Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 39

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 sty 2007, 14:24

Ben Thatcher nie jest już zawodnikiem Man City, został sprzedany do Charltonu, aby zastąpić Djimijego Traore który przeszedł do Portsmouth
Suma transferu wynosi 750 tys funtów. Walijczyk podpisal kontrakt do 2008 roku. Dla przypomnienia powiem, że ten gracz stanął na głowę Kosowskiemu w eliminacjiach do MŚ w Niemczech :wink:

Arjenek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arjenek » 13 sty 2007, 21:05

Jak sądzicie czy dojdzie do transferu na linni Liverpool-HSV Hamburg chodzi tu dokladnie o Jerzego Dudka ?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 sty 2007, 22:33

Arjenek- nie, nie sądzimy, żeby doszło do tego transferu bo HSV już kupił Franka Rosta na bramkę i więcej bramkarzy im nie potrzeba :wink:
Dudka wymieniało się jeszcze w gronie kandydatów do przejścia do Stuttgartu, ale to po sezonie, bo Tio Hildebrandt odejdzie :wink:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 14 sty 2007, 17:21

fieldy pisze:Bouma, Primus
By się poszukało dobrze, to by sie ich wiecej znalazło - Carragher w formie jest o niebo lepszy od Wesa [choć nie na ten moment]
Też znam jeden dobry - Henry słabszy od Rasiaka. W sumie nienajgorszy ten żart, troszkę się uśmiałem...
...Bouma i Primus nie gorsi od Browna hehe :lol: Ja bym tam jeszcze dodał Senderosa i Djourou :roll:

Nawet jeżeli Ferdinand, Vidić, Terry, Gallas, Toure i King są lepsi od Wesa to znaczy, że Anglik znalazłby sie w tej klasyfikacji na siódmym miejscu, co w mojej opinii można uznać za absolutna czołówkę.

A żeby nie odbiegać zbytnio od tematu dodam, iż angielskie gazety podały informację, jakoby Southampton zaakceptował ofertę Man United za Garetha Bale'a. Suma trasnferu miałaby wynieść 8 milionów funtów, a Walijczyk miałby dołączyć do Red Devils w lecie tego roku.

Djourou - w moim przekonaniu niczym nie ustępuje Wesowi // fieldy
edit: zrobmy ankiete :o (sorki za pomylke w nazwisku)
Ostatnio zmieniony 15 sty 2007, 14:29 przez Mefiu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 sty 2007, 17:43

Manumef pisze:Ja bym tam jeszcze dodał Senderosa i Djorou
Ja tez. Obaj sa lepsi od Browna. :o
Nawet jeżeli Ferdinand, Vidić, Terry, Gallas, Toure i King są lepsi od Wesa to znaczy, że Anglik znalazłby sie w tej klasyfikacji na siódmym miejscu, co w mojej opinii można uznać za absolutna czołówkę.
Wyprzadzaja go jeszcze Taylor (Newcastle) i Campbell.
Manumef pisze:A żeby nie odbiegać zbytnio od tematu dodam, iż angielskie gazety podały informację, jakoby Southampton zaakceptował ofertę Man United za Garetha Bale'a. Suma trasnferu miałaby wynieść 8 milionów funtów, a Walijczyk miałby dołączyć do Red Devils w lecie tego roku.
Jezeli to prawda to wypada jedynie pogratulowac MU.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 14 sty 2007, 17:56

Wszystko byłoby okej z Bale'em tylko pozostaje teraz kwestia kto odejdzie- Heinze czy Evra? Na moje oko jednak Gabriel gdyż Evra jest bardziej perspektywiczny.

A może Ferguson szykuje niespodziankę i ma zamiar przyzwyczajać młokosa do gry na lewym skrzydle? W sumie to w Southampton czasem gra na flance. Czyżby sygnał ku temu, że następuje zmiana pokoleń i Giggs out?

A co do Browna to jest dobrym, ba, bardzo dobrym piłkarzem ale jakoś przycichła jego kariera. Chyba najrozsądniejszym dla niego wyjściem będzie opuszczenie Manchesteru ale tylko też gdzies w Premiership bo angielscy obrońcy za granicą radzą sobie co najmniej średnio(vide Woodgate-ale w sumie on wiecznie kontuzjowany).

