Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 321

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 28 lut 2008, 18:12

Interowi pomagają sędziowie, wczorajszy mecz był tego dobrym przykładem (choć i tak argumenty bywały mocniejsze - parma) i to jest fakt niezaprzeczalny. korupcja rządzi włoską piłką i prymat włoskiego futbolu spada z roku na rok. nie dość, że nie grają tam widowiskowej piłki nożnej (z wyjątkiem romy i nieraz milanu) to jeszcze nie można obejrzeć normalnego meczu, bo niesprawiedliwość bije w oczy.
w lidze mistrzów inter pokazał ile jest wart bez pomocy sędziego i w meczu z liverpoolem nic nie zrobił. nic. żadnej ładnej akcji, żadnego zagrożenia. mozna to tlumaczyc czerwona kartka dla materazziego, ale dopkoi on nie zszedl bylo tak samo, jestem ciekaw jak zaprezentuja sie na San Siro.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 lut 2008, 19:15

DominoWalcz w lidze w odnoszeniu zwycięstw sędziowie pomagają Interowi, ale nie powiesz, że Inter jest dobry. W analogicznej sytuacji w LM sędzia niesłusznie usuwa zawodnika Nerazzurrich z boiska drużyna przegrywa, więc Inter jest dla ciebie słaby. Gdzie konsekwencja zdania ?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 lut 2008, 21:04

Meczu nie oglądałem. Pewnie znów ukradlismy punkt, punkt bardzo przyblizający nas do obrony tytułu. Na swoje usprawiedliwienie poszedłem w miasto w poszukiwaniu baru puszczającego w TV mecz o mistrza Włoch, a skończyło się na ogladaniu pseudopiłkarzy z Estonii. Co za kraj.

Forza Il Capitano! Forza Inter!

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 28 lut 2008, 21:15

Einar pisze:
Chuchu pisze:kartka dla Mexesa byla sluszna bo to byl juz którys z kolei jego faul i zaslugiwal na kartke.ale coz kibicom Romy tego sie nie wytlumaczy.
Tyle że tam nie było faulu. Ale cóż, kibicom Interu się tego nie wytłumaczy.
tak samo jak kibicom LFC nie wytłumaczy się, że w meczu z LFC Matrix również niesłusznie wyleciał - taka jest piłka, pomyłki sędziowskie zawsze się zdarzają i zdarzały, a Roma może mieć pretensje tylko do siebie, że grając z przewagą zawodnika nie potrafiła wbić gola, a okazje ku temu były i to 100%-owe, poza tym również pierwsza kartka dla Mexesa to czysty debilizm (przypomina mi się Giuly w poprzednim meczu :lol: ) i brak profesjonalizmu z jego strony, tak więc z pretensjami to do swoich zawodników, a nie do... Interu :shock: . A i swoją drogą i tak powinniście się cieszyć, że dostaliście prezent w postaci kontuzji Maxwella.

Interowi pomagają sędziowie, wczorajszy mecz był tego dobrym przykładem (choć i tak argumenty bywały mocniejsze - parma) i to jest fakt niezaprzeczalny. korupcja rządzi włoską piłką i prymat włoskiego futbolu spada z roku na rok. nie dość, że nie grają tam widowiskowej piłki nożnej (z wyjątkiem romy i nieraz milanu) to jeszcze nie można obejrzeć normalnego meczu, bo niesprawiedliwość bije w oczy.
Tja, jasne korupcja - dziwne nie ? Wszystkie małolaty z Polski to widzą, jaki Inter jest skorumpowany i jak przekupuje sędziów, tylko nie prokuratura we Włoszech... proponuje oprócz tej parmy obejrzeć czerwone kartki graczy Interu w tym sezonie i powiedzieć ile z nich było niesłusznych (co najmniej 2) oraz np. gol Ibrahimovica z meczu z Udinese. Śmieszne rzeczy wypisujesz...

