Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 395

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 18 sty 2010, 20:39

Futbol bez Fergusona już nie bedzie taki sam. Tak samo jak MU już raczej nie bedzie miało takiej osobowości na ławce trenerskiej :( Ale puki co jest Alex wiec żyjmy chwilą a wyborem następcy niech się martwią inni.
A propo jego odejścia po 70-tce. Według mnie nie odejdzie aż nie wyprzedzimy Liverpoolu w tytułach mistrzowskich. Liga Mistrzów też mu sie jeszcze marzy, sam o tym wspominał w wywiadach. Dlatego ja nie czekam na jego odejście a własnie na te tytuły 8)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 sty 2010, 22:37

smudge_90 pisze:
Roy akurat dobrym przykładem nie jest, Irlandczyk w zawodzie trenera doświadczenie nie ma żadnego, a jego jedyny sezon w Premiership do udanych nie należał. Mały cud, jakim należy uznać awans do najwyższej klasy rozgrywkowej w sezonie 2006/2007 to zdecydowanie za mało, aby w ogóle marzyć o robocie na Old Trafford.
Mogę się zgodzić, że w Premiership Roy furory nie zrobił, ale nazywanie awansu cudem to lekka przesada. W tamtym sezonie w Championship Sunderland był naprawdę dobrą ekipą i spora w tym zasługa Keano. To była jak najbardziej JEGO drużyna.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 18 sty 2010, 22:45

Tamten Sunderland był napewno bardziej zbudowany przez Roy'a niż dzisijsza Chelsea przez Carlo A.

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 18 sty 2010, 23:31

Cris7 pisze:W tamtym sezonie w Championship Sunderland był naprawdę dobrą ekipą i spora w tym zasługa Keano. To była jak najbardziej JEGO drużyna
Nie o to dokładnie mi chodziło. Punkktem odniesienia był o to, że Keane obejmował zespół kiedy ten zajmował pozycję spadkową i jeszcze w tym samym sezonie zdołał wywalczyć awans. To była jak najbardziej pochwała.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 19 sty 2010, 1:37

A to zwracam honor. Nie zrozumiałem. Ostatecznie przychylam się jednak do opinii, że Roy musi osiągnąć wcześniej dużo dużo więcej zanim będzie chciał objąć schedę po Fergusonie i jedyne co ma na pewno to posłuch w drużynie i autorytet. Jednak w warsztacie jeszcze sporo braków.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 19 sty 2010, 9:03

Roy akurat dobrym przykładem nie jest, Irlandczyk w zawodzie trenera doświadczenie nie ma żadnego, a jego jedyny sezon w Premiership do udanych nie należał. Mały cud, jakim należy uznać awans do najwyższej klasy rozgrywkowej w sezonie 2006/2007 to zdecydowanie za mało, aby w ogóle marzyć o robocie na Old Trafford.
Na co nie jest dobrym przykładem? Na to, że rok w karierze trenera może wiele zmienić ? Bo właśnie o to mi chodziło. Jeszcze niedawno Roy był jednym z najczęściej wymienianych kandydatów na następce Fergiego - teraz zapewne mało kto by chciał, żeby przejął nasze rezerwy.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 sty 2010, 13:28

Płacz tutaj jakby Ferguson przechodził na emeryturę już teraz,zaraz.Przecież on spokojnie pociągnie jeszcze z 3 lata (przy okazji zdobędzie minimum jednego misia,kto wie,może nawet cos więcej w Europie - ale nie w tym sezonie,bo z LM już praktycznie odpadliście ;) ),a do tego czasu może objawić się geniusz jakiegoś młodego wilka (ile czasu zajęło to Guardioli?12 m-cy...).W każdym razie jedno nie ulega wątpliwości - MU będzie łakomym 'kąskiem' - praca stabilniejsza niż np. Liverpoolu,Milanie czy Juve,gdzie nawet 7 porażek z rzędu nie przesądza o losie szkoleniowca.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 sty 2010, 14:36

Niektórzy piszą, że trzeba szukać trenera na lata przed odejściem Szkota ? Po co ?
Też nie rozumiem dlaczego niby kandydat na to stanowisko miałby najpierw przyjść i robić za asystenta Fergusona, zapoznawać się z klubem, ze strukturą, etc. Przecież jak odejdzie Ferguson, na 100% po sezonie [raczej nikt go nie wyrzuci powiedzmy w grudniu :lol: ] to czas dla nowego menedżera będzie.

Jeszcze chciałem wrócić do meczu z Burnley. Nie pokazywali tego chyba w skrócie w MOTD, wiec jak ktoś chce to musi sobie poszukać gdzie indziej. Mianowicie chodzi mi o zagranie Berbatova, na krótko przed tym zanim strzelił gola. Pojawiały się głosy [nie chce mi sie szukać czyje to były opinie], że Berba nie jest świetnie wyszkolony technicznie. No wiec na krótko przed zdobyciem gola, kapitalnie przyjął piłkę na linii pola karnego, czym zgubił obrońcę i strzelił, zdaje sie w słupek, albo minimalnie obok słupka. Bergkamp by się takiego zagrania nie powstydził [nie mówie, o strzale, ale o przyjeciu i wyjściu na pozycję]. A z pod mojej klawiatury, to naprawdę duży komplement :P
Także jak ktoś wątpi w jego umiejętności, to niech sobie poszuka tej akcji. O tutaj, ok. 2 minuty

Dziś bardzo ciekawy mecz. Wiadomo może, czy Ferguson postawi na młodzież ?

