Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 378

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 mar 2008, 23:24

Nie to żebym się wtrącał, ale o piłkę znajdującą się na tej wysokości nie walczy się nogą zwłaszcza kiedy w pobliżu jest inny piłkarz. Od tego generalnie jest głowa czy też klatka piersiowa. Mido próbując przejąć piłkę nogą podjął duże ryzyko i przegrał (trafiając przeciwnika w twarz) za co powinien ponieść karę. Kwestia czy zrobił to specjalnie czy nie schodzi tutaj na dalszy plan.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 16 mar 2008, 23:40

IMO czerwo słuszne. W moim przekonaniu Egipcjanin nie zrobił tego celowo, też mi się wydaje, że celem była piłka ale kartka się należała. Zawieszanie Mido na 3 lub więcej spotkań za to przewinienie to jednak w moim odczuciu byłaby przesada.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 17 mar 2008, 0:11

boskigonzo pisze:
rzekomo metol pisze:Dołącz do redcafe, tamto jest chyba największe.
Odsyłaja mnie do was , nawet na odchodne kupili mi masło i kilof do dobrego włażenia w pupe
Nie cytuj mnie, skoro tego nie powiedziałem.
boskigonzo pisze:
guru pisze:Czy Ty chory jesteś?
epitety zachowaj dla kolegow, badz kibicow Arsenalu
To nie jest epitet.

A tak w ogóle panie boskigonzo to pieprzysz pan jak mało kto. Nie chcę się powtarzać, ani tym bardziej powtarzać po innych, ale... Ale to zrobię. Czerwona kartka dla Mido - tak, dłuższe wykluczenie - nie.

Nie był to celowy atak, ale chyba musi ponieść konsekwencje, nie? Za nieumyślne spowodowanie śmierci też karają, nie? Może nie tak ostro jak w przypadku morderstwa z premedytacją, ale kara być musi.

Zresztą ja kibicuje innej drużynie i staram się na to dość obiektywnie patrzeć, za to Twoja opinia jest zupełnie subiektywna. I tak w ogóle to pieprzysz jak mało kto.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 mar 2008, 7:26

boskigonzo - słabiutka ta napinka z Twojej strony. Nie masz żadnych argumentów na poparcie swoich chorych teorii, więc jakakolwiek dyskusja jest już bezsensowna. Wiadomo, że nasze kółko wzajemnej adoracji i tak wygra :lol:

Tak jak pisałem wcześniej czerwo słuszne (pomijając już zupełnie intencję), dłuższe zawieszenie - nie. Porównywanie tego do sytuacji z Terrym - głupota.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 17 mar 2008, 8:40

Duch pisze:Nie masz żadnych argumentów na poparcie swoich chorych teorii, więc jakakolwiek dyskusja jest już bezsensowna

Wczesniej napisalem juz , ale jak ktos woli popisac tylko dla napinki jak ty to zawsze napisze " nie masz zadnych argumentow" :roll:

Sa 2 badz co badz obiektywne innych uzytkownikow, szanuje je. Ja jednak uwazam ze czerwo bylo bledem . Przypadek, niefart, normalna walka o pilke. Gdyby Clichy odpuscil ta pilke to watpie czy sedzia odgwizdalby za wysoko podniesiona noge. No ale zapomnialem ze przeciez tak przyjac pilki nie mozna ,bo to przeciez nie siatkonoga... :roll:

Wypocin uzytkownika guru ['] i metol nie skomentuje bo szkoda mi czasu

PS.
metol pisze:Nie cytuj mnie, skoro tego nie powiedziałem.

Misiu , sa bledy w phpbb i to nie jest zalezne ode mnie. Gdybys byl odrobinke madrzejszy to zastanowilbys sie jaki mialbym w tym cel...No ale lepiej odpisac i wyjsc na kozaka

PS2. Jesli chce ktos podyskutowac na ten temat zapraszam na PW. Reszcie, z mojego ulubionego kołeczka mowie - Nie odpisuj . Masz racje :)

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 17 mar 2008, 10:15

Ale jakie to ma znaczenie, jak z tego co widziałem zaistniała sytuacja miała miejsce bardzo blisko końcowego gwizdka??

