Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 24 maja 2005, 20:28
nowok

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 maja 2005, 20:43
Niggaz pisze:Pisząc, że polska piłka prezentuje słaby poziom nie miałem na myśli usprawiedliwania się, że nie kibicuje Motorowi tylko ogólnie nie przyglądam się aż tak dokładnie temu wszystkiemu co się w Polsce z piłką dzieje.
Hmm, możliwe, że to za bardzo uprościłem, ale to nie zmienia faktu, że tego nie ma. Chociaż w większości dotyczy to małoletnich.Niggaz pisze:Przykład dałeś zdecydowanie zbyt brutalny. Twoja klasyfikacja fanów to tylko i wyłącznie Twoja sprawa ale takie szufladkowanie moim zdaniem to chyba zbyt prosty i uogólniający podział. Mogę być dla kogoś fanem drugiego sortu i nie ma to dla mnie znaczenia ale nie oznacza to, że jestem fanem na kształt przeciętnego 12-letniego Japończyka.
Kufa, takich boję się najbardziejnowok pisze:jestem nacjonalistą i sie tego nie wstydze
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 24 maja 2005, 21:03
No ja akurat pare widzę, ale niezbyt mnie one przekonują do końca...nowok pisze:twierdze tylko ze nie widze argumentow zeby kibicowac klubom z zagranicy skoro obok grają zespoly z tradycjami takie jak Gornik czy Wisła
nowok pisze:... nie widze tez sensu w porownywaniu tego jaką kto słucha muzyke a kibicowaniem, zadna muzyka nie jest tak wazna i nie wpływa na nasze emocje i przezycia jak kibicowanie na stadionie swojej druzynie i radosc z wygranej ... piłka nozna to cos wiecej ... chyba o tym wiecie
nowok pisze:słyszałem nawet opinie jakiegos eksperta ze poprzez kibicowanie swojemu klubowi wyraza sie odwieczną chec walki, wojny cos takiego ... ze niby facetom zastepuje to wojaczke...
nowok pisze:nie płynie we mnie niemiecka czy tez hiszpanska krew wiec nie widze sensu zeby kibicowac obcym. Pozatym widząc stosunek obcokrajowco do Polaków odczuwam odraze do niektorych krajów, nie moglbym kibicowac komus kto uwaza moj narod za złodzieji samochodów i brudasów. Mozecie powiedziec ze mam chore poglądy ale takze poprzez wzgledy historyczne nie moglbym kibicowac obcym, nie rozumie jak mozna kibicowac np niemcom ktorzy tak wyniszczyli Polske, wkurza mnie ich stosunek do Polaków, ostatnio sie nawet dowiedzialem ze neofaszystowska partia dobrze sobie radzi w bundestagu. !! szok, rozumiem ze nie ma sensu łączyc polityki ze sportem ale jak miałbym kiedys jechac do niemiec np na mecz bayeru leverkusen i krzyczec po niemiecku albo spiewac jakies piesni po niemiecku to bym sie chyba porzygał .... interesuje sie historią i wiem co oni robili z Polakami słysząc jezyk niemiecki az mnie trzesie, odrazu na mysl przychodzi treblinka, majdanek, auschwitz. Nie odbierajcie tego jako argument to tylko moje przemyslenia. Sadze ze gdyby srednia wieku ludzi na forum była troche wyzsza wiecej było by kibiców Polskich klubów ... wiadomo z wiekiem sie mądrzeje![]()
nowok pisze:tylko nie piszcie znowu ze w Polsce przeraza was huliganstwo bo to oznacza tylko wasz strach .... nie tylko u nas jest ten problem, wszedzie mozna dostaw w ryj za swoje poglądy i przynaleznosc klubową .....
Pisakk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 24 maja 2005, 21:44
Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 24 maja 2005, 21:57
rebuzz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 24 maja 2005, 22:44
kulekfcb
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 24 maja 2005, 22:51
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 24 maja 2005, 22:55
I mówi to kibic klubu Serie A?!Tomusmc pisze:Nasza ekstraklasa jest biedna i skorumpowana...
Pisakk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 maja 2005, 22:57
juz niedlugoTomusmc pisze:kiedy My w końcu zobaczymy jakiś polski klub w Lidze Mistrzów?
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 24 maja 2005, 23:18
Scyzoryk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 24 maja 2005, 23:34
Tak czy inaczej niewarto porównywać Serie A do Idea EkstraklasyPisakk pisze:I mówi to kibic klubu Serie A?!Tomusmc pisze:Nasza ekstraklasa jest biedna i skorumpowana...Tylu skandali co w Serie A, o których się słyszy można by ze trzy szczeble rozgrywkowe w Polsce obsadzić...
![]()
......A tymi w Polsce, o których się nie słyszy też dało by się sporo zrobić
Pytałem poważniecloner pisze:juz niedlugoTomusmc pisze:kiedy My w końcu zobaczymy jakiś polski klub w Lidze Mistrzów?oczywiscie klubem tym bedzie LEGIA WARSZAWA
pozdro
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 25 maja 2005, 10:51
kulekfcb pisze:ja kibicuje Barcy bo po prostu lubie ten klub, i nie obchodzi mnie co jakis tam nowok mowi bo on lubi lecha, bo polskie zespoły maja tradycje sranie w banie, i co ty gadasz ze zadna muzyka nie jest wazna i nie wpływa na nasze emocje, wez ty sie zastanów lepiej
nowok

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wozny » 26 maja 2005, 8:39
predzej zobaczymy wisle niz legie miejmy nadzieje ze juz w tym najblizszym sezoniecloner pisze:juz niedlugoTomusmc pisze:kiedy My w końcu zobaczymy jakiś polski klub w Lidze Mistrzów?oczywiscie klubem tym bedzie LEGIA WARSZAWA
pozdro
wozny
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 26 maja 2005, 9:13
I weź tu bądź kibicem drużyny Polskiej, gdy im idzie dobrze, to następuje masowa wyprzedarz, albo przynajmniej osłabianie składu...I co z tego, że zagramy odrazu w III rundzie, skoro to już nie ta Wisełka...?wozny pisze:predzej zobaczymy wisle niz legie miejmy nadzieje ze juz w tym najblizszym sezoniecloner pisze:juz niedlugoTomusmc pisze:kiedy My w końcu zobaczymy jakiś polski klub w Lidze Mistrzów?oczywiscie klubem tym bedzie LEGIA WARSZAWA
pozdro
Uchi_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 26 maja 2005, 13:10
Obserwator
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio