Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 372

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 wrz 2008, 0:58

no wlasnie. i w tych wynurzeniach doszedles do wniosku, ze pilkarz powinien kibicowac druzynie, w ktorej gra. nikt z tego nie robil afery, wiec wladze klubu pewnie o wszystkim wiedzialy. byc moze wypada, zeby byl na trybunach. na pewno jednak kibicem swojej druzyny byc nie musi :) wielu pilkarzy to po prostu najemnicy.trudno sie dziwic temu, ze vieira moze wiekszym sentymentem darzyc arsenal niz inter.

a jak nie jest kibicem interu to tez jego brak obecnosci na meczu budzi mniejsze zdziwienie. gdyby nim byl, nawet nie pomyslalby o wyjezdzie. nie ma co o taki drobiazg robic problemu.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 06 wrz 2008, 11:09

Skrót meczu

Pierwszy raz Quaresmy

Taki wynika z taką drużyną raczej chluby nie przynosi.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 wrz 2008, 11:19

Ja tylko na chwilę, nie czytałem dokładnie [bo nie wszystko się da :P] jeśli ktoś jednak ma wątpliwości, to ja mogę potwierdzić - Pat był na meczu Arsenalu.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 06 wrz 2008, 18:09

jeśli ktoś jednak ma wątpliwości, to ja mogę potwierdzić - Pat był na meczu Arsenalu.
Co do tego nie ma wątpliwości. Różnica zdania wynika ze znaczenia tego czynu. Co niektórzy wbrew logice uważają, że nieobecność kontuzjowanego piłkarza nie ma znaczenia na morale zespołu. Biorąc pod uwagę fakt, że nie mam czasu tego dłużej tłumaczyć odsyłam do literatury społecznej ...

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 13 wrz 2008, 21:52

Zaczyna sie. Ja nie wiem gdzie ta bramke boczny zauwazyl...

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 13 wrz 2008, 22:12

nie przesadzajmy... moim zdaniem bramka prawidłowa.

Dosyć ostry mecz. Jak na razie wszystkie trzy bramki strzelili piłkarze Catanii :P

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 13 wrz 2008, 22:36

arek_ahig pisze:Zaczyna sie. Ja nie wiem gdzie ta bramke boczny zauwazyl...
A czerwoną kartkę widziałeś?

Catania elegancko dwie braki sobie wbiła, a ten wyniki mimo tej czerwonej z dupy to dla nich i tak najmniejszy wymiar kary. Praktycznie żadnej sytuacji poza bramką nie stworzyli. Z naszej strony Ibra powinien sam ze trzy walnąć. Q. bez rewelacji, bardziej podobał mi się Mancini po wejściu.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 13 wrz 2008, 22:47

Uff cóż to był za mecz :P

Miało być łatwo i przyjemnie, ale tak nie było. Po pierwsze za sprawą pana sędziego, imho czerwień dla Muntariego to gruba przesada, po drugie za sprawą Ibry - nie będzie wielkiej przesady jak napiszę, że był to jeden z najgorszych występów Szweda w barwach Interu ( z tych spotkań, które oglądałem był to mecz bez wątpienia najgorszy)

Natomiast komu należą się pochwały. Wyróznie trzech zawodników:
Vieira - znakomite zawody, czyżby kolejny po Burdisso i Dekim zawodnik odzyskany przez Mourinho. Klasy Francuza nie trzeba nikomu udowadniać, tak grający Pat będzie wielkim wzmocnieniem drużyny :D Gra bez strat (to chyba najważniejsze biorąc pod uwagę jego wyczyny w dwóch poprzednich sezonach), gra w sposób bardzo dystyngowany (zupełnie odwrotnie do Suleya) ale może się podobać.
Maicon - wchodził jak w masło w obronę Catanii, w zasadzie dzisiaj nie do zatrzymania, dla niego mvp meczu
Mancini - grał krótko, ale treściwie. Przyćmił wszystkich graczy ofensywnych. Momentami inspirujący był Brazylijczyk.

Mecz był pod absolutną kontrolą Interu, Julio bezrobotny. Znakomita postawa bloku defensywnego znowu dowodzonego przez Nicolasa (dobrze go znowu widzieć na boisku :) )
Co ciekawe lepiej graliśmy w 10 niż w 11, ale to chyba kwestia motywacji.

