Wasze zdjęcia - Strona 40

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Zamieścisz fotke ?!?

TAK :P
88
33%
Nie
175
67%
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: Wasze zdjęcia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 17 mar 2010, 20:31

To nie takie proste kiedy się mieszka w takiej okolicy jak Polacy ze "Ściganego" i do miasta jest 40 minut busem :D

Pozdro Magnum ;)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 mar 2010, 20:40

cloner pisze:Masz 16 lat, wyjdź na plac pograć w piłkę z kumplami.
Cloner, to już nie te czasy, że 16 latkowie grają na podwórkach. Przynajmniej w moich stronach to coraz rzadziej spotykana sprawa.

Nie o taką Polskę walczyliśmy (chociaż Magnum w Stanach :lol: )

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 mar 2010, 20:54

Duch pisze:Cloner, to już nie te czasy, że 16 latkowie grają na podwórkach. Przynajmniej w moich stronach to coraz rzadziej spotykana sprawa.
Ja za kolegami za łebka bawiłem się w taka zabawę, która nazywała się "piwko naprzeciwko". Kręciło się jakimś kijkiem w kółko, rzucało potem ten kijek i nie wiem co dalej. Teraz ta zabawa wśród młodzieży jest bardzo popularna. Szkoda, ze obecnie "bawią" się na całkiem innych zasadach. :lol:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 17 mar 2010, 21:17

guru pisze:Ja za kolegami za łebka bawiłem się w taka zabawę, która nazywała się "piwko naprzeciwko". Kręciło się jakimś kijkiem w kółko, rzucało potem ten kijek i nie wiem co dalej.
No to się fajnie bawiłeś skoro nie wiedziałeś jak :roll:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 mar 2010, 21:23

Acha, czyli jestem dzieciakiem. Marny wjazd.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 17 mar 2010, 21:24

Ja tam do dziś z kolegami pogram rekreacyjnie w piłkę przy każdej możliwej okazji :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8749
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 mar 2010, 21:40

Duch pisze:Przynajmniej w moich stronach to coraz rzadziej spotykana sprawa.
Ja mam to szczęście, że mieszkam na osiedlu i gra w piłkę to norma. Są boiska do koszykówki, więc i jest pełno dzieciaków, które gra w piłkę 8) Teraz zaczęli budować te orliki to już każdy gra w balę :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 mar 2010, 21:43

Ja tam gram z kolegą jak jest mozliwosc no ale byla ostra zima i nie bylo za bardzo co robic ale teraz wiosna wiec bedzie wiecej okazji na rowerze jeździć. Ale mieszkam na pustkowiu wiec z nikim za bardzo nie mam okazji grac... kiedys mieszkalem w miescie wiec mialem wiecej okazji ale tutaj :(

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 mar 2010, 21:50

Teraz zaczęli budować te orliki to już każdy gra w balę :P
Dokładnie, u mnie w mieście są obecnie 4 orliki i dosłownie każdy ciśnieniuje się aby grać w piłkę jak za starych dobrych czasów.To chyba jedna z nie licznych rzeczy jaka wyszła rządowi Tuska i oby takich więcej bo gdy jest moda na sport to i społeczeństwo mimo używek normalnieje :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 mar 2010, 23:26

U mnie na osiedlu juz kazda szkola ma boisko ze sztuczna murawa wiec problemu do gry w pilke nie ma. Gorzej z ludzmi. Jako ze zawiesilem na czas nieokreslony gre w pilke to nie bede innych krytykowal. Jedyne co mi sie cisnie na usta to, ze na tych boiskach graja moi rowiesnicy i jeszcze starsi a malolatow nie widac.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 mar 2010, 23:59

U mnie (w Magdalence koło Warszawy) boisk jest mnóstwo, sztuczne jak i normalne, są też hale. W szkołach i nie tylko, słowem grać można wszędzie, a młode dzieciaki to najczęściej widuje jak jakiś przypadkiem na swoim quadzie czy skuterze, który dostał na komunię podjedzie przez przypadek. Tak to tylko ludzie w moim wieku i ewentualnie ojcowie tych dzieciaków z gimnazjów i podstawówek.
Swoją drogą na pobliskiej górce tak samo. Ja przez całą zimę zapierniczałem na sankach z kumplami a dzieciaki na nas patrzyły się jak na idiotów. Raz tylko spotkałem jakiegoś 40-letniego gościa co wyskoczył zrobić parę zakrętów na nartach

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8749
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 mar 2010, 0:18

(L)oczkerson pisze:Ja przez całą zimę zapierniczałem na sankach z kumplami a dzieciaki na nas patrzyły się jak na idiotów.
Ano takich dziwnych czasów doczekaliśmy, i to mówimy my, dwudziestoparolatkowie. Ja sam niedawno rzucałem się ze znajomymi śnieżkami w centrum miasta to też dziwnie się na nas wszyscy gapili :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 mar 2010, 1:14

Temat zupełnie z dupy a więc mi (jako moderatorowi) tym bardziej wstyd napędzać błędne koło, ale sporo ostatnio rozmawiałem z kolegami na ten temat i nijak nie wypada tego tematu olać.

Orliki to zajebista sprawa. Mam jeden taki 'stadion' ma swoim osiedlu, ale zazwyczaj korzystają z niego osoby w moim wieku i starsze. Co się dzieje z dzieciakami? Pod blokiem (jeszcze bliżej niż Orlik) mam boisko, które z roku na rok coraz bardziej zarasta trawą. W tym przypadku muszę wyjaśnić co oznacza 'zarasta'. Mianowicie jeszcze kilka lat temu naszym podstawowym problemem był okres w którym trawa na boisku była tak wysoka, że ciężko się grało. O ile okolice pól karnych od niepamiętnych czasów były łyse o tyle środek boiska co jakiś czas wymagał koszenia co bywało poważnym problemem. Przed laty boisko kosili nasi rodzicie, potem sami dawaliśmy sobie z tym radę. Wracając do czasów dzisiejszych muszę powiedzieć, że ciężko mi zrozumieć to co widzę przez okno. Puste boisko z zarośniętymi polami karnymi (!) a na Orliku próżno szukać dzieciaków. Co jest [k****] nie tak?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 mar 2010, 8:24

cloner pisze:Ja mam to szczęście, że mieszkam na osiedlu i gra w piłkę to norma.
No ja też mieszkam na osiedlu, ale jak porównam sobie stan obecny z tym co było jeszcze kilka dobrych lat temu to masakra jakaś. Kiedyś trzeba było walczyć żeby dostać się na podwórku do drużyny, a dzisiaj ... niby boiska są, niby lepsze od tamtych naszych z przeszłości, a chętnych jak na lekarstwo. Mam tyle szczęścia, że razem z kumplami gramy w piłkę regularnie, czy to w zimie na sali, czy przy normalnej pogodzie na powietrzu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 mar 2010, 12:31

bo teraz dzieci siedzą przed komputerem [zresztą nie tylko dzieci :P] a kiedyś takiego cudu nie było, więc się brało piłkę i grało.

Ale dobra już. Fotki wrzucać, a nie o orlikach :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”