smutne ale prawdziwe
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 wrz 2009, 21:10
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 wrz 2009, 21:18
W tym poście nie ma logiki. Tak, nasze miejsce jest pod względem sportowym za Słowenią i Irlandią, i tak, dzięki obecnemu trenerowi piłkarzom zdarzało się wspiąć na absolutne wyżyny umiejętności przynajmniej z rzadka, co jest jego atutem niewątpliwym. A że poza tym na co dzień przez ostatni rok kadry zespół zawsze grał na swoim poziomie, poza meczem z Czechami, to smutna rzeczywistość - z perspektywy kibica kadry wolę Leo, za którego zdarzało nam się wygrać takie mecze, od polskiego trenera, z którym (z takimi graczami) nie będzie nawet tego.Zdecyduj sie w koncu bo sam nie wiesz chyba juz co mowisz. Z jednej strony uwazasz ze miejsce Polski jest za Slowenia i Irlandia i pewnie jeszcze za Estonia a z drugiej strony wierzysz ze Polsce moga sie "przydarzyc" zwyciestwa z Portugalia i Czechami i awans z trudnej grupy na Euro. Czyli musimy miec jednak swietnego trenera zeby liczyc na fart ?
Awans na MŚ 2006 był banalny, bo graliśmy z budowaną dopiero Austrią na ME, Irlandią, która dopiero miała osiągać wyniki, wypaloną Walią, Anglią, która zaczynała wielki dołek i Azerami, którzy wtedy jeszcze byli chłopcami do bicia dla każdego.Wsadz sobie ta trudna grupe w d... Wielka Belgia, ktora dostaje baty od kazdego, wielka Portugalie widziałem ostatni raz podczas Mistrzostw Świata, a Serbia, zespoł, ktory dopiero co byl budowany. Dzisiaj by nam Stankovic i spolka wbila tyle, ze Boruc by nie naliczył.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 10 wrz 2009, 21:30
Taka trudna, że aż o licznych remisach rywali zapomniałeś z wysiłku. Wobec tych remisów rywali Leo się faktycznie przydarzył, bo to Engela ekipa awansowała jako pierwsza z europy w swoim czasie.Wilmore pisze:takiemu Leo "przydarzy" się jeszcze awans na Euro z bardzo trudnej grupy
Hura, 3pkt w zamian za straconych 3x3 na Słowacji, Słowenii czy Irlandii.Wilmore pisze:zwycięstwo nad Czechami
Człowieku, 3 lata i pasmo "wpadek" o jakich Ty mówisz ostatnich dwóch meczach? Nie żyj meczami z 1 - Portugalią i 2 - Czechami bo to tylko 6 pkt i to w dwóch eliminacjach. Policz lepiej ile stracono na średniakach zamiast wymieniać na drobne i się podniecać że się wygrało mecz, to nie pucharowa faza tylko jakieś 8-10 meczów do rozegrania.Wilmore pisze:patrząc z punktu widzenia tutaj wypowiadających się krytyków, to znaczy wyłącznie na dwa ostatnie mecze
ulynif

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 10 wrz 2009, 22:16
Z tym bym nie przesadzał, moim zdaniem Wisła wygrała w ostatnim sezonie ostatecznie pokazując, że ma najlepszego trenera A TAKŻE drużynę. Duet Marcelo-Głowacki był gorszy od Bosackiego-Arboledy czy Choto-Astiza? Brożek od Lewandowskiego czy Chinyamy? Sobolewski od Stilicia czy Iwańskiego (Rogeraczeher pisze:W poprzednim sezonie mimo pzeciwnoscia losu, /............kontuzje... i wcale nie najmocniejsza kadra okazal sie najlepszy, bowiem personalnie lepiej wygladal Lech a nawet Legia ale no wlasnie cos ten wielki Smuda sie nie popisal a papcio niedzwiadek to nie trener...
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 wrz 2009, 22:23
Rozumiem, że lata 2006-czerwiec 2008 to były wpadki? Ja rozumiem, Leo samo zło, on sam jest winien wszystkiemu, ale bez przesady.Człowieku, 3 lata i pasmo "wpadek" o jakich Ty mówisz ostatnich dwóch meczach?
Z najprostszej grupy w eliminacjach... Ale ile razy to już było wałkowane.Wobec tych remisów rywali Leo się faktycznie przydarzył, bo to Engela ekipa awansowała jako pierwsza z europy w swoim czasie.
Nawet Boniek gdy wtopił z Łotwą 1-0 to Łotwa przynajmniej wyszła z grupy nie byle co wobec porażki Leo z nic nie znaczącą Estonią.