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 17 mar 2008, 11:39

boskigonzo pisze:Clichy dostal w ryja przypadkowo, niecelowo i jestes zbulwersowany. Terry byl pod respiratorem kilka minut i to juz jest walka o pilke a nie brutalny faul. [']
Wiesz mniej więcej (przynajmniej mniej więcej) o co chodzi z przepisem o 'za wysoko podniesionej nodze'? Mido machał korkami na wysokości na której Clichy wyskakiwał (!) do pojedynku główkowego. Terry głowę schylił (!) na wysokość kolan reszty zawodników. Nadal nie widzisz różnicy :roll: ?
boskigonzo pisze: To po co Clichy wpakowal sie pod noge Mido ?
Ponownie- to Mido wpakował się na głowę Clichy'ego.
boskigonzo pisze:Bo sie nie nalezala .
Możesz mi wytłumaczyć dlaczego kartka się nie należała? Póki co Twoim jedynym argumentem jest to, że zagranie nie było celowe. Mogę go podważyć jednym zdaniem- faul Taylora na Eduardo również nie był celowy a kartka i tak się należała. A teraz ja podam kilka argumentów dlaczego kartka się należała:
-przepis o o 'za wysoko uniesionej nodze'
-zagranie było niebezpieczne
-przeciwnik został kopnięty w twarz (!) korkami (!)

Myślę, że tyle powinno wystarczyć :] .
boskigonzo pisze:Mido machnal ta noga na te 180 cm raczej nie po to zeby skopac Clichemu glowe , tylko po to zeby przyjac pilke . A jesli uwazasz ze przyjmowanie pilki, walka o nia jest "zlem" , albo ze takie rzeczy to tylko w siatkonodze to przykro mi kolego
W takim wypadku zauważ, że Mido nie powinien machać nogą na takiej wysokości. Mógł to zrobić klatką bądź głową.
boskigonzo pisze:Powtarzam jeszcze faul na Clichym , faul Diabiego i jeszcze setki i tysiace tego typu fauli nie zasluguja na czerwo. Nie bylo to celowe . Koles chcial przyjac pilke , a ze nadzial sie na czyjs ryj to przypadek
Chciałbyś kiedyś na boisku dostać korkami po twarzy (i to podczas główkowego pojedynku!)? Nie sądzę. I nie mów, że coś takiego jest wliczone w ryzyko, bo po prostu nie jest.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 mar 2008, 12:23

boskigonzo pisze coś o kółku wzajemnej adoracji. A to sam raczej należy do takiego kółka pt. "byle na przekór Kanonierom".
Nie wazne, czy sensownie, ważne że mozna coś "wytknąć" Arsenalowi, czy jego graczom.

zauważ, że nie tylko kibice Arsenalu uważają, ze kartka powinna byc.

porównanie faulu Diaby'ego i Mido .. róznica jest zasadnicza.
Diaby trafił w piłkę, którą wybijał z własnego pola karnego gdy rywal atakował. Wybił piłkę, a później pechowo trafił w głowę rywala, który do piłki startował. Diaby trafił w piłkę, po czym w rywala, który w piłke nie trafił.

Drugi faul - Mido nie wybijał piłki w zamieszaniu w polu karnym, Mido gdzies w okolicach linii bocznej boiska, na wysokości głowy rywala przejechał mu korkami po twarzy. Nie trafił piłki, trafił rywala.

Jestem ciekaw co byś mówił, gdyby chodziło o zawodnika United.
np. taki Rooney, albo Ronaldo - w identycznej sytuacji. Dostali po twarzy korkami, musieli opuscić boisko. Myśle, ze jako jeden z pierwszych byś głośno mówił o karze dla rywala.

Co z tego, że faul jest niezamierzony ? Znokautował rywala kopiąc go w twarz. Gdzieś w okolicach środka boiska, nie było zagrożenia pod bramką, nie musiał koniecznie interweniować, by uchronić zespół przed stratą gola.
Ani też nie składał się do strzału, aby bramkę zdobyć - po prostu chciał przyjąć piłkę, ale zamiast tego powalił rywala. Brutalnie go sfaulował, a czy specjalnie, czy nie - co a róznica ?

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 17 mar 2008, 15:27

RóżA pisze:Możesz mi wytłumaczyć dlaczego kartka się nie należała?

- zagranie niezamierzone
- bylo wiele tego typu zagran ktore nie byly karane usunieciem z boiska

RóżA pisze:-przepis o o 'za wysoko uniesionej nodze'
tak szczerze- widziales zeby ktos dostal czerwo za wysoko uniesiona noge ?
-zagranie było niebezpieczne
gdyby faul byl bezpieczny to sedziowie nie gwizdali by ich
RóżA pisze:-przeciwnik został kopnięty w twarz (!) korkami (!)
Jestem pewien ze gdyby Clichy nie upadl itd itp to nie byloby tak surowej kary.
RóżA pisze:Mógł to zrobić klatką bądź głową.
Chyba na skrzydlach :roll:
RóżA pisze:i to podczas główkowego pojedynku!

to byl wg ciebie glowkowy pojedynek ? :spoko:
fieldy pisze:A to sam raczej należy do takiego kółka pt. "byle na przekór Kanonierom".
Nie wazne, czy sensownie, ważne że mozna coś "wytknąć" Arsenalowi, czy jego graczom.

