Pomoc w lekcjach - Strona 36

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 08 lut 2007, 19:41

Dobra, szkoła się zbliża i jeszcze do tego trzeba napisać recenzję "ambitnego filmu" :roll: . Dlatego mam taką prośbę, czy któryś z userów mógłby napiać dla mnie recenzję filmu "Babel" lub "Pachnidło" . Proszę bardzo, odpłacę się na zlocie :wink:. Jak coś to na priv.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 08 lut 2007, 19:46

stary, kombinowac Cie nie uczyli?! w necie jest mnowstwo recenzji tych filmow...wybierz ze 4 sklej do kupy w miare zeby to stylistycznie wygladalo, i mialo jakis sens gramatyczny, ctrl + p i po sprawie... a jak chcesz wiecej realizmu, to przepisz swoje "wypociny" na papier...
sprawa zalatwiona :wink:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 08 lut 2007, 19:47

Akarin pisze:Dobra, szkoła się zbliża i jeszcze do tego trzeba napisać recenzję "ambitnego filmu"

Jak chcesz to moge napisac ci recenzje bardzo ambitnego filmu pod tytułem "Świadek Koronny" z Pawlem M ale jest jeden wrunek bedziesz musial zdjac koszulke :wink: .

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 08 lut 2007, 19:56

dzieciol, nauczyli i to bardzo, tylko ta nauczycielka sprawdza zawsze w necie i jak coś znajdzie to od razu 1 stawia, a z WOKu miec 1 na początek semestru to niezbyt fajnie, mam inne ważniejsze przedmioty do nauki :wink:
franz, ok :P
zobacze może sam cos wykombinuje, mam jeden film "ambitniejszy" wybrany, pt. "Rzeka życia", w sumie mógłbym napiasć jego recenzję...

franz, mam tutaj inną recenzję tego filmu:
http://qino.pl/recenzje/327.html

w sumie może się zbiorę i napiszę sam...

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 08 lut 2007, 20:08

Akarin pisze:dzieciol, nauczyli i to bardzo, tylko ta nauczycielka sprawdza zawsze w necie i jak coś znajdzie to od razu 1 stawia, a z WOKu miec 1 na początek semestru to niezbyt fajnie, mam inne ważniejsze przedmioty do nauki
o juz bez przesady...nie takie rzeczy sie da obejsc...spokojnie mozesz przepisywac, zmieniajac troszke, trzymac sie szkieletu wypowiedzi...nie moze udowodnic Ci tego ze ja przepisales...a moze jestes recenzentem na taj akurat stronie?! malo takich?!...
spokojnie rob jak mowie... u mnie tez nieby koles sprawdzal..ale co?! jak 15 osob na 30 ma taka sama prace to sie kapnie, ale jak bedziesz sprytny, to o wstawieniu Ci 1 mowy byc nie moze;)

z reszta wejdz w temat "jakie nowe filmy polecacie" czy cos takiego..tam ludzie dobre rzeczy pisza nie raz;)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 08 lut 2007, 20:12

Kombionwanie to moje drugie imię :P , ale gorzej będzie jak trafię na jej pracę bo ona też jest 'zapaleńcem' w takich sprawach i sie chwali, że pisze
ale zobacze
dzieciol pisze:jak 15 osob na 30 ma taka sama prace to sie kapnie,
i tego się obawiam, bo kto narmalny w mojej klasie to sam napisze, może 10 osób a reszta, wiadomo :P
się zobaczy mam czas do czwartku, ale jeśli by się komuś nudziło to może napisać :wink:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 708

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 16 lut 2007, 11:46

Nie na lekcje to, ale chyba nie ma lepszego tematu.
Jakby ktos mógł podać, rok podziału islamu na szyityzm i sunnityzm.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 16 lut 2007, 14:32

