MŚ 2006: 1/2 - Niemcy : Włochy - 4 lipca - Dortmund - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto wyjdzie zwycięsko z pojedynku i awansuje do finału??

Niemcy
18
26%
Włochy
51
74%
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 lip 2006, 20:24

Tilek pisze:A znasz takie powiedzenie, że gra się jak przeciwnik pozwala?
Sugerujesz że Niemcy zagrali tak cudowanie że Szwedzi popełniali takie kiksy w obronie że nawet piłki nie mogli podać , nie strzelili karnego :?: Ciekawe co powiesz o meczu z Anglią :] Poprostu Szwedzi nie wytrzymali presji, dostali szybko 2 bramki i mieli po meczu.

Awatar użytkownika
Crash_Romeo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Crash_Romeo » 02 lip 2006, 22:47

Niemcy-Wlochy

Co do meczu Niemców ze Szwedami, to chyba świadczy o klasie Niemców że przejechali jak walcem po boisku nie zostawiając Szwedą nawet szans na bronienie się i wbili w pierwszych minutach 2 bramki, widać że drużyna Bundesrepubliki umie świetnie znaleźć się w każdej sytuacji i wyjść z niej obronną ręką, dlaczego Szwedzi grali słabo bo Niemcy im na nic nie pozwolili, Jurgen znowu pokazał że jest godny stanowiska...ostatnimi czasy umie ustawić genialnie drużyne... Trzeba przypomnieć że mecz z Włochami 1 Marca przegrany 1:4 był przełomowym momentem i od tamtego czasu drużyna niemiecka zrobiła ogromne postepy...czy 04.07 będzie koniec tego krótkiego ale ładnego okresu gry niemieckiej zobaczymy...

typ Crash_romeo 2:0 Deutschland, Deutschland Uber Alles

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 lip 2006, 23:54

Martinho pisze:Oczywiscie ze sedziowie beda gwizdac dla nas
Jak można napisał o innej reprezentacji - my :shock: A że mowo tu o reprezentacji Niemiec to już dla mnie jest w ogóle nie pojęte. Możliwe, że jestem za głupi aby to zrozumieć :?

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 02 lip 2006, 23:59

Łukasz_ pisze: Widać że ide za Włochami...
no widac...i to wyraznie...szczegolnie w porownaniu lini pomocy i ataku...

co do samego meczu to:

Wlosi to Wlosi a Niemcy to Niemcy...kazdy bedzie gral swoje, napewno bardzo zachwawczo, lud szczescia moze zdecydowac o koncowym wyniku...nie zdzierze jak Niemcy odpadna z Wlochami...juz lepiej by sie stalo jak wyeliminowala by Ich Archentina...

jako ze jestem kibicem realista i optymitsa z drugiej strony, typuje wynik 2:1 dla chlopakow Klinsiego.

Dobrze ze nia ma juz Brazil...wikesze szanse na mistrzostwo...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 03 lip 2006, 0:23

Gomez wyjaśnij w czym Szkopy mają lepszą linie ataku i pomocy a nie rzucaj pustych słów. Dobrze że Lucio nie gra w reprezentacji Niemiec :roll: To by się działo. Przypomne Ci. Włochy - Niemcy 4:1 i grał praktycznie cały skład reprezentacji Niemiec i nie zasłaniaj się formą bo 4:1 to naprawde niezłe lanie. Ale Bayern gdy przegrywał 4:1 miał rzekomo świetną forme. :o

Jako ze jestem kibicem realista i optymitsa z drugiej strony, typuje wynik 2:0 dla chlopakow Lipusia, no może 1:0 jako że jestem realista :P

