AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 358

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 lut 2008, 21:20

A Arsenal to na czym chodzi?Linux? :>

Kanonierzy pod DOSem śmigają .. i to całkiem nieźle :lol: // fieldy

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1307

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 12 lut 2008, 21:23

Dzisiaj Pacyna podał kadre na jutrzejszy mecz z Livorno.
Wraca Gattuso i w perspektywie meczu z Arsenalem to bardzo dobra wiadomość że jeszcze zdąży zagrać 1-2 mecze przed tym pojedynkiem.Nie ma Nesty ale on miał lekki problem z plecami i Trener już w niedziele mówił że Sandro w środe będzie odpoczywać, podobnie Maldini który dostał wolne i coś mi mówi że z Londyńczykami PAolo na lewej obronie wyjdzie.Jutro w środku pewnie zagra Kaladze i Bonera a na bokach Oddo z Favallim bo wątpie czy Serginho wytrzyma 2 mecze pod rząd po tak długiej przerwie.W pomocy bez Kaki ale pewnie Rossoneri wyjdą 4 napastników Pirlo,Ambro,Gattuso,Brochi(Yooan).Co do francuza to Carlo powiedział że prawdopodobnie jutro dostanie szanse gry.Powołany jest również Ronaldo i te informacje jakoby miał kontuzje i chciał kończyć kariere są gówno warte :wink: .Jak pisaliście wyżej R99 ma problemy z kondycją i jutro najpewniej zacznie na ławie a w ataku zagrają Gilardino i mam nadzieje że młody Paloschi.Bo pippo podobno tez ma małe problemy natury fizycznej.
Jutro nie będzie liczył się styl tylko 3 punkty i oby chłopaki zainkasowali je :wink:
Forza Forza \o/

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 12 lut 2008, 21:36

Wilmore pisze:Wygląda na to, że jutro Gourcuff wyjdzie w pierwszym składzie

Na to wygląda. Czyli wychodzi na to, że jutrzejszy mecz będzie dla Francuza świetną okazją do przekonania Carlo do swojej osoby. Rywal niezbyt silny, będzie z kim pograć z przodu, a Francuz nie będzie głównym organizatorem naszej gry(tak jak to było w meczach z Catanią). Oby Gourcuff szanse wykorzystał.

Ciekawe czy kolejną szansę dostanie Paloschi. Jeśli wejdzie to można się spodziewać kolejnej bramki :P
Chlopaczek pisze:Oddo po prawej Serginho po lewej stronie obrony
Pewniejsze chyba byłoby ustawienie z Favallim na lewym boku obrony i coś mi się wydaje, że tak zagramy. Zresztą bez względu na to jakim wyjdziemy składem musimy zdobyć 3 punkty. Innego scenariusza nikt z nas nie przewiduje.
Wilmore pisze:Oddo jest uważany za wychowanka Milanu, gdyż w był w Milanie przez 7 lat jako junior, niezależnie od tego, gdzie grał - ponieważ był wypożyczany w barwach Milanu do klubów, gdzie grał w rozgrywkach mistrzowskich, to zaliczył te występy.

Nie prawda, Piłkarz jest traktowany jako wychowanek klubu jeśli był przez 3 pełne sezony był zgłaszany przez ten klub do rozgrywek organizowanych przez federacje danego kraju. Naprawdę odsyłam do felietonu do którego linka zamieściła Ewa na poprzedniej stronie. Tam to jest fajnie wyjaśnione. Jeśli to cię nie zadowala to zajrzyj na stronkę UEFA, dokładnie pod ten link http://www.uefa.com/newsfiles/19071.pdf tam też jest to napisane (tylko, że po angielsku, ale domyślam się, że to nie stanowi dla ciebie problemu). Każdy może się pomylić, tylko sztuką jest przyznać się do błędu. Jeśli udowodnisz mi, że nie mam racji to ja się do tego błędu przyznam i to zaakceptuje. Ale w świetle wiedzy jaką obecnie posiadam w tej konkretnej kwestii mylisz sie ty.
Pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 12 lut 2008, 22:47

