Liga Europy (zbiorczy) - Strona 36

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 03 kwie 2008, 21:35

W meczu Bayern Getafe w pierwszej połowie mecz rozgrywany w dość szybkim tempie. Na początku zdecydowanie dominował Bayern najpierw nieuznana bramka Toniego , a następnie gol strzelony przez tego samego zawodnika po rzucie rożnym. Lecz z biegiem czasu gra Getafe nabierała impetu i gdyby nie Lahm na linii bramkowej byłoby 1:1 , a także kilka strzałów z dystansu mijało bramkę Kahna. Mam nadzieje że druga połowa będzie równie emocjonująca co pierwsza ( lecz padnie więcej bramek ):D.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 03 kwie 2008, 21:39

Cóż za mecz w Munchen. Najpierw Bayern ciśnie aż miło, strzela gola a potem tylko cud sprawił, że Getafe nie wyrównało. Ogólnie mecz wyrównany (o zgrozo!) i nie zdziwię się jeśli dojdzie do niespodzianki.

Z utęsknieniem czekam na koniec Hitzfelda, bo mam już dość jego stylu prowadzenia FCB jak i ustawienia na boisku.

PS. Co sądzicie o sytuacji Toniego z czwartej minuty? (nieuznany gol).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 kwie 2008, 21:39

Jak dla mnie to ten gol powinien być uznany. Nie widziałem tam faulu Toniego. Później porażka z tym odgwizdanym karnym, kiedy to Toni wychodził sam na sam z bramkarzem. Mógł mieć hat tricka po pierwszej połowie, a ma 1 bramkę i kartkę na koncie.

Lahm uratował Bayern przed utratą gola. Mam nadzieje, że coś Getafe strzeli - zawsze to wiecej emocji.

Jeszcze raz Webb się wygłupił, gdy dał kartkę piłkarzowi Getafe, za to że go Kahn łokciem zaatakował :lol:

Ale fajny mecz, emocje są. Mógłby tez Bastian w końcu w światło bramki trafić - będzie piękna bramka :P

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 kwie 2008, 21:40

Oby Getafe zdołało strzelić bramkę, bo u siebie są naprawdę silni ;)
Świadczyć o tym mogą chociażby mecze z Barcą czy ostatnio z Racingiem :)
Vamos Geta :D

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 kwie 2008, 21:46

Ten sędzia wygląda na takiego, którego wzięli żywcem z niższych lig polskich. Żenada.

Bayern bardzo ładnie się prezentuje taktycznie, to, że piłkarze popełniają nie raz, nie dwa kretyńskie błędy w przyjęciu/kontroli piłki, albo że przeszkadza im sędzia, jest główną przyczyną tego, że Bayern nie wygrywa tego meczu wysoko.

Na Getafe się nie znam totalnie, ale tego... Albiola? Laudrup powinien zdjąć po 30 minutach meczu. Spieprzył wszystkie okazje do przeprowadzenia ataku, jakie miał. Z ustawienia na boisku wynika, że jest rozgrywającym ofensywnym - dziwię się więc Duńczykowi, że tak zachowującego się rozgrywającego trzyma na boisku.

Fajny mecz, jestem za Niemcami, ale dobrze by było, gdyby Getafe coś strzeliło. :wink:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 03 kwie 2008, 21:49

Z początku byłem pewien że sędzia podjął słuszną decyzje jednak po obejrzeniu powtórki gol Toniego powinien być uznany. Faulu na pewno nie było, nakładki także piłka była w powietrzu a Toni ją po prostu zagarnął. Spalonego raz też nie było co Luca wychodził na czystą pozycję. Ogólnie 35 minut totalna demolka Getafe dopiero później zaczęli się odgryzać i gdyby nie interwencja Lahma to mielibyśmy 1-1. Coś czuje że Bayern jeszcze nie raz ukąsi w tym spotkaniu.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 03 kwie 2008, 21:49

Właśnie Maciej Iwański poinformował nas, że wszyscy sie mylimy i gol został słusznie nieuznany :twisted:

Tak w ogóle to podobna sytuacja miała miejsce w barażu WM 2006 pomiędzy Bahrajnem a Trynidadem a Tobago. Wtedy gola również nie uznano.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 kwie 2008, 21:55

hrabi pisze:
Ebi pisze:PS. Co sądzicie o sytuacji Toniego z czwartej minuty? (nieuznany gol).
Sadze, ze bramka powinna byc, kontakt jakis tam niby byl, ale to raczej bramkarz Getafe kopnal Toniego. I kontakt ten w ogole nie wygladal na grozny czy bolesny, no ale co innego mogl bramkarz zrobic w tej sytuacji jak nie chwcic sie za noge ;p
Dokładanie, Toni to największy cwaniak i takie sytuacje potrafi wyłowić jak nikt inny.W tej sytuacji wszystko zrobił dobrze, nie wykopał piłki Ustariemu gdy ten jeszcze ją miał a dopiero gdy była w powietrzu, na 100% go nie faulował, a kontakt był minimalny, niebezpiecznego zagrania też nie było (zresztą za takie niebezpieczne zagranie się kartki nie dostaje i sędzia ewidentnie interpretował to jako faul.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 kwie 2008, 22:24