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 03 lip 2006, 8:57

Łukasz_ pisze:Gomez wyjaśnij w czym Szkopy mają lepszą linie ataku i pomocy a nie rzucaj pustych słów
Moge ja :?: W tym ze atak Klose - Podolski zdobyl wiecej bramek niz wloscy napadziorzy. Co do linii pomocy to sie niewypowiadam bo Wlosi oczywiscie sa the best i nie mozna powiedziec ze ten czy tamten jest slaby ;) Wiec Italia ma LEPSZA pomoc niz Niemcy. Juz dobrze :?:
Łukasz_ pisze:Włochy - Niemcy 4:1
Jak tacy chojracy jestescie to powtorzcie ten wynik jutro.
Łukasz_ pisze:Ale Bayern gdy przegrywał 4:1 miał rzekomo świetną forme.
Zajmij sie smordem w calcio (co za tym idzie w Milanie tez) a nie wspominasz mi tu LM. Bayern to nie Niemcy, a Milan to nie Wlochy.
Łukasz_ pisze:typuje wynik 2:0 dla chlopakow Lipusia, no może 1:0
4:1 dla Italii :!:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 03 lip 2006, 9:38

Martinho pisze:Moge ja W tym ze atak Klose - Podolski zdobyl wiecej bramek niz wloscy napadziorzy.
Bo w Italii odpowiedzialnosc za bramki nie spoczywa tylko np na Toni....jest to rozlozone i nie uzaleznoine tylko od jednego czy dwoch..;)
Martinho pisze:Zajmij sie smordem w calcio (co za tym idzie w Milanie tez) a nie wspominasz mi tu LM. Bayern to nie Niemcy, a Milan to nie Wlochy.
a czy w Niemieckiej lidze tez przypadkiem nie bylo korupcji..i zatrzyman sedziow?!

Martinho pisze:Bayern to nie Niemcy, a Milan to nie Wlochy.
Martinho uczy geografii :lol:

Martinho pisze:4:1 dla Italii
nareszcie sie zgadzamy;)

pozdrawiam

:lol:

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 03 lip 2006, 9:40

Martinho :lol: Powiedz mi kiedy zespół niemiecki był w finale LM :?: :lol:

No i na stała cisza.... :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 lip 2006, 9:43

Spoko panowie :wink: Bundesliga to nie liga :lol: Niemieckie szmatławce zaczeły wojne :evil: Rino mógł powiedzieć że żona Ballacka chciała mu dać podczas pokazów filmowych w San Remo :lol: ale on wrakami nie jeździ :lol:

Nie ma to jak dobry humor z rana :] A o to zadbały Niemieckie drewna. Dziś a w zasadzie wczoraj na konferensji prasowej.

- Niemiec: Gramy lepiej niż Włosi z każdym mecze i to widać

- ale odstaliście ostatnio z kardą Lippiego 4:1 ?

- Niemiec: To sie nie liczy to historia, to bedzie inny mecz, na stadionie w Dortmundzie jeszcze nie przegraliśmy

Moje pytanie jest jakie - jak to historia ? to te wygrane na stadionie w Dortmundzie to nie historia :>? :lol: A ile tam było spotkań towarzyskich :>? :lol: leszcze jakich mało.

- Włochy zawsze wygrywały z Niemcami w MŚ ...

Niemiec: To jest historia i ona nie gra...

Po czym znów mówi że w Dortmundzie nie przegrali :lol: ale żenada - chyba to te nowe metody Klinsmanna wmawiać sobie że tylko to co dobre :lol: Jak z żonami że nie dają po bokach ...

Forza Itallia :!: Forza Katenacjo

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 03 lip 2006, 10:20

Martinho co do napastników to napisałem już wyżej że strzelają znacznie więcej bramek NA TYM MUNDIALU ( bo w ligach jakby na to nie patrzeć Gila i Toni strzelają znacznie, znacznie więcej niż dwaj Polacy ). Nie wiem czym tutaj się szczycić bo wydaje mi się że wcale nie jest to rzecz aż tak bardzo pozytywna, co będzie kiedy nie da się im pograć lub będą mieli gorszy dzień :?: W Italii strzelać może każdy co już pokazali a Toni i Gila są zdecydowanie bardziej kretywni i można liczyć ze ich strony na więcej niż strzał do pustej bramki jak Klose, przepraszam w meczu z Argentyną zaskoczył mnie i pewnie siebie samego.
Co do wyniku 4:1 to się go nie spodziewam, ale nie ukrywam że Italia wygra. Widze że już ci żyłka strzela, ale nie dziwie się bo dostać po dupie od Włoch czy Milanu 4:1 to naprawde klęska. Chociaż nie, lepiej się aferąw Calcio zasłonić zasłonić a swojego syfu nie znać :roll:
Chyba każdy wie że Milan to nie Azzurri a Niemcy to nie Bayern ale nie ciężko zauważyć że w swoich naradowuch reprezentacjach grają kluczowe postaci z obu klubów i oni się na boisku będą pamiętać i to Niemcy będą czuć lęk a nie Azzurri.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 lip 2006, 10:37