Wilmore pisze: Tak, co do Fioriego.
Co do Ambrosiniego i Oddo (tak nie może on być zgłoszony do LM jak nie wierzysz to sprawdź, przytaczany już tu felieton ładnie to wyjaśnia) także się pomyliłeś. Ale to mi zarzucasz niekompetencje? Wygląda mi to na prawo Kalego- kali ukraść krowę dobrze, ale kalemu ukraść krowę to już źle. W tym przypadku Wilmore się pomylić dobrze, kto inny się pomylić źle.
Wilmore pisze:
Zasmucasz mnie.
Ale cóż, tacy ludzie właśnie szli za Leninem - tacy, którzy nie doczytali niektórych rzeczy do końca.
Ja mówię o tym, że Brocchi jest w kadrze na LM niepotrzebny - Ty mi wmawiasz, że napisałem, iż jest niepotrzebny w ogóle, a to nieprawda, bo w szerokiej kadrze w ramach rezerwy się przyda.
Zasmucam cię? Trudno, jakoś to przeżyję. Tak mówisz że jest w kadrze na LM niepotrzebny i się mylisz bo ODDO i AMBROSINI nie mogą być zgłoszeniu więc zostało zgłoszenie młodzików z Primavery. Tak jest w myśl przepisów a nie twoje widzimisie. Chyba że wolisz nieogranych młodzików w kadrze niż Brocchiego który jednak swoje doświadczenia ma?
Wilmore pisze: Natomiast w paru przypadkach wcześniej udowodniłem, że nie zawsze kieruje się formą piłkarza i jego wartością rzeczywistą.
Owszem udowodniłeś że kierujesz się swoimi wyobrażeniami o piłkarzu a nie faktami i że wiesz wszystko lepiej niż trener który ma z danym piłkarzem na co dzień do czynienia. Ja wolę fakty niż czyjeś wyobrażenia.
Wilmore pisze:Nadal nie rozumiesz, ale nie będę Cię uczył, jak się czyta ze zrozumieniem, powinieneś to niedługo w gimnazjum zacząć.
I kolejna wycieczka osobista na temat mojej edukacji. Masz jakiś kompleks z tym związany czy co? Ja na swoją edukację nie narzekam, jak obronię licencjat podeślę ci ksero. Będziesz mógł sobie je podrzeć, spalić czy co tam z nim chcesz zrobić.
Wimore pisze: Musiał. Nie miał napastników, potrzebował napastników. Ciężkie? Rozumiem, ale spróbuj przyswoić.
Wiem, że na trenerce znasz się tak, jak ja na podstawach komunizmu, ale na litość - ja Ci nie chcę na gruncie drugiego tematu nic tłumaczyć, więc nie próbuj rozmawiać ze mną o czymś, o czym pojęcie masz marne.