Chyba pierwszy raz zabieram glos w dyskusji nt jakis tam faulow, badz waszej gry. Mnie poprostu smiesza pewne postawy ludzkie. Smieszy mnie to ze nie dopuszczacie do siebie innego myslenia, wrecz dyskusja z wami ( nie wszystkimi ) przebiega jednakowo - Arse cacy , reszta swiata fe. A juz szczytem byly wasze ( fieldy i guru ) poprzednie wypowiedzi - Mido powinien byc zbanowany na kilka meczy ! Skandal ! [']. Idealnie wpasowalibyscie sie w zjazd KC PZPR

Podsumuje to tym stwierdzeniem
Hanni pisze:Ale jakie to ma znaczenie, jak z tego co widziałem zaistniała sytuacja miała miejsce bardzo blisko końcowego gwizdka??

Dla mnie nie mialo to znaczenia zadnego. Nawet ta dyskusja nie ma , dlatego powtorze jeszcze raz - nie odpisujcie , zgadzam sie z wami, macie racje :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 mar 2008, 15:47

boskigonzo pisze:wrecz dyskusja z wami ( nie wszystkimi ) przebiega jednakowo - Arse cacy , reszta swiata fe
wielokrotnie wymienieni przez ciebie uzytkownicy [fieldy i guru] krytykowali graczy Arsenalu za np. nurkowanie, za wymusanie fauli, za zbyt ostrą grę.
Wiec nie pieprz głupot, że Arsenal wg nas zawsze jest cacy.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 17 mar 2008, 18:50

- zagranie niezamierzone
Już Ci to wcześniej tłumaczyłem, ale widzę, że to jest jak rzucanie grochem o ścianę. Może jeszcze raz:
RóżA pisze:Póki co Twoim jedynym argumentem jest to, że zagranie nie było celowe. Mogę go podważyć jednym zdaniem- faul Taylora na Eduardo również nie był celowy a kartka i tak się należała.
boskigonzo pisze:- bylo wiele tego typu zagran ktore nie byly karane usunieciem z boiska
No i co z tego? To na podobnej zasadzie mogę powiedzieć, że kraść też można, bo przecież nie wszystkich za to zamykają. I za wysoko uniesioną nogę (+ kopniaka w twarz) jest przewidziana kara i za kradzież jest kara. To, że niektórym udaje się jakoś z tego wybrnąć nie znaczy, że inni mogą tak robić.
tak szczerze- widziales zeby ktos dostal czerwo za wysoko uniesiona noge ?
Za samą za wysoko uniesioną nogę nie, ale gdyby dodać do tego kopniaka z korków w twarz...
Jestem pewien ze gdyby Clichy nie upadl itd itp to nie byloby tak surowej kary.
Ale upadł. I kara jak najbardziej była słuszna.
boskigonzo pisze:Chyba na skrzydlach Rolling Eyes
Clichy starał się odbić piłkę głową. Mido tego nie potrafi?

Poza tym nie widzę najmniejszego sensu przenoszenia dyskusji na priv. Od tego jest forum.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 mar 2008, 21:15

Witam.

Jestem swiezutkim fanem Arsenalu.Doslownie przed chwila to we mnie dojrzalo.
Ciesze sie ze tak dobrze idzie nam w lidze chociaz oczywiscie martwi ostatnia seria remisow.Dobrze ze Manchester nie uciekl zbyt daleko.
W LM tez bardzo ladnie.Z Liverpoolem bedzie ciezko mysle jednak ze damy rade.Skoro ogralismy ostatniego tryumfatora to nikt nam nie straszny.

Prosze o informacje kogo lubimy a kogo nie lubimy zebym wiedzial ktorych kibicow powinienem obrazac.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 20 mar 2008, 21:22

Nie lubimy Chelsea i Tottenhamu. Ponadto mamy kosę z Arką Gdynia i Arką Noego. Ogólnie to kto nie skacze ten za PiSem i jebać policję.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 mar 2008, 21:22

Chlopaczek pisze:Doslownie przed chwila to we mnie dojrzalo.
Niektórzy potrzebują więcej czasu, ale lepiej później niż wcale. Witamy w naszym szyderczym gronie adoratorów, czyli po prostu kibiców Arsenalu.

Tak na poważnie to z Milanem nie dzieje się dobrze jak już Chłopaczek takie rzeczy wypisuje.
Chlopaczek pisze:Prosze o informacje kogo lubimy a kogo nie lubimy zebym wiedzial ktorych kibicow powinienem obrazac.
wbijaj na devilpejdż i zrób tam dyma! :o

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 mar 2008, 21:24

Chlopaczek Ty sezonowcu :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”