Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 398

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 03 lut 2009, 18:48

Z ligi holenderskiej ciekawym zawodnikiem jest Ibrahim Afellay. Ostatnio gra słabiej jak całe PSV, ale myślę, że w lepszym zespole pod okiem lepszego szkoleniowca szybko wyszedłby z dołka. Dodatkowo czytałem jakieś plotki niedawno, że podobno Moratti rozważa próbę sprowadzenia młodego rozgrywającego Oranje.

Ja się przyłączę do życzeń sprowadzenia (w końcu) solidnego rozgrywającego. Ostatnim takowym był... Juan Sebastian Veron, a było to już ładnych parę lat temu. Od tamtego czasu przewinęło się parę nazwisk z Romanem Riquelme na czele. Ostatecznie nikt taki do nas nie przyszedł. Wspomniany Affelay raczej nie będzie wybawieniem, a bardziej uzupełnieniem składu. Ja liczę na rozgrywającego z najwyższej półki. Bardzo chciałbym abyśmy powalczyli (chyba głównie z Juventusem) o Diego. Chłopak ma potencjał, a szkoda by się zmarnował w Bundeslidze tak jak chociażby Lucio. Stare przysłowie pszczół mówi: swego nie znacie, cudze chwalicie, więc może warto się pokusić o Rosinę (alias Rosinaldo :D ).

Zgadzam się z Babelem, że powinniśmy też sięgnąć po jakiegoś napastnika, ale to nie powinien być koniec naszej aktywności transferowej. Moim zdaniem powinniśmy też poszukać wzmocnień w środku obrony. Samuel i Cordoba mają swoje lata. Materac gra niewiele, a Burdisso jak zagra to albo sprezentuje dwie bramki przeciwnikowi, albo nie trafi z pół metra do pustej bramki :D a Chivu jak gra to zazwyczaj w pomocy :/ W tym celu też powinniśmy zajrzeć do Bundesligi i pozwolić na powrót z banicji Barzagliego, który kisi się w Wolfsburgu. Może od razu w pakiecie z Zaccardo, ale z drugiej strony mamy Maicona i młodego Santona więc nie wiem czy ex-Sycylijczyk byłby nam potrzebny.

PS: Wkurzyła mnie ta wiadomość o wypożyczeniu Quaresmy. Oddaliśmy ofensywnego zawodnika, który ostatnio zaczął grać coraz lepiej, a w zamian nie mamy nic. Nie wiem czemu, ale mam jakieś czarne wizje co do drugiej części sezonu. Obym się mylił ;)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 07 lut 2009, 18:55

Gramy nieźle, nie jakoś specjalnie wybitnie, ale prowadzenie zasłużone.
Karny? W pierwszym momencie byłem przekonany, że Ibra został wycięty. Po niektórych powtórkach te pewność trochę zmalała. Jednak pozostaje przy tym, że karny powinien być. Jeśli tam nie było kontaktu to Zlatan powinien dostać Oskara za tą scenę.
Świetnie gra Cuchu, który bardzo dobrze czyści i dodatkowo nieźle rozgrywa – piękna asysta.
Mam nadzieje, że w miarę szybko w drugiej połowie strzelimy drugą bramkę i uspokoimy trchę grę, bo Lecce jest w stanie nam gola walnąć.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 lut 2009, 19:01

3 mecz z rzędu arbiter nas krzywdzi lub przeszkadza: niesłuszne czerwo Muntariego, brak karnego za ewidentne zagranie reka Di Loreto, dziś Ibra ścięty w polu karnym i nie dość nie ma karnego to Ibra dostaje zółtko. Obrońca Lecce piłki nie dotknał, a nie sądze ażeby Ibra był tak dobrym aktorem, bo wygladalo na zdecydowany kontakt. Mam nadzieje, że Tuttosport weźmie to pod uwagę przy edycji wirtualnej tabeli i że Zlatan nie dostanie czerwa, bo jak do tej pory wszystkie nasze odwołania w sprawie nieslusznych kartek Lega Calcio ma gdzieś między zstępnica a esica.

