EURO 2008: GRUPA D - Grecja, Hiszpania, Rosja, Szwecja - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Kto awansuje dalej?

Czas głosowania minął 19 cze 2008, 16:16

Grecja
1
3%
Hiszpania
21
70%
Rosja
3
10%
Szwecja
5
17%
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 14 cze 2008, 20:11

Larsson :shock: 37 lat, a osiągnął najszybszą prędkość wśród wszystkich piłkarzy (Szwedów i Hiszpanów) a do tego przebiegł 10,5 kilometra. W samym meczu nie zachwycał, ale szacun dla niego.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 cze 2008, 20:18

Villa Obrazek

Mecz bardzo wyrównany. Początek dla Hiszpanów, ale po strzeleniu bramki oddali zupełnie inicjatywę i Szwedzi byli w tym okresie zespołem lepszy. Najbardziej irytowały mnie długie piłki na Torresa ['] Rozumiem, że można tak zagrać od czasu do czasu, ale Hiszpanie w pierwszej połowie grali tak prawie bez przerwy i nie przynosiło im to żadnej korzyści co zresztą nikogo nie powinno dziwić, ale mniejsza o to. Druga połowa lepsza w wykonaniu La Seleccion. Po zejściu Ibry Szwedzi nie mieli praktycznie nic do zaoferowania w ataku. Henka już niestety jest za stary, aby samemu coś zdziałać aczkolwiek i tak olbrzymi szacunek dla niego za pracę jaką wykonywał. Najlepszy na boisku chyba Senna. Ramos aktywniejszy w ataku, ale i tak IMHO słaby mecz bo znowu kilka błędów popełnił. Iniesta bezbarwny. Mógłby więcej grać na lewej stronie :roll: Mam nadzieję, że uraz Puyola to nic groźnego :pray:

Co do sędziowania to niestety jak zwykle :roll: Karny dla Hiszpanów jak dla mnie ewidentny. Nie rozumiem też dlaczego arbiter zakończył pierwszą połowę niemalże w momencie podania w pole karne Szwedów :roll:

Po EURO znowu odżyje dyskusja na temat wprowadzenia technicznych usprawnień sędziowania. Przynajmniej mam taką nadzieję.

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 14 cze 2008, 20:19

Jarzinho pisze:Kto zagrał ta pilke do Villi. Question
Capdevila.

Podobał mi sie dzisiaj Senna. Wszędzie go było pełno, zarówno dobry w ataku jak i w destrukcji. Dla mnie cichy bohater meczu :)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 14 cze 2008, 20:31

Cieszy mnie dobra postawa Ibry. Bardzo ładne podanie do Larssona oraz gol to zdecydowanie satysfakcjonujący dorobek Szewda biorąc pod uwagę tak krótką obecność na boisku. Mam nadzieję, że Szwecja awansuje dalej, są na to duże szanse bo jak narazie prezentują się zdecydowanie lepiej od duetu Grecja-Rosja.

Dzisiaj pokazali się jako znakomicie zorganizowana drużyna, głównie w defensywie. Niestety brakuje im ciekawych opcji w ofensywie szczególnie gdy brak Zlatana.

Brawo dla Hiszpanii, byli lepsi, ale tylko minimalnie lepsi.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 cze 2008, 20:35

Hiszpanie jesli chca ugrać cos powanego, musza popracowac nad defensywa. Ramos drugi słaby mecz, moze jeszcze gorzej niz w pierwszym spotkaniu. Środek po zejsciu Puyola, prawie tragedia. Albiol dla mnie zawodnik, ktory potrafi chyba podac tylko do bramkarza, przegrał wanzy pojedynek, a przy wyprowadzaniu pilki widac było ogromny chaos. Oby Carlesowi nic nie było i Lusi powinien sprawdzić Juanito w ostatnim spotkaniu.