Troche o histori o której mówią Niemcy - choc oni mówią tylko o tym co im sie miło kojaży :lol:

Kod: Zaznacz cały

Półfinałowe spotkanie piłkarskich mistrzostw świata Niemcy - Włochy odbędzie się na stadionie w Dortmundzie, obiekcie na którym Niemcy nigdy jeszcze nie przegrali.

Wtorkowy mecz będzie powtórką niesamowitego półfinału z 1970 roku, w którym Włosi pokonali po dogrywce RFN 4:3. Spotkanie w Dortmundzie będzie miało szczególne znaczenie dla obecnego menadżera reprezentacji Włoch Luigiego Rivy, najlepszego strzelca w historii reprezentacji "Azzurri", który wystąpił w pamiętnym meczu w 1970 roku. 

W historii MŚ reprezentacja Niemiec (RFN) spotykała się z Włochami czterokrotnie i ani razu nie udało jej się wygrać z Azzurri. W 1962 roku w 1. rundzie był remis (0:0), podobnie jak w meczu 2. rundy w 1978 roku (0:0). W pamiętnym półfinale w 1970 roku Włosi zwyciężyli 4:3, a w finale w Hiszpanii w 1982 roku włoski zespół pokonał RFN 3:1.
Nikt nie napisałe ważnej informacji :roll: Meksykanin Benito Archundia poprowadzi mecz półfinałowy Niemcy - Włochy - dobrze że nie Szwajcar albo Słowak :roll: Chyba dobry wybór sedziego z poza europy - wzłaszcza że grają juz dalej tylko europejskiej reprezentacje. Oczywiście praca arbitrów w tym mundialu jest taka że nazwisko sędziego nic nie gwarantuje a na pewno już nie poziomu sędziowania. Jednak mam nadzieje że Meksykanin podoła zadaniu. Nie ulegnie presi i nie bedzie zamykał oczu. Oby prowadził ten mecz dobrze i obiektywnie. Na jego gwizdek patrzyć bedzie cały świat...

Kod: Zaznacz cały

Meksykanin Benito Archundia będzie sędzią głównym pierwszego półfinału MŚ 2006, w którym Niemcy zagrają z Włochami. 
40-letniemu arbitrowi będą pomagać liniowi Jose Ramirez oraz Hector Vergara, a także Toru Kamikawa i Yoshikazu Hiroshima.

Spotkanie odbędzie się we wtorek wieczorem w Dortmundzie, gdzie Niemcy nie przegrali jeszcze ani jednego meczu. [przy. Zaza:[i] Bo z Italia tam nie grali[/i] ale to historia jak twierdzą nie którzy]

21:00 Dortmund, Niemcy - Włochy 

Sędzia główny - ARCHUNDIA Benito (MEX)
Sędzia liniowy 1 - RAMIREZ Jose (MEX)
Sędzia liniowy 2 - VERGARA Hector (CAN)
Sędzia techniczny - KAMIKAWA Toru (JPN)
Piąty sędzia - HIROSHIMA Yoshikazu (JPN)
www.seriaA.pl

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 03 lip 2006, 10:49

dzieciol pisze:Bo w Italii odpowiedzialnosc za bramki nie spoczywa tylko np na Toni....jest to rozlozone i nie uzaleznoine tylko od jednego czy dwoch
Fajne wytlumaczenie ;) Podoba mi sie.
dzieciol pisze: czy w Niemieckiej lidze tez przypadkiem nie bylo korupcji..i zatrzyman sedziow
W ktorej niemieckiej :?: 1 lidze :?: Nie porownuj sprawy Hoyzera do afery w calcio. Zreszta akcja ta miala miejsce w Pucharze Niemiec, w meczu Alemanni o ile sie nie myle ;)
pizmak pisze:Powiedz mi kiedy zespół niemiecki był w finale LM
Co to ma do rzeczy :?: zespol niemiecki w finale byl 4 lata temu na mundialu w Korei ;) Wtedy kiedy Wlosi plakali ze sedzia ich skrzywdzil, to Niemcy z tymi samymi Koreanczykami i "przekupionym ( :lol: ) sedzia wygrali i awansowali do finalu ;) Chyba nie chcesz tu wplatac juz pilki klubowej bo liga niemiecka jest slabsza od Serie A. Ale za to uczciwsza i tym sie pocieszam ;)

