Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 37

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 18 gru 2005, 15:49

Może i tak, ale w tym meczu mieli więcej szczęścia niż klasy - ręka, poprzeczka, słupek :wink: Bayern wygrał bo miał farta i bardziej doświadczonych graczy, szkoda bo trzymałem kciuki za Borussie.

:wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
robo-bvb
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robo-bvb » 18 gru 2005, 20:17

karny powinien byc bo reka Owena H. byla.BVB zagralo bardzo dobre spotkanie jak na taki mlody sklad.wyszla bolaczka najwieksza: nie ma kto wykonczyc akcji strzalem na bramke.Ebi,Buckley to sa skrzydlowi a nie napastnicy.dobrze ,ze przyszedl Amoah.co do czerwonej kartki to mi sie wydaje,ze Saka go jednak troche zachaczyl od tylu a wiadomo,ze na szybkosci lekkie tracenie burzy rytm kroku i przewrocenie sie gotowe.szedl Makaay na solowke wiec sedzia dal czerona.BVB brawo za postawe!! sedziow pozostawie bez komentarza.

Awatar użytkownika
robo-bvb
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robo-bvb » 20 gru 2005, 17:08

stalo sie!! Pienaar w czercu zasili BVB :D Czy potwierdza sie plotki o zainteresowniu "zolto-czarnych" Nigelem de Jongiem zobaczymy.Jak widac nawet w klopotach na przyszly sezon zmontujemy solidna ekipe.Brawo dla Joachima Watzke za madre prowadzenie klubu. borussia dortmund uber alles :!:

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 20 gru 2005, 17:29

To co dzieje się w Dortmundzie może wzbudzać optymizm. Widać, że w rzącą tym klubem odpowiedni ludzie, którzy są na odpowiednim miejscu :wink:
Montują całkiem niezłą, a przedewszystkim utalenowaną ekipe. Najlepiej by było gdyby Rosicky odszedl po sezonie (w takiej sytuacji nie trzeba bedze nic wydawać na Pienaar'a). Działacze Borussią robią teraz to co kilka lat temu działo się w Stuttgarcie tam też bylo zadłuzenie, wiec postanowili budować drużyne na mółodych utalentowanych graczach i dało to bardzo dobry efekt.
Tacy piłkarze jak Odonkor, Sahin, Degan czy Pienaar to piłkarze, którzy mają wszelkie predyspozycje zeby stać się gwiazdami światowego formatu.
Zycze Borussi (pewnie gdyby było odwrotnie, czyli Bayern miałby problemy to kibice BVB zyczyli by nam jak najgorzej, ale ja chce jak najlepiej dla niemieckiej piłki) jak najszybszego powrotu na miedzynarodową arene. Bardzo bym chciał, zeby nasze kluby toczyły tak zaciętą walke o Mistrza jak kiedys.... Myśle, że za kilka sezonów jest to całkiem realne tym bardziej, że działacze odwalają kawał dobrej robory :wink:

Powodzenia :D

Awatar użytkownika
robo-bvb
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robo-bvb » 21 gru 2005, 13:52

(pewnie gdyby było odwrotnie, czyli Bayern miałby problemy to kibice BVB zyczyli by nam jak najgorzej, ale ja chce jak najlepiej dla niemieckiej piłki) --- nie zgodze sie z toba bo ja kibicuje odkad pamietam BVB ale tez chce aby niemiecka pilka wrocila na salony europejskie jak kiedys(kluby,reprezentacja).Jakby Bayern mial klopty jak BVB to zyczylbym mu powodzenia!!!Walka miedzy naszymi klubami bedzie juz w przyszlym sezonie na pewno. P.S--- mam nadzieje,ze Bayern ogra w LM makaroniarzy z Milanu :twisted:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 21 gru 2005, 16:29

robo-bvb pisze:(pewnie gdyby było odwrotnie, czyli Bayern miałby problemy to kibice BVB zyczyli by nam jak najgorzej, ale ja chce jak najlepiej dla niemieckiej piłki) --- nie zgodze sie z toba bo ja kibicuje odkad pamietam BVB ale tez chce aby niemiecka pilka wrocila na salony europejskie jak kiedys(kluby,reprezentacja).Jakby Bayern mial klopty jak BVB to zyczylbym mu powodzenia!!!Walka miedzy naszymi klubami bedzie juz w przyszlym sezonie na pewno. P.S--- mam nadzieje,ze Bayern ogra w LM makaroniarzy z Milanu :twisted:
eeeeeeeeeeee...... wróciła na salony? Myślałe, że cały czas tam jest. Niemieckie zespoły nigdy jakoś nie wgniatały w LM. Sam Real więcej razy wygrał LM niż wszystkie niemieckie ekipy razem. UEFA też była wygrana tylko kilka razy. Niemcy to akyualni wicemistrzowie świata, druga najbardzeij utytułowana druzyna świata, ich liga jest w piątce(może i czwórce) najlepszych lig świata. W obecnej edycji są cztery ekipy w fazie pucharowej UEFA, dwa w 1/8 LM. Skoro mówicie, że to jest kryzys to ja poprosze taki kryzys dla polskiej piłki

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 21 gru 2005, 18:37

Pienaar to jest bardzo madre posuniecie !! Za darmo wzmocnimy sie bardzo dobrym zawodnikiem chwała zarzadowi ze sie wysilił w tej sprawie teraz niech zachowaja Rosickiego i bedzie pomoc na jaka zasługuja kibice...