Debiut Ricardo okraszony golem, albo i nie :P Momentami miał przebłyski, ale na tle Amantino cienko wypadł :mrgreen:

E. Zapomniałem o Maxwellu. Czterech zawodnik do wyróżnienia. Warto przy tym podkreślić, że piłkarz ten przez cały okres przygotowawczy również dobrze się spisywał więc można już mówić o pewnej regularności. Pozycja Chivu na lewej flance bardzo zagrożona.
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2008, 22:53 przez Maciek (interista), łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 wrz 2008, 22:51

jeśli mowa o bramkę, to ciężko powiedzieć czy była tak na 100% czy nie, bo brakowało odpowiedniego ujęcia (z lini bramkowej) więc sytuacja kontorwersyjna jednak jest, choć moim zdaniem bliżej tam było do gola niż nie...
Jesli mowa o czerwonej to sędzia dał się zrobić w jajo i jaknajbardziej Muntari wylecieć był nie powinien, choć machać łapami jednak machał i przy żółtej większych protestów by mieć nie miał prawa odstawiać. Tyle że to była czerwona i to był błąd sędziego ewidentny.
Natomiast jesli mowa o spotkaniu to znów Inter grał złą piłkę i dla mnie oglądanie tego meczu to była droga przez mękę, niby zwycięstwo jest, ale mocno szczęśliwe nad słabą drużyną na własnym stadionie i to w dodatku obie bramki dla Interu to w dużo większym stopniu zasługa graczy Catanii niż Interu. Poza tym chyba tylko jeden dobry moment gdzie 2 dobre okazje miał Zlatan + kilka lepszych zagrań Quaresmy i Maicona na przestrzeni całego meczu, ale nie zmienia to faktu że narazie Inter gra słabo i powinien bardzo się cieszyć że w terminarzu teraz słabi rywale :wink:

A fakt że defensywa grała dobrze, czy że Vieira nie miał strat wytłumaczyć można bardzo prosto:
Catania to jeszcze większe cieniasy w meczach wyjazdowych niż normalnie :!: I chyba było widać aż nadto że najnormalniej nie mają nawet najmniejszych atutów w ofensywie, pomocnikom też gry specjalnie nie utrudniali bo pressingu nie stosowali...
Więc ja bym się tym tak specjalnie nie podniecał :P

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 13 wrz 2008, 22:54

Zico_FCI pisze:
arek_ahig pisze:Zaczyna sie. Ja nie wiem gdzie ta bramke boczny zauwazyl...
A czerwoną kartkę widziałeś?

Catania elegancko dwie braki sobie wbiła, a ten wyniki mimo tej czerwonej z dupy to dla nich i tak najmniejszy wymiar kary. Praktycznie żadnej sytuacji poza bramką nie stworzyli. Z naszej strony Ibra powinien sam ze trzy walnąć. Q. bez rewelacji, bardziej podobał mi się Mancini po wejściu.
Ta a swistak sidzi i... Do momentu tej 2 wirtualnej bramki nie stworzyliscie zandej, powtorze zadnej 100% sytuacji. Graliscie piach i tyle. Mam nadzieje, ze bedziecie tak grac nadal.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 13 wrz 2008, 22:59

Udowodnij dzieciaku, że tej bramki nie było.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 13 wrz 2008, 23:06

(L)oczkerson pisze: narazie Inter gra słabo i powinien bardzo się cieszyć że w terminarzu teraz słabi rywale :wink:
A kto z faworytów prezentuje sie od nas lepiej, że tak mielibyśmy obawiać się tej konfrontacji. Milan, Roma, Juve ? :P
(L)oczkerson pisze:Więc ja bym się tym tak specjalnie nie podniecał :P
Nikt się nie podnieca, tylko dzieli wrażeniami/obserwacjami po spotkaniu. Juventini tak nie robią :?:
Aże jestem z kilku zawodników naprawdę zadowolony to inna sprawa.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 wrz 2008, 23:14

Maciek (interista) pisze: A kto z faworytów prezentuje sie od nas lepiej, że tak mielibyśmy obawiać się tej konfrontacji. Milan, Roma, Juve ? :P
Dzisaj widziałem Palermo, które grało od Interu o klase lepiej i łatwo ograło Romę 3:1. Udine kolejkę temu też pokazało zdecydowanie więcej niż Inter teraz :smile2:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 13 wrz 2008, 23:22

(L)oczkerson pisze:Dzisaj widziałem Palermo, które grało od Interu o klase lepiej i łatwo ograło Romę 3:1. Udine kolejkę temu też pokazało zdecydowanie więcej niż Inter teraz :smile2:
Ciekawe co by pokazali gdyby musieli się przebić przez środek Muntari -Vieira -Cambiasso i jeszcze defensywę z Burdisso i Cesarem na czele. Zapewne bardzo dużo :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 wrz 2008, 23:25

Maciek (interista) pisze: Ciekawe co by pokazali gdyby musieli się przebić przez środek Muntari -Vieira -Cambiasso i jeszcze defensywę z Burdisso i Cesarem na czele. Zapewne bardzo dużo :P
Piszesz o tej defensywie, która dziś straciła gola ze słabiutką Catanią, która w ostatnim sezonie ledwo się utrzymała, straciła swoję jedyną gwiazdkę Vargasa, może liczyć na punkty praktycznie tylko u siebie i w zeszłym sezonie pod względem ilości strzelonych goli była na zaszczytnym 19 miejscu (33 gole) :?: :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”