Pół sezonu (do stycznia) graliśmy posiadając tylko dwóch napastników w kadrze (Pippo i Gilardninio jakbyś nie wiedział) i dało się grać? Dało. Dlaczego nie ustosunkowałeś się do mojego postu o innych możiwych wariantach rozegrania meczu ze Sieną? Pewnie wypalisz że wywód jest bez sensu i szkoda ze mną dyskutować. Najłatwiej powiedzieć "nie masz o niczym pojęcia i nie będę z tobą gadał", to rozwiązuje wszelkie problemy- jak nic kojarzy mi się ze wspominanym tu przez ciebie poziomem gimnazjalnym jak nie niższym.
Wimore pisze:Jak nie wiesz, w jaki sposób buduje się drużynę i przestawia piłkarzy na nowy system, to się z łaski swojej nie odzywaj
Skoro nie wiem to oświeć mnie Mistrzu, chce być twoim padawanem. Naucz mnie wszelkich swych mądrości i pozwól osiągnąć kolejny poziom wtajemniczenia. Żenada....
Wilmore pisze:Pograj choćby w FM, to zobaczysz namiastkę tego, co się dzieje z zespołem, któremu stale się zmienia ustawienia taktyczne
Jeśli swoją wiedzę mam opierać na FM to wybacz ale podziękuję, wolę własne obserwacje realnej gry. Ale jeśli ty z tamtą czerpiesz wiedzę to tylko pogratulować. A co samego FM to czy gra w której można zdobyć LM w drugim sezonem izraelskim Bejtarem Jerozolima jest jakimkolwiek wyznacznikiem? Dla mnie nie.
Wilmore pisze: Wytłumaczyłem Ci tylko parę rzeczy podstawowych, na dyskusję merytoryczną na temat przydatności obu piłkarzy nie mam teraz ani czasu, ani chęci - cytując samego siebie z rozmowy z kimś innym, kto miał problemy ze zrozumieniem - wolę ułożyć pasjansa, bardziej się rozwinę.
Kolejny popis konstruktywnej dyskusji- "nie gadam z tobą bo jesteś głupi, dlaczego? bo jesteś głupi". Uwierz ja także mam lepsze rzeczy do roboty niż dyskutowanie z osobą która jest święcie przeświadczona o własnej nieomylności i nawet gdy się myli uparcie tkwi przy swoim (dla mnie taki właśnie twój obraz wyłania się z umieszczonych tu przez ciebie postów).

Koniec dyskusji na forum, zaśmiecamy jedynie temat. Zapraszam cię Wilmore do pogawędek na PW. Ale pewnie nie jestem godny rozmów z tobą więc skrzynka ma nie uświadczy wiadomości od ciebie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 lut 2008, 1:44

Ewa_ pisze:Sprawa wychowanków doskonale opisana jest w felietonie napisanym przez TomkaW na www.acmilan.pl. W szczególności drugi akapit. Oto link: http://www.acmilan.pl/prasa/felietony/t ... uranci.php

pozdrawiam :)
to tylko regulamin... rownie dobrze mozna powiedziedziez ze Olisadebe jest 100% Polakiem.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 13 lut 2008, 9:09

Dla Ciebie to tylko regulamin, ale niestety takie są przepisy i trzeba je przestrzegać....nie ja go ustaliłam ;)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 lut 2008, 11:16

mozna je przestrzegac ale nazywanie wg nich kogos wychowankiem jest naduzyciem

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 13 lut 2008, 12:08

Jak to można? Raczej chyba trzeba. Nie wiem jakie są sankcje za niedostosowanie się do tego regulaminu, ale na pewno są jakieś. Brak licencji? Wszystko możliwe. Mówię, że nie ja je ustalałam i jak dla mnie mogłoby ich w ogóle nie być ;)

PS. Nie ma sensu dłużej o tym rozmawiać...jest regulamin i należy go przestrzegać, co nie oznacza, że rzeczy w nim opisane są słuszne :) Jak dla mnie EOT :)

Edit: Oficjalny skład na Livorno: Kalac; Oddo, Bonera, Kaladze, Favalli; Gattuso, Pirlo, Ambrosini; Gourcuff; Paloschi, Gilardino

Miał grać Seedorf, ale nadciągnął mięsień na rozgrzewce i w jego miejsce zagra Gourcuff ;)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 lut 2008, 21:05

MILAN: Kalac; Oddo, Bonera, Kaladze, Favalli; Gattuso, Pirlo, Ambrosini; Gourcuff; Paloschi, Gilardino.

LIVORNO: Amelia; Grandoni, Knezevic, Galante; A.Filippini, Pulzetti, De Vezze, Vidigal, Pasquale; Tavano, Tristan.
Gourcuff :lol:
Paloschi :lol:
Gattuso - :roll: Nie wiem, czy to dobre tak od razu go wstawiać do pierwszej drużyny po kontuzji, wolałbym zobaczyć Emersona, ale Livorno nie powinno wiele Rino zrobić złego.
Skład ciekawy, interesujące powinny być występy niektórych zawodników... Oby tylko Francuz nie zszedł za szybko, a Paloschi coś dobrego znów zrobił. :)