Dziś Mourinho postawił na piatke pomocników i wysuniętego Ibre. Jak na razie na dwoje babka wróżyła. Jest sporo ruchu i zamieszania, nie ma tej statyczności drugiego napastnika, niezaleznie czy był to słaby Cruza, przeciętny Crespo czy niedojrzały Mario, ale jest też dużo strat i brakuje gry skrzydłami. Więcej można oczekiwac od Figo i Santona w grze do przodu. Słabiej Muntari. Obrona trochę chaotycznie, raz po rzucie rożnym uratował na Julio. Jednakże wole ogladać Inter nieco nieporadny ale pełny zaangażowaniai mniej statyczny. Lecce próbuje grać wysoko i pressingiem, poniekąd jest to przyczyna chaosu w tylniej formacji Interu. Szkoda, że sedziuje dziś Stevie Wonder bo byłoby spokojniej.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 lut 2009, 20:05

Druga połowa juz spokojniejsza. Co prawda po fatalnym pudle Maicona z najbliższej odległości czy zmarnowanej setce Figo spodziewałem się tylko najgorszego (czyt. przypadkowego gola dla Lecce), ale jakoś za chwilę Portugalczyk się w pełni zrehabilitował. Swietna asysta Santona - tak jak chciałem obaj byli aktywniejsi w drugiej cześci meczu :P. Potem Deki pieknie strzelił głową po dosrodkowaniu Maicona z rzutu wolnego i w zasadzie było po herbacie.

Nie graliśmy jakos rewelacyjnie, ale tez trudno sie spodziewać, że z Milanem zagramy na podobnym poziomie. Lecce w drugiej połowie nie bardzo nam utrudnilo. Zreszta jak z tyłu będzie na zero to trzy bramki, trzy sytuacje sam na sam, jednego nie podyktowanego karnego biorę w ciemno. Forza Inter.

p.s Na ostatnie minuty na boisko wszedł Balotelli i chyba warto to odnotowac. Wydaje mi sie, że zaistniała sytuacja, która dawno nie miała miejsca w meczu ligowym Interu. Otóż jednocześnie na boisku przebywało dwóch zawodników: jeden 18-letni a drugi 17-letni i obaj byli Włochami :P.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 07 lut 2009, 20:32

Dwóch ma 18 lat.

W pierwszej połowie próbowaliśmy dziwne rzeczy robić - mając 5 pomocników graliśmy długą piłą na osamotnionego Zlatana. W drugiej połowie zespół ogarnął się i wyglądało to już znacznie lepiej. Poza bramkami znakomite sytuacje Maicona, Dekiego - bardzo pewna wygrana- co jak na obecny sezon jest rzadkością więc jak najbardziej są powody do zadowolenia. Santon zliczając asystę dogonił w dorobku naszego mistrza triveli, nasz ofensywny motor napędowy, obecnie przebywający na wojażach angielskich :P

Zlatan krok po kroku idzie na króla strzelców, bardzo regularny stał się w 2009 roku :)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 07 lut 2009, 22:45

Milan elegancko dał dupci i jeśli wygramy derby za tydzień to chyba ostatecznie pozbawimy ich szans na scudetto. Jednak biorąc pod uwagę ośmiopunktową przewagę w przypadku remisu też nie będziemy rozpaczać.

Jeśli chodzi o mecz to w drugie połówce było naprawdę przyzwoicie i mam nadzieje, że to początek wzrostu formy przed meczami w lidze mistrzów. Nie podoba mi się jednak to, że mecz z Lecce prowadząc 3-0 kończymy z siedmioma obrońcami na placu. :roll:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 07 lut 2009, 23:01

Dobrze to zaczyna wyglądać. Juve jest w takiej formie, że strata punktów nawet w jutrzejszym meczu jest wielce prawdopodobna, jak szybko nie wyjdą z dołka możemy zbudować bardzo przyjemną przewagę.

Też się zdziwiłem co ten Jose robi - wchodzi Chivu, Maxwell. Akurat dzisiaj duża liczba obrońców wcale nie wpłynęła źle na płynność naszej gry, chociaż generalnie jestem przeciw takiemu ustawieniu.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 16 lut 2009, 18:50

Wczorajszy mecz uświadomił chyba wszystkim, że era Ivana Ramiro na środku obrony dobiegła końca. Czas na Chivu.

