Messi vs Robinho - Strona 5

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 sie 2006, 20:16

dla mnie Messi jest w tej chwili najlepszym pilkarzem mlodego pokolenia a Robinho tylko jednym z wielu poniewaz nie gra tak dobrze w Realu jak w Santosie nie gra na miare swojego talentu...

co do tego Messi=nowy Maradona Ronaldinho= nowy Pele...wedlug mojego skromnego zdania Messi jest lepszy od Maradony a Ronaldinho od Pele(100 %) dlaczego??poniewaz ci pilkarze byli najlepsi ale w swoich czasach wtedy nie bylo takiego poziomu pilki jak teraz...bramki padaly po solowych akcjach co chwila a teraz czesto sie zdarza ze sam pilkarz przejdzie cale boisko i strzeli gola???raczej nie....czasy w ktorych grali ci pilkarze minely teraz sa nowe...nie neguje ze byli slabi oni byli najlepszymi i w tych czasach tez by byli gwiazdami ale nie takimi jak w swoich czasach...teraz jest trudniej o bramke o rajdy kilkudziesiat metrowe a kiedys to byla codziennosc....uwazam Pelego i Maradona za najwyzszej klasy pilkarzy ale teraz powinno sie szukac nastepce Zidana(osobiscie go nie lubie ale jest jednym z najlepszych pilkarzy na swiecie) mozna powiedziec ze Ronaldinho jest lepszy bo jest ale Zizu trzymaj poziom kilkanascie lat jezeli Ronnie utrzyma to on dla mnie bedzie najlepszym pilkarzem w historii...bo nie mozna go juz uznac za takiego bo jak sie mu stanie z forma cos takiego jak z Ronaldo(nie daj Boże) to co??najlepszy pilkarz ma cala kariere byc najlepszy a nie sezon czy dwa...i tak jak mowilem w tej chwili Messi dla mnie jest lepszy niz Maradona a R10 niz Pele ale musza utrzymac forme do konca kariery i zakonczyc ja na szczycie(np jak Zizu nie liczac incydentu z Matrixem ale to co gral na MŚ to poezja)...swego czasu wszyscy mowili Ronaldo=nowy Pele...mial takie aspiracje przez kilka lat a teraz co dalej mozna tak o nim mowic??

Awatar użytkownika
Gila11
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gila11 » 29 sie 2006, 20:12

Dla mnie to Messi to tylko roztwór komentatorów nic takie wspaniałego nie robi nie zabardzo go lubie za to Robinho ma siwetną techne i bajkowy drybling jak grał w Santosie lepiej grał blee:P Gilardino i Rui Costa jest najlepszy...

Awatar użytkownika
Gila11
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gila11 » 29 sie 2006, 20:16

mete pisze:dla mnie Messi jest w tej chwili najlepszym pilkarzem mlodego pokolenia a Robinho tylko jednym z wielu poniewaz nie gra tak dobrze w Realu jak w Santosie nie gra na miare swojego talentu...

co do tego Messi=nowy Maradona Ronaldinho= nowy Pele...wedlug mojego skromnego zdania Messi jest lepszy od Maradony a Ronaldinho od Pele(100 %) dlaczego??poniewaz ci pilkarze byli najlepsi ale w swoich czasach wtedy nie bylo takiego poziomu pilki jak teraz...bramki padaly po solowych akcjach co chwila a teraz czesto sie zdarza ze sam pilkarz przejdzie cale boisko i strzeli gola???raczej nie....czasy w ktorych grali ci pilkarze minely teraz sa nowe...nie neguje ze byli slabi oni byli najlepszymi i w tych czasach tez by byli gwiazdami ale nie takimi jak w swoich czasach...teraz jest trudniej o bramke o rajdy kilkudziesiat metrowe a kiedys to byla codziennosc....uwazam Pelego i Maradona za najwyzszej klasy pilkarzy ale teraz powinno sie szukac nastepce Zidana(osobiscie go nie lubie ale jest jednym z najlepszych pilkarzy na swiecie) mozna powiedziec ze Ronaldinho jest lepszy bo jest ale Zizu trzymaj poziom kilkanascie lat jezeli Ronnie utrzyma to on dla mnie bedzie najlepszym pilkarzem w historii...bo nie mozna go juz uznac za takiego bo jak sie mu stanie z forma cos takiego jak z Ronaldo(nie daj Boże) to co??najlepszy pilkarz ma cala kariere byc najlepszy a nie sezon czy dwa...i tak jak mowilem w tej chwili Messi dla mnie jest lepszy niz Maradona a R10 niz Pele ale musza utrzymac forme do konca kariery i zakonczyc ja na szczycie(np jak Zizu nie liczac incydentu z Matrixem ale to co gral na MŚ to poezja)...swego czasu wszyscy mowili Ronaldo=nowy Pele...mial takie aspiracje przez kilka lat a teraz co dalej mozna tak o nim mowic??
heh ale Rui Costa to co?:P Pozdro

Nie pisz posta pod postem //maestro

siata111
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: siata111 » 29 sie 2006, 20:22

Gila11 pisze:Dla mnie to Messi to tylko roztwór komentatorów nic takie wspaniałego nie robi nie zabardzo go lubie za to Robinho ma siwetną techne i bajkowy drybling jak grał w Santosie lepiej grał blee:P Gilardino i Rui Costa jest najlepszy...
Co??? Widziales chociaz jeden mecz w wykonaniu tego chlopaka?? Messi gra skutecznie do tego widowiskowo czasami gra lepiej od Ronaldinho