Forza Milan

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 13 lut 2008, 21:08

A już myślałem, że Gourcuff zagra tak sam z siebie, a nie z kontuzji Seedorfa. No ale nie narzekam, skład całkiem fajny, oby Bonera z Kaladze nie zrobili jakiegoś błędu bezsensownego jak to mają w zwyczaju.
Yoan mógłby dziś zagrać fajne zawody i dać Carlo do myślenia.
Fajnie jakby Gattuso nie złapał żadnej kontuzji zaraz po powrocie.
Liczę na bramki Gilardino i Paloschiego.
Forza Milan! :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 lut 2008, 22:21

Nebula RN pisze: Yoan mógłby dziś zagrać fajne zawody i dać Carlo do myślenia.
Do przerwy Yoann bez rewelacji, ale podoba mi się strasznie jego gra bez piłki. Wykorzystuje błędy napastników i wchodzi w dziurę, która powstaje w trakcie ofensywy. Poza tym nic specjalnego nie pokazał (jeden strzał nad poprzeczką, parę niecelnych zagrań), więc raczej się nie przebije do składu - żeby przełamać niechęć Ancelottiego musiałby co najmniej hat-tricka strzelić. ;)
Nebula RN pisze: Liczę na bramki Gilardino i Paloschiego.
Jeśli oni strzelą bramkę, to podzieli się ją przez pół - bo obaj biegają w tym samym kierunku, wchodzą w to samo miejsce na boisku, nakładają się na siebie. Inzaghi jednak starał się nie włazić w drogę Paloschiemu, a teraz Gila i młody często skaczą do tej samej piłki, zamiast czekać na odegranie drugiego.
Livorno siedzi za podwójną gardą w hokejowym zamku, a przeciwko takim rywalom strasznie nie lubimy grać. No i się męczymy.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 lut 2008, 22:47

Nie chce krakac ale Ronaldo tak na oko juz w tym sezonie nie zagra.Plakal gdy znosili go na noszach i wygladalo to bardzo powaznie.Mam nadzieje ze sie myle.
Pogral w tym spotkaniu moze z 2 minuty.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 13 lut 2008, 23:00

Mógł płakać bo złapał doła. Ja się mu nie dziwie, chce a nie może. Psychicznie może już nie dać rady. Żal mi go.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 lut 2008, 23:03

Mógł płakać bo złapał doła.
Nie tak od razu po upadku.
Mam wrażenie, że puściły mu więzadła, albo coś z Achillesem. Tak to wyglądało. Dla Milanu powinien to być ostateczny argument przemawiający przeciwko niemu - ściągnąć w lecie kogoś do pierwszego składu obok Pato, a na ławce Gilardino, Paloschi i Pozzi lub Boriello - byłoby super.
Ronaldo się dla mnie skończył, straciłem złudzenia, że coś zdziała w Milanie. :? :(

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 13 lut 2008, 23:24

[ch**] mnie strzela jak oglądam takie mecze Milanu, już mniejsza z tym, że graja w miarę szybko i cały czas siedzą na połowie przeciwnika.
Tylko co z tego, przyjeżdża takie Livorno, Siena, Empoli, Parma (generalnie kluby skazywane na spadek z serie A) i robi punkty na San Siro, bo Milan nie potrafi wygrać, stłamsić słabszego przeciwnika.
Ile razy można podawać do Oddo, który nie potrafi przez 90 min zacentrować jednej dobrej piłki, ile razy do Favallego, który tego też nie potrafi. Ile razy można wrzucać piłkę w pole karne ze środkowych stref boiska?
Przecież grę Milanu nawet przedszkolaki potrafią rozszyfrować, a co dopiero trenerzy drużyn przeciwnych.
Nie żebym nie mówił o Kaladze przed meczem - po raz kolejny jego babol i tracimy bramkę.
A o Ronaldo nie ma już co mówić, nie życzę mu zle, ale najlepiej dla wszystkich by było jakby już do końca sezonu nie grał i odszedł z Mediolanu.

frustracja - frustracją, a regulamin przestrzegac trzeba.... 2 wp // fieldy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”