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 sty 2007, 18:01

Heinze pozegna sie z MU. Duzo sie o tym mowi, poza tym Ferguson stawia na Evre.
A może Ferguson szykuje niespodziankę i ma zamiar przyzwyczajać młokosa do gry na lewym skrzydle? W sumie to w Southampton czasem gra na flance. Czyżby sygnał ku temu, że następuje zmiana pokoleń i Giggs out?
Giggsa to on jeszcze nie wygryzie. :P Ferguson zapewne bedzie go probowal w obronie jak i na skrzydle. Jeszcze jest za mlody by grac w pierwszym skladzie MU.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 14 sty 2007, 18:06

Nie twierdze że od razu wygryzie Ryana, ale gdyby nastąpiła niesamowita eksplozja talentu Bale'a to mogłoby być ciekawie. Podsumowując- sprowadzenie gwiazdki 'Świętych' to świetny ruch ze strony Szkota.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 15 sty 2007, 14:27

"Daily Mirror" podał informację o rzekomym zainteresowaniu Tottenhamu piłkarzami AZ Alkmaar - Timem De Clerem i Kew Jaliensem. Do kasy holenderskiego klubu miałoby trafić 5 mln euro + Edgar Davids.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 sty 2007, 20:56

Kolejne "wzmocnienie", a raczej pilkarz w WHU, tym razem Calum Davenport z Tottenhamu. Cena to ok. 2 mln funtów, a zawodnik podpisał 3,5-letni kontrak. Troche dziwny ten transfer, bo trudno mi uwiezyc, ze Davenport bedzie wzmocnieniem defensywy West Hamu, przynajmniej w Spurs był jak dla mnie najsłbszym zawodnikiem.

WH stra sie takze o Ashleya Young'a, Pennanta :roll: oraz Lucasa Neilla, ktory zgodził sie na przejscie, a odrzucił oferte Liverpoolo, trzeba pogratulowac ambicjii.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 18 sty 2007, 21:01

Lauren został oficjalnie piłkarzem Portsmouth. Kameruńczyk podpisał z Pompeys 2,5 letni kontrakt. Będzie to już 3 były gracz Arsenalu reprezentujący Portsmouth :shock: Czyżby nowa taktyka transferowa? :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 sty 2007, 21:18

RóżA pisze:auren został oficjalnie piłkarzem Portsmouth. Kameruńczyk podpisał z Pompeys 2,5 letni kontrakt. Będzie to już 3 były gracz Arsenalu reprezentujący Portsmouth Czyżby nowa taktyka transferowa?

Totalne zaskoczenie, dopiero co czytałem, ze nie che dalej grac w Premirship i chetnie wróci do LaLiga... odrzucił oferte WH. Jednak zawsze Portsmouth wlaczy w tym sezonie o wyzsze lokaty niz Młoty. Ciekawe maja przeciez na prawej flance Johnsona...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 sty 2007, 21:43

ja tam nie jestem zaskoczony. Lauren czekal az sie zglosi jakis lepszy klub z Anglii. Watpie by walka o utrzymanie w Premiership jest dla niego zadowlajaca., dlatego nie przeszedl do West Ham.
Jarzinho pisze:Ciekawe maja przeciez na prawej flance Johnsona...
No wlasnie... :? Ale z tego co pamietam to Johnson jest wypozyczony do Portsmouth. Po sezonie wraca do Chelsea.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 18 sty 2007, 23:09

Niech mi ktos powie skad Portsmouth wzielo nagle tylu dobrych grajkow. Jakis szejk ich przejal czy co? :think:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 sty 2007, 23:13

Berik, to Ty nic nie wiesz? Dokaldnie rok temu, Portsmouth zostalo kupione przez jakiegos milionera. Niestety, nazwiska nie pamietam. :oops:

przy okazji.

Wejscie Laurena :o

Aha. Lauren przeszedl do Portsmouth za 1,5 mln. funtow. W obecnym okienku transferowym, Wenger zarobil juz 3,5 mln. funtow. Moze na cos kogos zbiera. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”