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 29 sie 2006, 21:13

Gila11 pisze:Dla mnie to Messi to tylko roztwór komentatorów nic takie wspaniałego nie robi
skąd sie tacy ludzie biorą :angry: wogóle ogladasz jakies mecze ??
wystarczyło oglanąc ostatni Barcy to bys wiedział co pisac :cegła:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 sie 2006, 23:46

Dla mnie to Messi to tylko roztwór komentatorów nic takie wspaniałego nie robi nie zabardzo go lubie za to Robinho ma siwetną techne i bajkowy drybling jak grał w Santosie lepiej grał blee:P Gilardino i Rui Costa jest najlepszy...
Własciwie to masz nawet racje Messi nic nie robi. Pamietam takze Robinho z Santosu, tylko szkoda, ze na przeciwko niego biegało 30 Alexow jeszcze wiecej rodirgo Kleberow itp. szkoda, ze teraz tak nie gra. Szkoda, ze wogole nie gra, choc ten ostatni epizod mozna jeszcze mu zaliczyć...Gdybyś moze miał mozliwosc zobaczenia chocby skrotow pierwszej kolejki....Robinho pokazał co moze zaoferowac w Europie Realowi w meczu z Cadizem w pierwszej kolejce poprzedniego sezonu i od tej pory jak dla mnie nic wiecej nie pokazał...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 sie 2006, 23:49

Messi E2 Ronaldinho pisze:Własciwie to masz nawet racje Messi nic nie robi.
O co chodzi? Katar uniemożliwił mi wyczucie ironii czy na serio pisałeś?

mikolak
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mikolak » 03 wrz 2006, 13:32

Messi to dla mnie już gracz kompletny, który może sam rozstrzygnąć losy meczu i "pociągnąc" drużyne.

Robinho narazie nie pokazał nic nadzwyczajnego, czego obrazem będzie jego miejsce na ławce rezerwowych Realu ...

Pozdrowienia !

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 wrz 2006, 17:23

Jezeli bierzemy pod uwage gre Robinho w Realu to jak narazie nic takiego nie pokazal, licze ze w tym sezonie bedzie lepiej. W moich oczach to Messi jak narazie lepiej wypada, czasami mam odczucia gdy ogladam jakis mecz Barcy, ze Messi jest lepszy od Ronaldinho :!: Pewnie dlatego ze go lubie a R10 odwrotnie :roll:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 wrz 2006, 17:50

hmm za nami pierwsza polowa Meczu Brazyli z Argentyną .

subiektywna

Porownując gre Messiego z Robinho mozna powiedziec 'niebo a ziemia' .
Nie ma zadnego porownania , Leo zostal 'zjedzony , strawiony i wysrany' (jak to powiedzial o Robinho Niggaz po przedostatnich Gran Derbach) .

obiektywna

Po tym co zobaczylem jestem pelen zdania ze nie warto jednak sie spierac ktory z nich jest lepszy . Narazie są na takim pszedsionku rzemiosla pilkarskigo , a konkretniej porownac ich bedziemy mogli w wieku 25-27 lat ...

chcialbym zebyscie sie wypowiedzieli na ten temAt

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 wrz 2006, 17:55

Cechą charakterystyczną piłkarzy w takim wieku jest zmienność ich formy. Messi rozegrał świetny mecz z Celtą, ale w dzisiejszym spotkaniu jest zupełnie nieprzydatny. Ostatnich spotkań Realu nie widziałem, więc trudno mi ocenić grę Robinho(grał coś w ogóle z Villarealem?). Ale dzisiaj jest najlepszym graczem na boisku. Fantastyczna asysta przy golu Elano. Wiele szybkich akcji, udane dryblingi. Prezentuje się świetnie.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 wrz 2006, 18:04

Cris7 pisze:(grał coś w ogóle z Villarealem?)

No weszedl z lawki , zrobil z 2,3 akcje ale nie zablyszczal ogolnie jak i caly Real :)

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 03 wrz 2006, 18:12

kaczy pisze:Porownując gre Messiego z Robinho mozna powiedziec 'niebo a ziemia' .

Co ma chłopak zrobić jak cała Argentyna gra totalne dno. Brazylia ich miażdży.
kaczy pisze:No weszedl z lawki , zrobil z 2,3 akcje ale nie zablyszczal ogolnie jak i caly Real

Właśnie. Cały Real nie błyszczał to i Robinho było trudno coś zrobić, dzisiaj Argentyna nic nie gra to i Messi nie możę pokazać pełni umiejętności. Takie porównywanie po poszczególnych meczach może być krzywdzące dla jednego bądź drugiego.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 wrz 2006, 18:47

przeciez Messi sie wyroznia w reprezentacji Argentyny mial kilka strat a wiekszosc jego akcji konczy sie pozytkiem dla albicelestes

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 wrz 2006, 18:52

mete pisze:
przeciez Messi sie wyroznia w reprezentacji Argentyny mial kilka strat a wiekszosc jego akcji konczy sie pozytkiem dla albicelestes
Ostatnia jego strata zakończyła się ogromnym pożytkiem ,ale dla....Brazylii.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”