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 19 sty 2010, 15:48

red85 pisze:Na co nie jest dobrym przykładem? Na to, że rok w karierze trenera może wiele zmienić ? Bo właśnie o to mi chodziło. Jeszcze niedawno Roy był jednym z najczęściej wymienianych kandydatów na następce Fergiego - teraz zapewne mało kto by chciał, żeby przejął nasze rezerwy.
Ale kim niby Keane był jako trener rok przed tym zanim został zwolniony? Był trenerem jednym z tysiąca jemu podobnych. Roy znany był tylko i wyłącznie dzięki swojej karierze piłkarskiej. Przeciętny kibic gdyby nie znał Keane Piłkarza i usłyszałby Trener Keane nie miałby prawdopodobnie zielonego pojęcia jakiego klubu trenerem jest. Tak jak w momencie awansu do najwyższej klasy rozgrywkowej temuż oto przeciętnemu kibicowi nie znani byli Owen Coyle, a wcześniej Tony Mowbray, Tony Pulis i Phil Brown.
Dlatego nie rozumiem co podczas roku z zawodzie zmieniło się w pozycji Keane Trenera? Był trenerem przeciętnym z jakimś potencjałem i ciągle tak jest postrzegany. Przynajmniej przeze mnie.
A że był wymieniany jako kandydat jako następca Fergiego? Tak, może za 10/20 lat kiedy okrzepnie i nabierze doświadczenia. Jego szanse wtedy były takie jak dziś Solskjeara. I tak pozostaje.
Cholera to co napisałem jest trochę zawiłe za co przepraszam, ale mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi :roll:

PS: Owen Coyle po niecałym roku pracy z zespołem Premiership został trenerem swojego byłego klubu - Boltonu :D Ale Bolton to inna półka.

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 19 sty 2010, 15:57

fieldy pisze:Dziś bardzo ciekawy mecz. Wiadomo może, czy Ferguson postawi na młodzież ?
Kadra na mecz:
Manchester United: van der Sar, Kuszczak, Neville, Rafael, De Laet, Brown, Evans, Evra, Fábio, Valencia, Park, Carrick, Fletcher, Scholes, Anderson, Gibson, Obertan, Rooney, Berbatow, Owen, Welbeck, Diouf *

młodzieży tu niewiele. Pewnie będzie pół na pół. Szanse dostanie paru rezerwowych (Kuszczak, Fabio, Anderson, Park), a skład uzupełnią ci z pierwszego składu (Rooney, Valencia, Brown - tu akurat wyboru nie ma).

Edit: * kadra z kilku serisów. Nie jest ona oficjalna. Brakuje np. Naniego, który wyleczył już kontuzję. Jeśli ktoś pamięta na kiedy gotowi mieli być Vidić i Ferdinand?
Ostatnio zmieniony 19 sty 2010, 18:15 przez smudge_90, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2331
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 sty 2010, 16:27

To lepiej dla Arsenalu bo 2. Mecz 4 dni przed potyczka na Emirates

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 19 sty 2010, 20:35

Racji nie miałem :(
Składy:

Man City: Given - Zabaleta, Boyata, Garrido, Richards - Kompany, De Jong, Barry, Bellamy, Wright-Phillips - Tevez
ława: Onuoha, Ireland, Taylor, Sylvinho, Petrov, Benjani i Robinho

Man United: VDS - Rafael, Evans, Brown, Evra - Fletcher, Anderson, Carrick, Giggs, Valencia - Rooney
ława: Kuszczak, Neville, Owen, Park, Scholes, Fabio, Diouf

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 19 sty 2010, 21:58

Anderson żenada, sędzia się nie popisał, a Tevez tylko dowiódł tego, że nie zasłużył aby nosić koszulkę z Diabłem na piersi. Kmiot i tyle.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 sty 2010, 22:06

Spory błąd sędziego, faul był przed polem karnym, no ale wciąż mój typ może wejść :P

City wyszli zbyt defensywnie ustawieni [a przecież nie ma Johnsona, Vieiry :D i jeszcze coś o Flamsie słychać] 3 defensywnych, którzy za akcjami nie idą. Bellamy, Tevez i SWP to trochę mało. Przy karnym Bellamy nawet nie miał komu tam dograć, bo nikogo nie było w polu karnym.
Tak nie wygrają, choć jak sędzia pomoże, to kto wie ...

pierwszy derbowy gol Giggsa od 96 roku

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 sty 2010, 22:38

red85 pisze:Tevez tylko dowiódł tego, że nie zasłużył aby nosić koszulkę z Diabłem na piersi
Coś przeskrobał, czy powodem tego są jego dwa gole?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”