Ebi pisze:Właśnie Maciej Iwański poinformował nas, że wszyscy sie mylimy i gol został słusznie nieuznany Twisted Evil
Pan Iwański nie raz się kompromitował, więc takie stwierdzenie w tym wypadku nie jest niczym dziwnym w jego wykonaniu.
Ebi pisze: Tak w ogóle to podobna sytuacja miała miejsce w barażu WM 2006 pomiędzy Bahrajnem a Trynidadem a Tobago. Wtedy gola również nie uznano.
Znaczy, że wtedy sędzia też się ośmieszył.

Bramka powinna była zostać uznana, sędzia ogólnie sprawiał w I połowie wrażenie "lekko" zagubionego.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 kwie 2008, 22:40

Co za piękny mecz :lol: Myślę że wynagrodził nam wczorajsze nudy :P

Brawo Getafe !! :D Teraz Hiszpanie są faworytami :D

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 03 kwie 2008, 22:41

ŻAL.DE

Brak słów. To co Bayern odstawił w meczu z Getafe zakrawa o kpinę! Dosyć Hitzfelda, dosyć tej padacznej gry, potykania się nogi (dwie kontry, kiedy zamiast strzelać kombinują na siłę), dośc Podolskiego (człowieku! weź piłkę na tening i poćwicz trafianie do celu, a nie trafiasz we wszystko poza bramką). Tragikomedia i nic więcej. Getafe zasłużyło na gola i jak najbardziej im gratuluję, bo byłem zły juz porzed golem dla gości na FCB, że grają fatalnie. Czekam na Klinsmanna - może on coś ruszy, bo tego Bayernu mam dosyć. I mam gdzieś to, że wpadki się zdarzają. To nie jest jedna wpadka - to cała seria kompromitacji. Bayern za takie pieniądze z takimi nazwiskami to w lidze powinnien mieć 15 punktów przewagi, a w UEFa lać wszystko a nie remisować z Bragą, Boltonem czy Aberdeen! Ile można czekać na zmianę sytuacji?!?!?!?! Na rewnaż nie licze, bo Getafe spokojnie pyknie FCB z taką grą.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 03 kwie 2008, 22:41

No i mamy niespodzianke ,CZyzby Bayern sie pozegnal z Pucharem Uefa , sytuacja Getafe w tym sezonie przypomina mi troche ta Sytuacje w ktorej byo Alaves :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 kwie 2008, 22:44

I Bayern remisuje to spotkanie na własne życzenie, powinni byli strzelić na 2:0 i kontrolować wynik spotkania, a oni marnowali świetne okazji w okoliacach 60-65 minuty i w dodatku dawali w środku Getafe coraz więcej miesca w pomocy, czego efektem bramka. Myślę że nie tylko ja się tego gola spodziewałem, po tym jak niemcy potwornie pudłowali, choć nie wiedziałem kto tam może strzelić. Strzelili troche siłą woli no i dzięki kapitlanemu dotknięciu Contry, brawo dla ekipy Laudrupa, bo zagrali dobry mecz i mogli nawet wygrać, a Bayern teraz napewno do drugiego meczu podejdzie już na maksymalnej koncentracji (bo z jej braku dla mnie dzisiejsze potknięcie) i dalej będzie faworytem, choć remis bramowy na własnym stadionie wygodnym wynikiem nie jest

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 03 kwie 2008, 22:49

Powiem szczerze:
jesteśmy frajerami

Tyle co do meczu.
Ebi pisze:ŻAL.DE

Brak słów. To co Bayern odstawił w meczu z Getafe zakrawa o kpinę! Dosyć Hitzfelda, dosyć tej padacznej gry, potykania się nogi (dwie kontry, kiedy zamiast strzelać kombinują na siłę), dośc Podolskiego (człowieku! weź piłkę na tening i poćwicz trafianie do celu, a nie trafiasz we wszystko poza bramką). Tragikomedia i nic więcej. Getafe zasłużyło na gola i jak najbardziej im gratuluję, bo byłem zły juz porzed golem dla gości na FCB, że grają fatalnie. Czekam na Klinsmanna - może on coś ruszy, bo tego Bayernu mam dosyć. I mam gdzieś to, że wpadki się zdarzają. To nie jest jedna wpadka - to cała seria kompromitacji. Bayern za takie pieniądze z takimi nazwiskami to w lidze powinnien mieć 15 punktów przewagi, a w UEFa lać wszystko a nie remisować z Bragą, Boltonem czy Aberdeen! Ile można czekać na zmianę sytuacji?!?!?!?! Na rewnaż nie licze, bo Getafe spokojnie pyknie FCB z taką grą.
[']

edit:
Bym zapomniał, pan Howard Webb dzisiaj pokazał klasę :spoko: fajny koleś, szkoda tylko, że o sędziowaniu nie ma pojęcia [']

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”