Jutro dzien prawdy.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 lip 2006, 11:03

Ale panowie co te porównanie mają do tematu ? Bundesligowce nadal będą przy swoim i tak dalej - każdy chyba zdaje sobie sprawe że pod wzgledem piłki Włosi panują nad Niemcami od klubów po kadre. Jak to kiedyś napisał chyba Gomez tylko stadiony mają lepsze Niemcy [tych słabszych klubów] ale to ze wzgledu na zapomoge na MŚ. Porównaie może zaczać od tego ile klubów co sezon gra w LM [bo to polauje z jaka ligą mamy doczyniania] z Niemiec ile z Wloch ? ile razy byli mistrzami świata a kończać na tym jakie gwiazdy grają w serie A i bundeslige ile zarabiają - a co to zmieni :?: :!: :>

Jutro z pierwszym gwiazkiem Meksykanina to sie nie bedzie liczyć ani historia albo porównania. Dla mnie osobiście Niemcy to "zero" totalne. Mają tylko świetne samochody - to musze przynać bo był kłamał jak by nie napisał ale jako naród są dla mnie nikim. Jak napisałem wcześniej celników po piłkarzy i każdy ma prawo do swojego zdanie. Jednak chyba nie czas na to ? Bo widze że nawet te porównania sa troche szutczne czemu nie zaczniecie od klubów w jakim grają pikarze kończą na umiejetnościach.

A jak bardzo chcecie sie w to bawić to trzeba zrobić kryteria porówań :]

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 lip 2006, 11:35

Jutro jedynym atutem Niemców będzie publiczność.
Światowe gwiazdy ?
Niemcy : Ballack
troche mniejsze : Podolski, Klose, Schweinsteiger

Włochy : Totti, Toni, Gilardino, Buffon, Nesta, Cannavaro, Zambrotta
troche mniejsze : cała reszta 8)

Bundensliga produkuje conajwyżej dobrych graczy, którzy trafiają do Serie A i tam zaczną nabierać status gwiazd światowych. Bundesliga to skupisko Niemców, a Calcio Włochów. Najlepsze jednak nie jest to :) 0 tyle jest rowna liczba zwycięstw Niemców nad Azzurri. A jak pokazuje przeszłość historia często odzwierciedla to na boisku.
Italii dodatkowo jakby pomaga skandal w Calcio. Już wiele razy na forum wypominane było, że przy perwszym skandalu w 86' roku Włosi triumfowali. Triumfowali i co ciekawsze królem strzelców został Rossi, który dopiero w ostatnich meczach zaczął strzelać. Jakby nie patrzeć historia podobna do tej :] Skandal, Rossi, Mistrzostwo = skandal, Toni, mistrzostwo :D

FORZA ITALIA

Tilek
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tilek » 03 lip 2006, 11:38

Zaza jesteś żałosny.
*_Zaza_* pisze:Ale panowie co te porównanie mają do tematu ?
*_Zaza_* pisze:Rino mógł powiedzieć że żona Ballacka chciała mu dać podczas pokazów filmowych w San Remo ale on wrakami nie jeździ
A to ma bardzo wiele do tematu? Jak chcesz to załóż sobie topic erotyczny, albo z plotkami z życia sław.
*_Zaza_* pisze:ile razy byli mistrzami świata
Już na ten temat coś ci chyba pisałem? Tyle samo, ale Niemcy grali w finale 7 razy, a Włosi tylko 5. Przypomnij sobie jeszcze ME gdzie przewaga reprezentacji Niemiec jest jeszcze większa.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”