrzyżować plany jednemu z faworytów - Argentynie lub Holandii. Łatwiej będzie im chyba wyprzedzić Holendrów którzy mają sporo młodych zawodników i o wiele groźniejsi powinni być na przyszłej imprezie. Liczę na to że Argentyna mnie nie zawiedzie i dojdzie przynajmniej do finału spełniając choć trochę oczekiwania ich kibiców. Na poprzednich MŚ Argentyna zawodziła i już nie pamiętam kiedy zagrała na miarę swoich możliwości bedąc zawsze w cieniu swojego wielkiego rywala - Brazylii. Jednak ostatnia (?) gra w mistrzostwach Ameryki Płd pozwala mieć nadzieję na zdentonizowanie obrońców tyułu bo już wtedy wydawało się że Argentyna jest w stanie wywalczyć pierwsze miejsce. A więc pozostaje mi trzymać mi kciuki aby moi czterej ulubieńcy grali do końca trwania mundialu :roll:
Beck$ pisze:
Morrow pisze:O ile nie zaskoczyło mnie, że nie pojechali Davids i Seedorf bo obaj oprócz słusznego wieku są także piłkarzami kłótliwymi to szczerze zdziwiło mnie pozostawienie w Holandii Huntelaara
Szczerze mówiąc ja byłem w szoku że Van Basten nie zabrał tak utalentowanego młodziana jak Huntelaar, nie dość że "napukał" tyle bramek w lidze (około 30-stu) to jest zawodnikiem głodnym sukcesów zarówno w reprezentacji jak i w rozgrywkach klubowych i europejskich.
Uważam podobnie jak wy :D Van Basten brak powołania dla młodego napstnika uzasadnił w ten sposób że piłkarz nie ma doświadczenie w Europie co jest dla mnie małym nieporozumieniem bo przecież grał w tym sezonie w LM, zresztą takiego zawodnika bierze się nie patrząc na to ile razy grał w pucharach ale za umiejętności strzeleckie i przede wszystkim za obecną formę.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 08 cze 2006, 21:18

A ja myślę że Argentyna nie wyjdzie z grupy jeden Crespo nic nie zwojuje czesc powoloan moze budzic spore zastrzezenia , Riquelme pewnie sie spali i skonzy sie na 3 remisach :>

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 08 cze 2006, 21:44

Jeśli Holandia i WKS zagrają jak potrafia to Argentyny nie powinniśmy zobaczyć w kolejnej fazie mundialu. Składzik mają naprawde bardzo fajny, ale jakoś nie przekonują mnie oni. W tej grupie kibicował będe WKS.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 cze 2006, 22:27

Ja tam bardzo licze na dobry wystep Argentyny, tak jak w ciemno podczas zeszlego Mundialu obstawialem ze nic nie ugraja tak teraz twierdze ze stac ich na bardzo wiele. Maja swietna mieszanke mlodosci z ogromnym doswiadczeniem. Jesli nie przytrafi sie zadna kontuzja a trener wystawi optymalny sklad nastawiony ofensywnie, grupe przejda bez poslizgu. Bardzo licze na Heinz'a, Saviole, Messiego, Riquelme, Lucho i Ayale, jesli kazdy z nich zaprezentuje najwyzsza forme bedzie ich naprawde trudno powstrzymac. Holandia ma bardzo mlody sklad a do tego obecnie kilka kontuzji w pomocy i do konca nie wiadomo w jakiej formie beda zawodnicy po kontuzji. WKS to debiutant ma kilku ciekawych zawodnikow ale ja im wielkiej kariery na niemieckich boiskach nie wroze. Najciekawsze bedzie dla mnie dyspozycja Serbii... Ja osobiscie stawiam na awans Argentyny i Holandii :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 cze 2006, 22:36

Ja obawiam się, że Messi dużo nie pogra. Trener nie wystawi go pewnie od pierwszych minut ani razu. Będzie wchodził w trakcie spotkania a to może nie wystarczyć w przypadku kiedy gra Argentyny nie będzie taka jak oczekiwano i znowu szybko odpadną :roll: Tak na dobrą sprawę to losy Argentyńczyków będę obserwował tylko ze względu na poczynania Messiego i Teveza po części bo ciekaw jestem jak on gra.
j1mmy pisze:A ja myślę że Argentyna nie wyjdzie z grupy jeden Crespo nic nie zwojuje czesc powoloan moze budzic spore zastrzezenia , Riquelme pewnie sie spali i skonzy sie na 3 remisach
Argentyna to nie tylko Crespo :wink: A co do Riquelme to mam podobne przeczucia o czym już gdzieś wspomniałem nawet.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 08 cze 2006, 23:06

Przed MS bardzo chciałem by Serbia była czarnym koniem, ale teraz mysle ze jakby odbyło sie to kosztem Argentyny lub Holandi to mudnial mogłby stracic troche swojej efektywnosci... ale i tak stawiam ze zdobęda 4pkt :D

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 cze 2006, 15:14

Abbondanzieri, Burdisso, Ayala, Heinze, Sorín, Mascherano, Cambiasso, Maxi Rodríguez, Riquelme, Saviola y Crespo
Czy wiecie co to jest? :evil:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 cze 2006, 15:20

lista kontuzjowanych ?
wygrałem coś ?

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 09 cze 2006, 15:24

Zapewne sklad, ktorym Argentyna rozpocznie MS.

Co z Tevezem? Crespo y Saviola w ataku? Hardcore :lol:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 cze 2006, 15:24

fieldy pisze:lista kontuzjowanych ?
Chciałbym.
To jest oczywiście pierwszy skład Argentyny na mecz z WKS. To było wiadome od kilku dni, ale Pekerman teraz poinformował o tym wszystkich. :x :evil:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 09 cze 2006, 15:25

Corinthians pisze:Czy wiecie co to jest?
Przyszli mistrzowie świata :?: Nagrodę prześlij na konto :smoke:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 cze 2006, 15:37

:zgon:

Dobrze, że nie stawiałem na Argentyńczyków. Mogą mieć poważne problemy z pokonaniem WKS.

Aż mnie zatkało przez chwilę. Ten skład jest po prostu ... przeciętny :?

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 09 cze 2006, 17:36

dziwi mnie że selekcjoner nie powołał do pierwszej 11 Teveza, chociaż Saviola i Crespo grają dobrze, to mógł dać taktykę 3-4-3 a nie 3-5-2 mimo iż Argentyna będzie tam miała jakiś ofensywnych pomocników o ile się nie myle to dwóch czy trzech

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 cze 2006, 20:06

el_nino pisze:dziwi mnie że selekcjoner nie powołał do pierwszej 11 Teveza, chociaż Saviola i Crespo
:lol: Saviola gra dobrze?
el_nino pisze:to mógł dać taktykę 3-4-3 a nie 3-5-2
:lol: Przecież grają 4-4-2, a poza tym i tak nie grali nigdy klasycznym 3-4-3

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”