Fajny kalendarz mamy w najbliższych tygodniach.
Po Bologni gramy kolejno z:

MU (d)
Roma (d)
Genoa (w)
MU (w)
Fiorentina (d)

Nudno nie bedzie :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 lut 2009, 19:42

MU (d)
Roma (d)
Genoa (w)
MU (w)
Fiorentina (d)
mam nadzieje ze wygrace tylko dwa z tych meczow i tym sposobem sobie przedluzycie szanse na LM a innym na Scudetto :)

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 16 lut 2009, 22:14

Scudetto juz pozamiatane, mysle ze mozna juz pomalu skladac Interowi gratulacje :)

W LM zycze aby sie nie skonczylo tak jak zawsze :) bo zawsze wole jak przejdzie klub z Intalii niz Anglii

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 lut 2009, 17:51

Interowi gratulujemy ręki Adriano. Brazylijczyk w dwóch meczach ręką zrobił więcej, niż nogami w wielu innych nie potrafił.
Ale pewnie i tak znajdą się fahowcy twierdzący, że to nie było celowe i on by i tak czarodziejską mocą asystował wszystkim, ale miał pecha. :lol:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 lut 2009, 18:02

Chyba trzeba będzie mu uciąć te łapy. :afro:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 lut 2009, 18:12

No tak Adriano opanował do perfekcji odbicie głowa ręka i ma zamiar teraz tak strzelac lub asystować do końca sezonu. Po skończeniu umowy z Interem ma zamiar zaciągnac się do cyrku jako Adriano człowiek strzeląjcy głowa reka do przedmiotów i ruchomych tarczy z zamkniętymi oczami :P Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz - fachowcu.

Typowy mecz na alibi. Gralismy niby lepiej, ale nic nie wynikało i mimo słów Mourinho nie rzucilismy wszystkiego na jedna szale. Widac było że we wtork gram mecz wazniejszy, nawet po zestawieniu obrony czy braku Stankovica. Gol Cambiasso, potem trzesienie ziemi, dość szybko zażegnanie przez wejście SuperMario. Końcówka to juz obrona Częstochowy i magiczne palce Julio Cesara. Przy nim nawet ten pan ssie. Ciezko się ogladalo mi się ten mecz z wielu przyczyn obiektywnych i nieobiektywnych, dlatego nie bede oceniac zawodników. Napisze tylko Juuuuuuuuuuuuuuuuuulio :jupi:
Chyba trzeba będzie mu uciąć te łapy.
To niehumanitarne. Mysle, że dobra taśma wystarczy.

Forza Inter!

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 22 lut 2009, 10:03

Suma szczęścia równa się zero. Więc oby te zagrania ręką Adriano nie obróciły się przeciwko nam w najbardziej niespodziewanym momencie czyli np. w meczach przeciwko Manchesterowi gdy strzeli prawidłowo głową, a sędzia odgwiżdże ... rękę.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 22 lut 2009, 15:04

Wilmore pisze:Interowi gratulujemy ręki Adriano. Brazylijczyk w dwóch meczach ręką zrobił więcej, niż nogami w wielu innych nie potrafił.
Ale pewnie i tak znajdą się fahowcy twierdzący, że to nie było celowe i on by i tak czarodziejską mocą asystował wszystkim, ale miał pecha. :lol:
Juventusowi gratulujemy nie podyktowania dwóch rzutów karnych dla Palermo ;) Obie sytuacje miały miejsce przy stanie 1-0 (staranowanie Tavano przez Buffona i ewidentna ręka w polu karnym jednego z obrońców). Widzisz Wilmore, błędy zdarzają się niemalże w każdym meczu i przytaczanie ich wyłącznie przeciwko Interowi jest lekko mówiąc nie na miejscu.

Co do meczu to Bologna nie miała nas czym zaskoczyć. Poza nerwową końcówką i kilkoma przypadkowymi akcjami nic ciekawego nie zaprezentowała. Kontrolowaliśmy przez większość czasu mecz i co najważniejsze nie straciliśmy wypracowanej przewagi nad Juventusem i Milanem. Teraz przed nami 6 ciężkich spotkań: dwumecz z ManU, Roma i Fiora u siebie i dwa ciężkie wyjazdy do Genui. Jeśli 15 marca, po meczu z Fiorentiną, nasza przewaga nie stopnieje to o tytuł można być w miarę spokojnym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”