MŚ 2006: 1/8 finału: ARGENTYNA - MEKSYK, 24.06.2006 r. - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Metal99
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal99 » 25 cze 2006, 8:25

Szkoda, że Meksyk odpadł grał bardzo dobrze :( jedno co można powiedzieć to, że ich żal :( bo swoją postawą zasłużyli na grę dalej ale cóż taki jest futbol. A bramka na 2-1 dla Argentyny to mistrzostwo świata jak na razie najpiękniejsza bramka mistrzostw ! uderzył z pierwszej piłki nawet nie przyjął a piłka była w powietrzu po prostu majstersztyk .. a teraz Argentyna gra z Niemcami no i pakują walizki jak dla mnie gospodarze wygrają cały turniej ... ale to się może zmienić.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 25 cze 2006, 9:01

Metal99 pisze:A bramka na 2-1 dla Argentyny to mistrzostwo świata jak na razie najpiękniejsza bramka mistrzostw ! uderzył z pierwszej piłki nawet nie przyjął a piłka była w powietrzu po prostu majstersztyk
Przecież Maxi przyjmował piłkę na klatę nim oddał strzał:shock: . Przyznam, że byłem zaspany, więc jak co to mnie poprawcie, ale to nie był strzał z pierwszej piłki(taki jak Roo oddał w pamiętnym meczu z NuFc). Pozatym na tym Mundialu padło dużo ładnych bramek i to już zależy od gustu, która się komu najbardziej spodobała. (Joe Cole, Philip Lahm, Torsten Frings choćby).

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 25 cze 2006, 9:31

Metal99 pisze:A bramka na 2-1 dla Argentyny to mistrzostwo świata jak na razie najpiękniejsza bramka mistrzostw !
Ladniejszego gola strzelil juz Rebrov Arabom...
Metal99 pisze:uderzył z pierwszej piłki nawet nie przyjął a piłka była w powietrzu po prostu majstersztyk
Zdziwie Cie ale przyjal pilke na klatke i uderzyl z woleja. Moze meczu nie widziales w TV tylko w radiu sluchales :lol:

W tym meczu tragicznie zagral Cambiasso. Najpierw Morales a poznej Mendes kiwali go jak chcieli. Pekerman zauwazyl to dopiero w srodku 2 polowy i sciagnal gracza Interu... Szkoda Meksyku bo pokazal charakter w tym meczu. Heinze powinien wyleciec z boiska, zawodnik Meksyku wychodzil na czysta pozycje... Ale ten blad arbiter wywazyl nieuznaniem bramki dla Albiceleste pod koniec meczu. Mam nadzieje ze w 1/4 Niemcy pojada Argentyne ;) Argentyna poza pogromem Serbow na tym mundialu nic takiego wielkiego nie pkazala...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 cze 2006, 9:34

Corinthians pisze:Udało mi się obejrzeć tylko dogrywkę, bo coś mi wypadło.

No to żałuj, bo Cuchu zagrał bardzo dobry mecz :P :wink:

Sporo walki, mało gry ofensywnej. Dopiero Tevez coś rozruszał, ale to nie było jeszcze to. Ciężko pisać o szansach Argentyny bo Niemcy idą teraz jak maszyna po medal. Komentator bardzo dobrze wczoraj powiedział " I tak wygląda naprawde gra Argentyny, czyli tak jak w meczu z Holandią. Natomiast z Serbią wygrali bo tamci odpuścili mecz bez walki".
Meksyk natomiast zagrał tak jak tego od nich oczekiwano. Nie rzucili się pod rywala, stawili czoło jednak się nie udało. Ale tam nikt nie będzie miał do nich żalu bo odpadli po wyrównanej walce z Argentyną i to dopiero po dogrywce.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 25 cze 2006, 10:33

Mam nadzieje że ten mecz Argentyńczyków to wypadek przy pracy. Argentyna zagrała poniżej oczekiwań i będą mieć bardzo, ale to bardzo trudno z Niemcami. Argentyna zagrała słabo, Meksyk ich cisnął, Meksykanom zabrakło trochę szczescia choć to im dał sędzia. Kilka razy sędzia liniowy uznał spalonego którego tak na prawdę nie było. W bodajże 92 minucie gola zdobył Lionel Messi po podaniu od Teveza, a sędzia uznał że jak Riquelme podawał do Teveza to był na spalonym. Sędzia popełniał wiele błędów jeśli chodzi o offsaidy. Jeśli chodzi o postawę Maxi Rodrigueza w tym meczu, to można powiedziec że do dogrywki grał nie najlepiej, nie był widoczny i ja na miejscu Pekermana w drugiej połowie bym zmienił Messiego właśnie za Rodrigueza. Dobrze jednak że Pekreman tak nie postąpił.

MarciNowaSol
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarciNowaSol » 25 cze 2006, 11:01

Nie oglądałem tego meczu..nie wiem jak grała Argentyna ale jak mówicie że zagrała słabo to chyba lepiej że tego nie widziałem bo nie chciałbym aby moja opinia Argentyny się w jakimś sensie zmieniła. Bez względu na grę południowców i tak uważam że zdobędą Puchar Świata

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 cze 2006, 11:22

Przedewszystkim gra sie tak jak przeciwnik pozwala, a kazdy myslal, ze Meksyk da sie latwo ograc, a to przeciez nei jest druzyna, ktora pierwszy raz gra na Mundialu i wychodzi z grupy, to bardzo dobr druzyna i wczoraj to dobitnie pokazali. Napewno nastraszyli ostro Sorina i spolke :P Ale lepiej teraz niz np. w meczu z Niemcami. Widac dzisiaj bylo, ze zmiany przynajmniej te wymuszone w "11" sa niekorzystne dla druzyny, Cuchu i Scaloni zagrali bardzo slabo, az szkoda, ze nie moga grac Burdisso i Lucho :cry: Zmiana Aimara to bylo swietne posuniecie byl napewno bardziej potrzebny niz Cuchu i cos mi mowi, ze z Niemcami zagra w podstawowej "11" :!:
Meksyk szybko strzelil bramke i tak samo szybko ja stracil ogolnie blad przy stalych fragmentach gry obroncow bo nie przypilnowali szczegolnie Rafy :jupi: Takze na niekorzysc Meksyku zadzialala kontuzja Pardo :? Nie wiem takze dlaczego Jose wprowadzil Teveza tak szybko za Crespo, niestety przegrywal wszystkie pojedynki wpolu karnym a takze przed nim, zagral poprostu zbyt egoistycznie chcac pokazac swoja technike. Zbytnio lepiej takze nie prezetnowal sie Messi, choc on strzelil bramke(nieuznana) i gral dla druzyny :mike:
Blad takze sedziego przy faulu Heinze, dla mnie czerwien bez sprzeciwu 8) 8) Ogolnie Argentynczycy powinni sobie uswiadomic, ze teraz juz im nikt nie odpusci i nie bedzie takiego spacerku jak w grupie, ale to i dobrze, przynajmniej znowu bedzie 100% koncentracja i zaangazowanie

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”