Parada Równości - Strona 31

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 lip 2018, 21:42

Tworzą niepełną rodzinę. (moze nie z wlasciwej ksiazkowej definicji, bo ona mowi o jednym rodzicu i dziecku)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 lip 2018, 21:43

Futbolowa jak Cię lubię tak nie mogę czytać tego co piszesz. Chyba jedynie Ty uważasz to za słuszne. Geje czy lesbijki nigdy dzieci mieć nie będą naturalnie więc jak to porównać do par hetero, które próbują, a nie mogą? Takim myśleniem zasiedlimy gdzieś gniazdo pedałów i lezb bo będą rosnąć w siłę

Wcześniej starałem się używać słów kulturalnych typu gej, ale nie mogę dłużej

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 20 lip 2018, 21:47

cloner pisze: Tworzą niepełną rodzinę. (moze nie z wlasciwej ksiazkowej definicji, bo ona mowi o jednym rodzicu i dziecku)
Pod definicję rodziny podchodzi też samo małżeństwo, a chyba nawet też i partnerstwo ;)
Tomusmc pisze: Futbolowa jak Cię lubię tak nie mogę czytać tego co piszesz. Chyba jedynie Ty uważasz to za słuszne. Geje czy lesbijki nigdy dzieci mieć nie będą naturalnie więc jak to porównać do par hetero, które próbują, a nie mogą? Takim myśleniem zasiedlimy gdzieś gniazdo pedałów i lezb bo będą rosnąć w siłę
Ja nikogo nie porównuję. Ba, ja nawet nie stwierdziłam, że popieram adopcję przez pary homoseksualne, więc nie wiem czym Ty się od razu tak stresujesz :D Jedynie chodzi mi o empatyczne podejście do cudzych uczuć. Ja jestem w stanie zrozumieć, że osoby homoseksualne też mogą odczuwać instynkt rodzicielski, bo on nie jest zarezerwowany wyłącznie dla heteryków. A jak ktoś głosi teorie, że rodzinę stanowić mogą tylko ci, co są w stanie przedłużyć gatunek, no to niestety, ale po drugiej stronie są nie tylko homo, ale także bezpłodni.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 lip 2018, 21:50

futbolowa pisze: Ja jestem w stanie zrozumieć, że osoby homoseksualne też mogą odczuwać instynkt rodzicielski
A ja jestem w stanie zrozumieć, że osoby jednej płci nie mają takich instynktów.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 20 lip 2018, 21:53

cloner pisze: A ja jestem w stanie zrozumieć, że osoby jednej płci nie mają takich instynktów.
No, ja też rozumiem, że ludzie mogą nie chcieć mieć dzieci, ba, niektórzy wręcz nie powinni ich mieć.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 lip 2018, 21:54

Ja bym porównał chęć par homoseksualnych do dzieciaków jak do kupienia nowego telewizora. Chciałbym kupić, patrzę w sklepie i marzę,ale mieć go nie mogę. Podobnie z dziećmi, jeśli nie możesz ich mieć to możesz tylko pomarzyć

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 20 lip 2018, 21:57

Tomusmc pisze: Ja bym porównał chęć par homoseksualnych do dzieciaków jak do kupienia nowego telewizora. Chciałbym kupić, patrzę w sklepie i marzę,ale mieć go nie mogę. Podobnie z dziećmi, jeśli nie możesz ich mieć to możesz tylko pomarzyć
To samo można powiedzieć o parach hetero. Nie musiałabym nawet daleko szukać, bo w rodzinie mam taki przypadek.
Natomiast porównywanie dziecka i silnych potrzeb emocjonalnych do fanaberii w postaci TV jest - oczywiście jak dla mnie - trochę nieodpowiednie.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 lip 2018, 22:00

To był jedynie przykład. Jak kuźwa pary homoseksualne mogą mieć matczyne emocje, przecież to nie ma ładu ani składu. Ta rozmowa do niczego nie prowadzi

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 20 lip 2018, 22:03

Tomusmc pisze: To był jedynie przykład. Jak kuźwa pary homoseksualne mogą mieć matczyne emocje, przecież to nie ma ładu ani składu. Ta rozmowa do niczego nie prowadzi
Nie wiem jak jest z gejami, nigdy na ten temat z żadnym nie rozmawiałam, ale np. wiele kobiet ma silnie zakorzeniony instynkt macierzyński - choćby dlatego, że tak się nas wychowuje - zajmij się lalką, nakarm lalkę, przewiń młodszego brata itd. - i to, że na pewnym etapie zwiążą się z kobietą, a nie z facetem, nie zmienia tego, że pragnienie posiadania dziecka mogą czuć. Naprawdę wydaje Ci się, że jak ktoś pokocha osobę tej samej płci, to automatycznie blokują się w nim wszystkie uczucia i emocje?

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 20 lip 2018, 22:08

Tomusmc pisze: To był jedynie przykład. Jak kuźwa pary homoseksualne mogą mieć matczyne emocje, przecież to nie ma ładu ani składu. Ta rozmowa do niczego nie prowadzi
Jakoś w Stanach pary homoseksualne mogą normalnie adoptować dziecko i nikomu tam to raczej nie przeszkadza. Dziecko też jakoś daje radę funkcjonować.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 20 lip 2018, 22:11

Delpiero14 pisze: Jakoś w Stanach pary homoseksualne mogą normalnie adoptować dziecko i nikomu tam to raczej nie przeszkadza. Dziecko też jakoś daje radę funkcjonować.
W Polsce też kilkanaście tysięcy par homoseksualnych ma dzieci i badania wykazały, że rozwijają się normalnie i na homo nie wyrastają ;)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 lip 2018, 22:16

Delpiero14 pisze:
Jakoś w Stanach pary homoseksualne mogą normalnie adoptować dziecko i nikomu tam to raczej nie przeszkadza. Dziecko też jakoś daje radę funkcjonować.
Masz statystyki albo opinie osób mieszkających w Stanach? Jak sama nazwa wskazuje USA jest podzielona na stany, które mają wewnętrzne prawo typu słoń nie może parkować na miejscu dla aut. Słaby przykład

Ja nie mam zamiaru dalej dyskutować bo każdy będzie miał swoją rację i do niczego nie dojdziemy, w ja tego nie lubię także kończę swój udział w tym temacie. Wrócę jak coś mnie zainteresuje ;)

Nie czuję się homofobem, ale w życiu nie zaakceptuję adopcji dzieci przez pary homoseksualne i choćbyście dawali argumenty z kosmosu to będę na nie

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 lip 2018, 22:17

Delpiero14 pisze: Jakoś w Stanach
Jakoś w stanach alko jest od 21roku życia. I też ludzie potrafią funkcjonować. Chyba twoim tokiem myślenia, czas wprowadzić to u nas. ;)
Itd itd

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 20 lip 2018, 22:25

Kiedyś bylem na "Nie!" w kwestii adopcji dzieci przez pary homoseksulane. Z drugiej strony masa dzieciakow wychowuje sie w dysfunkcyjnych i patologicznych rodzinach heteroseksulanych. Mysle sobie teraz, ze chyba nie mialbym problemu z tym zeby dziecko w drodze wymagajacego procesu adopcyjnego trafilo pod opieke lesbijek lub gejow.

EDIT: MK92 jestes zywym przykladem na to, ze bedac wychodzi przez kobiety wyrosles na faceta, a nie babe. Zakladam, ze glos tez masz meski.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2018, 22:29 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 lip 2018, 22:27

To tak jak z przyjmowaniem uchodźców, jestem na tak, ale sam nie wezmę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”