Awatar użytkownika
robo-bvb
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robo-bvb » 23 gru 2005, 14:57

Michael Zorc potwierdza zainteresowanie klubu 21 letnim pilkarzem Ajaxu Nigelem de Jongiem.Gdyby on jeszcze przyszedl to byloby rewelacyjnie bo Woerns pomalu schodzi ze sceny i potrzeba jest dobrych defensorow w BVB. :D

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 23 gru 2005, 16:24

robo-bvb pisze:Michael Zorc potwierdza zainteresowanie klubu 21 letnim pilkarzem Ajaxu Nigelem de Jongiem.Gdyby on jeszcze przyszedl to byloby rewelacyjnie bo Woerns pomalu schodzi ze sceny i potrzeba jest dobrych defensorow w BVB.

Raczej wątpię, żeby de Jong doszedł do BvB, bo jego chce wiele innych klubów, w tym między innymi Milan, a raczej jednak nie nawiąże walki z nimi Borussia...

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 23 gru 2005, 16:35

Ajgor pisze:Raczej wątpię, żeby de Jong doszedł do BvB, bo jego chce wiele innych klubów, w tym między innymi Milan, a raczej jednak nie nawiąże walki z nimi Borussia...
Nie zgadzam się z Tobą a jako przykład podam np Rafaela van der Vaarta który z dobrego Ajaxu przeszedł wtedy do średniego klubu Ligi Niemieckiej choc mam dużo innych ofert ze znacznie lepszych klubów.

Wolałbym że Jong został w Ajaxie bo naprawde mógłby być wielką gwiazdą drużyny z Amsterdamu no ale jak odejdzie do BvB to raczej nie bedzie to krok wstecz.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 23 gru 2005, 16:48

Ultras-Sur pisze:Nie zgadzam się z Tobą a jako przykład podam np Rafaela van der Vaarta który z dobrego Ajaxu przeszedł wtedy do średniego klubu Ligi Niemieckiej choc mam dużo innych ofert ze znacznie lepszych klubów.

Tyle że HSV jest w tej chwili znacznie bogatsze niż BvB... a to jest raczej wyjątek poza tym...

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 23 gru 2005, 16:52

Teraz jest lepsze to prawda ale wtedy te kluby były mniej więcej równorzędne a nawet BvB było lepsze.Bezpośrednie przechodzenie do wielkich klubów nie zawsze jest dobre dla zawodników i było wiele takich przykładów

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 23 gru 2005, 17:21

Ultras-Sur pisze:Teraz jest lepsze to prawda ale wtedy te kluby były mniej więcej równorzędne a nawet BvB było lepsze.Bezpośrednie przechodzenie do wielkich klubów nie zawsze jest dobre dla zawodników i było wiele takich przykładów

No BvB było może i lepsze, ale biedniejsze, bo problemy ma od dłuższego czasu... Npo nie jest lepsze, ale jednak i tak zawodnicy wolą przejśc do lepszego... niestety ... ach ta kabona :roll:

Fiant
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fiant » 23 gru 2005, 17:23

A mam takie pytanie do fanów BVB. Skoro jesteście za poprawą niemieckiej piłki itp., to czy będziecie kibicować np. Schalke w Pucharze UEFA :?:

A poza tym za co BVB tak nie lubi Schalke i Bayernu ? Możecie podać jakieś argumenty ?
Ja słyszałem tak:
BVB nie lubi Schalke bo:
- często przegrywa w rywalizacji miast (nie klubów). Coraz więcej ludzi interesuje się Gelsenkirchen i Dusseldorfem
- Schalke jest bogatsze, lepiej urządzone
- Schalke ma piękny i nowoczesny stadion na jaki sobie BVB nie może pozwolić
- Ponoć Schalke często mieszało szyki BVB

BVB nie lubi Bayernu bo:
- Często przegrywali z nimi mistrzostwo
- Jest to klub bogaty i za dobrze im się powodzi

Czy to prawda ?

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 23 gru 2005, 21:22

Ajgor pisze:No BvB było może i lepsze, ale biedniejsze, bo problemy ma od dłuższego czasu... Npo nie jest lepsze, ale jednak i tak zawodnicy wolą przejśc do lepszego... niestety ... ach ta kabona
Może i żadko to się zdarza, ale czasem dla piłkarzy nie są najważniejsze pieniądze przykładem może być Makaay. Czynnikiem, który może skłonić De Jonga do wybrania BVB może być trener Bert van Marwajk, które na pewno znalazłby wspólny język z rodakiem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”