Berele Lewartow pisze:Jakby ktos mógł podać, rok podziału islamu na szyityzm i sunnityzm.
Nie da sie podać jednej konkretnej daty jesli chodzi o podział islamu ma szyityzm i sunnityzm. Podział zaczął sie gdy wladze w swiecie islamu zaczely przejmowac dynastie Umajjadów i Abbasydów sprawowaly wldze po okresie rzadów kalifow, to wlaśnie wtedy islam podzielił sie na sunnitów zadowolonych z władzy dynastycznej i szyitów nie zadowolonych z tej władzy a domagających się władzy dla Alego ibn Abi Taliba, który był ich guru :wink: Był tez jakis inny odłam islamu ale ten raczej nie ma duzego znaczenia.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 22 lut 2007, 19:42

Jestescie moją ostatnią nadzieją...co prawda mam to na jutro ale nigdzie pomocy nie znalazłem. Jest tu jakis elektronik ?

Zaprojektuj układ który ma za zadanie sterowac typu załącz, wyłącz.
a) sygnał z czujnika poziomu wody, jeżeli poziom wody ponizej czujnika to P=0m jezeli powyzej P=1
b)Sygnałami z dwóch czuj temperatury +1=1 gdy temperature przekroczy wartośc 18C +2=1 gdy temp przekroczy wartośc 20c.
Grzałka ma byc właczona gdy poziom wody jest powyzej czujnika i temp. 20C. lub w przypadku gdzie poziom wody jest ponizej czujnika ale tylko wtedy kiedy temp spadnie ponizej 18C.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 22 lut 2007, 19:51

a domagających się władzy dla Alego ibn Abi Taliba, który był ich guru Wink Był tez jakis inny odłam islamu ale ten raczej nie ma duzego znaczenia.
warto przy tym dodac, ze ali byl zieciem Mahometa. Szyici uwazaja, ze przywodztwo w swiecie Islamu moga miec tylko krewni proroka.

Awatar użytkownika
Tigertm
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tigertm » 22 lut 2007, 20:05

paku pisze:Zaprojektuj układ który ma za zadanie sterowac typu załącz, wyłącz.
a) sygnał z czujnika poziomu wody, jeżeli poziom wody ponizej czujnika to P=0m jezeli powyzej P=1
b)Sygnałami z dwóch czuj temperatury +1=1 gdy temperature przekroczy wartośc 18C +2=1 gdy temp przekroczy wartośc 20c.
Grzałka ma byc właczona gdy poziom wody jest powyzej czujnika i temp. 20C. lub w przypadku gdzie poziom wody jest ponizej czujnika ale tylko wtedy kiedy temp spadnie ponizej 18C.
wejdz na elektroda.pl tam masz gotowe schematy , jak nie bedzie to rzuc tam na forum jakis kozak ci napewno zaprojektuje plytke i wypisze wszystkie potrzebne elementy ;]

Elektronika na jakim poziomie? ja jak narazie Technikum

Ja Mam problem z zadaniem

Wyzanacz iloraz ciagu geometrycznego q wiedzac ze:
Obrazek
no dobra luz robie i mi wychodzi q=4 :( a prawidlowy wynik powinien wynosic q=0,25 u q= -0,25 :(((((

Moze ktos zna rozwiazanie

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 22 lut 2007, 20:31

Moze ktos zna rozwiazanie
Wzór ogólny na ciąg feometryczny to:
an= a1*q (do potęgi)n-1

Więc analogicznie postępując za n wstawiasz 7 i ci wychodzi:
a7=a1*q do 6 czyli
1/6144 = 2/3 * q do 6 dzielisz przez 2/3
1/4096 = q do 6 pierwiastkujesz równanie pierwistkiem 6go stopnia
q=1/4

Awatar użytkownika
Tigertm
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tigertm » 22 lut 2007, 20:58

kurde no tak ->Dziekowac<- :)
pokielbasil mi sie licznik z mianownikiem stad mi wychodzilo 4 a nie 1/4 ;]

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 24 lut 2007, 15:04

mam pytanie czy macie może pracę o procesach zachodzących w wielkim piecu hutniczym ta praca jest na technikę.proszę pomóżcie

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 24 lut 2007, 15:18

http://www.sciaga.pl/tekst/2052-3-procesy_wielkopiecowe - tu coś jest, a jak nie, to poszukaj w książce do chemii ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”