A co mają kompetencje w kwestii zarządzania PZPN, czy dobra kultura, do zajmowania z Polską 3 miejsca na mundialu? Lato to człowiek bez klasy, bez kompetencji, bez odpowiednich umiejętności i wykształcenia - to potrafi stwierdzić szaraczek, a Leo, który poznał w swoim życiu osoby na podobnych stanowiskach wiele warte akurat jak najbardziej był uprawniony do takich wypowiedzi.Aha, zapomniałbym. Leo, jak uczy kultury Pana Grzegorza Lato, to lepiej niech się zastanowi zanim znowu powie coś dziwnego. Bredzi o kulturze człowiek, skrytykował za brak kompetencji osobę która z naszą kadrą zdobyła 3 miejsce na mundialu 82', pan "kompetentny" i znawca kultury się znalazł, ha ha...
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 10 wrz 2009, 22:35
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 wrz 2009, 0:17
Beenhakker też. A na dodatek selekcjoner bez sukcesówWilmore pisze:Lato to człowiek bez klasy, bez kompetencji, bez odpowiednich umiejętności i wykształcenia
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 wrz 2009, 2:18
Żadnych. Bo w końcu Portugalię bili Polacy bez kłopotów od zawsze, a na Euro Piechniczek z Górskim awansowali po kilka razy.A na dodatek selekcjoner bez sukcesów
Świetne podsumowanie jego kariery w Polsce.„Przez ostanie miesiące traktowany byłem jak kawałek g... Dziś znów chcecie zrobić ze mnie Boga, a ja nie jestem ani jednym, ani drugim. Do widzenia".
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 11 wrz 2009, 2:57
Ja bym się tak Górskiego nie czepiał bo za jego czasów tj. '72 i '76 na turniejach finałowych Euro grały aż 4 (słownie: cztery) drużyny, a nie 16 jak w 2008Wilmore pisze:...a na Euro Piechniczek z Górskim awansowali po kilka razy.
Litości...
weasel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mandzaro » 11 wrz 2009, 3:08
Takimi wypowiedziami tylko sie osmieszasz. Kiedys bylo duzo trudniej awansowac do mundialu czy ME niz teraz bo zadne z tych turniejow nie mialy takiej rozbudowanej formuly. Grupy eliminacyjne skladaly sie z 3 zespolow a wywalczyc awans do finalow czy Euro czy MS bylo nieraz trudniej niz zdobyc medal na tej imprezie. Dla przykladu wiesz z kim musial sie uporac Gorski zeby wejsc do Euro 76 ? Pewnie nie wiec Ci powiem.. Holandia i Wlochy. Czyli w jednej grupie znalazlo sie trzech medalistow dwoch ostatnich mundiali. W dzisiejszych czasach taka grupa ze wzgledu na rozstawienie bylaby niemozliwa ale dzisiaj w analogicznej sytuacji staraj sie winic trenera ze nie zajaj pierwszego miejsca w grupie z Holandia i Wlochami. A zreszta Gorski chociaz potrafil u siebie rozbic taka Holandie - 4-0 a ja chcialbym widziec podobny wyczyn z jaka kolwiek druzyna prowadzona przez Leo.Żadnych. Bo w końcu Portugalię bili Polacy bez kłopotów od zawsze, a na Euro Piechniczek z Górskim awansowali po kilka razy.
Litości.
Mandzaro
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 wrz 2009, 8:28
Jak Polonia Bytom zagra w LM tez nie uznasz tego za sukces ? Najpierw wielbic potem nienawidzic a na koniec zapomniec. mentalnosc polakow juz nas wielokrotnie zgubila ale widac nasladowcow Pis nie brakujecloner pisze: Beenhakker też. A na dodatek selekcjoner bez sukcesów
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 wrz 2009, 9:52
Uznam, bo nikt się tego nie spodziewa. Naszym celem nie jest awans do LM, to cel Legii i Wisły.Bienias pisze:Jak Polonia Bytom zagra w LM tez nie uznasz tego za sukces ?
Nigdy go nie lubiłem, trener bez sukcesów. No chyba, że tak jak Wilmore napisał, sukcesem jest zwycięstwo z Portugalią.Bienias pisze:Najpierw wielbic potem nienawidzic a na koniec zapomniec. mentalnosc polakow
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 wrz 2009, 10:35
Wilmore pisze:A Leo akurat klasę wielką miał i mieć będzie
Chyba mamy nowa definicje czlowieka z klasa... czlowiek z klasa obraza wszystkich gdy tylko pojawia sie slowa krytyki, bo przyzwyczail sie do wczesniejszego zaglaskiwania (odnosnie bohatera narodowego stworzonego z dupy, i pozniejszej niezbyt ostrej krytyce mass mediow)Wilmore pisze:niedoścignieni mistrzowie elegancji i kultury
Nie wrzucaj wszytskich do jednego worka... kto go wielbil? bo napewno nie ja... kto w ogole nie rozumial faktu wywzszania leo na piedestal, robienia z niego bohatera narodowego, zaglaskiwania? te okrzyki Leo Leo ... noz sie w keiszeni otwiera, bo holender nabral wiekszosc swymi gadkami ze jedziemy po misrtzostwo swiata, ze jak wygralsimy z Portugalia skacowana po nocnych orgiach to juz jestesmy najlepsi... no nic ich sprawa ze to kupili a potem byl juz tylko pierdolony poziom dna wg LeoBienias pisze:Najpierw wielbic potem nienawidzic a na koniec zapomniec. mentalnosc polakow juz nas wielokrotnie zgubila ale widac nasladowcow Pis nie brakuje
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 wrz 2009, 11:23
Fakt, ich występ na MŚ trzy miesiące wcześniej był katastrofą. Tak samo jak występ na mistrzostwach Europy. Nie ma co, kryzys gorszy od polskiego w latach 90.Raz sie zdarzylo z ta Portugalia, co w formie nie jest od dawien dawna
Argentyna była budowana z myślą o kolejnym mundialu i jechała do Niemiec po naukę, Haiti było słabiutkie, wypalająca się reprezentacja Włoch bardziej wspominała dawne triumfy, niż przyszłe, Polacy ich pobili tylko ambicją. Szwecja była kopciuszkiem, nie umywającym się poziomem do innych ekip, natomiast Jugosławia była pełna wypalonych graczy srebrnych medalistów ME 68'. Z Niemcami Polacy po prostu nie mieli szans, przegrali 0:1 tylko dzięki wodzie, a Brazylia jechała na mundial po tytuł, więc mecz o 3 miejsce odpuściła, dzięki czemu Polacy szczęśliwie wygrali.A grupa byla slaba i mow co chcesz, moze same nazwy budza jakis respekt ale patrzac blizej jest coraz gorzej... Belgia jest w glebokiej dupie od kilku lat, w wiekszym bagnie niz my bo nie lapie sie do imprez od dosc dlugiego czasu. Pewnie dopiero nastepnie eliminacje beda na poziomie, bo w przeciwienstwie do nas maja nadzieje w postaci mlodych zdolnych, ktorzy to juz powinni dac o sobie znac w 100% pod wodza Dicka
Serbia... przemiana pokoleniowa po blamazu na MS...
Ot, człowiek z klasą. A już szczególnie człowiek z klasą wobec- Piłkarze zrobili, co mogli. Tak wygląda teraz poziom polskiej piłki. W eliminacjach do mistrzostw Europy nasza gra była więcej niż przyzwoita, ale teraz zawodnicy byli już dwa lata starsi i nie starczyło im sił oraz umiejętności. Od trzech lat powtarzałem, że się oddalamy od reszty kontynentu, świat ucieka, bo ma plan, strukturę pracy, treningu, szkolenia, a Polska stoi w miejscu. Czy to normalne, że żadna z czterech polskich drużyn nie dochodzi choćby do zasadniczej rundy europejskich pucharów? To przypadek? (dla wielu tak, w końcu rzeczywistym poziomem piłki klubowej według wielu jest raczej zwycięstwo z Barceloną, niż porażka z Brugge., dop. wilmore) - powiedział w wywiadzie dla "Rzeczpospolitej" Leo Beenhakker.
- Czuję się rozczarowany tym, co pokazali moi piłkarze w Mariborze, i rozbawiony komedią, która wydarzyła się po meczu. Nigdy nikt nie potraktował mnie w taki sposób, w jaki zrobił to Grzegorz Lato. Oczekiwałem odrobiny szacunku za trzy lata pracy, oczekiwałem odrobiny człowieczeństwa, dobrego wychowania - powiedział.
- Stoję na boisku i czekam na wywiad dla TVP, a reporter tłumaczy mi rozmowę, którą trzy metry obok prowadzi dziennikarz nSportu z panem prezesem. Słyszę: hej, właśnie zostałeś zwolniony. A potem Lato przychodzi do mnie i zaprasza na wtorek na rozmowę. Taki jest jego poziom? Za dużo wypił? Nie zamienię z nim więcej nawet słowa, nie uścisnę dłoni. Jestem pierwszy, który ponosi odpowiedzialność za to, jak grała reprezentacja, byłem do zwolnienia, ale nie w taki sposób. To nie jest poziom zera, to poziom minus pięć - dodał.
, czyli nie tylko większości jego krytyków, ale i działaczy PZPN.warcholow
Wilmore
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio