El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 37

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 maja 2009, 22:04

MazurXIII pisze:to za ile Ferguson puścił Pique?
chyba ok 5 mln, jesli mnie pamięć nie myli

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 maja 2009, 22:05

sprzedal za ok 7 mln ojro a w jego miejsce przyszedł za friko Evans ktory gra znakomicie, więc wątpie w błąd Alexa.Evans lapiej pasuje do prem a pique do prim

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 02 maja 2009, 22:05

ehh nie wiem co napisac :| Ten mecz pokazał doskonale jak daleko nam do czołówki europejskiej. Każdy element naszej gry wyglądał słabo. Do tego piłkarze grali tak jakby bez pomysłu. Podam prosty przykład. Higuain biegnie z piłka, a Marcelo zamiast się mu wystawić na skrzydło (lub też zejść do środka) to biegł... za nim. Nie wiem czy to taka taktyka (Higuain na przebuj i gdy mu w końcu ktoś zabierze piłkę to wchodzi rozpędzony Marcelo) czy co? Widać, że jeszcze bardzo dużo pracy przed piłkarzami Realu. Niby ducha walki jest, niby potrafimy się podnieść ale do poziomu europejskiej czołówki jeszcze nam daleko.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 02 maja 2009, 22:05

No to zrobił interes życia (biorąc pod uwagę starzejącego się Rio)...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 02 maja 2009, 22:06

BTW - to za ile Ferguson puścił Pique?Czyżby na starość zatracił umiejętność oceny potencjału zawodników?Dziś Katalończyk był najlepszym środkowym obrońcą na boisku,z Chlesea też zagrał bardzo dobrze (niemal nakrył Drogbę czapką - ale to s sumie wynikało z taktyki Hiddinka)...
Miał do wyboru - świetnie radzącego sobie w PL wychowanka, czy notującego dosyć często babole Pique. Wybrał tego pierwszego i nikt nie powie, że źle zrobił. Evans w tym sezonie jest fantastyczny.

Nie wiem jak można mówić, że Pique zagrał jak profesor jak przy bramce Ramosa dał po prostu ciała...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 maja 2009, 22:07

żeby to czasem Barca nie musiała sobie stawiać czegoś w Londynie :>
akurat jako postronny kibic jestem przekonany ze Barcelona nie pojedzie do Londynu sie bronic...

No to zrobił interes życia (biorąc pod uwagę starzejącego się Rio)...
a moze Evans i Pique razem nie chcieliby czekac na to az Ferdinand zwolni miejsce??w Manchesterze nie bylo miejsca dla dwoch zdolnych srodkowych obroncow.Rio spokojnie moze pograc 4-5 lat na wysokim poziomie

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 maja 2009, 22:12

Rio ze swoim stylem gry z 5 lat spokojnie na najwyższym poziomie może grac.Doprawdy nie rozumiem po co miałby Piqe zostać.Chłopak chciał wrócić do swojego ukochanego klubu i wrócił i gra dobrze, do nas powrócił Evans i gra klase lepiej niż Hiszpan u nas. Czytając te wpisy smiem twierdzić że nikt nie widział Evansa w tym sezonie.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 02 maja 2009, 22:13

red85 pisze:Nie wiem jak można mówić, że Pique zagrał jak profesor jak przy bramce Ramosa dał po prostu ciała...
hehe strasznie dał:P W/g mnie to jak na tylu zawodników Realu w polu karnym fajnie by było gdyny Alves "nie oglądał meczu" tylko też pomógł kolegom. Pique miał 3 graczy ze sobą bo reszta spodziewała się chyba wrzutki na krótki słupek...

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 02 maja 2009, 22:14

Miał do wyboru - świetnie radzącego sobie w PL wychowanka, czy notującego dosyć często babole Pique. Wybrał tego pierwszego i nikt nie powie, że źle zrobił. Evans w tym sezonie jest fantastyczny.

Nie wiem jak można mówić, że Pique zagrał jak profesor jak przy bramce Ramosa dał po prostu ciała...
Ja napiszę,że źle zrobił - Ferdinad pogra na poziomie jeszcze z 2-3 lata (ostatnio coś za często łapie drobne urazy - starość nie radość) a Vidic DLA MNIE nie jest jakimś wybitnym defensorem...
Co do SFG i Pique - zdarza się...a jak zagrał dziś najlepszy obrońca świata (przynajmniej za Capello) niejaki S.Ramos? :haha: Poza tym Katalończyk w tym sezonie nie notował takich baboli jak np. Vidic,więc przyganiał kocioł garnkowi...Założę się,że w perspektywie 3-4 lat poczujecie się jak kibice Juve kiedy myślą o Henrym albo Milanu kiedy wspominają Vieirę (wiem o czym piszę)...

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1530
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 02 maja 2009, 22:15

Ma ktoś jeszcze jakieś wątpliwości kto jest najlepszy w Hiszpanii? 8)
Mecz fantastyczny, wynik mówi sam za siebie. Chociaż gdyby nasi się bardziej przyłożyli to jeszcze by parę bramek zaaplikowali.
Cały zespół zagrał fantastycznie. Wszystkich można wyróżnić, mi się podobał Samu, który bardzo się starał, niejednokrotnie wracał po piłkę i dużo rozgrywał. Bramki dziś nie zdobył, a szkoda, bo niedługo w klasyfikacji Pichichi wyprzedzi go... Messi :o

Teraz mamy mistrza na wyciągnięcie ręki.
100 goli w lidze :shock: jeszcze 8 [czy 9, już nie pamiętam] i pobijemy rekord Realu :jupi:
Visca!

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 02 maja 2009, 22:16

MazurXIII pisze:Co do SFG i Pique - zdarza się...a jak zagrał dziś najlepszy obrońca świata (przynajmniej za Capello) niejaki S.Ramos? :haha: Poza tym Katalończyk w tym sezonie nie notował takich baboli jak np. Vidic,więc przyganiał kocioł garnkowi...

Sorry, ale ile razy tak naprawdę widziałeś Pique w akcji? Vidicia to chyba tylko te babole na youtube sobie przejrzałeś i się spinasz na forum. :roll:

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 02 maja 2009, 22:17

Kto by to nie był, Chelsea, Real czy Manchester, to prowadzenie otwartej piłki z Barcą jest obecnie samobójstwem, a dzisiejszy mecz jest tego świetnym przykładem. Barca po stracie piłki gra fenomenalnie. Od razu pressing i często podwajanie krycia. Barca gra piłkę z innego świata.
Co do Pique, z meczu na mecz ten zawodnik jest co raz lepszy. Świetny występ.
jeszcze 8 [czy 9, już nie pamiętam]
8, a jest to bardzo możliwe :)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 maja 2009, 22:18

Mazur Rio ma 31 lat, grajac w milanie byłby nieokrzesanym juniorem.
To co piszesz o Vidica to jakaś komedia.Jak Pique zagra taki sezon w karierze jaki gra obecnie Vidic to zjem wlasne buty. tylko to tak prawdopodobne jak to ze Lass Diara zagra jak Redondo.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 02 maja 2009, 22:19

Dosłownie brak słów. Taki łomot :shock: :( :? :cry: Boli, i to bardzo, a miało być tak pięknie... Gratuluję Barcelonie, serio. Wbić 6 goli w GD to nie lada wyczyn, ale wmawiam sobie, że akurat Real źle trafił, w końcu to podobno najlepsza Barca w historii...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 02 maja 2009, 22:22

Ja napiszę,że źle zrobił - Ferdinad pogra na poziomie jeszcze z 2-3 lata (ostatnio coś za często łapie drobne urazy - starość nie radość) a Vidic DLA MNIE nie jest jakimś wybitnym defensorem...
Dla Ciebie może i nie jest, ale dla znakomitej większości ludzi znających się na futbolu jest. W mojej opinii Serb nie osiągnął jeszcze takiej perfekcji jak chociażby Rio w tamtym sezonie, ale ma jeszcze czas.

Mam ponownie tłumaczyć ? Sytuacja byłą podobna jak z Rossim. Obaj chcieli grać, ale Fergie nie mógł im tego zagwarantować. Pique w tym sezonie pewnie by murawy nie powąchał...
Poza tym Katalończyk w tym sezonie nie notował takich baboli jak np. Vidic,więc przyganiał kocioł garnkowi..
Tak, powiedz nam jeszcze, że Pique jest w tym sezonie lepszy niż Vidić. Pique w ogóle ma mało okazji do popełniania błędów.
Założę się,że w perspektywie 3-4 lat poczujecie się jak kibice Juve kiedy myślą o Henrym albo Milanu kiedy wspominają Vieirę (wiem o czym piszę)...
Nikt nie miał wątpliwości, że z Pique będzie klasowy obrońca w PD. W PL się jednak niezbyt sprawdzał, a Fergie w zamian może dawać szansę innym (w tym roku korzysta z tego Evans, a w przyszłych będzie nim Cathcarty. Na brak klasowych stoperów nie narzekamy).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”