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 28 lut 2008, 22:19

Sero inter jest dobry, to fakt, ma swietnych pilkarzy, to chyba by zauwazyl 5 latek. ale serie a nie przebiega zawsze z duchem fair play.. ale nie graja porywajacej pilki...nie podoba mi sie ich styl po prostu.

a co do materazziego to uwazam, iz zasluzenie wylecial z boiska, dostal dwa zoltka i tyle... poza tym to go nie lubie, bo jestem fanem Zidane'a.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 lut 2008, 22:30

Dobra wydało się, że kupujemy mecze. :oops: W zeszłym sezonie też kupowaliśmy mimo iż chyba nie było ani jednego błędu na naszą korzyść. Rosetti był kupiony i dlatego dał czerwoną kartkę pięć minut przed końcem meczu, a nie na przykład w dwudziestej. :oops: To wszystko było specjalnie obliczone, alby Inter wyrównał. I jeszcze te cztery minuty doliczone, od razu widać, że wziął w łapę. Wcześniejsze trzy czerwone kartki z dupy dla piłkarzy Interu to była tylko przykrywka, tak aby w odpowiednim momencie zaatakować i dać Mexesowi czerwo 85 minucie. :oops: Dziękujmy sędziom bo według najnowszych obliczeń gdyby nie oni to czekałaby nas w końcówce sezonu ostra walka o utrzymanie w Serie A.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 28 lut 2008, 22:43

no te wyliczenia dziennikarzy to sa przesadzone, np. z milanem wygrali bez zadnej pomocy sedziego. teraz beda patrzec na rece sedziom, beda gwizdac pod presja, nie ma co. ale z drugiej strony, to troche decyzji na ich korzysc ostatnio sie przytrafilo..

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 lut 2008, 12:57

orzeu pisze: tak samo jak kibicom LFC nie wytłumaczy się, że w meczu z LFC Matrix również niesłusznie wyleciał
Nie wytłumaczy im się nie dlatego, że są kibicami LFC, ale dlatego, że nie są zaślepionymi kibicami Interu i widzieli dwa faule na żółtą kartkę ;)
Zico_FCI pisze:W zeszłym sezonie też kupowaliśmy mimo iż chyba nie było ani jednego błędu na naszą korzyść.
Kupowaliście czy nie, ale błędy na Waszą korzyść były ;)
orzeu pisze:Wszystkie małolaty z Polski to widzą, jaki Inter jest skorumpowany i jak przekupuje sędziów, tylko nie prokuratura we Włoszech...
Przypominają mi się słowa kibiców Juventusu sprzed dwóch-trzech lat... :wink:

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 29 lut 2008, 13:06

Kupowaliście czy nie, ale błędy na Waszą korzyść były
to mozesz mi odswiezyc pamiec, bo z tego co ja pamietam to paru ladnych "11" nam nie podyktowali, a czerwona kartka dla Matrixa to chyba tylko kibice Liverpoolu i antykibice Interu uwazaja za sluszna

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 lut 2008, 13:24

creek pisze:czerwona kartka dla Matrixa to chyba tylko kibice Liverpoolu i antykibice Interu uwazaja za sluszna
I reszta kibiców i wszyscy inni, którzy znają się choć trochę na piłce i oglądali mecz.
creek pisze: to mozesz mi odswiezyc pamiec, bo z tego co ja pamietam to paru ladnych "11" nam nie podyktowali,
Ktoś się okazał raz sprawiedliwy?
To musiało was dopiero zaskoczyć. ;)
Choćby mecz z Lazio z maja, kiedy to ktoś tam bramkę ze spalonego strzelił... Im więcej Lazio naciskało, tym więcej "szczęścia" miał Inter. :wink: Nie pamiętam dokładnie tamtego sezonu, przekrętów takich, jak z tego, nie było, ale czemu się dziwić - Inter miał scudetto od sierpnia, więc nie musiał się nawet zbytnio starać na boisku.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 29 lut 2008, 13:34

Wilmore pisze:Choćby mecz z Lazio z maja, kiedy to ktoś tam bramkę ze spalonego strzelił

W którym meczu? Daj linka na youtubie, bo na pewno tam jest. Wskaż jakikolwiek błąd sędziego z poprzedniego sezonu na korzyść Inter.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 29 lut 2008, 13:42

ale tu chyba nie chodzi nawet o faul matrixa tylko o zasadnosc pokazania za niego zoltej kartki. co juz bylo duza przesada patrzac chocby na wejscie "marszczerano"(cytat ze szpakowskiego) od tylu w nogi cruza albo uwieszenie sie carraghera na wychodzacym z kontra maiconie. zreszta nie wiem po co my sie klocimy. i tak wiekszosc userow tego forum bedzie mowilo tak jak jej podpowiada serce a nie rozum.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 lut 2008, 13:42

hrabi pisze: I z tego samego powodu czerwona kartka dla Mexesa byla rownie sluszna co ta dla Materazziego
Nie wiem, widziałem kartki Matrixa (sprawiedliwe), a kartki Mexesa nie, więc ciężko mi się wypowiedzieć.
- pierwsza bramka dla Interu, dośrodkowuje Maicon, który otrzymał piłkę będąc na spalonym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”