MŚ 2006: Polacy na mundialu - Strona 32

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 21 cze 2006, 12:07

U nas chyba nie mogą zrozumieć jednej rzeczy. Jeśli chcą reprezentacje która rególarnie będzie grała na MS i Euro i będzie zachodziła dośc daleko(1/8 czy 1/4) to tą reprezentacje trzeba budować od podstaw. Wczoraj jak oglądałem tą Noc kibica czy jakoś tak na TVP2 to dobrze tam mówili ,że zatrudnienie zagranicznego trenera nic nie da. Bo on musiałby najpierw przez rok czy dwa przyjżeć się zawodnikom. Przecież Kasperczak też cudów od razu nie zdziała. Trener reprezentacji ma mało czasu na przygotowanie nowej drużyny więc powinien mieć na to jakieś 2-3 lata. Na następne MŚ będziemy musieli już przebudować drużyne bo większość ma ok. 30 lat a na następnych MS będą mieli ok.34 więc nie opłaca się ich brać. W kwal. do Euro powiniśmy już zacząć przebudować drużyne. Owszem można zostawić jeszcze kilku zawodników ale powinniśmy wprowadzać do kadry i pierwszego składu coraz więcej młodych zawodników

Szerszen
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szerszen » 21 cze 2006, 17:35

Właśnie wróciłem od kumpla, oglądaliśmy mecz Anglików ze Szwecją... Minie duuużo czasu zanim nasza reprezentacja osiągnie taki poziom
Aby osiagnac taki poziom minie naprawde duzo czasu jesli nic sie nie zrobi w naszej pilce. To wszystko wymaga gruntownej przebudowy, nie reprezentacji, nie zmiany Janasa. Trzeba zaczac od poczatku. Wystarczy spojrzec gdzie nasz pilka klubowa sie znajduje a wszyscy bedziemy wiedziec gdzie nasza reprezentacja moze zajsc. Oczywiscie zaden z kibicow nie przyjmie do wiadomosci, ze utworzenie nowych struktur bedzie trwalo bo chce widziec reprezentacje na MS. Nalezy pamietac, ze 4 lata temu gralismy na MS po 16 latach nieobecnosci zatem kwalifikujac sie teraz (drugi raz z rzedu) osiagnelismy i tak duzy sukcese. Janas musi zostac bo tylko on na obecna chwile jest gwarantem awansu na ME (szczegol, ze nie medialny, ze sie dziennikarzom nie podoba, on nie ma sie podobac tylko sparawiac, ze reprezentacja wygrywa co do tej pory robil, wystarczy spojrzec na statystyki).

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 cze 2006, 13:45

Wiwat polska myśl szkoleniowa!

Jerzy Engel: Polska piłka ugorem? Przecież na każdym mundialu pokazujemy kilku młodych zdolnych piłkarzy z naszego szkolenia...

Andrzej Strejlau: Trener z zagranicy? Jaki trener? Jeden z tych, którzy tak fatalnie przygotowali naszych piłkarzy do mundialu?

Awatar użytkownika
realmania
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: realmania » 22 cze 2006, 20:30

Według mnie Polacy byli źle przygotowani do mundialu i największą odpowiedzialność za to ponosi Janas. Według mnie Polaków dobiło hartowanie na zgrupowaniu przed mundialem.

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 22 cze 2006, 21:01

Dobra nie ma co sie produkować. Dopuki zarząd sie nie zmieni to i polska piłka tymbardziej. Szkoda, że wygraliśmy z kostaryką... Jak byśmy przegrali może paru nieodpowiednich ludzi by wyleciało, a tak nic sie nie zmieni... no może selekcjoner - ale co to da?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 cze 2006, 22:21

realmania pisze:Według mnie Polaków dobiło hartowanie na zgrupowaniu przed mundialem.
2 dni ciezkiego treningu :P Tak jesli takie przygotowanie meczy pilkarzy, ze nie potrafia dojsc do siebie przynajmniej co niektorzy, no to ja naprawde nie wiem co oni tam robili :arrow: praca w kamieniołomach przez 24/h :wink: Naprawde trudno to powiedziec po Jeleniu, ktory w 70 minucie :?: wyprzedzil Odonkora podobno najszybszego z reprezentantow Niemiec :P podobnie Smolarek :shock: Widac bylo napewno, ze Krzyniowi troche sie buzia zaokraglila :oops: Ja bardzo bym chcial, aby ktos ujawnil bardziej szczegolowo jakie mieli wyniki wydolnosciowe zawodnicy przyjezdzajac na zgrupowanie, bo i Janas i Listkiewicz i sztab szkoleniowy i nawet sami pilkarze cos tam brzeczeli, ze nie wszyscy spedzili urlopy wg. wskazowek, mnie to bardzo interesuje bo skoro jakos zawodnicy temu nie przecza przynajmniej do tej pory to jednak to musi byc prawda :!:
Takze jakos zbynio nie widizalem przy przywitaniu zeby kibice jakos szczegolnie chcieli glowy Janasa. Kazdy przytomnie myslacy wie ze za 2 miechy jest poczatek elminacji i jakos nie widzi mi sie teraz zmiana :roll: Tylko jedna sprawa znajac Janasa on im nie popusci jak to robi Saganowi, pamiec to on ma :wink:

Awatar użytkownika
realmania
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: realmania » 23 cze 2006, 11:41

Według mnie jedynym z polskich piłkarzy, który był bardzo dobrze przygotowany pod względem fizycznym i kondycyjnym był tylko Ireneusz Jeleń. W każdym z meczów zaprezentował się bardzo dobrze. :wink:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”