Senna wymiata na tym turnieju oby tak dalej. Iniesta dzisiaj sporo przegrywał, mało dynamiki, Silva zdecydowanie lepiej. Szkoda, że dzisiejsze zmiany nie przyniosły nie lepszego. Cazorla troche jeździec bez glowy i widac bylo brak ogrania z partnerami. Cesc niczym ciekawym Nie błysnał.

Szkoda Zlatana i tego, ze nie jest w pelni sil bo mogłby zrobic wiecej w tych dwoch meczach grupowych, a pewnie i wiecej strzelić.

Awatar użytkownika
Sting111
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sting111 » 14 cze 2008, 20:46

Wiedzialem ze mecz bedzie tak wygladal. Dlugo remis i w koncowce gol. Mvp meczu dla Senny moim zdaniem. Byl z przodu i z tylu. Odbieral pilki przed obroncami, podlaczal sie do akcji ofensywnych konczac niektore strzalem. Tak powinienie grac srodkowy pomocnik w reprezentacji Hiszpani. Dobra gra o dziwo Marcheny. Myslalem ze bedzie sie mylil i robil glupie bledy ala' Jop a tu jednak solidna gra. Wogole trzeba pochwalic defensywe Hiszpanow :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 cze 2008, 21:34

:lol:
No to ładnie Nikopolidis... od kiedy to biegnie sie za pilka zostawiajac sie pusta bramke? :lol:

no coz mecz nie zachwyca, duzo fauli, niepotrzebnie Grecy faulują i dużo kiepskich strzałów.. oby druga połowa była lepsza.

edit:
koniec meczu. nikopolidis [']
rosjanie zdomniowali grekow... oni mieli szczescie ze mecz sie nie skonczyl gorzej, chociaz z wykonczeniem byl problem u Rosji. mozemy mowic ze mistrzowie Europy odpadli przed nami :lol;

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 14 cze 2008, 22:56

Strasznie słąbo na tych mistrzostwach gra Ramos. Już pod koniec sezonu był w słabej formie ale myślałem że Aragones go odbuduje. Praktycznie wszystkie dobre akcje Szwedów szły właśnie prawą stroną. Strasznie pozytywnie za to mnie zaskakuje Xavi. Parę świtnych piłek i kżda akcja przechodzi przez niego. Villa to fenomen i jak się okaże że Calderon go odpuścił dla Ronaldo i kupi go Barca to pójdę na nogach do madrytu i go za jaja powieszę. Taki talent nie powinien się marnować w słabej Valencii, bo skończy jak Larsson który najlepsze momenty w karierze przesiedział w słąbym Celticu i pod koniec zaczął pokazywać dopiero że jest jednym z najlepszych piłkarzy na świecie, a wtedy było za późno.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 14 cze 2008, 22:56

Co do meczu Hiszpanow to wg mnie z taką grą 2 linii i usilnym szukaniem dwojki :Torres Villa, Hiszpanie za wiele w tym turnieju nie osiągną. Zabrakło mi w grze pomocnikow jakiejs wiekszej szybkosci i fantazji w rozegraniu pilki. Cesc godnie zastapil Xaviego i nic niestety nie pokazal :? Szwedzi tez Hiszpnom zadania nie ulatwiali, bo grali mocno defensywnie i to sie zemscilo. Mam nadzieje ze Rasija przejdzie dalej bo poki co prezentuje sie lepiej od Szwedow. Swietna gra Pavluchenki, ktoremu IMO wcale tak wiele nie brakuje do Torresa jak to mowili komentatorzy w 1 meczu. szczegolnie jesli chodzi o technike

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 cze 2008, 23:12

Coś w tym jest, że za zdobywanie bramek w reprezentacji Hiszpanii odpowiada tylko ta dwójka napastników, ale obaj są świetni i widać też, że świetnie się rozumieją tak więc tutaj problemu raczej nie widzę aczkolwiek gdyby odpadł jeden z tej dwójki to mogłoby być różnie. Może w ostatnim meczu Aragones da szansę komuś innemu (czytaj. Guiza) i zobaczymy jak to będzie wyglądało.

Gorzej wygląda linia obrony, która nie spisuje się tak dobrze jak powinna a trener nie ma tutaj zbyt wielkiego pola manewru jak dla mnie.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2008, 23:15 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 cze 2008, 23:14

Piotr pisze:Co do meczu Hiszpanow to wg mnie z taką grą 2 linii i usilnym szukaniem dwojki :Torres Villa, Hiszpanie za wiele w tym turnieju nie osiągną. Zabrakło mi w grze pomocnikow jakiejs wiekszej szybkosci i fantazji w rozegraniu pilki. Cesc godnie zastapil Xaviego i nic niestety nie pokazal

:shock: To kogo maja szukac Ikera czy Marcheny. Nie bardzo rozumiem pomocnicy sa od kreowania gry napastnikom. Byc moze cos sie zmienia w światowej pilce. Brakuje Ci szybkosci i fantazji to moze zacznij ogladac i odsłon lewa strone swojego odbiornika, to wtedy Ci juz tego nie bedzie brakowało. Oczywiscie nie przecze, ze dzisiaj Hiszpanie dosc usilnie grali długa pilka, przynajmniej moemntami, ale nie Xavi czy przedewszystkim Silva. Ostatnie zdanie najsmieszniejsze.

szuki1991
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szuki1991 » 18 cze 2008, 18:50

brylancik pisze:Strasznie słąbo na tych mistrzostwach gra Ramos. Już pod koniec sezonu był w słabej formie ale myślałem że Aragones go odbuduje. Praktycznie wszystkie dobre akcje Szwedów szły właśnie prawą stroną. Strasznie pozytywnie za to mnie zaskakuje Xavi. Parę świtnych piłek i kżda akcja przechodzi przez niego. Villa to fenomen i jak się okaże że Calderon go odpuścił dla Ronaldo i kupi go Barca to pójdę na nogach do madrytu i go za jaja powieszę. Taki talent nie powinien się marnować w słabej Valencii, bo skończy jak Larsson który najlepsze momenty w karierze przesiedział w słąbym Celticu i pod koniec zaczął pokazywać dopiero że jest jednym z najlepszych piłkarzy na świecie, a wtedy było za późno.
No tak, tyle ze Valencia nie chce go wypuscic. Co do Ramosa, gra slabo, ale czy tak az starsznie? Miejmy nadzieje ze sie troche poprawi, bo na Włochów moze okazac sie pieta achillesowa Hiszpanii. A Xavi rzeczywiscie gra niezle na tych mistrzostwach. Jeszcze przed myslalem ze Cesc bedzie gral w podstawie, ale teraz widze ze Xavi slusznie zajmuje miejsce w pierwszej jedenastce.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 cze 2008, 21:35

Rosjanie dominowali dopóki nie uzyskali przewagi.. w okolicach 32 minuty ladna akcja (glowka i potem strzal po roznym) ale potem to jednak Szwedzi przejęli inicjatywę i mieli pecha... Rosja jednak bardzo ładnie gra przez całą pierwszą połowę gdy Szwedzi się obudzili po stracie bramki.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 cze 2008, 21:38

Magnum pisze:Rosjanie dominowali dopóki nie uzyskali przewagi..
wprawdzie spalem dzisja 2h i moze przez to za cholere nie wiem o co biega - jakies zlote mysli ?
Panowie tak gra Rosja - moj faworyt 8) utrzymac to = $$$$$$

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 cze 2008, 21:40

To nie Szwedzi zaczęli grac, tylko Rosja trochę im poluzowała. Szkoda, że rażą nieskutecznością, bo już powinno być ze 3:0. Mam nadzieję, ze w drugiej połowie znów Rosja na nich siądzie, ewentualnie coś strzeli z kontry. Szwedzi strasznie się gubią w defensywie, mają dużo strat w środku. Rosja może to wykorzystać i powinna dać radę. Szkoda, aby Szwecja awansowała kosztem Rosjan. Bo ci drudzy grają lepiej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”